Lomaherkuttelu..

..on kivaa. 😀 MĂ€ oon sellanen, ettĂ€ mĂ€ en osaa ottaa kovin tiukasti ruokavalion suhteen lomalla. Toki syön pĂ€ivittĂ€in terveellisen aamupalan ja lounaan jne.. Mutta lomalla on niin paljon helpompi iltaisin vĂ€hĂ€n napostella herkkuja. Loman jĂ€lkeen ehtii sitten taas skarpata ja palata ruotuun. 😉

PÀÀtin, ettĂ€ tĂ€llĂ€ kertaa mĂ€ en ota huonoa omatuntoa siitĂ€ jos söisin vaikka joka pĂ€ivĂ€ karkkia lomalla. PĂ€ivittĂ€inen aktiivisuustaso on kuitenkin korkea, kĂ€velyĂ€ ympĂ€ri uusia paikkoja, koirien kanssa lenkkeilyĂ€, Emman perĂ€ssĂ€ juoksemista jne.. 🙂 Ja niitĂ€ ihan kunnon treenejĂ€kin. Joten jos loman aikana iltaisin tekee mieli vĂ€hĂ€n herkutella, sallin sen itselleni.

Mutta samalla myös odotan jo sitÀ, ettÀ syksyn tullen arki palaa ja rutiinit jatkuu. Karkit ja muut herkut pysyy pois arkipÀivisin ja lauantaisin herkutellaan jos mieli tekee. MÀ oon sopinut mun ystÀvÀn kanssa, ettÀ meillÀ alkaa elokuun alusta myös jokaviikoiset yhteistreenit salilla. Sen lisÀksi mulla on tulossa pari muutakin kivaa treenijuttua elokuun alusta alkaen, joten treenimotivaatio on jo nyt iso.

Monesti terveellinen ruokavalio ja treeni kulkee kÀsikÀdessÀ. Jos treenaa sÀÀnnöllisesti, herkuttelu pysyy myös ruodussa. Ainakin mulla se menee just nÀin. On helpompi ajatella jotenkin kokonaisuutta.

Onko teillĂ€ alkamassa syksyllĂ€ jokin uusi harrastus tai palaako normitreenit takaisin arkeen kesĂ€loman jĂ€lkeen? Vai onko ees mitÀÀn lomataukoa ollut? Mulla ei tĂ€nĂ€ kesĂ€nĂ€ tullut niin selkeÀÀ treenitaukoa lomalla. Kerroinkin siitĂ€, ettĂ€ jos ennen teki työkseen pĂ€ivittĂ€in treeniĂ€ ja urheilua asiakkaiden kanssa, oli lomalla sellanen fiilis, ettĂ€ halus taukoa liikunnasta kaiken kaikkiaan. 😀

Mutta herkuttelusta en oo pitĂ€nyt taukoa. 😀 Haha! Nyt on kyllĂ€ jo sellainen olo, ettĂ€ herkut saa jÀÀdĂ€ pian kaupan hyllylle. Se on mun mielestĂ€ tavallaan aika hyvĂ€, on tullut mitta tĂ€yteen herkkuja. Ja siis en oo mĂ€ttĂ€nyt mitenkÀÀn kaksin kĂ€sin joka pĂ€ivĂ€ aamusta iltaan, mutta melkein pĂ€ivittĂ€in on tullut jotain herkkua syötyĂ€.

Miten teillÀ? Onko herkut maistunut enemmÀn lomalla?

 

 

 

Kaikki postauksen kuvat: Petri Mast

MUAH: Satu Arvo

Vaatteet: Yvette

Ps. Muistakaahan, ettĂ€ koodilla MONNA20 saatte alennusta kaikista Yveten normihintaisista tuotteista! 😉

Monna

Olen pienen tyttölapsen ja kahden koiran Àiti, personal trainer, vaimo, bloggaaja ja yksityisyrittÀjÀ. Rakastan rauhallisia koti-iltoja perheeni kesken. Rakastan treenaamista ja työtÀni. Olen korkealentoinen ja iloinen persoona. Haluan jakaa iloa ja hyvyyttÀ.

15 vastausta artikkeliin “Lomaherkuttelu..”

 1. Hei. Tee taas postaus ”kuvista joita ei julkaistu ja miksi”. 😊 ja yhteyistyöpostaukset jotka on onnistunut mielestĂ€si parhaiten perusteluineen 😊

 2. Hei aurinkoinen Monna 🙂 Pakko sanoa tĂ€hĂ€n vĂ€liin ettĂ€ tuo sinun lauseesi lomasyömisestĂ€ ”melkeinpĂ€ pĂ€ivittĂ€in on tullut jotain herkkua syötyĂ€”, on oikeasti ihan hyvĂ€ tyyli jokapĂ€ivĂ€iseen, terveelliseen ja timmiin elĂ€mÀÀn! Itse olen tietoisesti opetellut joustoa syömisessĂ€ niin, ettei varsinaista yksittĂ€istĂ€ herkkupĂ€ivÀÀ tarvita. Jos minun tekee joskus torstaina mieli karkkia, saatan sitĂ€ ostaa, tai jos tapaan ystĂ€vÀÀni kahvilassa tiistaina, voin ottaa croissantin jos tekee mieli. Se ei ole pois mistÀÀn vaan merkitsee minulle onnellista ja tasapainoista syömistĂ€, kun kuitenkin perusruokavalio on terveellinen. Miljoonat lakot kokeilleena olen vihdoin oppinut etteivĂ€t ne toimi minulla. Toisaalta joillekin saattaa tuollainen kertaviikkoinen herkkupĂ€ivĂ€ sopia, olemmehan erilaisia. Mutta kannustan sua jatkamaan lomalla omaksumaasi tyyliĂ€ – Se on iso stressinaihe vĂ€hemmĂ€n, kun ei stressaa syömisistĂ€. KyllĂ€ se treeni ja perusarki pitÀÀ huolen siitĂ€, ettei niitĂ€ herkkuja edes kaipaa joka pĂ€ivĂ€.
  Ihanaa kesÀn jatkoa! <3

  • Heippa! 🙂
   MÀ oon itse asiassa joskus kokeillut tuota, ettÀ joka pÀivÀ saa syödÀ vÀhÀn herkkuja jos siltÀ tuntuu. Siis ns. arjessakin.
   Mutta mulle se ei oikein sovi, mulla lĂ€htee helposti sit siihen, ettĂ€ no jos vielĂ€ vĂ€hĂ€n.. 😀
   Toi on tosi hyvĂ€ tapa kyllĂ€ ja monelle sopii! 🙂

   Ihanaa kesÀn jatkoa myös sulle! <3

 3. Mulla kulkee myös treeni ja syömiset kÀsi kÀdessÀ. Jos en ole kovin aktiivisesti treenannut, niin sitten ne syömisetkin alkaa mennÀ vÀhÀn huonoiks. Periaatteessa syön kyllÀ terveellisesti, mutta sitten tulee tehtyÀ useammin huonoja valintoja, kun ei liiku.

  Nyt kesĂ€llĂ€ olen kyllĂ€ antanut itselleni vapauden valita mitĂ€ tykkÀÀn. ÖvereitĂ€ en ole makeaa vetĂ€nyt, mutta 3 kaverin vege jÀÀtelöpurkki voi mennĂ€ kerta istumalta, heh! 😀 Olen ajatellut, ettĂ€ vois sitĂ€ jotain huonompaakin makean himoonsa syödĂ€. Ja huomenna on pĂ€ivĂ€ uus.

  TÀnÀÀn on mun eka lomapÀivÀ ja viikonloppuna jo ajattelin, ettÀ tÀstÀ tulee liikuntaloma. KÀyn kyllÀ salillakin treenaamassa, mutta myös kÀvelylenkkejÀ ja kehonpainotreeniÀ. Silleen fiiliksen mukaan. Varsinkin reissussa ollessa on kiva kÀydÀ kÀvelyllÀ ja tutustua paikkoihin siten.

  Lomalla ehdottomasti pitÀÀ ottaa vĂ€hĂ€n iisimmin ja todellakin nauttia! 🙂

  • Joo, siis just noin mullakin menee ruoka ja treeni kĂ€si kĂ€dessĂ€. 🙂
   Ja hei, toi lenkkeillen tutustuminen uusiin kaupunkeihin on ihan huippu tapa!

 4. Hei! TiedÀthÀn, ettÀ toisen ulkonÀön, mm. laihtumisen tai pyöristymisen, kommentointi on erittÀin epÀkohteliasta ja raskaudesta uteleminen tai sen spekuloiminen todella moukkamaista. Luulen, ettÀ kyseessÀ on nyt provo, mutta tÀtÀ asiaa ei voi korostaa tarpeeksi sillÀ naisten vatsanseutuja kytÀtÀÀn ja kommentoidaan edelleen siekailematta.

  • TĂ€stĂ€ tulikin mieleen, olen 26 vuotias, ei lapsia. Aloitin tammikuussa uuden työn, muutaman pĂ€ivĂ€n pÀÀstĂ€ kollegani kysyy ettĂ€ enhĂ€n ole raskaana? Olen vĂ€hĂ€n hĂ€millĂ€ni ettĂ€ ”En, ettĂ€ nĂ€ytĂ€nkö siltĂ€” niin vastatataan ettĂ€ et, mutta tiedoksi ettĂ€ on sun vatsanseutua kovasti tutkailtu sillĂ€ silmĂ€llĂ€… Voi juma olin ihan et mitĂ€ helvettiĂ€ 😀 En loukkaantunut, mutta olin vĂ€hĂ€n monttu auki ettĂ€ jaa sellasta sitten. 😀

   EttÀ ihan totta, mun mielestÀ jokaisen oma asia ja tuollainen kommentointi kertoo siitÀ henkilöstÀ jo jotain.

   Ihanat nuo Yvetten trikoot! <3

  • Lisbeth ja E, nÀÀ tĂ€llaiset kommentoinnit toisen ulkonÀöstĂ€, mahasta, raskaudesta kyselyt jne on mauttomia. Ne on jokaisen omia asioita, eikĂ€ kenenkÀÀn pitĂ€is niistĂ€ kysellĂ€. Ei nimettömĂ€nĂ€ netissĂ€, eikĂ€ työpaikoilla tms. 🙁

   Ihanaa kesÀÀ teille molemmille! 🙂

 5. Moi.
  Olin 10 vuotta töissĂ€ pikkupaikkakunnalla ja lĂ€hes joka kevĂ€t olin kylĂ€puheiden mukaan raskaana. ÄitiĂ€ni onniteltiin mummoksi tulemisesta ja kerran jopa sanottiin, ettĂ€ olin kuulemma jo töissĂ€ kertonut asiasta jne. Työkaverini ”M” oli luonnostaan vatsasta kovin pyöreĂ€, mutta jo pÀÀlle 50 v, joten epĂ€ilen minun raskaushuhujen johtuvan hĂ€nestĂ€… Kerran nimittĂ€in erĂ€s kolmas työntekijĂ€ onnitteli minua raskaudesta. Kysyin hĂ€neltĂ€ hölmistyneenĂ€, ettĂ€ nĂ€ytinkö siltĂ€. HĂ€n vastasi ”no et, mutta kun sanoivat ettĂ€ M…. odottaa, mutta kun hĂ€nellĂ€ on jo ikÀÀ, niin minĂ€ arvelin ettĂ€ sinĂ€hĂ€n se olet raskaana, kun olet sen ikĂ€inen….”. KyllĂ€ piti pidĂ€tellĂ€ itseÀÀn sanomasta jotain pahasti… Ja paras juttu oli minusta se, kun vielĂ€ vuosi sen jĂ€lkeen kun vaihdoin työpaikkaa ihan muualle Suomeen, onniteltiin Ă€itiĂ€ni taas kaupassa (työkaverini oli kuulemma kertoneet). Oli ollut onnittelijan ilme nĂ€kemisen arvoinen kun Ă€itini oli kuitannut, ettĂ€ ”ai sinulla on tuttuja siellĂ€ tyttĂ€reni uudessa työpaikassa”.

  TÀmÀ ei nyt ollut vastaus, Monna, sinun postauksen kysymykseen, mutta juu, tulee herkuteltua lomalla enemmÀn. Varsinkin, jos kÀy kylÀssÀ tai kÀy vieraita. Tulee aina leivottua vieraille makeaa ja aika moni tuo tuomisiksi karkkia tai jÀÀtelöÀ.

  Mukavaa kesÀn jatkoa!

  • EikĂ€!! Siis ihan uskomatonta kĂ€ytöstĂ€!! MĂ€ en ymmĂ€rrĂ€ miten ihmisillĂ€ ei oo kĂ€ytöstapoja! Tollanen on ihan Ă€lyttömĂ€n törkeetĂ€ ja epĂ€kohteliasta!! 🙁
   Onneks et oo nĂ€köjÀÀn ottanut niistĂ€ itseesi! 🙂
   Ihanaa kesÀn jatkoa sinne!

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

 43
TykkÀÀ jutusta