Herkullinen smoothiekakku!

Kyselin viime viikolla instagramissa vinkkejä, että mitä voisin tarjoilla Emman kummeille, kun he tulevat kylään. Halusin tehdä jotain hyvää, mutta edes suhteellisen terveellistä. Loma nimittäin meni karkkia päivittäin syöden.. 😉

Sain monelta vinkin, että tee smoothiekakku. Olin kuullut siitä myös aiemmin, mutta jostain syystä ajatus siitä ei ollut houkutellut. Nyt kuitenkin niin moni sitä suositteli, että päätin tekaista sellaisen. Otin mallia Kinuskikissan reseptistä, mutta muokkasin sitä aika paljon. 🙂

Jos jaan reseptejä blogissa, tykkään aina, että ne ovat joko minun kehittelemiä tai sitten jos jostain olen reseptin lukenut, mielelläni muokkaan sitä hieman. 🙂 En halua kopioida koskaan suoraa reseptiä tänne. Kikkailuni ja kokeiluni onnistui ja tästä tuli super herkullinen kakku! Kaikki meni ja niin lapsivieraat, miehet kuin naisetkin kehuivat! 😉

Kakkuun tarvitset:

Täyte

  • 200g maustamatonta rahkaa
  • 2 banaania
  • 200g pakastevadelmia (tai tuoreita)
  • 2 rkl Foodinin agavesiirappia / tai hunajaa
  • 1 prk (0,5l) Bonnen mangososetta
  • 3/4dl appelsiinimehua
  • 8 liivatelehteä

Pohja

  • 5 kpl Elovenan uuniomena-toffee välipalakeksejä
  • 40g manteleita
  • 20g voita

Tee ensin pohja. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat esim. kookosöljyllä, jotta kakku irtoaa helpommin myös reunoista. Laita mantelit ja keksit tehosekoittimeen, anna surista niin kauan, että keksit menevät ihan tasaiseksi silpuksi ja mantelit mössöksi. Itse en saanut tässä vaiheessa mitään kovin paksua tahnaa vielä aikaiseksi, mutta sulatetun voin lisättyä keksien ja mantelien sekaan tulikin seoksesta hieman paksumpaa. Painele sitten pohjaseos irtopohjavuoan pohjalle.

Pistä kaikki täytteen ainekset tehosekoittimeen, paitsi liivatteet. Sekoita muut ainekset keskenään. Pistä siksi aikaa liivatteet liukenemaan/pehmenemään tilkkaan kylmää vettä. Tämän jälkeen lämmitä liivatteet ja vesi joko kattilassa tai mikrossa. Sekoita liivatteet niin, että siitä tulee tasaista nestettä. Tämän jälkeen kaada neste tehosekoittimeen muiden täyteainesten perään ja surauta vielä pari kertaa.

Kaada täyteseos pohjan päälle ja pistä tekeytymään jääkaappiin. Suosittelen tekemään kakun jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii varmasti hyytymään. Koska täyte on kovin juoksevaa smoothieta, hyytyminen kestää jokusen tunnin. Itsehän tein tämän samana aamuna, kun iltapäivällä tuli vieraat. Meinasi tulla jo pieni paniikki, kun kakku ei meinannut hyytyä millään.

No soitin veljelleni, joka on ammatiltaan kokki – että apua! Veljeni käski laittamaan kakun hetkeksi pakkaseen. Tein työtä käskettyä ja pidin kakkua noin tunnin pakkasessa ja sitten siirsin vielä jääkaappiin, jotta kakku ei olisi lähtenyt jäätymään. 😀 Loppujen lopuksi kakku ehti hyytyä ennen vieraiden saapumista ja se maistui ihan super hyvältä! Jopa kokkiveljeni pyysi reseptiä itselleen, koska oli niin maistuvaa! 🙂

Tässäpä siis hyvä ja herkullinen tarjoiltava! Tätä kakkua voi helposti tarjoilla myös perheen pienimmille. Eikä tosiaan ole sokerilla, voilla, kermalla ja kaikella muulla täytetty. Vaikka onhan nekin herkut aika ihania välillä.. 😉

Herkullisia hetkiä!

***

Monna

Olen pienen tyttölapsen ja kahden koiran äiti, personal trainer, vaimo, bloggaaja ja yksityisyrittäjä. Rakastan rauhallisia koti-iltoja perheeni kesken. Rakastan treenaamista ja työtäni. Olen korkealentoinen ja iloinen persoona. Haluan jakaa iloa ja hyvyyttä.

4 vastausta artikkeliin “Herkullinen smoothiekakku!”

  1. Hyvän kuuloinen kakku, pitänee äitienpäiväksi testata ☺ Minkä kokoisessa vuoassa teit (pohjan halkaisija)?

  2. Kuulostaa hyvältä! Minunkin tekisi mieli tehdä joku terveyskakku vauvani puolivuotissynttäreille, mutta siitä melkein pitäisi tehdä sellainen, että hänkin pääsisi maistamaan… tässä ohjeessa kun hunaja ja voi ei käy vielä niin pienelle. 🙂 mutta jos tätä tekisi vaikka sitten 1v synttäreille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 14
Tykkää jutusta