Kotona on ihmisen hyvä olla.

Vai onko? Siis varmasti on ja niin pitääkin! 😀 Mutta mä olen silti sitä mieltä, että matkailu avartaa!

Me ollaan pienestä pitäen matkusteltu. Kun mä ja mun veli oltiin pieniä, me tehtiin ensin reissuja Eurooppaan ja Pohjoismaihin autolla ja yövyttiin hotelleissa. Jossain vaiheessa äiti ja pappa osti meille asuntovaunun ja sitten reissattiin ympäri Eurooppaa sen kanssa.

Tanskaan menevällä lautalla vuonna 1985.

Mä olen käynyt Ruotsissa, Virossa, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Luxemburgissa, Iso-Britanniassa, Kanariansaarilla, Tunisiassa, Maltalla, Kyproksella, Jenkeissä; Miamissa, New Yorkissa, Las Vegasissa ja Phoenixissa.

Oon nähnyt siis aika paljon ja oon tästä tosi kiitollinen. Suurin osa matkoista on tapahtunut lapsuudessa ja nuoruudessa. Muistot niistä on ihan huippuja. Varsinkin leirintäalue-elämä on jäänyt ihanana muistona mieleen. Meillä oli tapana aina tutustua kyliin ja kaupunkeihin. Missään paikassa ei yövytty vain yhtä yötä, vaan aina haluttiin pysähtyä ja tutustua. Niin maan kulttuuriin, nähtävyyksiin kuin ihan vaan olla pötköttää.

Tunisiassa hotellin altaalla.

Tuukan kanssa ollaan matkusteltu joka vuosi. Aina ei oo ollut rahaa mihinkään ulkomaanreissuun, mutta sitten ollaan lähdetty kotimaassa sellaisiin paikkoihin, jossa ei olla käyty ennen. Turun saaristossa ollaan käyty monesti, yövytty B&B:ssä tai leirintäalueella. Siellä myös lapsena käytiin. Niin ja tietysti Tuukan vanhempien mökki Nurmeksessa on paikka, jossa käydään joka vuosi.

Kaikki lomamatkat on olleet mahtavia! On oikeastaan vaan yksi paikka, johon en lähtisi uudestaan: Tunisia! 😀 Siellä ei ollut turvallinen olla. Se ei tuntunut mukavalta, kun hotellista ulos lähtiessä kaduilla pyöri huumeidenmyyjiä ja kaikenlaista sakkia, aseistettuja poliiseja ja vaikka mitä. Onneksi siellä oli hyvä hotelli, jossa vietimmekin sitten oikein treeniloman.

Miami Beachilla <3
New Yorkissa!

Miami on varmasti yks upeimmista paikoista, jossa oon käynyt. Fuerteventuran loma oli ihan huippu kokonaisuutena. Tanska on maana sellainen, joka on jäänyt positiivisena mieleen. Siellä käytiin monta kertaa lapsuudessa ja myös Tuukan kanssa ollaan Kööpenhaminassa käyty. Tanska on jotenkin lämminhenkinen ja ihana maa.

Mä olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, että kun raha ei kasva valitettavasti puissa, niin matkustaessa kannattaa aina valita uusi kohde. Se on siis vain mun mielipide. Monihan tykkää matkustaa monta kertaa samaan paikkaan, johonkin sellaiseen joka on joka kerta ollut nappivalinta. Mun mielestä on kiva käydä jossain ihanassa kohteessa joskus uudestaan, mutta saan ite rahoille vastinetta parhaiten näkemällä uusia maita ja kaupunkeja.

Nyt kun selailin vanhoja matkapostauksia ja mietin kaikkia maita, jossa oon käynyt – tuli heti matkakuume, vaikka ihan muutama viikko sitten tultiin kotiin Fuerteventuran lomalta. 🙂

Muistakaahan muuten hyödyntää 100€:n alennuskoodi Apollomatkoilta!! Tarjous on siis voimassa 31.12.2017 asti ja loman voi ostaa 2018 vuodelle. 🙂 Alekoodi on APOLLOMT ja sillä saa tosiaan 100€ alennusta Sport -lomakohteista, joita on yhdeksässä eri maassa. Mm. juurikin tuo meidän Fuerteventuran kohde, myös Thaimaasta löytyy ja seitsemästä muusta kohteesta. TÄSTÄ pääset katsomaan matkoja! <3

***

Lue matkakertomukset myös näistä:

* New York * Miami * Tunisia * Fuerteventura * Miami vs. New York

 

Suuri suositus: Fuerteventura

*Sisältää mainoslinkkejä

Kotona ollaan oltu jo muutama päivä ja edelleen on hymy huulilla, kun miettii meidän ihanaa lomaamme!!

Ajattelin tehdä teille vielä pienen koosteen hotellista, kylästä ja koko Fuerteventurasta – siten miten me sen koimme.

Hotelli

Me varasimme huoneen Playitas Hotellista, koska se vaikutti niin hyvältä kokonaisuudelta. Löytyy kunnollinen iso kuntosali, uima-altaita, monta ravintolaa jne. Hotelli oli jopa odotuksiamme parempi. Playitas Hotel muodostaa siis yhdessä Playitas Aparthotelin ja Playitas Villasin kanssa ison sport-hotellikokonaisuuden, Playitas Resortin.

Ollaan matkustettu Tuukan kanssa jonkin verran ja rehellisesti sanottuna tässä hotellissa oli varmasti yksi parhaita ja ystävällisimpiä henkilökuntia! Kaikki toimi! 🙂 Siellä oli myös minimarket, josta sai hyvin välipalaa ja evästä hankittua. Pari ravintolaa löytyi myös buffetin lisäksi, josta toisesta käytiin yhtenä iltana hakemassa pizzat mukaan huoneeseen. Ruoka oli tosi hyvää kaikissa näissä ja yksi merkittävä asia oli se, että yksikään ravintoloista ei ollut ”ryyppybaari”.

Fuerteventura

Playitas ja Gran Tarajal

Playitaksen kylä, joka oli ihan hotellin lähellä oli todella pieni. Sieltä löytyi yksi Spar ja muutama ravintola. Hiljainen ja kaunis kylä. Viiden kilometrin päässä hotellista oli vähän isompi kaupunki Gran Tarajal, joka oli oikein mukava paikka. Siellä käytiin yhtenä päivänä ruokakaupassa ja vähän pällistelemässä. Tehtiin Emman päikkäriaikaan kävelylenkki sinne ja otettiin taxi kotimatkalle.

Auton vuokraus ja Corralejo

Auton vuokraus oli todella halpaa! Meidän hotellilla oli Ciras – autovuokraamo ja saatiin kätevästi siinä vuokrattua auto, joka haettiin hotellin parkkipaikalta ja palautettiin siihen. Vuokra maksoi 40€ / pvä (riippuen autosta tuo hinta) ja siihen meillä meni bensaa 10€:llä päälle. Ajettiin saaren pohjoisosaan Corralejo – nimiseen kaupunkiin. Se oli sitten selkeästi isompi kaupunki ja siellä oli myös hyvät shoppailumahdollisuudet. Samalla reissulla käytiin myös saaren pääkaupungissa Puerto del Rosariossa, mutta se jäi vähän ”kylmäksi” meille. 😀 Super ihana ostoskeskus siellä kylläkin oli, josta vähän shoppailtiin. Mm. mulle ja Emmalle samanlaiset Reebokit, yhteensä 60€!

Tiet oli rauhallisia ja hyväkuntoisia ja Fuerteventurassa oli helppo ajaa.

Sää

Meitä varoiteltiin saaren tuulisuudesta etukäteen, mutta ainakin Playitaksen ranta oli hyvän mietotuulinen. 😉 Kyllä siellä joka päivä vähän tuuli, mutta tuuli oli lempeä. Corralejossa saaren pohjoisosassa taasen tuuli aika kovaa, sieltä löytyy myös hyviä surffirantoja, koska aalloilla on kokoa.

Sää oli koko viikon todella lämmin ja aurinkoinen. Joka päivä oli varjossa vähintään +22c ja auringossa lämpötila kohosi +30c:hen! Parina päivänä oli vähän pilvistä puolet päivästä, mutta niinä päivinäkin paistoi aurinko osan päivästä.

***

Kokonaisuus oli niin super ihana, että voisin koska tahansa lähteä tuonne uudestaan! Lennot meni upeasti ja pieni maailmanmatkaaja Emma oli ihan super reipas!

Mutta tiedättekö mitä?! Apollomatkat ihastui edelliseen postaukseeni matkasta niin, että halusi tarjota teille alekoodin heidän matkoilleen!
Tarjouskoodi on voimassa joulukuun, joten kannattaa käyttää se hyödyksi! Koodi käy kaikkiin Apollo Sports hotelleihin joita on 9 eri kohteessa kuten Fuerteventuralla, Kreetalla ja Thaimaassa. Koodi on APOLLOMT ja sillä saa -100 eur/ varaus. Koodi on voimassa siis joulukuun 2017 ja matkustusaika pitää olla välillä 1.12.2017-31.12.2018. TÄSTÄ klikkaamalla pääset tutustumaan näihin Sports-lomakohteisiin!!

***

Lue myös: Ihanaakin ihanempi Fuerteventura!