Lomaherkuttelu..

..on kivaa. ūüėÄ M√§ oon sellanen, ett√§ m√§ en osaa ottaa kovin tiukasti ruokavalion suhteen lomalla. Toki sy√∂n p√§ivitt√§in terveellisen aamupalan ja lounaan jne.. Mutta lomalla on niin paljon helpompi iltaisin v√§h√§n napostella herkkuja. Loman j√§lkeen ehtii sitten taas skarpata ja palata ruotuun. ūüėČ

P√§√§tin, ett√§ t√§ll√§ kertaa m√§ en ota huonoa omatuntoa siit√§ jos s√∂isin vaikka joka p√§iv√§ karkkia lomalla. P√§ivitt√§inen aktiivisuustaso on kuitenkin korkea, k√§vely√§ ymp√§ri uusia paikkoja, koirien kanssa lenkkeily√§, Emman per√§ss√§ juoksemista jne.. ūüôā Ja niit√§ ihan kunnon treenej√§kin. Joten jos loman aikana iltaisin tekee mieli v√§h√§n herkutella, sallin sen itselleni.

Mutta samalla myös odotan jo sitä, että syksyn tullen arki palaa ja rutiinit jatkuu. Karkit ja muut herkut pysyy pois arkipäivisin ja lauantaisin herkutellaan jos mieli tekee. Mä oon sopinut mun ystävän kanssa, että meillä alkaa elokuun alusta myös jokaviikoiset yhteistreenit salilla. Sen lisäksi mulla on tulossa pari muutakin kivaa treenijuttua elokuun alusta alkaen, joten treenimotivaatio on jo nyt iso.

Monesti terveellinen ruokavalio ja treeni kulkee käsikädessä. Jos treenaa säännöllisesti, herkuttelu pysyy myös ruodussa. Ainakin mulla se menee just näin. On helpompi ajatella jotenkin kokonaisuutta.

Onko teill√§ alkamassa syksyll√§ jokin uusi harrastus tai palaako normitreenit takaisin arkeen kes√§loman j√§lkeen? Vai onko ees mit√§√§n lomataukoa ollut? Mulla ei t√§n√§ kes√§n√§ tullut niin selke√§√§ treenitaukoa lomalla. Kerroinkin siit√§, ett√§ jos ennen teki ty√∂kseen p√§ivitt√§in treeni√§ ja urheilua asiakkaiden kanssa, oli lomalla sellanen fiilis, ett√§ halus taukoa liikunnasta kaiken kaikkiaan. ūüėÄ

Mutta herkuttelusta en oo pit√§nyt taukoa. ūüėÄ Haha! Nyt on kyll√§ jo sellainen olo, ett√§ herkut saa j√§√§d√§ pian kaupan hyllylle. Se on mun mielest√§ tavallaan aika hyv√§, on tullut mitta t√§yteen herkkuja. Ja siis en oo m√§tt√§nyt mitenk√§√§n kaksin k√§sin joka p√§iv√§ aamusta iltaan, mutta melkein p√§ivitt√§in on tullut jotain herkkua sy√∂ty√§.

Miten teillä? Onko herkut maistunut enemmän lomalla?

 

 

 

Kaikki postauksen kuvat: Petri Mast

MUAH: Satu Arvo

Vaatteet: Yvette

Ps. Muistakaahan, ett√§ koodilla MONNA20 saatte alennusta kaikista Yveten normihintaisista tuotteista! ūüėČ

Monna

Olen pienen tyttölapsen ja kahden koiran äiti, personal trainer, vaimo, bloggaaja ja yksityisyrittäjä. Rakastan rauhallisia koti-iltoja perheeni kesken. Rakastan treenaamista ja työtäni. Olen korkealentoinen ja iloinen persoona. Haluan jakaa iloa ja hyvyyttä.

15 vastausta artikkeliin “Lomaherkuttelu..”

 1. Hei. Tee taas postaus ‚ÄĚkuvista joita ei julkaistu ja miksi‚ÄĚ. ūüėä ja yhteyisty√∂postaukset jotka on onnistunut mielest√§si parhaiten perusteluineen ūüėä

 2. Hei aurinkoinen Monna ūüôā Pakko sanoa t√§h√§n v√§liin ett√§ tuo sinun lauseesi lomasy√∂misest√§ ”melkeinp√§ p√§ivitt√§in on tullut jotain herkkua sy√∂ty√§”, on oikeasti ihan hyv√§ tyyli jokap√§iv√§iseen, terveelliseen ja timmiin el√§m√§√§n! Itse olen tietoisesti opetellut joustoa sy√∂misess√§ niin, ettei varsinaista yksitt√§ist√§ herkkup√§iv√§√§ tarvita. Jos minun tekee joskus torstaina mieli karkkia, saatan sit√§ ostaa, tai jos tapaan yst√§v√§√§ni kahvilassa tiistaina, voin ottaa croissantin jos tekee mieli. Se ei ole pois mist√§√§n vaan merkitsee minulle onnellista ja tasapainoista sy√∂mist√§, kun kuitenkin perusruokavalio on terveellinen. Miljoonat lakot kokeilleena olen vihdoin oppinut etteiv√§t ne toimi minulla. Toisaalta joillekin saattaa tuollainen kertaviikkoinen herkkup√§iv√§ sopia, olemmehan erilaisia. Mutta kannustan sua jatkamaan lomalla omaksumaasi tyyli√§ – Se on iso stressinaihe v√§hemm√§n, kun ei stressaa sy√∂misist√§. Kyll√§ se treeni ja perusarki pit√§√§ huolen siit√§, ettei niit√§ herkkuja edes kaipaa joka p√§iv√§.
  Ihanaa kesän jatkoa! <3

  • Heippa! ūüôā
   Mä oon itse asiassa joskus kokeillut tuota, että joka päivä saa syödä vähän herkkuja jos siltä tuntuu. Siis ns. arjessakin.
   Mutta mulle se ei oikein sovi, mulla l√§htee helposti sit siihen, ett√§ no jos viel√§ v√§h√§n.. ūüėÄ
   Toi on tosi hyv√§ tapa kyll√§ ja monelle sopii! ūüôā

   Ihanaa kesän jatkoa myös sulle! <3

 3. Mulla kulkee myös treeni ja syömiset käsi kädessä. Jos en ole kovin aktiivisesti treenannut, niin sitten ne syömisetkin alkaa mennä vähän huonoiks. Periaatteessa syön kyllä terveellisesti, mutta sitten tulee tehtyä useammin huonoja valintoja, kun ei liiku.

  Nyt kes√§ll√§ olen kyll√§ antanut itselleni vapauden valita mit√§ tykk√§√§n. √Ėvereit√§ en ole makeaa vet√§nyt, mutta 3 kaverin vege j√§√§tel√∂purkki voi menn√§ kerta istumalta, heh! ūüėÄ Olen ajatellut, ett√§ vois sit√§ jotain huonompaakin makean himoonsa sy√∂d√§. Ja huomenna on p√§iv√§ uus.

  Tänään on mun eka lomapäivä ja viikonloppuna jo ajattelin, että tästä tulee liikuntaloma. Käyn kyllä salillakin treenaamassa, mutta myös kävelylenkkejä ja kehonpainotreeniä. Silleen fiiliksen mukaan. Varsinkin reissussa ollessa on kiva käydä kävelyllä ja tutustua paikkoihin siten.

  Lomalla ehdottomasti pit√§√§ ottaa v√§h√§n iisimmin ja todellakin nauttia! ūüôā

  • Joo, siis just noin mullakin menee ruoka ja treeni k√§si k√§dess√§. ūüôā
   Ja hei, toi lenkkeillen tutustuminen uusiin kaupunkeihin on ihan huippu tapa!

 4. Hei! Tiedäthän, että toisen ulkonäön, mm. laihtumisen tai pyöristymisen, kommentointi on erittäin epäkohteliasta ja raskaudesta uteleminen tai sen spekuloiminen todella moukkamaista. Luulen, että kyseessä on nyt provo, mutta tätä asiaa ei voi korostaa tarpeeksi sillä naisten vatsanseutuja kytätään ja kommentoidaan edelleen siekailematta.

  • T√§st√§ tulikin mieleen, olen 26 vuotias, ei lapsia. Aloitin tammikuussa uuden ty√∂n, muutaman p√§iv√§n p√§√§st√§ kollegani kysyy ett√§ enh√§n ole raskaana? Olen v√§h√§n h√§mill√§ni ett√§ ”En, ett√§ n√§yt√§nk√∂ silt√§” niin vastatataan ett√§ et, mutta tiedoksi ett√§ on sun vatsanseutua kovasti tutkailtu sill√§ silm√§ll√§… Voi juma olin ihan et mit√§ helvetti√§ ūüėÄ En loukkaantunut, mutta olin v√§h√§n monttu auki ett√§ jaa sellasta sitten. ūüėÄ

   Että ihan totta, mun mielestä jokaisen oma asia ja tuollainen kommentointi kertoo siitä henkilöstä jo jotain.

   Ihanat nuo Yvetten trikoot! <3

  • Lisbeth ja E, n√§√§ t√§llaiset kommentoinnit toisen ulkon√§√∂st√§, mahasta, raskaudesta kyselyt jne on mauttomia. Ne on jokaisen omia asioita, eik√§ kenenk√§√§n pit√§is niist√§ kysell√§. Ei nimett√∂m√§n√§ netiss√§, eik√§ ty√∂paikoilla tms. ūüôĀ

   Ihanaa kes√§√§ teille molemmille! ūüôā

 5. Moi.
  Olin 10 vuotta t√∂iss√§ pikkupaikkakunnalla ja l√§hes joka kev√§t olin kyl√§puheiden mukaan raskaana. √Ąiti√§ni onniteltiin mummoksi tulemisesta ja kerran jopa sanottiin, ett√§ olin kuulemma jo t√∂iss√§ kertonut asiasta jne. Ty√∂kaverini ‚ÄĚM‚ÄĚ oli luonnostaan vatsasta kovin py√∂re√§, mutta jo p√§√§lle 50 v, joten ep√§ilen minun raskaushuhujen johtuvan h√§nest√§… Kerran nimitt√§in er√§s kolmas ty√∂ntekij√§ onnitteli minua raskaudesta. Kysyin h√§nelt√§ h√∂lmistyneen√§, ett√§ n√§ytink√∂ silt√§. H√§n vastasi ‚ÄĚno et, mutta kun sanoivat ett√§ M…. odottaa, mutta kun h√§nell√§ on jo ik√§√§, niin min√§ arvelin ett√§ sin√§h√§n se olet raskaana, kun olet sen ik√§inen….‚ÄĚ. Kyll√§ piti pid√§tell√§ itse√§√§n sanomasta jotain pahasti… Ja paras juttu oli minusta se, kun viel√§ vuosi sen j√§lkeen kun vaihdoin ty√∂paikkaa ihan muualle Suomeen, onniteltiin √§iti√§ni taas kaupassa (ty√∂kaverini oli kuulemma kertoneet). Oli ollut onnittelijan ilme n√§kemisen arvoinen kun √§itini oli kuitannut, ett√§ ‚ÄĚai sinulla on tuttuja siell√§ tytt√§reni uudessa ty√∂paikassa‚ÄĚ.

  Tämä ei nyt ollut vastaus, Monna, sinun postauksen kysymykseen, mutta juu, tulee herkuteltua lomalla enemmän. Varsinkin, jos käy kylässä tai käy vieraita. Tulee aina leivottua vieraille makeaa ja aika moni tuo tuomisiksi karkkia tai jäätelöä.

  Mukavaa kesän jatkoa!

  • Eik√§!! Siis ihan uskomatonta k√§yt√∂st√§!! M√§ en ymm√§rr√§ miten ihmisill√§ ei oo k√§yt√∂stapoja! Tollanen on ihan √§lytt√∂m√§n t√∂rkeet√§ ja ep√§kohteliasta!! ūüôĀ
   Onneks et oo n√§k√∂j√§√§n ottanut niist√§ itseesi! ūüôā
   Ihanaa kesän jatkoa sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 43
Tykkää jutusta