Bloggaajakollega on ystävä, ei kilpailija.

Tapasimme eilen noin kahdenkymmenen FitFashionin bloggaajan kanssa A-lehdillä, heidän järjestämässään kevätpäivässä. Kun kutsu tapahtumaan tuli, laitoin samantien päivämäärän kalenteriin kiinni.

FitFashion bloggaajat

Nämä tapaamiset on AINA inspiroivia ja motivoivia. Niin tälläkin kertaa. On ihana nähdä bloggajakollegoita ihan irl. On myös ihana kuulla ammattilaisilta neuvoja ja vinkkejä bloggaamisesta ja saada ihan teknistä tukea moniin asioihin. Tällaisten tapaamisten jälkeen on into kirjoittaa vielä korkeammalla kuin normaalisti.

Meillä FitFashionilla on mielestäni aina ollut todella hyvä henki. Hyvin samanhenkisiä bloggaajia on saman katon alla, vaikka joku kirjoittaakin enemmän ruuasta, toinen salitreeneistä ja kolmas omasta arjesta. Silti jokin samanlainen asia on meissä kaikissa. En osaa sanoa tarkalleen mikä se on, mutta se yhdistää ja sen vuoksi meillä onkin toisistamme tukea ja apua. Ja monet ovat ystävystyneet keskenään ihan todella.

Itse en ajattele ketään bloggajakollegaani kilpailijanani. En samasta portaalista tai toisesta. On bloggaajia joiden blogeja seuraan inspiraatiota hakien, on blogeja joita en seuraa lainkaan, on blogeja joita seuraan sen bloggaajan persoonan vuoksi tai siksi, että hän on ystäväni ja haluan käydä vilkaisemassa mitä hän on kirjoittanut. Silti ketään en ajattele kilpailijana. Vaikka tietäisin jollakin olevan luetumpi blogi kuin itselläni, se ei aiheuta kateutta. Jos haluan lisää lukijoita itselleni, otan näistä bloggaajista inspiraatiota.

Eilen tapahtumassa kävi suloinen Sara – Tickle your fancy-blogin kirjoittaja kertomassa bloggaamisesta ja omasta kirjoittamisestaan.  Oli taas erittäin inspiroivaa kuulla hänen kokemuksiaan ja tapojaan toteuttaa omaa blogiaan. Hän on täyspäiväinen bloggaaja, eli ammattilainen. Itse kirjoitan ns. puoliammattilaisena, koska pt-työt ja oma yritys on kuitenkin sen 50% työstäni. Mutta silti 50% työajasta käytän bloggaamiseen.

ystävät

Olen saanut vuosien varrella bloggaamisesta paljon irti. Siitä on tullut työni, se on tuonut hienoja kokemuksia, olen saanut hurjasti ihania lukijoita ja myös erittäin hyviä ystäviä. Olen opetellut kuvaamaan paremmin (aion opetella vielä lisää), olen opetellut kirjoittamaan oikein, olen tehnyt taustalla työtä, että blogiani olisi helppo ja mukava lukea, olen kysellyt teiltä lukijoiltani toiveita kirjoitusaiheista, olen juossut pr-tilaisuuksissa ja kissanristiäisissä, tutustunut uskomattomaan määrään ihmisiä.

Käytän viikossa blogin kirjoittamiseen, valokuvien ottamiseen ja kuvien muokkaamiseen, kommentteihin vastaamiseen ja kirjoitus-aiheiden suunnitteluun n.20h aikaa. Sen saman verran käytän omien asiakkaiden treenien suunnitteluun, treenien vetämiseen, sähköposteihin vastaamiseen, kirjanpitoon, tapahtumien ja valmennuksien suunnitteluun. Mutta se on mahdollista, koska olen yrittäjä.

Eilen puhuttiinkin kotimatkalla parin bloggaajakollegan kanssa siitä, että jos blogin kirjoittamisesta haluaa tehdä muutakin kuin harrastuksen, on siihen panostettava. Aikaa on löydyttävä siihen, kuin mihin tahansa työhön. Sanoinkin tytöille, että kunnioitan suuresti niitä bloggaajia, jotka voivat normaalityönsä (37,5h / vko) lisäksi kirjoittaa menestynyttä blogia. Heillä ei nimittäin montaa ylimääräistä vapaatuntia viikossa ole. Itse en varmasti jaksaisi. Nyt tilanne on eri, kun itse kirjoitan sen kalenterin sisällön ja sunnittelen työtunnit.

kakku

Blogin kirjoittamisesta on tullut itselleni ammatti. Vaikka välillä tulee niitä hetkiä, kun inspiraatio kirjoittamiseen meinaa lopahtaa, silti se sieltä nousee taas esiin kun vähän antaa aikaa ja juurikin hakee sitä inspiraatiota muista bloggaajista.

Kyllä mä olen ihan rehellisesti sanottuna todella kiitollinen ja iloinen siitä, että tällaista työtä saan tehdä. Eikä asiaa yhtään pahenna se, että saan kirjoittaa blogiani FitFashionissa. Täällä meillä on hyvä olla, pidetään yhdessä toisistamme huolta ja ainakin itselleni välittyy se fiilis, että myös siellä ”ylempänä” meistä bloggaajista välitetään. <3

Monna

Olen pienen tyttölapsen ja kahden koiran äiti, personal trainer, vaimo, bloggaaja ja yksityisyrittäjä. Rakastan rauhallisia koti-iltoja perheeni kesken. Rakastan treenaamista ja työtäni. Olen korkealentoinen ja iloinen persoona. Haluan jakaa iloa ja hyvyyttä.

11 vastausta artikkeliin “Bloggaajakollega on ystävä, ei kilpailija.”

 1. Ihana Monna!:) Aiheesta poiketen, minkälaista valmennusta teet? Kuuluuko sinulle esim. ruokavaliotsekkaus etänä?

 2. Olisi niin ihana ollut olla mukana ja nähdä teitä, jotka mukana olitte. Mulla oli kans kalenterissa päivä heti, mutta sitten tulikin esteitä, höh…
  Ihana kuitenkin, että osan kanssa on jo nyt ystävystytty niin että nähdään muutoinkin 😉 <3

 3. Oli tosi hyvä moitti ja aina on niin mukava tavata kollegoita! Vaikka itse olin pois lähdössä Fittarilta vähän aikaa sitten niin en kyllä ole enää, täällä on nyt hyvä olla 🙂

  Mullahan alkaa nyt vähän pidempi ”loma” niin jos seuraat kaipaat, olen vapaana 😉

  • Täällä on hyvä olla. 🙂 <3 Ja kiva kun et pois lähdekään!

   Hyvää sairaslomaa sulle! Ja katotaan jos joku päivä mentäis vaikka jonnekin nauttimaan auringosta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta