Mun idoli.

Joskus aikoinaan, kun perustin MT Personal Trainingin, moni saman alan yrittäjä oli mulle vähän kuin punainen vaate. Mua jopa ärsytti monen toimintatavat tai jotkut valmennukset tms. Mua ei ärsyttänyt ne niiden sisältöjen vuoksi, vaan siksi koska koin ne uhaksi. En vaan tajunnut sitä silloin. 😉

Nykyään ajattelen niin, että yhdessä voi tehdä enemmän ja yhdistämällä voimia saa aikaan enemmän ja parempaa. Esimerkiksi mun hyvä ystävä Nana tekee täysin samaa työtä kuin minä = on ammattibloggaaja ja hyvinvointialan yrittäjä. En koe Nanaa kuitenkaan kilpailijakseni, ajattelen meidän ystävyyden ja yhdessätekemisen vaan lisäävän kaikkea hyvää. 🙂 Me myös ajatellaan monesta asiasta samalla tavalla. Nimenomaan valmentajan vastuusta ja etiikasta jne..

Yksi tällainen punainen vaate mulle oli vielä muutama vuosi sitten Jutta Gustafsberg. 😀 Mua ärsytti, että hän takoi rahaa Fitfarmilla ja moni pienempi pt jäi jalkoihin. En välttämättä vieläkään allekirjoita kaikkia asioita, mutta toisaalta en voi myöskään allekirjoittaa, koska en esimerkiksi tiedä oikeasti Fitfarmin nettivalmennusten sisällöstä mitään.

Oon sitä mieltä, että Jutta ja kumppanit on tehneet todella hyvää työtä. Moni suomalainen on löytänyt terveellisemmän elämänpolun heidän kauttaan ja myös pysynyt siinä.

Se, mikä on saanut mut pitämään Juttaa idolinani, on Jutan jutut enemmänkin henkisen maailman puolella. Oon kuunnellut hänen äänikirjansa Mielen päällä ja saanut sieltä tosi paljon ahaa-elämyksiä. Myös sellaisia ajatuksia, että totta, näinhän tää asia menee. Oon oppinut siitä kirjasta tosi paljon asioita, haluan ostaa kirjan ihan konkreettisena versiona myös, koska haluan lukea näitä juttuja uudestaan. Mä oon aina uskonut mielen ja ajatuksen voimaan hyvinvoinnissa. Mikään määrä parsakaalia tai pudotetut kilot ei tuo yksin onnea.

On ollut ihana lukea Jutan haastatteluja lehdistä ja ainakin niiden kautta saada hänestä hyvin lämmin ja isosydäminen kuva. Oon tosi samaa mieltä monista asioista henkisen hyvinvoinnin kannalta Jutan kanssa. Nykyään mä ajattelen, että tässä on nainen, jota katson ylöspäin.

Menestyminen on monesti sellainen asia, joka saa joillekin karvat pystyyn. Heti ajatellaan, että toi on rahanahne ja kylmä business-tyyppi vaan. Monesti myös julkisuus koetaan jotenkin epäaitoutena. Mutta menestyksen eteen pitää tehdä ihan pirusti hommia. Jutta on luonut todella menestyvän konseptin ja siitä iso hatunnosto. Mä ajattelen, että Jutta on nainen, joka raivaa tiensä läpi harmaan kiven. 🙂 Siinä asenteessa ja meiningissä on mun mielestä sellaista poweria, että siitä voi ottaa oppia yks jos toinenkin.

***

Onko teillä jotain idolia? Jotain sellaista voimanaista tai miestä, jonka tekemiset / sanomiset jne on teille buustereita ja motivaatiopiikkejä omaan tekemiseen?

Miksi maanantai on toista päivää huonompi?

Onko teiänkin mielestä maanantai aina viikon tyhmin päivä? Alkaako jo sunnuntaina rinnasta puristaa, että voi prkle kun huomenna on taas maanantai?

Mulla oli näitä ajatuksia aikoinaan. Ahdisti suurin piirtein jo perjantaina, että kohta on taas maanantai. Aloin tekemään erilaisia juttuja, jotka veisi tätä angstia pois. Sunnuntaisin piti keksiä aina jotain super kivaa tekemistä, että maanantai olis häipynyt mielestä. Sunnuntaisin ei saanu puhua mitään työjuttuja tai mitään muitakaan ”tylsiä” juttuja.

Vasta nyt muutaman vuoden oon ajatellut, että maanantait on itse asiassa tosi kivoja! Maanantait on nykyään mulle aina sellaisia reippaita ja kivoja alkuja. Uusi viikko ja uudet kujeet. 😉

Miten oon päässyt näistä ”maanantai on pyllystä” -ajatuksista eroon? No, mäpä kerron! Josko näistä vinkeistä olis apua jollekulle toisellekin!

  1. Sovi jotain kivaa maanantaille! Lounastreffit hyvän ystävän kanssa, kasvohoito, joku kiva jumppatunti, maanantaisauna tms. tms. Silloin maanantaista tulee jotain mitä odottaa! 🙂
  2. Ajattele maanantaita uutena alkuna! Yritä työntää pois mielestä ne ajatukset, että ”voi plääh, mitähän taas tästäkin viikosta tulee..”. Mieti sen sijaan, että ”vitsi sentään, mitähän kaikkea kivaa tällä viikolla voikaan tapahtua?
  3. Mieti, voitko tehdä jotain isompia ratkaisuja? Onko jotain tiettyjä asioita, joiden vuoksi maanantait aina ahdistaa? Voisitko ehkä tehdä jotain muutoksia niihin?

Mulla poistui nämä ahdistavat fiilikset samalla, kun lopetin työt ahdistavassa työpaikassa. Siihen auttoi myös se, että en kärsinyt joka sunnuntai krapulasta. Alkoholin vähentäminen on poistanut huomattavasti kaikenlaisia angsteja. 😀

Kuva: Hannes Paananen / A-lehdet

***

Vaikka välillä voi tehdä tiukkaa katsella omia fiiliksiä ja varsinkin syitä niille, se tekee hyvää. Oikeastaan millään muulla tavalla ei voi omia mielialoja hoitaa paremmaksi. 

Iloista, ihanaa ja energistä maanantaita! 🙂