Bloggaajakollega on ystävä, ei kilpailija.

Tapasimme eilen noin kahdenkymmenen FitFashionin bloggaajan kanssa A-lehdillä, heidän järjestämässään kevätpäivässä. Kun kutsu tapahtumaan tuli, laitoin samantien päivämäärän kalenteriin kiinni.

FitFashion bloggaajat

Nämä tapaamiset on AINA inspiroivia ja motivoivia. Niin tälläkin kertaa. On ihana nähdä bloggajakollegoita ihan irl. On myös ihana kuulla ammattilaisilta neuvoja ja vinkkejä bloggaamisesta ja saada ihan teknistä tukea moniin asioihin. Tällaisten tapaamisten jälkeen on into kirjoittaa vielä korkeammalla kuin normaalisti.

Meillä FitFashionilla on mielestäni aina ollut todella hyvä henki. Hyvin samanhenkisiä bloggaajia on saman katon alla, vaikka joku kirjoittaakin enemmän ruuasta, toinen salitreeneistä ja kolmas omasta arjesta. Silti jokin samanlainen asia on meissä kaikissa. En osaa sanoa tarkalleen mikä se on, mutta se yhdistää ja sen vuoksi meillä onkin toisistamme tukea ja apua. Ja monet ovat ystävystyneet keskenään ihan todella.

Itse en ajattele ketään bloggajakollegaani kilpailijanani. En samasta portaalista tai toisesta. On bloggaajia joiden blogeja seuraan inspiraatiota hakien, on blogeja joita en seuraa lainkaan, on blogeja joita seuraan sen bloggaajan persoonan vuoksi tai siksi, että hän on ystäväni ja haluan käydä vilkaisemassa mitä hän on kirjoittanut. Silti ketään en ajattele kilpailijana. Vaikka tietäisin jollakin olevan luetumpi blogi kuin itselläni, se ei aiheuta kateutta. Jos haluan lisää lukijoita itselleni, otan näistä bloggaajista inspiraatiota.

Eilen tapahtumassa kävi suloinen Sara – Tickle your fancy-blogin kirjoittaja kertomassa bloggaamisesta ja omasta kirjoittamisestaan.  Oli taas erittäin inspiroivaa kuulla hänen kokemuksiaan ja tapojaan toteuttaa omaa blogiaan. Hän on täyspäiväinen bloggaaja, eli ammattilainen. Itse kirjoitan ns. puoliammattilaisena, koska pt-työt ja oma yritys on kuitenkin sen 50% työstäni. Mutta silti 50% työajasta käytän bloggaamiseen.

ystävät

Olen saanut vuosien varrella bloggaamisesta paljon irti. Siitä on tullut työni, se on tuonut hienoja kokemuksia, olen saanut hurjasti ihania lukijoita ja myös erittäin hyviä ystäviä. Olen opetellut kuvaamaan paremmin (aion opetella vielä lisää), olen opetellut kirjoittamaan oikein, olen tehnyt taustalla työtä, että blogiani olisi helppo ja mukava lukea, olen kysellyt teiltä lukijoiltani toiveita kirjoitusaiheista, olen juossut pr-tilaisuuksissa ja kissanristiäisissä, tutustunut uskomattomaan määrään ihmisiä.

Käytän viikossa blogin kirjoittamiseen, valokuvien ottamiseen ja kuvien muokkaamiseen, kommentteihin vastaamiseen ja kirjoitus-aiheiden suunnitteluun n.20h aikaa. Sen saman verran käytän omien asiakkaiden treenien suunnitteluun, treenien vetämiseen, sähköposteihin vastaamiseen, kirjanpitoon, tapahtumien ja valmennuksien suunnitteluun. Mutta se on mahdollista, koska olen yrittäjä.

Eilen puhuttiinkin kotimatkalla parin bloggaajakollegan kanssa siitä, että jos blogin kirjoittamisesta haluaa tehdä muutakin kuin harrastuksen, on siihen panostettava. Aikaa on löydyttävä siihen, kuin mihin tahansa työhön. Sanoinkin tytöille, että kunnioitan suuresti niitä bloggaajia, jotka voivat normaalityönsä (37,5h / vko) lisäksi kirjoittaa menestynyttä blogia. Heillä ei nimittäin montaa ylimääräistä vapaatuntia viikossa ole. Itse en varmasti jaksaisi. Nyt tilanne on eri, kun itse kirjoitan sen kalenterin sisällön ja sunnittelen työtunnit.

kakku

Blogin kirjoittamisesta on tullut itselleni ammatti. Vaikka välillä tulee niitä hetkiä, kun inspiraatio kirjoittamiseen meinaa lopahtaa, silti se sieltä nousee taas esiin kun vähän antaa aikaa ja juurikin hakee sitä inspiraatiota muista bloggaajista.

Kyllä mä olen ihan rehellisesti sanottuna todella kiitollinen ja iloinen siitä, että tällaista työtä saan tehdä. Eikä asiaa yhtään pahenna se, että saan kirjoittaa blogiani FitFashionissa. Täällä meillä on hyvä olla, pidetään yhdessä toisistamme huolta ja ainakin itselleni välittyy se fiilis, että myös siellä ”ylempänä” meistä bloggaajista välitetään. <3

Queenstyle – Ole ylpeä muodoistasi!

”Be who you are and be proud of your curves!”

IMG_20150830_100644Torstaina mulla oli ilo astella Etnofitnekselle sisään ja tavata siellä sekä mun lukijoitani, että muutamia ystäviä ja asiakkaitani tanssin merkeissä.
Etnofitnekseltä ehdotettiin, että pidettäis mun lukijoille erilainen blogitapaaminen – nimittäin tanssien! 🙂 Ja siitäpäs minä innostuin!

DCIM102GOPROSaimme siis kokeilla 1,5h dancehall queenstyleä ihanan Marin ohjaamana. Queenstyle on tanssilaji, jossa saa todella ylpeydellä pyörittää pyllyä ja sheikata kurvejaan. Siinä ei katota, että kellä on tiukimmat vatsalihakset tai pienin rasvaprosentti. 😉
Mulla on alkamassa huomenna maanantaina tämä laji Etnofitneksellä ja sitä sitten koko syksy maanantaisin tamapataan ja sheikataan. Oon tosi innoissani ja varsinkin tuon torstain tunnin jälkeen, joka osoitti mun valinneen sairaan makeen uuden lajin.
Viime kevään tanssin dancehall reggaeta, mutta nyt se vaihtui queenstyleen. Mari sanoi, että tämä saattaa jopa olla vielä enemmän mun juttu. Queenstyleen nimittäin kuuluu tosi paljon akrobatiaa. Oujee!!

DCIM102GOPRO DCIM102GOPROTehtiin ensin kunnon lämmittelyt hyppyineen, sheikkauksineen ja venyttelyineen.

DCIM102GOPRO DCIM102GOPRO DCIM102GOPROSitten mentiin kolmeen jonoon ja tehtiin erinäisiä liikesarjoja lattianpoikki.

DCIM102GOPRO DCIM102GOPRO IMG_7599 IMG_7604 IMG_7651Meno oli sen verran kovaa, että urheilurintsikatkin aukesi kertaalleen.. 😀 Hahahaa.. Onneks mä olin jonon ensimmäisenä. 😉

Tää oli ihan super siisti tunti ja niin ihanaa kun oli paljon porukkaa mukana jorailemassa! <3

IMG_7666Huomenna mä pääsen taas Marin opastuksella sheikkailemaan! Ihan super jee!! Odotan kyllä taas tosi kovasti syksyä ja mitä kaikkea uutta tuun oppimaan tämänkin lajin parissa!

Käykää katsomassa Etnofitneksen aikatauluja ja tulkaa mukaan tanssimaan! Se vaan on niin siistiä! 😉

Mä lähden kohta taas tanssitunnille ja tällä kertaa Aleksanterin teatterille, saas nähä minkälainen tunti on. Jännityksellä odotan, nimittäin uusi opettaja mulle ja uusi laji. Woopwoop!

Kivaa sunnuntaita! <3

IMG_20150829_202134