5 ammattia joihin en sopis!

Mä sain mun ihanalta kollegalta Katrilta postaustoiveen: Kerro mihin ammatteihin et sopis ja mehukkaat perustelut! 😉 No, enhän mä voinut olla tarttumatta tähän toiveeseen! Mä pistin nyt viisi ammattia tähän alle, en missään tärkeysjärjestyksessä.

Taksinkuljettaja – Mä muistan silloin, kun ajoin ajokortin (n.20 vuotta sitten!!) mietin hetken jos alkais tekemään jotain lisätienestiä taxikuskina. Aika pian kuitenkin ymmärsin, että mä en vois toimia taksinkuljettajana, koska vilkkaan mielikuvitukseni vuoks pelkäisin heti pimeän tullen jokaista miesasiakasta. 😀 Ehkä joskus vähän naisiakin.

Sairaaloiden ensiavun työntekijä / ambulanssikuski – Nää kaks on tässä samassa, koska en osannut eritellä. En myöskään tiedä tarkalleen hoitohenkilökunnan oikeita ammattinimikkeitä näissä töissä. Mutta mun on pakko sanoa, että yks suurimmista kunnioituksista mulla on kaikenlaista hoitohenkilökuntaa kohtaan! On ne sitten vanhustenhoidossa, sairaaloiden ensiavuissa, synnytyssairaaloissa, kirurgisella puolella lääkäreitä / kirurgeja / sairaanhoitajia. Mitä vain! Eli kiteytettynä kaikki hoitohenkilökunta saa mun SUUREN kunnioituksen. Mä en ikinä itse pystyis olemaan töissä esim. sairaalassa, koska esim. veri / ihmisten ulosteet / kaikki muu erite on vaan asioita, joiden kanssa en pystyis tekemään töitä. Ambulanssikuskina en haluais olla, koska pelkäisin paniikissa ajavan kolarin, kun kyydissä olis joku hengenvaarassa oleva ihminen. Muutenkin mun mielestä se tuntuis hurjalta ajatukselta, että mun käsissä tai mun toiminnan perusteella vois jonkun ihmisen elämä olla kyseessä. Mm. mainitsemieni syiden vuoks kunniotankin niin suuresti heitä ketkä näihin ammatteihin pystyy!

Puolustusasianajaja – Mä aina oon miettinyt, että olispa kamalaa olla puolustamassa jotain rikollista, joka on tehnyt jonkun hirveän rikoksen. Esim. jotain pedofiilia tai jotain muuta kamalaa rikollista. Mä luulen, että monet asianajajat saa itse tietysti valita mihin juttuihin lähtee mukaan, mutta sitten on varmasti heitä joita ”määrätään” tapauksiin, koska kukaan muu ei sitä ota. Tai näin jotenkin luulen.. en tiedä.

Tutkija – Kaikenlainen tutkiminen ja yhteen asiaan pitkäaikaisesti keskittyminen on siis aivan liian hidasta hommaa mulle. On upeeta, että on ihmisiä, jotka jaksaa tutkia asioita työkseen. Mutta mulle se tuntuis aivan super hitaalta työltä. Tai sellaista liian paikallaan olevalta. 😀

Imurikauppias – Sellainen pakkomyyminen on yks hulluimmista hommista. Mä oon aikoinani toiminut myyntiedustajana yhdessä yrityksessä ja nuoruudessa myös puhelinmyyjänä, mutta sellainen tuputtaminen ei oo vaan mun juttu. Tietysti mä jollain tapaa teen myyntityötä edelleen, blogin kautta markkinointia ja oman liikunta-alan yrityksen kautta valmennuksien myyntiä. Mutta ehkä myymisessä pitää vaan seistä sen oman tuotteen takana tarpeeks vahvasti, jos sitä ei tee – se tuntuu tuputtamiselta.

***

Tiedättekö mikä mun mielestä on parasta? Se, että meitä ihmisiä on joka lähtöön! Joku rakastaa tehdä tutkijan työtä ja olla yhden saman asian parissa pari vuotta. Joku toinen taas vähät välittää verestä ja eritteistä, koska haluaa pelastaa ihmishenkiä omalla rautaisella ammattitaidollaan. Joku on maailman kovin myyjä ja myy vaikka vaatteet päältään, koska osaa sen asian. jne jne.. On rikasta ja hienoa, että me kaikki ei tykätä samoista asioista. Ja on hienoa, että jokainen löytää sen oman juttunsa! Mä nimittäin uskon, että on se työ mikä hyvänsä, on rakkaus lajia kohtaan oltava – muuten siitä hommasta ei tuu mitään.

Tällaisia aatoksia sunnuntaihin! 🙂

 

Uusi ammatti / vanha ammatti?

Minusta tulee isona hyvä iskelmälaulaja.
Sitten levyjä teen, kunnes naimisiin meen
jonkun juhannuksen aikana.

Minusta tulee isona paras tenniksen pelaaja.
Aina pyttyjä saan, niitä kaappiini paan,
voiton otan joka kerralla.

Minusta tulee isona joku semmonen karjakko,
joka lehmiä lellii ja niityllä kellii
ja tuo kukkia myös maljakkoon.
 

Minusta tulee isona ihan oikea lentäjä.
Halki ilmojen tien minä ihmiset vien
sinne, minne ne on vietävä.

Minusta tulee isona kiltti sairaanhoitaja.
Minä hoitelen vaan, kaikki terveeks saan,
olen heikommille voimana.

Minusta tulee isona oman kuormurin kuljettaja.
Ajan lastia vaan kuorma kukkurallaan,
kaikki tiet on minun tunnettava.

Minusta tulee isona oikein kuuluisa taiteilija.
Taulut kauniit mä luon, niitä näyttelyyn tuon,
sitten tulee joku ostaja.

Kaikista tulee isona jotain aivan varmasti.
Kyllä haaveilla saa, pannaan onnistumaan
oma unelmien ammatti.

Tuo viimeinen kappale tästä kaikille tutusta lastenlaulusta on niin ihana. Niinpä! Niinhän sen pitäisi mennä. Ehkä juuri sen vuoksi, tämä postaus on ollut minulla luonnoksissa jo keväästä saakka. Mikä on minun unelmien ammatti? Luulin jo löytäneeni sen.

Sitähän sanotaan, että jokaisella ihmisellä on jokin asia missä on tosi hyvä. Että jokainen on oikeasti hyvä jossain. Minä uskon niin ja uskon, että moni ihmisistä on hyvä monessakin asiassa. Ja sitten on niitä, jotka eivät ole vielä löytäneet sitä asiaa missä ovat hyviä – tai eivät ole osanneet tarkastella omia taitojaan.
Minulle esitettiin viime viikolla kysymys, joka liittyi työasioihin. Kysymys kuului:

Mikä on asia, jossa sinä olet Monna ihan paras ja mitä rakastat tehdä eniten? 

Hetken pohdittuani tiesin vastauksen. Rakastan sitä, että voin innostaa, motivoida, kannustaa ja tsempata ihmisiä. Rakastan sitä, että voin auttaa löytämään ihmisten omat vahvuudet ja uskomaan itseensä. Minun mielestäni on ihana nähdä ihmisissä onnistumisen tunteita ja ja sitä kuinka ylpeitä he ovat itsestään, vaikkeivat aina sitä ihan myönnäkään. 😉

Minun taitoni on saada ihmiset tuntemaan itsensä hyväksi. Se voi kuulostaa jonkun korviin ihan älyttömältä. Mutta tulin siihen tulokseen keskusteltuani ystäväni kanssa, että sitä ei ymmärrä kaikki. Eikä se haittaa. Joku ulkopuolinen voi ajatella sen olevan teeskentelyä tai epäaitoa toimintaa. Mutta ne, ketkä tuntevat minut, tietävät sen olevan täydestä sydämestä ja 100% aitoa. Viime viikolla minun ystäväni kysyi minulta miten suhtaudun muihin ihmisiin ja käyttäydyn vieraassa tai tutussa seurassa. Hetkeän pohdittuani vastasin, että haluan olla ihmisille hyvä. Haluan nähdä ihmisten ilon ja tykkään tehdä jokaisen olosta hyvän ja tykätyn.

Jos mietin jotain unelma-ammattia, sellaista mitä voisin tehdä jos vaan kaikki kliksahtaisi kuin saduissa. Ei vastaus olisi kuitenkaan ihan yksinkertainen juttu. Toisaalta unelma-ammattini olisi jonkinlainen ”hyväntahdon lähettiläs”. Voisin toimia jonkinlaisessa valmennusroolissa, motivoida ja kannustaa ihmisiä. Ehkä siis nimenomaan nykyinen työni. Toisaalta voisin auttaa ihmisiä löytämään omat unelmansa, taitonsa ja supervoimansa. Voisin toisaalta toimia myös jonkinlaisissa esimiestehtävissä, mutta en kuitenkaan missään ihan ns. normi työpaikassa. Ja sitten vielä tämän päälle minua kiinnostaa todella kovasti media, markkinointi ja some. Jokin työ niiden aiheiden parissa olisi älyttömän kiinnostavaa! Että vinkatkaa vaan, jos tiedätte avoinna olevia työpaikkoja.. 😉

***

En tiedä, tulevaisuus on aina avoin ja se saattaa tuoda eteen mitä vain! 🙂 Mutta jos tietää omat taidot ja vahvuudet, voi niitä ainakin yrittää hyödyntää omassa arjessa ja ehkä siinä työelämässäkin! 🙂 Vai mitä olette mieltä?