Vanha kunnon jälkkäri!

Meillä oli ystäviä kylässä sunnuntaina. Mielestäni on aina kiva tehdä jotain kivaa syötävää, kun tulee vieraita. Tykkään puuhastella keittiössä, varsinkin kaikkea ”pientä”. En ole mikään suuri leipuri tai tunteja haudutettavien pataruokien mestari, mutta tykkään tehdä sellaisia pieniä juttuja. 🙂

Olin viikko sitten kylässä Annan luona, hän oli tehnyt meille hedelmäsalaattia. Siitä sainkin idean, että tarjoan sunnuntaina myös meille tuleville ystäville tätä vanhaa kunnon jälkkäriä. Jossain vaiheessa tein paljonkin hedelmäsalaattia, muistan myös syöneeni sitä jo lapsuudessa. Hedelmäsalaatti on kuitenkin ehkä vähän sellainen uusien erilaisten raakaherkkujen ja muiden jalkoihin jäänyt jälkiruoka.

Ostinkin sitten ainekset oikein kunnon hedelmäsalaattiin. Meidän salaatti sisälsi näitä aineksia:

  • cantaloupemelonia
  • pensasmustikoita
  • viinirypäleitä
  • banaania
  • omenoita
  • ananasta

Ja maistui muuten hyvältä! Ilman mitään sen kummempia vipstaakkeleita tai kastikkeita, ihan vaan pelkkiä hedelmiä ja marjoja. <3 🙂 Namnam!

***

Ihanaa viikon starttia! 

Täällä viikko alkaa kuvausten merkeissä ja ensi viikolla pääsen taas salitreenien pariin!

Onko kukaan lihonnut omenia syömällä?

Tiedättekö mitä? Mun mielestä on ihan hassua, että painonpudottajat ovat huolissaan hedelmien sisältämästä sokerimäärästä. Koska onko kukaan koskaan oikeasti lihonnut syömällä omenaa, banaania tai mandariinia?

Lihottaako tämä?
Lihottaako tämä?

Niin. Eiköhän ne kilot kerry kuitenkin ihan jostain muusta kuin hedelmistä.
Tämä aihe on joskus aiemminkin pyörinyt mielessäni ja olen siitä meinannut rustata sanan tai pari, mutta nyt se tuli uudelleen mieleeni, koska asiakkaani ystävä oli ollut huolissaan kyseisestä asiasta. Ja asiakkaani kertoi tästä huolesta minulle. Keskustelin asiakkaani kanssa asiasta ja kerroin, että hän voi pyyhkiä nämä huolet ystävänsä hartioilta nyt pois.

Monesti tuntuu, että kun lähdetään tekemään elämäntapamuutoksia, ei keskitytä olennaisiin asioihin, vaan niihin epäolennaisiin. Jos ruokailutavat on pielessä, ruokailurytmi on pielessä ja herkutkin maistuu melkein päivittäin – onko silloin oikea asia miettiä, syökö päivässä hedelmän tai kaksi uusien elämäntapojen myötä? Entä jos aloittaa urheilemisen pitkän tauon jälkeen, onko heti oltava kaikenlaiset bcaa:t ja laturit ja palarit laukussa mukana? Vai riittäisikö ihan se, että sinne treenaamaan pääsee alkuun edes sen muutaman kerran viikossa ja sitten katsoo, että saa tarpeeksi ravintoa ja oikeita ravintoaineita.

banaani

Elämäntapamuutos on asia, joka kestää enemmän kuin neljä viikkoa tai kolme kuukautta. Se on koko elämän jatkuva elämäntyyli. Jos ihminen haluaa lähteä korjaamaan omia elintapojaan, on yleensä ensimmäinen huomioonotettava asia ravinto. Ravintoa tulee saada säännöllisesti päivän aikana. Aamupala, lounas ja päivällinen ovat niitä isoimpia aterioita. Mutta niiden välissäkin pitää koneeseen saada bensaa. Hedelmät ja pähkinät ovat erittäin hyviä välipaloja, niiden sisältämien vitamiinien, kuitujen, hyvien rasvojen ja energiamäärän vuoksi. Ne kulkee helposti mukana ja ne on luonnon omia antimia.

On tärkeää miettiä kokonaisuutta. Se pitäisi olla sellainen, että sillä jaksaa elää koko ajan. Ei vain jonkin tietyn aikaa. Sen vuoksi ei esimerkiksi hedelmä päivässä tule kaatamaan kenenkään painonpudotusta, mutta pulla päivässä voi kaataa.
Jos kokonaisuus on kunnossa ja halutaan nimenomaan perus arkeen sopivia elämäntapoja kohentavia muutoksia, voi sen pullan syödä kerran viikossa, mutta turhaan sitä enempää.

omppu

***

Me valmennamme asiakkaitamme nimenomaan muutokseen, ei pikadieetteihin tai ihmekuureihin. Muutos100 on ollut meillä yksi tykätyimmistä ja suosituimmista etävalmennuksista. Niitä on järjestetty jo monille sadoille hienoin tuloksin. Muutos-valmennuksen tarkoitus on ohjata asiakkaita elämäntapamuutoksiin meidän ”valvonnassamme” tietyn ajan verran, mutta opittujen asioiden ei ole tarkoitus loppua kun valmennus loppuu. 🙂 Muutos100 kestää 100päivää, mutta nyt meillä on kesää varten editoitu versio. 😉

Meillä on alkamassa siis kesän tykein valmennus MT Personal Trainingilla!!!
Muutos – Summer edition
06.06.2016 ->

Valmennus kestää 8 viikkoa ja se on rakennettu nimenomaan Suomen kauniiseen kesään! Nyt otamme auringosta ja lisääntyneestä energiasta kaiken irti!

Valittavana kaksi valmennusvaihtoehtoa
– Muutos Summer edition -verkkovalmennus 119€
– Muutos Summer edition -verkkovalmennus + 10 harjoitusta treeniryhmässä 159€
(treeniryhmä-paikkoja enää rajoitetusti jäljellä)

Valitse itsellesi parhaiten sopiva valmennuskokonaisuus ja ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautuminen on jo alkanut ja paikkoja on rajoitetusti!

Valmennus sisältää:
– Henkilökohtaisen ruokavalion, jossa huomioidaan lempiruokasi, allergiasi, toiveesi ja tavoitteesi
– 60 herkullista reseptiä ravintoarvoineen
– Paljon tietoa ja vinkkejä terveellisen ruokavalion koostamisesta ja toteuttamisesta
– Kuntosaliohjelmia
– Videoita kuntosaliohjelmiin
– Treenivideoita ulkotreeneihin
– Henkilökohtaiaen harjoitusohjelman sisältäen kaikki viikoittaiset harjoitukset. Ohjelmssa huomioidaan harrastuksesi, tavoitteesi sekä ajankäyttösi
– Viikkotehtäviä ja haasteita, jotka pitävät motivaation korkealla koko valmennuksen ajan
– Valmentajien tuki ja neuvot koko valmennuksen ajaksi
– Valmennusryhmän tuki ja kannustus

Ilmoittautumiset ja lisätietoa: [email protected] & www.tuukkapursiainen.com

Valmentajina Tuukka ja Monna Pursiainen