Bloggaajien vaiettu salaisuus?

Tiedättekö, mä väitän jokaisen bloggaajan miettivän aika ajoin mistä hitosta mä nyt kirjoittaisin. On varmasti ihan murto-osa niitä, jotka joka päivä keksii toinen toistaan loistavampia postausaiheita ja blogin lukijamäärät vain kasvavat kasvamistaan. Mä uskon, että moni suosittukin bloggaaja miettii miten keksiä hyvää sisältöä blogiin. Mutta sitä ei sanota ääneen. Ehkei munkaan kannattais. 😀

Itse asiassa mä uskon, että mitä suositumpi blogi on, sen isommaksi tulee nää kysymykset. Ainakin itselläni. Viime vuonna (2017) mun blogiin klikattiin lähemmäs puolitoista miljoona kertaa. Se on ihan uskomatonta!! Kun multa hävisi muutama kuukausi sitten se jonkinlainen suojamuuri kirjoituksista, nousi lukijamäärät yli 20%. Se tarkoittaa käytännössä kymmeniä tuhansia klikkauskertoja enemmän.

Oon saanut kiitosta siitä, että kirjoitan taas omana itsenäni ja mun jutuista huokuu taas sellainen aitous ja monnamainen riemu! 😀 Se on ihana kuulla!! Mun on ollut tosi helppo keksiä aiheita mistä kirjoittaa, en oo pelännyt kirjoittaa jostain tietystä jutusta omaa mielipidettä ja näppis on sauhunnut kovaa vauhtia. Mutta nyt mulla tuli taas se ajatus, että mistä pitäis kirjoittaa että jutut kiinnostais.

 

Se on tosi hauskaa, että multa monesti pyydetään treenivinkkejä, mutta kun niitä teen – niin niitä luetaan itse asiassa kaikista vähiten. 😀 Tää on ollut aina näin! Joko mä annan huonoja ohjeita 😉 Tai sitten ne ei vaan kiinnosta suurinta osaa mun lukijakunnasta.

Meiän perhe ja yleinen höpötys toimii. Varsinkin meiän perhe. Ne postaukset on melkein luetuimpia aina. Mutta kun en mä toisaalta ihan joka päivä haluais kirjoittaa, että ”tänään me tehtiin näin ja sitten Emma teki noin ja sitten me mentiinkin nukkumaan”… Ja toisaalta kannanotot ja ajankohtaiset puheenaiheet herättää useimmiten eniten kommentteja.

Kuva: Maarit Vaahteranoksa

Kysyin instagramin storyssä muutamia vaihtoehtoja. Paksunnetulla on ne, jotka sai yli 70% vastauksista. Että tätä näin hei! 😀

Yleistä höpötystä / Kannanottoja

Treenivinkkejä / Muotia

Ajankohtaiset puheenaiheet / Meiän perhe

Jotain muuta, mitä? Reseptejä, ruokapäiväkirjoja, kertomusta yrittäjyydestä, normaalista arjesta lisää juttuja.

***

Mitä te vastaisitte näihin?

Kommentit!

Eräs lukijani kysyi viime viikolla multa mielipidettä kommentteihin vastaamisesta. Kysymys oli tosi aiheellinen! Monessa blogissa (varsinkin suosituimissa), jossa kommentteja tulee monta yhteen postaukseen, ei bloggaaja ehdi aina vastata kaikkiin. Ainakaan heti.

Mä koen huonoa omatuntoa tästä!! Mua oikeesti harmittaa, että en aina ehdi vastaamaan kommentteihin! Yritän aina tehdä parannusta tässä asiassa, koska mun mielestä vuorovaikutus lukijoiden kanssa on kivaa ja ehdottoman tärkeää! Välillä ehdin vastata heti postauksen kommentteihin, välillä vastaan perästä vanhoihinkin kommentteihin.

Umppu oli kirjoittanut justiinsa tosi hyvän postauksen kommenteista: Ärsyttävimmät kommentit. Juteltiinkin Umpun kanssa tästä, että kommentit on tosi kaksipiippuinen juttu. On ihana saada kommentteja, joskus on postauksia joihin ei tuu yhtään kommenttia ja se tuntuu siltä, että postaus ois jotenkin ollut huono. Sitten joihinkin postauksiin tulee ihan tajuton määrä kommentteja, omia kokemuksia tai mielipiteitä. On tosi kiva lukea ihmisten omia kokemuksia tai hyviä neuvoja, joita sain esim. päiväkodin aloittamis-postaukseen.

Sitten on ne kommentit, joita ei edes julkaista ja sitten ne joihin on suoraan sanottuna ärsyttävä vastata. 😀 Ne on sellaisia, jossa kerrotaan bloggaajan tekemistä virheistä ja korjataan, kuinka tämän ja tuonkin asian voisi tehdä paremmin. Niihin vastaamiseen joutuu käyttämään paljon enemmän energiaa, koska ei voi vastata mitä vain mieleen tulee. Sillä siitä tulee sanomista.

Mun mielestä kommentit on parhaimmillaan blogien suola ja sokeri. Sen vuoksi mä yritän taas tehdä parannuksen ja vastata AINA kommentteihin! <3 Voi olla, että en ehdi samana päivänä, mutta vastaan kyllä!