Miksi seuraat blogeja?

Olin tiistaina ensimmäistä kertaa PING Festivaaleilla! Sain kutsun työnantajaltani A-lehdiltä ja mahtavaa kun sain!! Olin kuullu Pingistä jo aiemmin ja pelkästään hyvää. Mielenkiintoinen tapahtuma vaikuttajille ja yrityksille. Oli super inspiroiva ja kiinnostava aamupäivä!

Aamu alkoi aamiaisella Clarion Hotellissa, jossa koko tämä tapahtuma oli. Sisääntullessa oli ihana fiilis, iloiset ihmiset otti vastaan ja hymyili. Myös halasivat! 🙂 Festarit oli upeen näköiset, kukkia ja valoja ja värejä! Aamiaisen jälkeen suunnattiin Piian kanssa kuuntelemaan ensimmäisiä luentoja mm. brändäämisestä.

Oli tosi mielenkiintoista nähdä tutkimuksia siitä miksi suurin osa ihmisistä lukee blogeja. Päällimmäisinä syinä nousi informaation ja inspiraation saaminen. Oli myös kiinnostavaa kuulla siitä miten ihmiset luottavat yritysten mainontaan versus bloggaajien tai muiden somevaikuttajien suosittelemiin tuotteisiin. Suomalaiset luottavat yritysten mainontaan 20% ja bloggaajien suosittelemiin tuotteisiin tai palveluihin 44%. 🙂

H2H = Human to human -markkinointi kasvaa ja lukijoita oikeesti kiinnostaa mitä joku bloggaaja tai tubettaja jostain palvelusta tai tuotteesta sanoo. Yhä enemmän myös yritykset ja vaikuttajat haluu tehdä aitoja omannäköisiä kampanjoita. Kukaan ei halua sanoa, että ”tää on tosi hyvä tuote ja just paras kaikille”. Halutaan kertoa miks joku tuote sopii just jollekin ja oikeita kokemuksia.

Blogeista ja tubekanavista haetaan koko ajan enemmän just sitä aitoa ja vähän jopa rosoista menoa. Mutta toisaalta myös tosi kauniit ja ammattimaiset kuvat, sisustus ja muoti on suosittua seurattavaa eri kanavissa. Mun mielestä nää on tosi mielenkiintoisia juttuja!! Mä aina täällä välillä kysynkin teiltä postaus-aiheita/toiveita ja muutenkin oon tosi kiinnostunut siitä minkälaisesta sisällöstä just TE mun blogin lukijat tykkäätte.

Päivän aikana syötiin myös runsas lounas ja saatiin glitteriä hiuksiin ja mihin kukakin halus. 😉 Mä laitoin kotona jo poskipäähän glitteriä ja Pingissä myös hiuksiin. <3 Lounaalla mun ja Piian seuraan liitty myös Katri ja Jutta ja yhdessä jatkettiinkin päivän ehkä kiinnostavimpaan luentoon. Pingissä näin paljon tuttuja ja myös hyviä ystäviä.

Luento, joka oli kiinnostavin koko päivässä oli Natalia Salmelan pitämä luento siitä kuinka tehdä blogista menestyvä. Mä sain Natan luennosta tosi paljon inspiraatiota ja fiilistä! Natan jutut on aina purru muhun ja tälläkin kertaa faktat ja huumori yhdessä kolahti.

***

Mä oon tosi onnellinen, että mulla on tää blogi ja te ootte siellä mun kanssa! Se, että mä sanon nykyään ammatikseni bloggaja ja somevaikuttaja on mulle ylpeyden aihe. Joskus kun blogini perustin vuosia sitten, haaveilin siitä jospa ehkä joku päivä saisin tästä työn. Nyt se on sitä! 

Kertokaa miksi te luette blogeja? Inspiraatio, motivaatio, tieto, arvonnat, bloggaajan persoona, kauniit kuvat vai mikä? 🙂

Julkinen anteeksipyyntö

Meiän portaalissa on nyt vähän kuohunut, kuten moni teistä on varmasti huomannut. Se on aina kurjaa, koska oon sitä mieltä ettei välejä tarttis ikinä selvitellä kaiken kansan edessä, vaan ihan kasvotusten osapuolten välillä.

Mä oon aina kaihtanut riitoja ja väärinkäsityksiä. En oikeasti tykkää riidellä, en kenenkään kanssa. Mä koitan aina mielummin löytää sovun ja antaa vaikka itse periksi ettei tarttis riidellä. Väärinkäsityksiä mä inhoan varmaan riitelyä vielä enemmän. Mä en pysty telkkaristakaan kattomaan sellasia leffoja ja/tai sarjoja, joissa on väärinkäsityksiä. Mulla tuntuu pahalta, kun kaikki ei tiedä miten asia oikeesti on. Näin on ollut aina. Ja siis tosiaan myös ihan todellisessa elämässä. 😉

Kirjoitin pari päivää sitten postauksen meiän blogiportaalin tunnelmasta ja siitä, mitä kaikkea on FitFashion. Muutama lukija otti sen jotenkin koulukiusaamisena, mitä en todellakaan tarkoittanut. Yritin korostaa, että meillä on aina haluttu ottaa kaikki bloggaajat vastaan isolla sydämellä ja olla kaikille tasapuolisesti hyvä alusta kirjoittaa. Oon edelleen sitä mieltä, että meillä on mun mielestä tosi hyvä fiilis olla ja ollaan hyvä työyhteisö. Tottakai jokaisella työpaikalla on aina ihmisiä, jotka ei syystä tai toisesta viihdy siellä yhtä hyvin kun joku toinen. Niinhän se menee kaikissa asioissa, joku toinen viihtyy tanssitunnilla ja joku toinen viihtyy kuntosalilla.

Mä haluan kuitenkin pyytää anteeksi eräältä meidän portaalin bloggaajalta, jos oon millään tapaa pahoittanut hänen mieltään. Oon ottanut häneen yhteyttä siis myös ihan privaatisti, mutta haluan vielä kertoa tätä kautta viestini. Haluan tehdä sen sen vuoksi, että voin myöntää olleeni itse vähän herkkä ja otin erään blogipostauksen tekstin syytöksenä itseäni kohtaan. Sitä se ei ollut kuitenkaan. En halunnut lähteä käsittelemään tai väittelemään mistään täällä blogissani, sen vuoksi yritin tuoda portaalimme hyviä puolia esiin. <3

Tissivako-postauksella yritin tuoda esiin sitä asiaa, josta oon aiemminkin kirjoittanut blogissa. Sitä, että mä en omassa profiilissani koe omakseni sitä, että tekisin siitä tosi ”paljastavan”. Mä en kuitenkaan missään tapauksessa tarkoittanut sitä, että instagramissa ei sais näkyä kauniita kuvia, jotka sisältää paljasta pintaa ja sitä tissivakoa! 😉 Onhan mullakin kuvia, jossa se näkyy ja on myös aikoinaan ollut paljonkin belfieitä. Mä en halunnut halventaa tai haukkua kenenkään muun profiilia.

Kirjoitin postauksessa vähän hassusti, että äitinä ei olis mun mielestä ok laittaa seksikkäitä kuvia. Mä en osannut sitä jotenkin argumentoida oikein. Mä oon nimittäin ehdottomasti sitä mieltä, että kyllä äiditkin saa olla seksikkäitä!! Mä nostan hattua kaikille naisille, jotka uskaltaa olla just sellaisia kuin on (on sitten äiti tai ei). Sellaisille naisille, jotka uskaltaa näyttää kaunista vartaloaan somessa, riippumatta siitä onko se kokoa XXS vai XXL tai kaikkea siltä väliltä. Mä en halua nostaa ketään korokkeelle, vähiten itseäni.

Mä haluan pyytää anteeksi jos pahoitin jonkun mielen tuolla tissivako-postauksella. Mulla aina välillä kuohahtaa ja siinä tunnemyrskyssä en aina osaa kertoa asioita oikein.

Rakkautta ja rauhaa!

 

 

Lue myös: Saako äiti olla pinnallinen?  ja Tunteen viemänä.