Hankinnat Emmalle, mikä oli järkevää mikä typerää?

Tällainen toivepostaus-idea tuli mulle muutama viikko sitten. Multa välillä kysellään myös esim. rattaista ja turvaistuimesta onko ne olleet hyvät jne. Ajattelin koota tähän muutan järkevän ja muutaman typerän hankinnan. 😀

Järkevät ja hyvät hankinnat:

 1. Britax Go Big -vaunut
  • Nää on olleet ihan huiput! Siis vieläkin käytössä silloin tällöin. Näissä Emma köllötteli ensimmäiset 4 kuukautta siinä koppaosiossa ja sen jälkeen istuin-osiossa. Tosiaan näitä rattaita on käytetty parin vuoden ajan melkein päivittäin. Nyt tietysti viimeisen puolen vuoden aikana käyttö on ollut vähäisempää, eikä enää läheskään päivittäin. Mutta välillä otetaan nämä rattaat mukaan vaikka koiralenkeille ja vapaapäivinä Emma nukahtaa rattaisiin, jos ei omaan sänkyyn. Nää on olleet Suomen olosuhteisiin mun mielestä huikeat; tarpeeksi jämäkät, hyvät renkaat lumisohjoon, mutta silti kepeät työntää. Niin ja vielä yks plussa tuolle isolle alustalle, sinne on mahtunut aina kauppakassi jos toinen! 🙂
 2. Ikean syöttötuoli
  • Meillä on edelleen käytössä Ikean syöttötuoli, vaikka ollaankin jo mietitty juniorituolia. Syöttötuoli toimi ekan vuoden huipusti, siihen saatavan pöydän avulla. Meillä ei ollut kotona silloin kunnon ruokapöytää, joten tää oli ihan paras! Emma on viihtynyt aina hyvin tässä syöttötuolissa. Tähän nykyiseen kotiimme muutettua jätettiin pöytätaso pois, koska meille tuli tänne oikea ruokapöytä. 😀
 3. Häirikkökeinu
  • Oikealta nimeltään ”vauvakeinu”. Me nimettiin se tuoksi. 😀 Haha. Mutta siis joo, tää oli tosi hyvä vaikkei Emmalla mitään koliikkia esim. ollut. Emmalla oli välillä kuitenkin vaikea rauhoittua ja nukahtaa (jo pienenä), niin tässä se keinui ja nukahti helposti. Se oli myös kiva vaihtoehto välillä sitterissä tököttämiselle.
 4. Brio -kävelyvaunu
  • Kävelyvaunu oli meillä käytössä tosi paljon silloin, kun Emma otti ensiaskeleita. Oikeastaan sen avulla varmaan oppikin kävelemään. Laitettiin vaunuun silloin 5kg nilkkapaino, niin vaunut ei kipanneet kun Emma sillä mennä taapersi.
 5. Unipussi
  • Meillä Emma nukkui kaikki yöt unipussissa varmaan melkein puolivuotiaaksi asti. Emma nukkui siinä jotenkin paljon levollisempaa unta, eikä päässyt vääntyilemään ympäri pinnasänkyä. 🙂 Muistan, kun jostain luin tällaisen vinkin ja päätin kokelilla – kyllä muuten rauhoittui yöt silloin.
 6. Kätkyt-hälytin
  • Tää on varmaan monelle ”yli hilseen” juttu, mutta mua rauhotti tää. Hälytin laitettiin siis Emman pinnasänkyyn patjan alle ja jos hengitys olis katkennut, olis hälytin pärähtänyt päälle. Pari kertaa pärähti ihan vaan sillä, että nostettiin Emma sängystä syliin ja unohdettiin hälyttimen olevan päällä. 😀 Ihan pikkunen ääni siitä tulikin..
 7. Kantoreput
  • Meillä oli kahdenlaiset kantoreput, toinen oli hieno Tula-kantoreppu, jossa Emma oli jonkin verran ihan pikkuisena. Emma oli jotenkin sellainen hikipossu ettei se kuitenkaan kovin paljon siellä viihtynyt. Toinen kantoreppu oli sellainen halpisvaihtoehto, jossa Emma törötti kasvot menosuuntaan. Siinä hän viihtyi vähän paremmin ja sitä käytettiin ehkä saman verran kuin Tulaa.

Ei-niin-hyvät hankinnat:

 1. Hyppykeinu
  • Tää oli kyllä ihan älyvapaa juttu. 😀 Meillä sitä käytettiin ehkä kaks kertaa. Olihan siinä sen yhden kerran ihan hauska olla, mutta ei Emma siinä sen enempää viihtynyt, eikä mekään oikein nähty tarkoitusta siinä istuttamiseen (hypyttämiseen).
 2. Bumbo-istuin
  • Tää oli kanssa ihan älyvpaa juttu! 😀 Ei käytetty kuin kerran.

Järkeviä ja hyviä hankintoja ois ollut helppo listata tähän tosi paljon. Mm. turvakaukalo ja turvaistuin olis voinut olla vielä tolla listalla, samoin sitteri. Monet sellaiset jutut, kuten vaikkapa lelut ja pehmoeläimet ym. on tulleet vasta myöhemmin tarpeellisiksi. Niitä ei olis välttämättä tarvinnut hankkia ihan pikkuvauva-aikaan niin paljoa. Mutta toisaalta, niillä on leikitty nyt sitten vanhempana.

***

Mikä teille on ollut hyvä / järkevä hankinta ja mikä ei sitten niin? 😉

Kohta 2-vee!

2 viikkoa – 1 v – Melkein 2 v

Parin kuukauden päästä Emma täyttää kaks vuotta!! Se on ihan hullua jotenkin! Miten tää aika on mennyt näin nopeesti!! Emma tuntuu kasvavan silmissä, niin pituutta kuin älyä. 😉 Uusia sanoja ja parisanaisia ”lauseita” tulee melkein päivittäin. Nyt viikonloppuna Emma myös tokaisi ”ittu”. 😀 Kysyttiin, että ”ai kettu”? Emma vaan pyöritteli päätään ja sano uudestaan ”ittu”. Hahaha! …saattoi se tarkoittaa myös istu. Oli kyllä naurussa pitelemistä.

Emma on niin ihana, kun se on jo pitkään halunnut olla aina mukana kaikessa tekemisessä. Kuten vaikka jos mä kokoan jotain huonekalua tai Tuukka laittaa ruokaa tai ollaan koirien kanssa ulkona, haluaa Emma aina tehdä osansa. Nykyään ne hommat ihan oikeesti jo alkaa olla ”apua”, eikä vaan sotkemista. 😀 Me ollaan kuitenkin haluttu antaa Emmalle aina se mahdollisuus, että se pääsee mukaan hommiin jos haluaa.

Nyt lähiaikoina me ollaan Tuukan kanssa mietitty, että miten siitä pienestä pallerosta on kasvanut tällainen pieni neiti niin äkkiä. Nyt se tietää mitä tahtoo, ymmärtää puhetta super hyvin, puhuu itekin jo aika paljon, juoksee, temppuilee, rakastaa eläimiä ja iltaisin luettelee kaikki hänelle tärkeät ihmiset sängyssä. Äiti, isi, mummu, mummi, vaari, Jussi, Gere, Pimu… ja sitten vielä jonain iltoina saattaa tulla tarhakavereiden tai hoitajien nimiä. 🙂 Emmalla on ihan omat juttunsa ja päättäväisen oloisesti niitä tekee.

Asiat, jotka Emmaa ehdottomasti eniten kiinnostaa on eläimet (varsinkin koirat ja hevoset), musiikki (laulaminen ja pianonsoitto) sekä kaikenlainen mahdollinen temppuilu/juokseminen/muu liikunta. 😀 En tiedä pitääkö kaikki tän ikäiset samoista asioista, mutta meillä ne on suurimpia hittejä tällä hetkellä. Mistä Emma ei pidä on telkkarin katsominen tai paikallaan istuminen. Tietokoneelta Emma tykkää katsoa Pingua ja Pipsa Possua, mutta telkkarista esim. PikkuKakkosen katsominen ei kiinnosta.

1-vee synttäreitä vietettiin isolla porukalla kahvila Rootsin alakerrasta löytyvässä yksityistilassa. Oltiin kutsuttu paikalle tietysti koko perhe, mummit ja mummot ja muut rakkaimmat. Kaikki Emman kummit oli myös paikalla ja monia ystäviä, niin lapsi- kuin aikuisystäviäkin. 😉 Meiän mielestä oli ihana juhlia ensimmäistä syntymäpäivää oikein isosti. <3 Nyt kun ollaan vähän mietitty marraskuussa koittavia 2-vee synttäreitä, ollaan kallistumassa enemmän siihen, että vietetään ne kotona ja mukaan kutsutaan vaan perhe ja kummit ja ehkä muutama Emman taaperokaveri.

Kyllä mä oon suunnitellut jo kakkua ja katellut Emmalle synttärimekkoa. 🙂 Mummu on jo ostanut Emmalle synttärilahjankin. Meillä on aina ollut tapana suunnitella asioita ajoissa, se suunnitteluhan on niin kivaa! Jouluakin aina mietitään jo heti kesälomien jälkeen, että missä tänä vuonna istutaan joulupöydän ääreen.

Omasta lapsesta voi olla loputtoman ylpeä, oma lapsi voi olla aina ja ikuisesti se maailman söpöin ja viisain. Omaa lasta voi rakastaa rajattoman paljon ja sen puolesta voi tehdä mitä vain. <3 Eikö vaan? 😉

***