Superfoodit!

Pyysin teiltä viime viikolla instagramissa ja facebookissa kysymyksiä superfoodeista. Kysymyksiä tuli oikein mukavasti! Keräsin ne teille kaikki tähän postaukseen ja kaikkiin kysymyksiin vastaukset on antanut Foodinin ihana Aino! Kiitos vastauksista ja kiitos tietysti teille myös kysymyksistä! Kysymykset on siinä muodossa, jossa te ne lähetitte. 🙂

Onko Foodinin superfoodit luonnonmukaisia vai onko ne jotain prosessoitua kuraa?
Superfoodimme ovat luonnonmukaisia ja aina kun mahdollista niin luomua tai villinä kasvanutta. Tällöin tuotteissa ei ole mitään torjunta-aineita tai kasvimyrkkyjä, vaan ne saavat kasvaa ihanteellisissa oloissa mikä näkyy myös ihanteellisesti niiden ravitsemuksellisessa profiilissa. Tuotteita prosessoidaan saan sen verran mikä on välttämätöntä raaka-aineiden hyödyntämisen kannalta (yleensä puhdistus, kuivaus ja jauhaminen). Tämäkin tapahtuu hellävaraisesti ja lähes poikkeuksetta alle 42 asteen lämpötilassa, jolloin kaikki kasvin aktiiviset ainesosat säilyvät.

Parhaat superfoodit stressinhallintaan ja ylivirittyneen tilan taltuttamiseen?
Tähän löytyy muutamiakin hyviä tuotteita, joista yleensä löytää kokeilemalla oman suosikkinsa. Esimerkiksi instant reishi ja tulsi-uute rauhoittavat ylivirittyneisyyttä, kun taas puolestaan maca-jauhe ja ruusunjuuri ovat oiva apu stressaantuneelle ihmiselle selviämään arjen aktiivisuudesta. Myös erittäin ravinnetiheiden superfoodien, kuten kasviplanktonin ja viherjauheen sisältämät mineraalit ja vitamiinit ovat tärkeä apu kehon tasapainotamisessa.

Onko Foodinin ainoa varasto Jyväskylässä? Mitä varastolla työskentely käytännössä on?
Kyllä on ja täällä tapahtuu oikeastaan kaikki toimintamme. Valmistamme itse tuotteemme, pussitamme ne ja lähetämme tuotteita maailmalle. Työtehtäviä on siis aina valmistuksesta ja pusstuksesta varastonhallintaan, asiakaspalveluun, tilausten keräilyyn ja lähettämiseen sekä toimistotehtäviin.

Saako Foodinin tuotteita ihan perus kaupasta / luontaistuotekaupasta vai vaan heidän nettisivuilta? Tuotteitamme löytyy kattavasti luontaistuotekaupoista ja päivittäistavarakaupoista ympäri Suomen, mutta valikoima toki vaihtelee aina kauppakohtaisesti. Jos tuotteitamme ei vielä lähikaupastasi löydy niin aina kannattaa toivoa niitä kauppiaalta 🙂

No ihan nyt ekaksi, että mihin niitä superfoodeja käytetään? Menin hassahtamaan johonkin kaakaonibseihin ja ne on ihan hitokseen pahan makuisia.. mitä niille pitäis tehdä, vai onko minun makuaisti vaan niin totaalisen hiilarikoukutettu, että alta pois? Ja että mitä ne ihmeaineet maksaa? Kerran yritin tehdä jotain raakakakkua ja a) se tuli sika kalliiksi ja b) se oli ihan hitokseen pahan makuista. Joku meni pieleen.
Superfoodeja voi käyttää monella eri tapaa riippuen omista mieltymyksistä 🙂 Toki käyttötavat voi riiippua paljon myös siitä miksi niitä haluaa käyttää. Kaakaonibsit on tosiaan hieman kitkeriä makuun tottumattomille, mutta ne menee loistavasti esimerkiksi smoothieissa, puuroissa ja raakasuklaan seassa tai vaikkapa raakakakkujen pohjassa! Superfoodien hinnat on myös aina tuotekohtaisia ja yleensä tavan ruokaa kalliimpia sillä niiden viljely on vaativampaa eivätkä sadot ole niin suuria verrattaen massaviljeltyihin/kasvatettuihin tuotteisiin ja raaka-aineisiin. Raakakakkujen valmistuksessa reseptien noudattaminen on toki suotavaa, mutta omalla kokemuksella voin sanoa että tekoprosessin tärkein vaihe on maistelu ja makeutusta ja muita makua tuovia raaka-aineita kannattaa aina lisäillä ja laittaa oman maun mukaan niin, että lopputulos on omaan suuhun maistuva 🙂

Sopiiko Foodinin hera, vaikka saa oireita tavallisesta maidosta? Onko ne siis laktoosittomia?
Kotimainen heramme on laktoositonta ja se yleensä sopii myös niille, jotka saavat vatsavaivoja muista maitotuotteista. Grassfed herassamme on hieman laktoosia, eli alle 3,5 g/100g 🙂

Mitä superfoodeja suosittelet ”aloittelijalle”, eli jos ei ole kauheasti koskaan kokeillut niitä, niin onko jotain jolla olisi hyvä lähteä liikkeelle?
Superfoodeilla on hyvä täydentää terveellistä ruokavaliota ja suosittelen yleensä aina aloittamaan ”helpoilla” eli viherjauheella, chia-siemenillä ja kookosöljyllä. Näistä saa paljon tärkeitä ravinteita, kuitua ja hyviä rasvoja 🙂 Etenkin viherjauhe on erittäin monipuolinen niin sisällöltään kuin vaikutuksiltaankin, ja varsinkin näin pimeänä vuodenaikana se piristää kivasti. Aktiivisille ihmisille suosittelen lisäksi myös MSM:ää ja sen kanssa C-vitamiinia, joka tekee hyvää nivelille ja kudoksille sekä yhdessä viherjauheen kanssa auttaa kehoa myös palautumaan treeneistä paremmin.

***

Mahtavaa! Kiitos hauskoista kysymyksistä, luulen monen saavan näistä uutta infoa!

Tosiaan nyt siis koodilla MONNA20 saatte torstaista lauantaihin (23.-25.11) 20% alennusta kaikista Foodinin tuotteista!! TÄSTÄ pääset Foodinin sivuille! 🙂 JEE!!! Perjantaina Foodinin sivuilla on Black Friday, silloin jo alennetuista tuotteista ei tule lisäalea.

Herkullista suklaata!

Suklaa on herkkua,
sillä voi piristää serkkua.
Se kaikki murheet poistaa voi,
kun se suussa sulavoi.
Jos tekee mieli hyvää,
vedä henkeä syvää.
Ota suklaata pala,
se on parempaa kuin kala.

Yhdessä vaiheessa tein todella usein raakasuklaata. Tai no siis usein ja usein, mutta noin kerran viikossa. Olen kokeillut aika monen valmistajan raakasuklaan valmistuspaketteja ja ihan vilpittömästi voin sanoa, että Foodinin paketti on kyllä oikeasti maistuvin ja herkullisin mielestäni. Nyt heillä on tullut vielä yksi aikamoinen uudistus tuohon pakettiin!

Nimittäin nyt paketissa on mukana kaksi silikonista suklaamuottia!! Mielestäni tämä on ihan älyttömän hieno juttu! Sillä aiemmin suklaat on joutunut tekemään joko itse erikseen ostamille muoteille tai sitten joihinkin pikkukippoihin. Nyt nämä suklaamuotit tulevat paketin mukana ja se on kyllä makeeta!

Tein sunnuntaina meille tuon paketillisen suklaata ja nyt on pakastimessa sitten kipollinen sydänsuklaita valmiina. Niitä voi sieltä napsia vaikka yhden päivässä. 😉 Tällä paketilla suklaan tekeminen on kyllä niin helppoa, että ei oikeastaan enää helpommaksi voi mennä. Kattilaan vettä kiehumaan ja sitten päälle muovikippo, jossa sulattaa tuo massa. Jos kipossa on vielä kaatonokka, voi sitten sulaneen suklaamassan kaataa suoraan muotteihin ja päälle ripotella marja-mixin marjat tai tehdä ihan naturellina osa, kuten itse tein.

Pistin suklaat puoleksi tunniksi pakkaseen ja sitten kyllä tuli maisteltua muutama.. 😀 Ja ai että, kyllä ne taas maistui ihan todella hyvältä.

Raakasuklaata voi pitää jonkinlaisena ”terveystuotteena”, tietysti rajansa kaikella – ei sitäkään voi syödä kilotolkulla päivittäin. Mutta olen kuullut, että esim. yksi suklaapala aamuisin, saa päivän käynnistymään ihanasti. Foodinin raakasuklaa sisältää mm. kalsiumia ja runsaasti magnesiumia, rautaa sekä sinkkiä. Raakakaakaon sisältämät kivennäisaineet auttavat kehoa mm. voiman- ja energiantuotannossa, tehostavat hapen kuljetusta elimistössä, edistää immuunijärjestelmän toimintaa, tukevat veren muodostusta, vahvistavat lihastoimintaa ja auttavat kehoa energiankäytössä.

Latinalaiselta nimeltään “theobroma cacao” on tunnettu jo vuosisatojen ajan jumalten ruokana ja se onkin on ollut arvostettu raaka-aine jo vuosisatojen ajan alkuperäiskansojen keskuudessa. Tarinan mukaan muinaiset Maya-intiaanit arvostivat raakakaakaota niin korkealle, että kastoivat sillä jopa lapsensa!

Nyt saan ilokseni tarjota teille sunnuntaihin 26.helmikuuta asti -20% alennusta Foodinin tuotteista! Koodilla monna20 saatte siis alennusta kaikista tuotteista sunnuntaihin asti!

Ja sitten vielä lopuksi, saan arpoa yhden raakasuklaan valmistuspaketin (arvo 24,95€) teille lukijoilleni! <3
Osallistu arvontaan kommentoimalla tämän postauksen kommenttiboksiin:
Mitä raakasuklaa sinulle on ja minkä ikäinen olet?

Arvonta päättyy lauantaina 25.2 klo 18!
Voittajan kerron sunnuntaina blogissa.

* Raakasuklaan valmistuspaketi saatu yhteistyössä Foodinin kanssa.