10 asiaa.

1. Ensimmäiset sävelet biisissä vaikuttaa tosi paljon. Jos alku on mielestäni huono, hyppään seuraavaan kappaleeseen tai vaihdan radiosta kanavaa.

2. Lähden joka paikkaan ajoissa, varsinkin jos menen autolla. Saan valtavan stressin aikaiseksi, jos istun ruuhkassa autossa ja huomaan myöhästyväni. Parempi olla vaikka 15min ajoissa, kuin edes 5min myöhässä.

3. Olen soittanut pianoa 5-vuotiaasta asti. Tammikuun muutossa luovuin pianosta, se teki vaikeaa.

4. En osaa pyöräillä ilman käsiä. Tai en uskalla. En osaa myöskään lasketella, olen kokeillut sitä kerran lastenrinteessä.

5. Riisun aina vaatteet pois päältäni kun tulen kotiin. Puen yöpaidan päälle tai jonkun löysän mekon. Saatan olla yöpaidassa ihan mihin aikaan päivästä tahansa. En nimittäin yhtään kestä olla tiukoissa, puristavissa tai jotenkin epämukavissa vaatteissa kotona.

6. Olen taikauskoinen. En voisi esimerkiksi omistaa autoa, jonka rekkari loppuisi -666.

7. Päätöksenteko on minulle välillä tosi hankalaa, koska näen niin monessa asiassa kaksi hyvää puolta ja sitten se paremman puolen valitseminen on välillä yllättävänkin hankalaa. Tällaisia asioita voi olla ihan arkipäiväiset jutut, että teenkö lohisalaattia vai jauhelihapastaa. Mutta myös isommat asiat tuottaa tätä samaa hankaluutta.

8. Toinen tykkää mustasta ja toinen valkoisesta. Minä tykkään molemmista ja kaikesta siltä välillä. Sen takia joskus valintani tai ajatukseni voikin tuntua ristiriitaisilta.

9. En ole aina pitänyt reisistäni. Pitkään jopa vähän häpeilin niitä, koska jalkani on aika ”jytkyt”. Minua on myös sanottu miehen näköiseksi suurien etureisilihasten vuoksi. 😀 Nykyään kuitenkin pidän jalkojani kauniina.

10. Mitä muuta? Kysy sinä! Esitä kommenttiboksiin kysymys / kysymyksiä, mitä haluaisit tietää minusta? 🙂

***

Mitä kaikkea?

Tällä viikolla on tapahtanut kaikenlaista.

Maanantaina Emma otti ensimmäiset askeleensa äitini luona. Sen jälkeen hän on tassutellut varovaisesti muutamia askeleita viikon aikana. Selkeästi vielä vähän jännittää ja on turvallisempi mennä yhdestä sormesta kiinni pitäen. On jännittävää, koska hän lähtee oikein kunnolla liikkeelle ja mennäänkö sitten kovaa.

Olen taas kerran miettinyt, että mitä ihmettä täällä maailmassa oikein tapahtuu. Miksi somessa raivotaan ja riehutaan niin paljon? Niin monia lynkataan somessa, että se tekee pahaa. Olen miettinyt miksi poika ei saa olla poika tai tyttö tyttö? Miksi tyttö ei voi olla poika tai poika tyttö? Miksi pitää olla henkilöitä? Miksi toisen surua murskataan ja poljettua poljetaan? Miksi terrori-iskuja tulee vain koko ajan uusia ja uusia?

Kävin Taitoliikuntakeskuksen ovella ystäväni kanssa. Käännyimme pois, koska siellä oli niin paljon koululaisia ettemme olisi mahtuneet treenaamaan. Menimme kahville ja höpötimme kaikenlaista. Se oli ihanaa.

Ostin pipareita ja glögiä ja pistin joululaulut soimaan ekaa kertaa tänä vuonna. Ystäväpariskuntamme kävi meillä kylässä ja vietimme mukavan hetken yhdessä. Puhuimme pienistä lapsistamme ja sekä heidän, että meidän ensimmäisestä vauvavuodesta.

Onnistuin tekemään käsilläseisonnan ensimmäistä kertaa raskauden jälkeen. Siis niin, että ei ollut seinä tukena. Opin myös tekemään ”seiskan”, sellaisen käsilläseisonta-asennon, jossa vain peppu koskee seinään. Olin iloinen. Ja kiitollinen opettajalleni Saijalle.

Perjantaina kipusin Emman, Tuukan ja Ossin, sekä ison kasan ilmapalloja, vaaleanpunaisen auton ja mansikka-asun kanssa Korkeavuorenkadun paloaseman torniin. Korkealle, Helsingin kattojen ylle. Siellä Ossi otti Emmasta 1-vee kuvia ja muutaman perhekuvan meistä. Kuvista tuli ihan super hienoja. Saimme jo muutaman makupalan.

Saimme tietää, että meille on varattuna yksi rivitaloasunto Espoosta. Luin blogikirjoituksen affirmoinnista ja ajattelin, että jos oikein kovasti uskoisin, pääsisimmekö uuteen kotiimme jo ennen joulua?

Kävimme Heinon tukussa ostamassa tarjoiltavia Emman synttärijuhlille, joita vietetään nyt lauantaina. Ystäväni Sara tekee Emmalle synttärikakun ja veljeni suolaista piirakkaa. Ihanaa, kun on apukäsiä.

Kuva: Ossi Pietiläinen
Kuva: Ossi Pietiläinen

***

Mm. tällaista tapahtui tällä viikolla meidän perheessä. <3