Tää on mun uus juttu!

Mun täytyy myöntää, etten ole koskaan ollut mikään kävelyn suuri fani. En oikeastaan hirveästi koskaan ole ollut mikään hyötyliikkuja. Olen ollut jopa vähän laiska kulkemaan kävellen, jos sillä ei ole ollut jotain ”tarkoitusta”. Myös pidemmät koiralenkit meillä on aina ollut Tuukan heiniä. Toki minäkin niitä välillä teen ja varsinkin jos ollaan yhdessä lähdetty, niin ne on ihan ok. 😉

unnamed-4

Nyt olen löytänyt kävelystä ”sen jutun”. Pakkaan Emman vaunuihin, pistän itselleni kunnolla päälle ja lähden painelemaan. Tunti hyvällä tahdilla talsien vaunujen kanssa on super hyvää liikuntaa. Ihan tosissaan saa tehdä hommia jaloilla, kun pistelee menemään ylämäkiä. Tunnin lenkin aikana saa ihan kunnolla hien päälle ja sen lisäksi saa raitista ilmaa.

Tässä on vielä se hyötypuolikin, eli Emma saa nukuttua päikkärit. Nyt tällä hetkellä hänellä kun tuntuu olevan virtaa enemmän kuin pienessä pitäjässä, ei päikkärit meinaa maistua kotona. Tai no maistuu ne aina noin 15min kerrallaan. 😀 Tällaisella tunnin vaunulenkillä sitten saa tyttö nukkua rauhassa pidemmät päikkärit.

unnamed-3

Eilen vaunulenkin aikana pyrytti lunta ihan kamalasti, joka olisi ennen tarkoittanut kääntymistä kotiin lyhyimmän mahdollisen reitin kautta. Nyt pistelin vain vauhtia lisää töppösiin ja nautin siitä. Kiertelin hautausmaat ja Lapinlahden mielisairaalan pihat. Höpöttelin kaikenlaista snapchattiin ja sitten vain nautiskelin maisemista.

Meillä on muutto parin viikon päästä tähän ihan lähelle, mutta isompaan asuntoon. Talossa on myös sellainen hissi, johon vaunut mahtuvat, plus vaunuvarasto. Tällä hetkellä nykyisessä talossa on hissi niin pieni, että sinne ei rattaat mahdu, eikä ole myöskään vaunuvarastoa. Joten joka päivä, kun lähdemme ulos vaunujen kanssa, on alkulämppä siinä kun roudaa koko tuon höskän alas. 😀 Mutta se on sen vaivan väärti!

unnamed-6

Joka tapauksessa odotan sitä, että pääsen kulkemaan vaunujen kanssa esteettä ylös ja alas kodin ja pihan väliä vaikka kymmenen kertaa päivässä. Meillä tulee olemaan sikälikin ihanat oltavat uudessa kodissa, että rapusta kun kääntyy takapihalle – on siellä Keskuspuisto. Ja kun kääntyy etupihalle, on siellä kaupungin hulina ja hälinä. 🙂 Eli jos on vaikkapa paljon lunta, on vaunujen kanssa helpompi lähteä tallaamaan keskustaan päin. Kun taasen sitten keväämmällä on ihana lähteä sinne Keskuspuiston uumeniin talsimaan. Myös koirien kanssa on huippua päästä heti sinne ”metsään” samoilemaan.

Kun meillä on nyt löytynyt hyvä rytmi kotona vauvan nukkumisjutuissa, on meillä molemmilla Tuukan kanssa energiaa taas enemmän tehdä kaikenlaista päivän aikana. On ihan huippua suunnitella, että mitä minäkin päivänä puuhaa. kun ei tarvitse miettiä kuinka väsynyt ja loppu on. Minulla on muutenkin jo sellainen olo, että kevät täältä tullaan! 😀 Vaikka toki nythän se talvi vasta (ainakin täällä Helsingissä) näyttää alkaneen, mutta silti! Päivät on koko ajan valoisempia ja tosiaan se oma kasvanut energiataso vaikuttaa niin positiivisesti taas tähän elämiseen, että huh heijaa! 🙂

unnamed-7

***

Umppukin kirjoitti juuri postauksen, jossa kannustaa kaikkia mammoja liikkumaan! Ja minäkin kannustan! Kyllä ulkoilma ja pieni, kevytkin liikunta vaan lisää sitä energiaa ja jaksamista sitten vauvan itkuskeluun tai muihin kiukkuihin <3

Ihanaa, energistä tiistaita kaikille!

logo

Monna

Olen pienen tyttölapsen ja kahden koiran äiti, personal trainer, vaimo, bloggaaja ja yksityisyrittäjä. Rakastan rauhallisia koti-iltoja perheeni kesken. Rakastan treenaamista ja työtäni. Olen korkealentoinen ja iloinen persoona. Haluan jakaa iloa ja hyvyyttä.

8 vastausta artikkeliin “Tää on mun uus juttu!”

 1. Jee, liityn vaunukävely-fanittajien klubiin! 🙂 Tai taidan olla liittynyt siihen jo aikaisemmin, kun reilun vuoden verran niitä talsinut ja ai että tykkään myös! 🙂 Meillä oli alussa ihan sama juttu, että I ei nukkunut päikkäreitään muualla kuin vaunuissa (siis kunnon pitkiä unia), joten vaunukävelyille tuli lähdettyä kahdesti päivässä kelissä kuin kelissä. Nykyään tehdään vaunukävelyt niin, että hän on hereillä ja saan sitten päikkäreiden aikaan muuten omaa aikaa (tehdä töitä). Uskon, että vaunukävelyt on yksi syy, miksi pääsin kuitenkin suhteellisen nopeasti hyvään juoksukuntoon. Ne on parantaneet peruskuntoa niin paljon! Ja saa myös muuten keskivartalo hyvää treeniä koko ajan! 🙂 Lisää intoa sain vaunukävelyihin vielä, kun sain synttärilahjaksi Fitbitin, joka mittaa askelia! Ei terve, miten hyvä motivaattori kävellä vähän lisää ja koittaa saada ainakin se 10 000 askelta per päivä. Usein menee reippaasti ylikin, mutta ei kyllä menisi ilman vaunulenkkejä.

  Ja ihana kuulla, että alkaa arki näyttää siellä valoisammalta, siitä se vaan paranee! <3

  -Karoliina
  http://www.candyontherun.com

  • Ihan super mahtavaa on kyllä vaunulenkkeily ja todellakin hyvää treeniä myös keskivartalolle!! 🙂 Ja siis hei voi ei! Mä oon just niin dataa rakastava tyyppi, että arvaa haluunko nyt hankkia mulle jonkun tollasen Fitbitin tms.. 😀

 2. Siis mä oon kanssa ihan hurahtanut vaunulenkkeilyyn! Nyt kun pariin viikkoon ei tullut käveltyä niin sen huomaa heti olossa ja kropassa. Emil kun ei viihtynyt yhtään vaunuissa silloin ekoina kuukausina, niin nyt tämä, että voi käydä vaunuilemassa on ihan luksusta 🙂 Kuule mitä enemmän Emmalle tulee ikää, sitä helpommaksi ja kivemmaksi se perus arki muuttuu <3

  • Mahtavaa! 🙂 Niin, mä muistan kun sanoit joskus ettei Emil aiemmin viihtynyt vaunuissa. Ihanaa, että nyt viihtyy! Ja oi, kuulostaa ihanalta tämä tulevaisuus ja arki! 😉 <3

 3. Ulkona nukkuminen on ollut pelastus kaikkien neljän kanssa.Sai tehtyä kotihommia ja ehti touhuta muiden lasten kanssa ja mamin ykkönen kahvakuulajumppa😊 sillä sain itseni hyvään kuosiin😉 onko teidän uudessa kodissa partsi? Toki kävelylenkitkin on ihania mutta kun on muutama taapero siinä niin kahvakuula oli huomattavasti tehokkaampi😉

  • Meillä muuten on partsi uudessa kodissa!! Ihan huippua! Just ostettiin itkuhälytinkin, niin pääsee sitten testailemaan parvekkeunien toimivuutta meillä! 🙂

 4. Moi Monna!

  Haluaisin kouluttautua pt:ksi. Mutta, mietityttää seuraavat seikat, onko tosiaan näin, jos on jossain kuntokeskuksessa töissä alkuun, onko ainoa vaihtoehto olla pelkällä provikkapalkalla ja niin sanotusti tehdä ”pelkkää ilmaista työtä alkuun”? Millaista kokemusta sinulla on ennen yrittäjyyttä?

  Kiitos jos viitsit vastata!

  Mukavaa vuoden alkua sinulle ja perheellesi 🙂

  • Moikka!
   Mä en osaa sanoa kuntokeskusten palkoista valitettavasti mitään. 🙁 Mä hyppäsin nimittäin saman tien yrittäjäksi kun valmistuin pt:ksi.
   Toki mulla oli liikunta-alalta kokemusta, ryhmäliikuntatuntien ja mm. uimakoulujen vetämisestä.

   Mukavaa vuoden alkua sinullekin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta