Kehonkoostumus

Teen säännöllisesti asiakkailleni ja kaikille kiinnostuneille kehonkoostumusmittauksia. Teen niitä aina n.3kk välein ja vuokraan kyseistä juttua varten aina saman InBody720-laitteen.
On ollut mielenkiintoista miten paljon on oppinut muutaman vuoden aikana kehonkoostumuksista. Ja näistä oppimistani ja havaitsemistani asioista olekin monesti täällä blogissa kirjoittanut.

66kg / 70kg
66kg ja rasvaprosentti n.20% / 70kg ja rasvaprosentti n.24%

Otan aina myös itseltäni kehonkoostumusmittauksen samalla. Eli noin kolmen kuukauden välein. Nyt raskausaikana mittausta ei voi tehdä, koska se ei ole turvallista. Ja toisaalta raskausaikana kaikilla naisilla kertyy rasvamassaa kroppaan lisää. Ainakin hetkellisesti. Näin se luonto on hommansa järjestänyt. 😉

Laitan postaukseen kuvia itsestäni eri mittausten aikoihin. Laitan kuviin myös painot ja sen hetkiset rasvaprosentit. Seuraavan kerran itselleni meinaan tehdä mittauksen joulukuussa. On mielenkiintoista nähdä miten kehonkoostumus on muuttunut raskauden aikana.

68kg ja rasvaprosentti n.22%
68kg ja rasvaprosentti n.22%

Kuvien lisäksi edellisestä mittauksesta haluan nostaa muutaman esimerkin teille. Näillä kuvilla ja esimerkeillä vähän konkretisoin sitä, että se paino ei todella aina kerro kaikkea.

Yksi naisisista painoi n.75kg, hän oli huikeassa fyysisessä kunnossa. Lihasmassaa oli paljon ja hän näytti todella hyvältä. Hänellä oli käynnissä massankasvatuskausi ja hän oli äärimmäisen tyytyväinen tuloksiinsa.

Yksi naisista oli pudottanut kiloja viime syksyn aikana mm. meidän yhdessä valmennuksessa. Hän oli ensimmäistä kertaa mittauksessa ja häntä jännitti kovasti tulos. Myös hänellä oli mielessään jokin tietty kilomäärä tai ainakin se yksi numero millä painon olisi kiva alkaa. Kun tulos sitten tuli koneesta ulos, se pysäytti meidän molemmat. Lihasmassaa oli todella runsaasti naiselle. Hänen kroppansa voi todella hienosti ja mikä parasta, olo oli energisempi kuin koskaan.

Kolmas naisista oli huolestunut, koska hänen painonsa oli laskenut. Hän on entinen asiakkaani ja muistan kuinka hänellä oli alkuun aina tavoite 65kg tai alle. Nyt mittauksessa hän painoi 63kg, mutta enää se ei ollutkaan hänen tavoitteensa. Nyt hän katsoi tuloksesta sitä miten lihasmassan määrä oli kasvanut ja rasvamassan määrä oli pudonnut. Rasvaprosentti oli alhaisin mitä hänellä on ollut. Mutta tällä kertaa hän halusikin painoa lisää, lihasmassaa vielä lisää ja se 65kg ei ollutkaan enää mikään maaginen raja.

70kg ja rasvaprosentti n.24%
70kg ja rasvaprosentti n.24%

Todella usein edelleenkin kuulen kuinka tavoite on alle 65kg tai alle 60kg. En ymmärrä mistä tämä tällainen naisten yleinen ”haluan painaa alle 65kg” on syntynyt. Todella monille se, että painaa yli 70kg on järkytys. Myös itselleni se on ollut aikoinaan sitä.

Mutta ajan myötä ja tämän työn myötä, kun olen oppinut kehonkoostumuksesta lisää, olen tajunnut ettei se paino todellakaan kerro kaikkea. Toki on olemassa runsaasti ylipainoisia ja/tai runsaasti alipainoisia – ne on aina asia erikseen. Mutta jos ihminen treenaa säännöllisesti, on lähes aina parempi katsoa kropan koostumusta kuin tuijottaa vain vaakaa.

69kg ja rasvaprosentti n.23%
69kg ja rasvaprosentti n.23%

Tulevana sunnuntaina 28.elokuuta järjestän taas kehonkoostumusmittaus-tapahtuman. Jos haluat tulla mittaukseen, klikkaa itsesi TAPAHTUMASIVULLE TÄSTÄ. Kerro tapahtuman seinällä heti myös mihin ryhmään haluat osallistua. Ryhmä 1 ja Ryhmä 2 alkaa pikkuhiljaa olemaan täynnä, mutta kahdessa viimeisessä ryhmässä on vielä tilaa.
Mittaus maksaa 25€/hlö ja kaikki tarvittava info löytyy tuolta tapahtumasta. 🙂

<3
<3

PS. Käy lukemassa myös tämä: Oletko laihaläski?

Monna

Olen pienen tyttölapsen ja kahden koiran äiti, personal trainer, vaimo, bloggaaja ja yksityisyrittäjä. Rakastan rauhallisia koti-iltoja perheeni kesken. Rakastan treenaamista ja työtäni. Olen korkealentoinen ja iloinen persoona. Haluan jakaa iloa ja hyvyyttä.

5 vastausta artikkeliin “Kehonkoostumus”

  1. Apuva!
    Tästä postauksesta tulikin mieleeni kysyä… Olen huono syömään aamulla määrällisesti kovin paljoa, mutta pelkkä lautasellinen puuroa ei nälkää pitkään pidä ja siksi olenkin laittanut sekaan pari lusikallista semmoista kasviproteiinijauhoa, jota pitää tilata kotimyyjän kautta ja nyt olen odottanut lähetystä yli kuukauden jne. Kyseinen tuote on ollut hyvä (ei peitä puuron makua), gluteeniton, täyttävä ja siitä saa kivasti aamun protskut. Olen kokeillut kananmunan valkuaisen sekoittamista puuroon, mutta ei ole minun juttu. Olisko sulla vinkkiä gluteenittomasta, suht ”mauttomasta” protskujauheesta, jonka vois laittaa puuron sekaan ja sitä sais helposti hankittua? Asun maalla ja lähimmät luontaistuote- ym. (kivijalka)kaupat on 150 km: n päässä…

    Kiitos vinkistä jo etukäteen! Ihanaa loppuraskautta sinulle ja tsemppiä synnytykseen!

  2. Hyvä postaus! Itselläni meni viime talven aikana tuo maaginen 70kg raja rikki ja itkin varmaa kolme päivää sen jälkeen. Miksi? Koska se kuulosti niin kamalan suurelle! Olin tällöin vielä terveydenhoitajalla, joka kertoi sitten miten bmi:ni on ”riskirajoilla” ja muuta jauhantaaa. Itsetunto ja itseni arvostus murtui täysin.

    Tiedän ettei bmi todellakaan kerro kaikkea. Käyn aktiivisesti salilla, 4-5 kertaa viikossa ja puserran menemään aina täysillä ja kovilla painoilla. En oikeastaan tunne käsitettä kevyt treeni 😀 nyt mieleen on hiipinyt ajatus, että pitäisi kokeilla kehonkoostunusmittausta. Mutta jotenkin se hävettää ja pelottaa. vaikka tiedän vartalossani olevan muutaman rasvakilonkin liikaa, niin jaksan uskoa että kyllä täällä on myös lihasmassaa. En vain jaksa uskoa että kokoiseni nainen ilman lihaksia pystyy kyykkäämään noin 70 kilon painoilla ilman lihaksia. Mutta juuri tuollaisten terveydenhoitajien vuoksi pelkään käydä vaa’alla tai ylipäänsä nähdä painoni lukemaa.

  3. Vautsi! Tää oli tosi inspiroiva ja helpottava postaus! Olen juuri paininut itseni kanssa kun 70kg on täynnä ja treenaan useita kertoja viikossa. Olen ajatellut että ehkä nään vartaloni väärin ja ympärillä olevat ihmiset valehtelevat minun olevan hyvässä kunnossa ja todellisuudessa olen pelkkä läskikasa. Olisi huippua päästä joskus kehon koostumus mittaukseen… Ehkä sitten kun on vähän saanut itseluottamusta enemmän. Luulen että tämä ”alle 65kg” saa alkunsa bmi-mittarista…. Ja edellistä kompaten myös minulle sekä läheisilleni terveydenhoitaja on kauhistellut painoa suureksi… Pyysi tekemään ruoka-sekä liikuntapäiväkirjaa… Tästä vielä läski kuvitelmat kasvoivat… Kiitos hyvästä blogista, Uusia tekstejä odotellessa.

  4. Ootko huomannut mittauksia tehdessä jotain tiettyjä juttuja mitkä vääristää tulosta? Esim edellisellä viikolla syödyt ruuat, tankkaus, nesteet, yövuorot tms? Onko jotain yleistä mikä on ns selvästi antanut epäluotettavan tuloksen ? Tarkoitan jotain muuta kuin ne perus , että eri päivän aikaan tehty mittaus, menkat jne😁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta