Kumpi oli parempi?

Katselin eilen taas niitä satoja kuvia, joita löytyy niin kännykästä kuin kamerastakin. Miten yksi kuva valikoituu sieltä kymmenien muiden joukosta? Miksi ei oikeastaan ikinä ole tyytyväinen ensimmäiseen kuvaan? Oli se kuva sitten ruuasta, koirista, minusta itsestäni tai mistä vain. Aina otan samasta tilanteesta useamman kuvan.

Kävin viime syksynä kuvauskoulussa A-lehdillä, jossa meille sanottiin, että mielummin sata ruutua samasta tilanteesta kuin yksi. Että niiden sadan joukosta löytyy aina sitten se yksi helmi, jossa on valo kohdillaan, ilme kohdillaan, annos näkyy hyvin jne..
Tein joskus toissa kesänä postauksen, ”kuvat, joita en julkaissut” – siihen olin kerännyt niistä kymmenistä kuvista ne mielestäni epäonnistuneimmat. Kannattaa tsekata tuo postaus läpi, nimittäin on hauskaa kuinka itse näkee jonkinlaisia virheitä kuvissa, joissa toinen ei nää mitään huonoa.

Nyt luvassa on kuvapareja kännykältä, joissa on tilanteessa mielestäni huonoiten onnistunut otos ja  parhaiten onnistunut. Ja että miksi juuri näin. 🙂

Vasemmalla kuva, jonka julkaisin. Mielestäni se oli hauska, siinä näkyi myös ponnaria vähän. Oikealla kuva, joka jäi valitsematta. Jotenkin pönötän ja on vähän teennäisen oloinen ilme.

Ylempänä kuva, jonka valitsin. Mielestäni siinä näkyi makeasti nuo vaatteet ja tuo tila ja liike näytti paremmalta. Alapuolella kuva, jonka jätin valitsematta. Ei vaan ollut niin hyvä.

Vasemmalla kuva, joka valittiin molemmat Emmin kanssa. Oli jotenkin luontevampi ja paremmat ilmeet. Oikealla kuva, joka jäi valitsematta. Se tärähti ja oli jotenkin muutenkin huonompi.

Vasemmalla kuva, jonka julkaisin. Tästä tilanteesta otettiin monta kuvaa! 😉 Oli joko liian iso pää tai liian isot rinnat. Tai jotenkin jäykkä asento. Oikealla näitä kaikkia.

Vasemmalla taas kuva, jonka julkaisin. Siinä hiukset lepattavat kauniisti, hymy on kiva ja kroppakin näyttää kivalta. Oikealla ihmeellinen pönötys ja jalat aivan vinkurallaan. Vähän myös tärähtänyt kuva.

Vasemmalla kuva, jonka valitsin. Koska kaikessa yksinkertaisuudessaan siinä mielestäni jalkani näytti paremmilta. 😀

Vasemmalla hauska meno, vaikka Tuukalla ei näykään naama kokonaan. Oikealla pääni näyttää isolta ja hartiat korvissa. Plus Emmalla kiukku-ilme. 😀

***

Hahaa! 😀 Tällaista pinnallista, mutta monelle tuttua toimintaa. Olisitteko valinneet näistä kuvista toisin kuin minä?

Iloista sunnuntaita!

 

Monna

Olen pienen tyttölapsen ja kahden koiran äiti, personal trainer, vaimo, bloggaaja ja yksityisyrittäjä. Rakastan rauhallisia koti-iltoja perheeni kesken. Rakastan treenaamista ja työtäni. Olen korkealentoinen ja iloinen persoona. Haluan jakaa iloa ja hyvyyttä.

7 vastausta artikkeliin “Kumpi oli parempi?”

  1. Ainoa kuva jossa olisin valinnut toisin on tuo jossa olette Emman kanssa. Syystä että Emman ilme 😍 Hän on kuvassa tähti ja ei kyllä tule huomattua minkälaisilta ne äiskän koivet siinä näyttää 😄

    • Totta! 😄 Ja näin jälkikäteen huomasin myös, että Emman ilme tuossa toisessa parempi. 😊

  2. Olisin valinnut toisin mm. tuo yksi kuva, jossa on Emma. Valitsemassasi kuvassa hänen kasvonsa on hyvin epätarkat. Toinen otos oli siltä osin parempi. Myös niiden jalkojesi osalta (joiden kritisointia vähän ihmettelen;ei kai se nyt niiiin tarkkaa ole).

    • Ei todella ole niin tarkkaa. Tässä postauksessa kukkii huumorin kukka. 😊😉 Enpä kai muuten näitä super tärkeitä perusteluja olisi kirjoittanut. 😄😄

  3. Olipa kiva postaus 🙂 Saako muuten kysyä mistä oot ostanu tuon pienen vaalean laukun mikä näkyy ensimmäisissä kuvissa?

    • Kiitos! 🙂 Ostin sen Aleksanterinkadulta sellaisesta Design pop up-liikkeestä. Oliskohan ollut joku Garage? Se on siinä jouluun asti, Galleria Esplanadia vastapäätä. Suomalaisen tekijän laukku, maksoi jotain 35€. 🙂

  4. Minusta aivan ymmärrettävää että valitsee aina sen omasta mielestä parhaimman kuvan :). Varsinkin kun kuvasi näkevät moneeeeeeet ihmiset haluaa kuvissa olla edustava. Ihana tuo mekkosi kuvassa missä olet Emman kanssa 😍. Oot tyylikäs nainen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 28
Tykkää jutusta