Jouluinen suklaakakku

Kuohkea, mehukas, maukas, herkullinen ja täyteläinen.
Jouluinen suklaakakku. <3

suklaajoulukakku

Tein lauantaina meille suklaakakun. Lauantai on meillä on usein sellainen ”herkkupäivä” ja nyt teki mieli pitkästä aikaa oikein leipoa. Syödä jotain muuta herkkua kuin niitä irtokarkkeja, joista tulee kuitenkin pahaolo jossain vaiheessa.

Selailin netistä muutamia herkkuvinkkejä, gluteenittomia ja mielellään vähän ”terveellisempiä” herkkuja. Löysinkin pari. En kuitenkaan lähes koskaan ota reseptiä täysin 100% jostain ja tee sillä, vaan aina muokkaan sitä hieman. Oman näköiseksi.

Kakkuun ei mielestäni tarvinnut kovin suurta litaniaa erilaisia aineksia, vaan ainesosaluettelo onkin aika lyhyt.
Kakkuun tarvitset:

  • 6 munaa
  • 2,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 dl kookosöljyä
  • 4 tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl palmusokeria
  • 1 dl sokeroimatonta omenasosetta
  • 1 tl leivinjauhetta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tee näin:

Sulata kookosöljy juoksevaksi, esimerkiksi mirkossa. Lisää hiljalleen kookosöljyn sekaan kaakaojauhe. Lisää sitten 4tl piparkakkumaustetta mukaan. Kun seos on tasaista jätä se hetkeksi omilleen.

Erottele sitten keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
Vatkaa haarukalla keltuaisten joukkoon puolet sokerista, eli 1dl.

Vispaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon varovasti loput sokerista, eli 1dl. Pidä huoli, että tässä vaiheessa vaahto säilyttää edelleen muotonsa. Laita joukkoon vielä 1tl leivinjauhetta.

Sekoita sitten suklaaamassa (kookosöljy & kaakaojauhe) keltuaismassan sekaan.
Tämän tehtyäsi lisää tämän suklaakeltuais-seoksen sekaan 1dl sokeroimatonta omensasosetta. Itse käytin Urtekramin omenakarpalososetta.

Sitten tämä koko suklaaseos valkuaisvaahdon sekaan. Lisää seosta hiljalleen vaahdon sekaan ja vispaa hiljalleen haarukalla koko ajan. Vaahto pysyy kuohkeana näin loppuun asti.
Kun kaikki ainekset on yhtenä suklaavaahtona sekaisin, kaada koko massa kakkuvuokaan.

Kakkuvuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, vuoan reunat voi sivellä kookosöljyllä.
Tämän jälkeen kakku 170 asteiseen uuniin ja siellä n.40-45min.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kakku tuntuu kuohkealta vielä uunista pois ottaessa. Itse meinasin vähän hämääntyä, koska ajattelin sen olevan vielä raaka keskeltä. Mutta siitä ei siis tule sellaista ”kovaa” ja kiinteää kuin vaikkapa perus kuivakakuista.

Kakun päälle ripottelin vähän Helsinki Wildfoodsin kotimaisia marjoja. Mitään muuta kakku ei päälleen tai rinnalleen vaatinut.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa oli muuten niin älyttömän hyvää, että melkein koko kakku upposi meiän napoihin yhden illan aikana. 😀 Hups… 😉 Siltlikään ei tullut huonoa oloa, koska kakussa ei ollut oikeastaan mitään ylimääräistä. Palmusokeri on hyvä vaihtoehto normaalille, käsitellylle valkoiselle sokerille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

***

Tämä resepti on kiitosta ihanan Tiinan Terveelliset herkut -blogin. Terveelliset herkut TOP 5 -postauksesta nappasin idean suklaakakkuun. Sekoitin siihen hieman ripausta postauksen brownieista, sekä piparkakkumausteen jouluista makua tuomaan. <3

Herkullista sunnuntaipäivää! <3

Monna

Olen pienen tyttölapsen ja kahden koiran äiti, personal trainer, vaimo, bloggaaja ja yksityisyrittäjä. Rakastan rauhallisia koti-iltoja perheeni kesken. Rakastan treenaamista ja työtäni. Olen korkealentoinen ja iloinen persoona. Haluan jakaa iloa ja hyvyyttä.

5 vastausta artikkeliin “Jouluinen suklaakakku”

  1. Kuulostaa herkulliselta. Kookossokeri on ihan paras makeuttaja mun mielestä, eikä nosta verensokeriakaan samallalailla niinkuin tavallinen sokeri. Taidankin ihan joulupöytään tehdä ja testata. Kiitos reseptistä 😊

    • Joo näin on! Kookos- ja palmusokeri on ehdottomamsti parhaita makeuttajia erilaisista sokereista. Eikä nimenomaan nosta verensokeriakaan samalla tavoin. 🙂
      Ihanaa, että sait tästä joulupöytään idean!!

  2. Heippa! Ihana resepti, mutta kysyisin voisiko palmusokerin korvata jollakin vaihtoehtoisella makeutuksella (ei siis millään sokerilla)?

    • Voi toki! 🙂 Esim. lucuma on erittäin hyvä luonnollinen makeutus. Sitä kannattaa kokeilla. 🙂

  3. kookossokerin maku ja käyttäytyminen leivonnassa uunissa kiinnostaa miltä maistuu? omenasoseen tilalla piltii(halvempi)käytätkö muuten tai emma pilttejä? raakakakaota ei ole liian kallis joten tavalliseen kaakojauheeseen toki reilun kaupan menee. ihana kiitos gluteeniton ja jauhoton!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta