Hyvinvoiva äiti

Se on käsite, joka voi merkitä monelle ihan eri asioita.

Itselleni hyvinvoiva äiti tarkoittaa virkeää, iloista, onnellista ihmistä. Hyvinvoivaa niin henkisesti, kuin fyysisesti.
Tyttäremme syntymän jälkeen olen saanut huomata, että jo pelkkä tyttömme katseleminen tuo hymyn huulille. Nyt kun kontaktin ottaminen on lisääntynyt tyttömme suunnalta, odotan jokaista aamua ja hetkeä päikkäreiden jälkeen, kun Emma avaa silmänsä ja tajuttuaan äidin tai isän siinä silmiensä edessä alkaa välittömästi nauramaan. Se nauru ja hymy tuntuu sydämessä asti. Se on aivan ihanaa. Pienen tyttömme sylissäpitäminen tekee onnelliseksi, se läheisyys ja kaikki ihanuus. Kun istun sohvalla Emma sylissäni, tunnen olevani todella iloinen ja onnellinen.

Onnellisuus, virkeys, iloisuus ja kaikenlainen hyvinvointi tarkoittaa itselleni myös sitä, että välillä otan omaa aikaa. Se voi olla 45min kävelylenkki koirien kanssa Keskuspuistossa. Se voi olla treeni kuntosalilla tai vaikkapa lounas hyvän ystävän kanssa. Olen vahvasti sitä mieltä, että kun opettelee ottamaan niitä pieniä omia hetkiä jo näin pienestä pitäen, tekee se pelkästään hyvää.

Kun Emma oli pienempi, oman ajan ottaminen oli jollain tapaa helpompaa. Hän nukkui ja söi, eikä oikein varsinaisesti tiennyt oliko se äiti vai iskä, joka vaihtoi vaipat tai pisti nukkumaan. Nyt kun Emma on vähän vanhempi, on oman ajan ottaminen hieman vaikeampaa paristakin syystä. Ensinnäkin se, että sen hymyilevän ja nauravaisen vauvan luota ei meinaa raaskia lähteä edes tunniksi. Tai kun pienokaisella meinaa uni painaa silmää ja hän käsillä hieroo simmujaan ja vähän itkeskelee, tekee vain mieli ottaa pikkuinen syliin ja olla kotona, omassa pesässä, eikä lähteä ikinä mihinkään. Toiseksi tuntuu, että nyt Emma alkaa enemmän jo hahmottamaan sitä, että kuka häntä hoitaa milloinkin. Ja se tekee siitä lähtemisestä vaikeampaa. Vaikkakin olen ehdottomasti sitä mieltä, että hänellä on yhtä turvallinen olo iskän kanssa, kuin minun.

Tiedän kuitenkin, että se pieni oma aika edes muutaman kerran viikossa tekee ihan todella hyvää omalle jaksamiselle. On myös todella tärkeää huolehtia omasta kehosta synnytyksen ja raskauden jälkeen. 9kk:n matka äidin kehossa plussauksesta synnytykseen ei nimittäin ole mikään pieni muutos. Siitä palautumiseen pitää antaa aikaa ja tiedostaa myös se, mitä kaikkea mm. lantionpohjalle ja vatsalihaksille tämän matkan aikana tapahtuu.

Me yhdessä bloggaajakollegani ja ystäväni Emman kanssa päätettiin pistää hynttyyt yhteen ja järjestää tapahtuma äideille.
”Hyvinvoiva äiti” on rento iltapäivä täynnä tärkeitä asioita – puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä.

Hyvinvoiva äiti – iltapäivä on jokaiselle äidille suunnattu tapahtuma. Iltapäivän aikana keskustellaan avoimesti ja rennossa hengessä äitiydestä ja yrittäjyydestä, työllistymisestä sekä muista äitiyteen ja työhön liittyvistä asioista. Käymme myös läpi liikunnan aloittamista äidiksi tulon jälkeen teoriassa, sekä pienten harjoitteiden muodossa.

Kannustetaan toinen toistamme ottamaan aikaa itsestään huolehtimiselle kaiken kiireen keskellä, sillä hyvinvoiva äiti on hyvä äiti!

Panelisteina tapahtumassa on nämä kolme ihanaa äitiä :

Tapahtumassa on lisäksi luento: Liikunnan aloitus raskauden jälkeen, puhujana: osteopaatti Sara Lexmond

Päivän päättää helppo kehonpainotreeni jokaiselle, ohjaamassa: Inari Mölsä

Kysymyksiä panelisteille ja puhujille saa laittaa etukäteen osoitteeseen: [email protected] (halutessa kysymykset esitetään nimettöminä)

Sitova ilmoittautuminen: [email protected]

Hinta 49€ / hlö
Tapahtumaan mahtuu 20 henkilöä.

***

Nyt siis kiireen vilkkaa ilmoittautumaan tapahtumaan! 20 paikkaa täyttyy nopeasti! 😉

Tapahtumasta lisää voit lukea Emman blogista TÄSTÄ postauksesta!

Tapahtuman Facebook-sivut.

Hyvyys ❤

*Sisältää mainoslinkkejä

* sis. mainoslinkkejä

img_4535

Tiedätte varmasti näitä tämän tyylisiä quoteseja, kuten yllä olevassa kuvassa. Tai, että ”Be the reason, someone smiles today.” Mielestäni ne on erittäin hyviä! Vaikka ovat varmasti ns. kuluneita sloganeita, mutta niiden pointti on tärkeä! ❤

Välillä kun tuntuu, että henkisesti pahoinvoivia ihmisiä vaan pulpahtelee esiin jokaisen kulman takaa, ei silloin meinaa muistaa ihmisten hyvyyttä. Tulee miettineeksi, että mikä siinä on kun ihmiset voivat nykypäivänä niin huonosti. Miksei ihmiset puhu ahdistuksistaan ja ahdingoistaan kenellekään? Jos ei ole ketään läheistä kelle puhua, eikö voisi jutella ammattiauttajan kanssa? Eihän nykyään ole mikään ihme, että ihan kuka tahansa meistä terveistäkin tyypeistä saattaa käydä silloin tällöin juttelemassa ammattilaisen kanssa.

Olen sitä mieltä, että kaikki asiat aukenevat puhumalla. Jos asioita vaan patoo sisälleen, ne paisuu. On kyse sitten parisuhteen sisällä olevista asioista, ystäviin liittyvissä asioissa, omaan vartalonkuvaan kohdistuvissa paineissa tms. Vaikka puhuminen voikin olla hankalaa, mutta kun pääsee vauhtiin, huomaa kuinka se helpottaa. Myös se, että avaa suunsa jostain vaikeasta asiasta toimii usein vertaistukena jollekin toiselle. Onkin ihana huomata, että moni muukin saattaa kamppailla ihan saman asian kanssa ja siitä tulee heti helpompi olo. Että ei ole ainut ihminen maailmassa, joka miettii tällaista tai tollaista juttua.

Kun ojentaa apua pyytävän kätensä ja siihen tartutaan, saadaan huomata kuinka hyvyyttä on paljon tässä maailmassa. ❤
Vaikka kuinka onkin heitä, jotka ovat pahansuopia ja katkeria. Tai heitä, jotka eivät osaa puhua tunteistaan, vaan purkavat pahan olonsa negatiivisena energiana jotain muuta kohden. On myös tuhansittain ja miljoonittain niitä ihmisiä, jotka tahtovat lähtökohtaisesti kaikille hyvää. Sanoisin, että hyväntahtoisia ihmisiä tässä maailmassa on enemmistö. Onneksi.

Monesti vain on niin, että nämä hyväntahtoiset (normaalit) ihmiset ovat niitä, jotka eivät pidä melua itsestään. He elävät normaalia elämää, tekevät normaaleja asioita, ovat normaaleja ihmisiä. He eivät tietentahtoen satuta toisia ihmisiä henkisesti eikä fyysisesti. He haluavat muille kanssaihmisille hyvää. Se on ihanaa.

Kirjoitin vähän ennen joulua TÄSSÄ postauksessa tästä samasta asiasta. Kirjoitin siinä mm. tämän lauseen: Jätetään katkeruus pienemmälle ja rakastetaan enemmän!! Siitä ei voi olla mitään haittaa! Ja olen niin sitä mieltä edelleen ja aina!

15725288_10154686018755351_1519745130_o-1

Olen tutustunut blogimaailmassa ihaniin ihmisiin. Mm. kuvassa olevaan Emmaan. ❤ On super ihanaa, kun mammat vetävät yhtä köyttä. On myös super ihanaa, kun me bloggaajakollegat vedetään yhtä köyttä. Kirjoitin viime kesänä siitä postauksen. Voit lukea sen TÄSTÄ jos se jäi silloin lukematta.

***

Postaukseni tarkoitus tämän kaiken sepostuksen jälkeen on se, että jakakaa ihmiset hyvää. ❤ Olkaa hyviä toisillenne. Näyttäkää hyvyyttä! Ei ole heikkoa olla hyvä, on paljon helpompi olla tyly ja ilkeä ja käpertyä omaan kuoreensa. Jaetaan hyvää energiaa ja hyviä asioita! Ollaan me niitä, joiden vuoksi ihmiset uskovat hyvyyteen. Ollaan me niitä, joiden vuoksi ihmiset hymyilevät. ❤

***

Tämän hyvänmielen postauksen päätteeksi saankin jakaa hyvää! 🙂 Nimittäin arvon Flamingo Spa:han kylpyläliput kahdelle (arvo 78€) !

Kommentoi tähän postauksen alle jotain hyvää. 😉 Se voi olla jotain hyvää, mitä sinä olet tehnyt jotain toista kohtaan tai vaikka itsellesi. ❤

Kilpailu päättyy 11.tammikuuta klo 21!

Ja hei nyt on Offerilla muuten hyviä tarjouksia tuonne Flamingo Day Spa:han! Varsinkin nämä kaksi oli sellaisia mihin itse tarttuisin! 😉

logo