Elämänviisaudet

Instagram ja Facebook on pullollaan erilaisia elämänviisauksia. Ainakin minun ystäväni ja he keitä seuraan sosiaalisessa mediassa, syöttää tasaiseen tahtiin erilaisia tekstikuvia feedilleen. Kun Googleen kirjoittaa ”Quotes” ponnahtaa esiin paljon mietteitä.

P9300748-001

Ajattelin nyt jakaa teille omat elämänviisauteni. Ne joiden mukaan itse pyrin elämään.

*  Jos saat mahdollisuuden, tartu siihen.
Mitään ei voi oppia tai saada jos ei uskalla kokeilla. Jos menee pieleen, voi yrittää toisen kerran ja ehkä vielä kolmannenkin, mutta voi myös opetella arvioimaan mikä ei sovi itselle. Joka tapauksessa aina kannattaa kokeilla ja vasta sitten sanoa ei tai joo.

* On kaksi tapaa elää: Joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä, tai niin, että kaikki on ihmeellistä.
Tämä viisas lause on Albert Einsteinin. Ja näin pyrin elämään. Ei se ole väärin innostua kaikesta ja fiilistellä. Tässä maailmassa on ihan tarpeeksi pahaa ja negatiivisuutta jo muutenkin, kaikki positiivisen ajattelun lisääminen on vain hyvästä.

P9300726

* Seuraa unelmiasi, usko itseesi äläkä anna periksi.
Jos on joku unelma, jonka perään oikeasti tahdot tehdä töitä ja saavuttaa sen, se on mahdollista. Uskomalla ja periksiantamattomuudella. On mietittävä keinot, jolla lähteä kohti unelmia ja sitten askel askeleelta lähteä päättäväisesti kulkemaan kohti unelmaa.
Itseensä pitää uskoa aina.

* Rakasta paljon ja uskalla näyttää se.
Voiko rakkautta olla liikaa? Mielestäni ei. Rakkautta on monenlaista, eikä se läheskään aina ole romanttista rakkautta. Jos joku ystäväsi on sinulle rakas, kerro se hänelle. Muista myös kertoa silloin tällöin omalle äidillesi tai isällesi, että rakastat heitä. Tai veljellesi tai siskollesi. Niin ja tietysti myös kumppanillesi.
Ehkä se, että olen kokenut menetyksiä elämässäni ajaa minua nyt siihen suuntaan, että en halua piilottaa tunteita. Sillä koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja kenelle. Ja onko sitten jo liian myöhäistä sanoa.

* Hymyile ja naura!
Monesti positiivisia ihmisiä pidetään jostain kumman syystä heikkoina tai ehkä jopa hieman hölmöinä. Miten se voi olla mahdollista? Että hymy tekee hölmöksi vai? Ei pidä paikkaansa. Tai että iloinen ihminen ei osaisi suhtautua pettymyksiin, vaan romahtaisi niistä. Eipä muuten pidä paikkaansa sekään. Kun on huono päivä, sen saa käännetyksi positiiviseksi pakottamalla hymyn kasvoille, vaikka kuinka harmittaisi. Ja niistä ihan kaikkein vaikeimmista ja raskaimmistakin asioista ja elämänvaiheista selviää eteenpäin aivan varmasti paremmin jos elämänasenne on kunnossa ja löytää jonkin positiivisen seikan esiin. Nauraminen tekee hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

* Ole hyvä, tee hyvää. Se palaa aina takaisin jossain muodossa.
Olette varmasti kuulleet sanonnan; kohtele muita kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan. Muistan kun noin vuosi sitten juttelin kahden viisaan naisen kanssa siitä miten elämä kuljettaa. Puhuimme myös siitä, että olemalla hyvä ja tekemällä hyvää saa jossain välissä ja jossain muodossa hyvää myös omalle kohdalleen. Se voi tulla ihan eri suunnasta mihin itse on ollut hyvä, mutta se tulee ajan myötä jostain takaisin. Senpä vuoksi levittämällä hyvyyttä ja positiivisuutta sen määrä ainoastaan kasvaa maailmassa. Ja sehän ei ole koskaan huono asia.

***

Näillä elämänviisauksilla yritän siivittää omaa polkuani. Olemalla kohtelias, hymyilemällä, rakastamalla, uskomalla itseeni, tarttumalla mahdollisuuksiin ja innostumalla ihmeellisestä maailmasta jakaen hyvyyttä eteenpäin. 

Mitkä on teidän elämänviisauksia?

Ihanaa viikonloppua! <3

Monna

Olen pienen tyttölapsen ja kahden koiran äiti, personal trainer, vaimo, bloggaaja ja yksityisyrittäjä. Rakastan rauhallisia koti-iltoja perheeni kesken. Rakastan treenaamista ja työtäni. Olen korkealentoinen ja iloinen persoona. Haluan jakaa iloa ja hyvyyttä.

6 vastausta artikkeliin “Elämänviisaudet”

 1. Sulla on ihania viisauksia 🙂 Mun tärkein elämänviisaus on tatuoitu mun käsivarteen ranskaksi ja se on ”Vain sydämellään näkee hyvin”. Se on Pikku Prinssistä ja muistuttaa mua joka päivä siitä, että pitäisi aina kuunnella sydäntään tärkeissä jutuissa.

  Musta ihana on myös ”be yourself – everyone else is already taken” <3 Sellainen, mikä tsemppaa mua hirveesti on "Failure is not falling down but refusing to get up" – eli kaikkea pitää yrittää ja siihen saakka, kunnes onnistuu 🙂

  Nana taisi jakaa joku kerta instagramissaan sellaisen kuin "If they don't chase you when you walk away, keep walking", mikä iski muhun. Siinä tiivistyy niin hyvin ajatus siitä, ettei kaikkia ihmisiä voi pitää elämässään ja ketkä ovat kiinnipitämisen arvoisia 🙂

  http://lungelady.blogspot.fi

  • Oi sullakin on ihania viisauksia! 🙂 <3
   Toi Pikku Prinssin lause on ihana!!
   Ja toi Nanan juttu iski muhunkin muuten ihan täysillä!

 2. Mulla on haaveena tatuoida johonkin kohtaan kehoani Tuulen viemän Scarlettin lause ”i’ll think about that tomorrow”. Kuvastaa mun ajatusta vastaankäymisistä – voi nukkua yön yli ja sitten vielä miettiä mitä tehdään. Ja on myös yhdestä henkilökohtaisesta syystä mulle tärkeä lause. Mutta, mihin kohtaan sen sitten haluaisi? 🙂

  • Aika ihana lause tuo! <3 Aina voi miettiä yön yli. 🙂
   Olisiko johonkin lähelle sydäntä? Esim. kylkeen?

 3. Ihania mietteitä ja ohjenuoria 🙂
  Itselläni mm. ”Be yourself – no matter what they say” -Sting
  ”Älä anna auringon laskea riidan ylle (tai päiväsi on harmaa ja sateinen)” -Pelle Miljoona
  ”Happiness is not a destibation, it is the way of life”

  Pst. Noi treenihousut on ihanat ja sun pylly on huikea 😀

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Ihania sun mietteet kanssa!! 🙂
   Muistan, että lapsena jo opin ettei aurinko saa laskea riidan ylle.

   Haha! 😀 Kiitos! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta