Unikoulu – ai miten meni?

No perseelleenh√§n se meni. ūüėÄ ūüėÄ ūüėÄ Tavallaan..

En tied√§ mink√§laisia unikouluja on olemassa, mutta niit√§ on varmasti monia. Me kokeilimme lempe√§√§ unikoulua. Sellaista, jossa ei vauvaa huudateta tai muutenkaan anneta pienen k√§rvistell√§ n√§l√§ss√§ / eroahdistuksessa / yht√§√§n miss√§√§n.. ūüėČ
Tässä unikoulussa yritetään opettaa vauvalle, että maito ei ole se joka nukuttaa. Vaan iltamaito annetaan ennen sänkyyn viemistä ja öisin tarjotaan tuttia rauhoittumiseen, ei maitoa.

Moni kenen kanssa olen jonkinlaisesta unikoulusta puhunut on sanonut, että anna sitten isän hoitaa ne ekat yöt. Ne on ne vaikeimmat ja äidin sydän ei kestä sitten sitä pienen nyyhkytystä. Noh, meillä ei kestä kyllä isänkään sydän.

Ekat kaksi iltaa meni hyvin. Annoin Emmalle iltamaidot sohvalla, jonka jälkeen vielä yökkäri päälle, vaipanvaihto ja hampaidenpesu. Sitten vasta tytöntyllerö pinnasänkyyn ja rauhoitellen uneen. Nukahtaminen tapahtui vajaassa viidessä minuutissa. Ensimmäinen yö oli iskän vastuulla. Emma heräili muutamia kertoja ja tutilla iskä oli saanut rauhoiteltua tytön uneen suurimmassa osassa heräämisistä. Kuitenkin yhdellä kertaa ei ollut uni tullut pelkällä tutilla ja iskä oli antanut maitoa.

Toisena yönä oli minun vuoroni. Emma heräsi vain kerran, n.klo 02.00. Nukkumaan hän oli mennyt klo 20.30. Annoin yöllä sitten ensin pienelle vain tutin. Hän rauhottui ja nukahti, mutta heräsi uudestaan kymmenen minuutin päästä. Yritin taas pelkällä tutilla. Mutta loppujen lopuksi annoin maitoa. Sen jälkeen tyttö nukkui klo 07.00 asti tyytyväisenä.

Kolmantena iltana nukahtaminen ei meinannut onnistua lainkaan. Emma riekkui s√§ngyss√§√§n, √§hisi ja puhisi ja nauroi ja nousi seisomaan ja teki ihan kaikkea muuta kuin yritti nukkua. ūüėÄ Ainoa mill√§ h√§n sitten rauhottui oli maito. Y√∂ll√§ her√§si vain kerran, s√∂i ja nukahti. Nukkui klo 8-02 ja 02-06.30. Eli oikein hyv√§ y√∂.

Tulimme siihen tulokseen, että tällä hetkellä Emma kuitenkin tarvitsee vielä yöllä näköjään maitoa joten antaa asian olla niin. Jos hän herää VAIN kerran yössä, on se jo ihan älyttömän hyvä yö. <3

***

Minkälaisia unikoulukokemuksia teillä on?

Monna

Olen pienen tyttölapsen ja kahden koiran äiti, personal trainer, vaimo, bloggaaja ja yksityisyrittäjä. Rakastan rauhallisia koti-iltoja perheeni kesken. Rakastan treenaamista ja työtäni. Olen korkealentoinen ja iloinen persoona. Haluan jakaa iloa ja hyvyyttä.

28 vastausta artikkeliin “Unikoulu – ai miten meni?”

 1. Haha… Ihan ku meilt√§! ūüėÄ Helpompi l√§mmitt√§√§ maito ku hyssytell√§ koko y√∂, jos sen maidon kans p√§rj√§√§ vaan yhell√§ her√§tyksell√§! ūüėČ

 2. Moi! Annatte Emmalle varmaan iltapuuroa? Vai eikö se uppoa? Kaspar ei ole meillä kaivannut yömaitoa moneen kuukauteen, en edes muista millon viimeksi imetin yöllä (imetyksenkin olen lopettanut jo aikaa sitten).

  Meid√§n iltarytmi menee siten, ett√§ 20:00 iltapuuroa, sitten iltapesut ja juuri ennen nukkumaan menoa maito eli joskus 20:30-21:00 v√§lill√§. Ja joskus seiskan maissa her√§t√§√§n. Kyll√§ kassukin viel√§ tietenkin y√∂ll√§ her√§ilee pienesti mutta rauhoittuu onneksi tutin kanssa. Emma taitaa kyll√§ olla paljon aktiivisempi lapsi kuin Kaspar, ett√§ varmaan kuluttaakin enemm√§n touhutessaan ja ehk√§ siksi n√§lk√§ yll√§tt√§√§ viel√§ y√∂ll√§ ūüôā

 3. Me aloitettiin vajaa kaksi viikkoa sitten aika samalla periaatteella unikoulu.

  Poika on syntym√§st√§ asti nukkunut mun kainalossa ja olen aina √∂isin imett√§nyt ”puoli unessa” ja sitten vauva on nukahtanut tankattuaan.

  Nyt kuitenkin viimeisen kuukauden aikana heräilyjä oli noin kymmenen ja tuntui että koko ajan vaan tyrkytin unissani rintaa vaikka ei varmasti olisi tarvinnut kuin just sen maks. Yhden kerran.

  Nyt ollaan siis tehty niin että pojan pinnis on meidän sängyssä ihan kiinni ja mies on nukuttanut ja yöllä hoitanut heräämiset. (Koska mä kuitenkin heltyisin ja imettäisin :D) Aika hyvin on nukahtanut uudestaan pelkän tutin avulla. Välillä on kyllä vieläkin ollut niitä 10 kertaa heräämisiä mutta esim. viime yönä heräsi vaan kerran!!!

  Mutta kuten kirjoitit toi yks syöttö yöllä on varmaan teille tällä hetkellä just hyvä:) Ja myöhemmin voi sit kokeilla uudestaan.

  Kiitos jälleen kerran päivien piristämisestä:) Ootte huippu perhe.

 4. Tosi hyvinh√§n tuo meni – alle vuosikkaalla ns kokonainen y√∂ on 5 tuntia (toisilla tietysti enemm√§n, mutta sen pidemp√§√§n pieni ei v√§ltt√§m√§tt√§ p√§rj√§√§ ilman ruokaa tai aikuista) joten siin√§ mieless√§ yksi sy√∂tt√∂ on oikein hyvin ūüôā

 5. Mun kokemuksen mukaan p√§iv√§ll√§ kannattaa kiinnitt√§√§ huomiota siihen ruokaan ja ruoan m√§√§r√§√§n. S√§√§nn√∂llinen p√§iv√§rytmi, 5 kunnon ateriaa niin ei vauva tarvi y√∂ll√§ ruokaa. Itse huomasin ett√§ jos p√§iv√§ll√§ vauva sai kaupan soseita tai muuten s√∂i huonosti niin kyll√§ her√§si y√∂ll√§. Meill√§ j√§i y√∂sy√∂miset 7-8kk vanhana kokonaan. Neuvolassa my√∂s sanoivat samaa ett√§ jos vauva p√§iv√§ll√§ juo hirveesti maitoa tai sy√∂ huonosti niin se kostautuu y√∂ll√§. Mutta lapsiakin on erilaisia eik√§ se sy√∂minen aina ole n√§lk√§√§ vaan juurikin l√§heisyyden kaipuuta y√∂ll√§. ūüôā

 6. Moikka meillä samanikäinem poika kun teillä!:)
  Meillä lopetettiin yösyöttö 7kuukaudeniässä kun lopetettiin ensin päivästä.
  Meni 2yö huutamisella ja itki siis 15min mun sylissä.
  Sen huomasin ett√§ se p√§√§t√∂s pit√§√§ vain tehd√§ tiukasti eik√§ luistaa siit√§. Vaikeaa on mutta meill√§ is√§ my√∂s oli mukana unikoulussa. Illalla sy√∂d√§√§n puuro klo 19 ja poikani nukahtaa klo 20 ja her√§√§ ekan kerran klo 6. Tuttia pit√§√§ joskus laittaa. Lapseni ei koe n√§lk√§√§ y√∂ll√§ kun sy√∂ todella ison puuron illalla. Eli √§lk√§√§ huoliko ei lapsen unikoulu ole lapsen kiduttamista. Meill√§kin tassuteltiin. Unikoulusta on tehty mielest√§ni sanani todella kammottava ja ahdistava asia. Aikuisen t√§ytyy se p√§√§tt√§√§. Stemppi√§ kyll√§ se viel√§ onnistuu! ūüôā

 7. Meilläkin touhukas tyttö ja syö aamuyöstä vielä kerran. Nyt 1 v2 kk. Jos syönyt päivällä toooosi paljon niin sitten ei herää yöllä.

 8. Me alotettiin pari viikkoa sitten unikoulu 7kk ikäiselle. Saa iltapuuron ja imetän n. Klo 21, sitten laitetaan vaunuihin ja hyssytellään uneen. Yöllä herää muutaman kerran itkeskelemään, mutta hyssytyksellä rauhottuu. Tuttia ei syö. Ekan kerran imetän klo 7 ja sen jälkeen nukkuu vielä 9 asti. Eka viikko meni ok, mutta oon kuitenkin nyt muutamana yönä joutunut imettämään n.klo 2 aikaan. Luultavasti vaikuttaa paljon minkä verran on uponnut kiinteitä päiväsaikaan.

 9. Meill√§ unikoulupohdinnat my√∂s k√§ynniss√§, vauva 7kk. Suosittelen lukemaan Laura Anderssonin ”Saat nukkua -Kuinka opetin vauvani nukkumaan ja kuinka se muualla tehd√§√§n”- kirjan. Kirjassa tosi hyvi√§ vinkkej√§ ja pointteja.

 10. Mitenh√§n hiisi t√§n unikouluasian toteuttaa tissitakiaiselle, joka ei sy√∂ tuttia? ūüôąūüė¨

 11. Meill√§ koitettiin samaa silloin, ku neiti oli n.9kk. varmaan viikon verran meni hyvin ja sitte huomasin, ett√§ parin viikon s√§√§st√§ lipsuttiin y√∂sy√∂tt√∂ihin takasin. Meill√§ neiti siis s√∂i tissi√§. Itse Olin niin laiska, ett√§ jos v√§h√§nk√§√§n kauempaa alkoi y√∂ll√§ itkem√§√§n tissi√§, nii en raaskinut olla antamatta ūüėÄ sitten se v√§h√§n j√§i koko homma. En jaksanut edes en√§√§ ressata, ett√§ pit√§is lopettaa, kun meill√§kin sy√∂tiin y√∂ll√§ vaan sen yhen kerran.

  Siinä sitte aika kului ja oisko neiti ollut vähän päälle 10kk, kun yhtäkkiä hoksasin, että meillähän ei ole syöty yöllä enää vähään aikaan. Se vaan sitte yhtäkkiä jäi pois itsekseen. Vaikka edelleen silloin söi päivällä tissiä ja saattoi tulla yölläkin viereen nukkumaan. Ei kuitenkaan enää vaatinut maitoa yöllä. Eikä oltu tässä välissä muutettu ruokailuja mitenkään, että Sillon 9kk ikäisenä sai jo kovastikki sen 5kiinteää ateriaa.

  Toivottavasti teill√§ menee yht√§ helposti, ett√§ vaikka viel√§ tartte y√∂maitoa, niin Jospa se teid√§nkin neiti p√§√§tt√§√§ itse sen y√∂sy√∂nnin lopettaa ilman sen suurempia unikouluja! ūüôā

 12. Meid√§n poika nyt 1v 1kk ja unikoulutin h√§nt√§ 7kk ik√§isen√§. Meill√§ y√∂t oli mennyt niin levottomaksi ett√§ halusi 4kin krtaa y√∂ss√§ maidon ja ihan selv√§sti vaan nukahtamiseen. Sitten p√§√§tin ett√§ en anna en√§√§ maitoa vaikka mik√§ ja pysyn p√§√§t√∂ksess√§. Unikoulutin lapsen niin ett√§ nukkui minun vieress√§, kun ajattelin ett√§ jo maidosta luopuminen on niin iso juttu ett√§ saa sitten musta l√§heisyytt√§. Pari ekaa y√∂t√§ oli hankalaa, poika ei itkenyt mutta √§hisi ja puhisi kyll√§kin ja her√§ili v√§h√§n v√§li√§, mutta pidin p√§√§ni. Viikon j√§lkeen huomasin ett√§ her√§√§ en√§√§ siin√§ 3-4 aikaan joten ajattelin ett√§ ehk√§ poika on sit viel√§ vaan n√§lk√§inen ja p√§√§tin ett√§ no voin silloin antaa viel√§ sen maidon kun selv√§sti haluaa n√§lk√§√§n. Ja tosiaan meill√§ nukuttiin 8-8 t√§ll√§ yhdell√§ sy√∂t√∂ll√§. N√§in mentiin kaks viikkoa ett√§ her√§si 3-4 aikaan yhden maidon juomaan ja sitten j√§tti itsekseen sen maidon ja alkoi nukkumaan 12 tunnin unia, pari keraa joutui tutin antamaan. Ja tosiaan s√§nkyyn siirsin takaisin sillon kun p√§√§stiin tohon yhteen maitoon y√∂ss√§ ja sek√§√§n ei k√§rsinyt vaikka unikoulutin sen mun vieress√§, vaan tyytyv√§isen√§ suostui nukkumaan taas omassa s√§ngyss√§. Mutta edelleen ja silloinkin annan iltamaidon niin ett√§ saa sen s√§ngyss√§. En√§√§ harvemmin kuitenkaan nukahtaa maitoon , vaan juotuaan hetken m√∂yrii s√§ngyss√§ ja sitten nukahtaa ūüôā ja tosiaan t√§ll√§ hetkell√§ nukkuu 11-12 tuntia y√∂ss√§, on oppinut itse jo laittamaan tutin y√∂ll√§ jos se putoaa joten m√§kin saan nukkua ilman mit√§√§n her√§tyst√§, joskus harvoin ei l√∂yd√§ tuttia ja silloin alkaa √§hert√§m√§√§n ja annan sen h√§nelle. Mutta suosittelen siis t√§t√§kin vaihtoehtoa ett√§ unikouluttaa viereen ūüôā

 13. Jos kokeilisitte tarjota Emmalle √∂isin pullossa vett√§? Meill√§ vieroitettiin y√∂maidosta sill√§ tavoin. Lapsi protestoi toki endin hiukan mutta tyytyi sitten veteen ja viikon j√§lkeen ei en√§√§n ”vaivautunut” veden takia ja tutti riitti.

 14. Esikoinen söi tsiljoonakrt yössä tissiä, eka unikoulu 9kk, yösyötöt 1krt, kipeänä 2krt. Ennen klo 2 en antanut. 1v kieppeillä loput syötöt pois. Ei syönyt tuttia ja mitään pulloja ei ole koskaan ollut. Sormiruokaili 100% eli todellakin tarvitsi vielä maitonsa. En ala väkisin tuputtamaan ruokaa. Ja sen jlk yöt parani, mutta hampaiden tulon aikaan heräilyjä edelleen. Ne poskihampaat!

  Nyt kuopus kohta 6kk ja aloittaa sirmiruuan ensi viikolla. Välillä olen onnistunut ilman tissiä tassuttelemaan uneen. Tuttia kyllä syö, mutta yöllä heikosti. Lempeästi siis täälläkin. Ja unikouluja on niin monia kuin perheitä. Toiselle sopii toinen ja toiselle toinen. Kyllä ne vauvat voi heräillä muutoinkin. Uskon, että temperamentti vaikuttaa paljon.

 15. Meill√§ y√∂maito j√§i pois kun siirryttiin y√∂veteen, parin y√∂n j√§lkeen neiti huomasi ettei pelk√§n veden takia kannata her√§t√§ ūüėā

 16. Kuulostaa tutulta. Meidän tyttö tuossa iässä vaati kans maitoa yöllä ja jatko uniaan sitten aamuun asti..N.1.3v iässä jäi vasta yösyöminen, mut silti herää vielä välillä öisin et tutti pitää laittaa suuhun..Kaverin vauva taas on jo pitkän aikaa nukkunut läpi yöt.Jokainen lapsi on niin yksilönsä..:)

 17. Edellä onkin jo todettu, tähän vaikuttaa hyvin moni asia!

  Mutta mutta kun 6kk neuvolassa sanottiin, että JOS vauva saa päivän aikana tarpeeksi ravintoa, se ei tarvitse yöllä maitoa, eli unikoulua vaan (huutaa just sen pari yötä, sitten helpottuu). Minusta tuntui pahalta ajatukselta laittaa maitohanat (korvikkeella mennään) kerralla kiinni, vaikka tiesin, että meidän tyttö syö hyvin päivän aikana. Minun piti saada todistaa itselleni, että hän ei sitä maitoa tarvitse, että se on vaan tapa. Illalla siis annettiin iso annos maitoa niinkun ennenkin (ei nukahda pullolle, vaan se on osa meidän iltarutiineja). Yöllä aloin tiputtamaan maidon määrää pikkuhiljaa. Kun maidon määrä laski 50ml:aan, tyttö valvoi hyväntuulisena hieman pidempään maidon jälkeen, mutta max tunnin valvomisen jälkeen nukahti. Sama homma, kun tuosta 50ml määrästä päätettiin jättää maito kokonaan pois, annettiin vaan tuttia. Noin 3 viikkoa meillä meni, 7kk iässä oli yösyönti loppunut, puuro 19.30, yöunet 20.30-06 noin yleensä, aamulla heräämisen jälkeen heti vähän maitoa ja 07.30 aikaan taas puuroa. Olen tosi tyytyväinen ollut meidän ratkaisuun!

  Me tehtiin n√§in, mutta jokainen l√∂yt√§k√∂√∂n sen oman tavan. Onko se sitten unikoulu tai ei, kunhan itse on ratkaisuunsa tyytyv√§inen. Levollisia y√∂unia y√∂sy√∂t√∂n loppuminen ei takaa, meill√§ tytt√∂ ainakin her√§ilee v√§lill√§ kun on unissaan harjoittanut konttaustaitojaan yms. ūüėĀ Alle 3kk vanhana valvottiin koliikin takia √∂isin 4h p√§tki√§ ja nukuttiin l√§hinn√§ aamup√§ivisin, eli en valita!

 18. Lempe√§ unikoulu. Pakko sanoa, ett√§ termin√§ jotenkin √§rsytt√§v√§. Kukaan meist√§ vanhemmista ei halua lastaan itkett√§√§, mutta kyll√§ y√∂sy√∂misest√§ irtautumiseen itkua useimmiten liittyy. Eik√§ se mielest√§ni tee koulusta sen v√§hemm√§n lempe√§√§. Lapsi vain opettelee uutta tapaa nukahtaa ja vanhempi on siin√§ tukena. Vauvallahan ei ole viel√§ muuta kommunikointitapaa kuin itku. Ja protestoida pit√§√§ kun tutusta tavasta poiketaan. Y√∂aikaan se itku vain tuntuu jotenkin pahemmalta…

 19. Meid√§n tytt√∂ alkoi her√§ilem√§√§n 4kk l√§htien jopa 5-6 kertaa y√∂ss√§. Tarvitsi joka kerta tissi√§ nukahtamiseen ja oli helppoa napata viereen ku tytt√∂ nukkui samassa huoneessa. Sitten alkoi √§iti sen verran v√§sy√§, ett√§ pakko oli keksi√§ muu ratkaisu. Siirrettiin tytt√∂ omaan huoneeseen v√§h√§n vajaa 7kk ik√§isen√§. Ekana y√∂n√§ her√§s muutaman kerran mutta seuraavat y√∂t alkoi sujumaan jo paremmin ja nyky√§√§n tytt√∂ 8kk nukkuu 12h yhell√§ sy√∂t√∂ll√§. Meill√§ ei sy√∂d√§ tuttia tai pulloa, joten todella yll√§tti miten siirto omaan huoneeseen rauhoitti unia. Unikoulu oli tarkoitus aloittaa samalla, mutta menikin helpommin noin ūüôā

 20. Meill√§ j√§i tyt√∂n y√∂maito pois 1v 2 kk ik√§isen√§ (joi pullosta). Enk√§ itsekk√§√§n ajatellut ett√§ h√§n sit√§ ravinnokseen tarviaa; oli tuttu ja turvallinen hetki. Sitten yhten√§ vloppuna isi nukutti ja y√∂sy√∂minen j√§i kerrasta pois. Nyt puolitoistavuotiaana her√§√§ y√∂ll√§ n 1-2 krt mink√§ ajattelen olevan todella iisi√§. En ole ikin√§ ajatellut ett√§ mitk√§√§n poppaskonstit auttaaūüėÉihan varmasti ajallaan kaikki tapahtuu. (Ja kyll√§ tarjoisin maitoa jos tytt√∂ huutaaūüėÉ). Se kyll√§ koittaa hetki kun maito ei y√∂ll√§ maistukaan. Tsemppi√§!

 21. Me pidimme unikoulun heti lapsen täytettyä puoli vuotta Рnyt hän täytti juuri puolitoista vuotta. Me ajattelimme, että meillä vanhempina on velvollisuus opettaa lapsellemme kaikenlaisia asioita, ja nukkuminen on yksi asia muiden joukossa. Lapsemme kasvoi silloin puolivuotiaana nätisti käyrillä (ei ollut pienikokoinen tms.) ja söi hyvin kiinteitä, joten mitään fyysistä tarvetta yömaidoille ei enää ollut. Meillä lähtökohta oli siinä mielessä hyvä, että lapsi oli aina nukkunut omassa sängyssään ja jo viisikuisena siirsimme hänet omaan huoneeseen nukkumaan. Pari ekaa yötä yötä tassuteltiin enemmän ja vähemmän, mutta siitä lähtien hän on nukkunut pääosin yönsä hyvin. Toki sairastelut, päiväkodin aloitus ym. muutokset ovat sekoittaneet pakkaa, mutta aina tuollaisen erityistilanteen jälkeen pitää vain ottaa unikoulun opit johdonmukaisesti käyttöön. Ja niin tylyltä kuin tämä tuntuu sanoa, että ei lapsen itkeskely tuntunut unikoulun aikaan mitenkään erityisen pahalta, koska tiesimme, että unikoulu parantaa meidän kaikkien elämänlaatua.

 22. Meette just niitten omien voimavarojen mukaan <3 meillä on 2 tylleröä joista kumpikin on vielä tuossa iässä nukahtaneet maitopullon kanssa sänkyyn ja juoneet yöllä pullon maito. 1 v 3 kk kuitenkin sit itse jättivät maidot pois ja samoilla tulilla lähti sit tutti päiväkäytöstä kun ei neitejä enää vaan kiinnostanut. Oikeesti se jos yhden kerran herää yöllä on aika luksusta Ja jos vaatii maitopullon niin antaa palaa:)! On ne äiskän ja iskän yötkin tärkeitä lepoaikoja, kuka siitä edes sit välittää et voi 3 v synttäripäivänä todeta et 'onneksi tehtiin kaikki niinkun oppikirjat sano':D kukaan ei muista sitä mut kaikki on tyytyväisiä kun saa nukuttua nyt:)

 23. Saan ilmeisesti olla todella kiitollinen ett√§ meid√§n poika on nukkunut 3kk asti 8-9tunnin y√∂unia. T√§ll√§ hetkell√§ (poika 9kk) nukkumaan menee n.9 ja her√§√§ 8-9 v√§lill√§..Heti pienest√§ pit√§en pidin t√§rke√§n√§ pit√§√§ aina ne samat iltarutiinit, tied√§ sitte onko sill√§ ollu merkityst√§ vai onko poika muuten vaan hyv√§ uninen. ūüėÄ

 24. Osa vauvoista tarvitsee yhden y√∂sy√∂t√∂n viel√§ alle 1.v. ik√§isen√§. Itse en kest√§isi itkett√§√§ vauvaa, jos olisi pienikin mahdollisuus, ett√§ itkee n√§lk√§√§ns√§…Yhden vuoden i√§ss√§ itse lopettanut 4 lapsen imetyksen (my√∂s y√∂) ja kaikki nukkuneet siit√§ l√§htien her√§√§m√§tt√§.

 25. Hei.
  Niin kuin t√§√§ll√§ on jo monta kertaa todettu, on jokainen lapsi oma yksil√∂ns√§… Kertomuksesi kuulosti kyll√§ hyvin tutulta! Meill√§ tytt√∂ lopetti y√∂sy√∂nnit v√§h√§n reilun vuoden i√§ss√§ pikkuhiljaa. Meill√§ tosin ei puolen vuoden j√§lkeen en√§√§ maitoa l√§mmitetty, vaan joi huoneenl√§mp√∂ist√§ korviketta. Sen verran ruvettiin vuoden i√§ss√§ ”unikouluilemaan”, ett√§ v√§h√§n silleen laiskasti l√§hdettiin maitoa hakemaan. Pikkuhiljaa k√§vi niin, ett√§ ehti nukahtamaan ennen kuin maitopullon sai. Me kyll√§ her√§ttiin molemmat. Toinen j√§i silittelem√§√§n ja tarjoamaan tuttia ja toinen l√§hti kohti keitti√∂t√§… T√§ll√§ periaatteella luovuttiin reilun parin vuoden ik√§isen√§ tutista. Nukahti jo nimitt√§in ilman tuttia, mutta y√∂ll√§ her√§si sit√§ kaipaamaan. Kerran oli l√§hell√§, ett√§ olisin antanut, mutta viime hetkell√§ nukahti ilman.

  Tsemppiä! Mutta älkää suotta stressatko. Jopa neuvolan mielestä on normaalia syödä yöllä n. vuoden ikäiseen saakka.

 26. Meillä ei pidetty unikoulua kummallekaan ja ihan kunnollisia lapsia ovat (12 ja 13v). Tissiä saivat 1vuoden niin paljon kun halusivat. Nykyään en edes muista kuinka monta kertaa heräsin yöllä:) Molemmat ovat nukkuneet meidän sängyssä ja tilanteen mukaan aina mentiin/mennään. Joskus tulevat vieläkin viereen enkä koe että siitä on heille mitään haittaa. Päin vastoin.

 27. Meillä ihan sama, pari kertaa kokeiltiin ja voi apua sitä parkua. Ja maidon oikeasti juomalla joi ja sitten rauhoittui. Ihan itsestään se yömaito sitten jäi kun S oli vuoden ja jotain kuukausia päälle, eräänä yönä ei vaan enää herännyt kertaakaan. Ja sen jälkeen on nukkunut täysiä öitä. Eli ei stressiä, ei se riparilla sitä tuttipulloa enää kaipaa!

 28. √Ąlk√§√§ vaivatko p√§√§t√§nne turhilla kouluilla jos kyseess√§ on vaan yksi her√§√§minen. Meill√§ ei oo ikin√§ moisia pidetty ja niin se y√∂maito vaan j√§√§ i√§n mukana aina jossain vaiheessa pois. ‚̧ԳŹ Muutenkin nyt useamman lapsen √§itin√§ oon ottanu kyll√§ niin rennon asenteen kaikissa vastaavissa opeissa mit√§ vanhemmille tuputetaan mun mielest√§ ihan turhaan ūüėĀ m√§√§ meen sielt√§ miss√§ aita on matalin ja kunhan kaikki voi hyvin niin mill√§√§n muulla ei oo v√§li√§.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 29
Tykkää jutusta