Lomaherkuttelu..

..on kivaa. 😀 Mä oon sellanen, että mä en osaa ottaa kovin tiukasti ruokavalion suhteen lomalla. Toki syön päivittäin terveellisen aamupalan ja lounaan jne.. Mutta lomalla on niin paljon helpompi iltaisin vähän napostella herkkuja. Loman jälkeen ehtii sitten taas skarpata ja palata ruotuun. 😉

Päätin, että tällä kertaa mä en ota huonoa omatuntoa siitä jos söisin vaikka joka päivä karkkia lomalla. Päivittäinen aktiivisuustaso on kuitenkin korkea, kävelyä ympäri uusia paikkoja, koirien kanssa lenkkeilyä, Emman perässä juoksemista jne.. 🙂 Ja niitä ihan kunnon treenejäkin. Joten jos loman aikana iltaisin tekee mieli vähän herkutella, sallin sen itselleni.

Mutta samalla myös odotan jo sitä, että syksyn tullen arki palaa ja rutiinit jatkuu. Karkit ja muut herkut pysyy pois arkipäivisin ja lauantaisin herkutellaan jos mieli tekee. Mä oon sopinut mun ystävän kanssa, että meillä alkaa elokuun alusta myös jokaviikoiset yhteistreenit salilla. Sen lisäksi mulla on tulossa pari muutakin kivaa treenijuttua elokuun alusta alkaen, joten treenimotivaatio on jo nyt iso.

Monesti terveellinen ruokavalio ja treeni kulkee käsikädessä. Jos treenaa säännöllisesti, herkuttelu pysyy myös ruodussa. Ainakin mulla se menee just näin. On helpompi ajatella jotenkin kokonaisuutta.

Onko teillä alkamassa syksyllä jokin uusi harrastus tai palaako normitreenit takaisin arkeen kesäloman jälkeen? Vai onko ees mitään lomataukoa ollut? Mulla ei tänä kesänä tullut niin selkeää treenitaukoa lomalla. Kerroinkin siitä, että jos ennen teki työkseen päivittäin treeniä ja urheilua asiakkaiden kanssa, oli lomalla sellanen fiilis, että halus taukoa liikunnasta kaiken kaikkiaan. 😀

Mutta herkuttelusta en oo pitänyt taukoa. 😀 Haha! Nyt on kyllä jo sellainen olo, että herkut saa jäädä pian kaupan hyllylle. Se on mun mielestä tavallaan aika hyvä, on tullut mitta täyteen herkkuja. Ja siis en oo mättänyt mitenkään kaksin käsin joka päivä aamusta iltaan, mutta melkein päivittäin on tullut jotain herkkua syötyä.

Miten teillä? Onko herkut maistunut enemmän lomalla?

 

 

 

Kaikki postauksen kuvat: Petri Mast

MUAH: Satu Arvo

Vaatteet: Yvette

Ps. Muistakaahan, että koodilla MONNA20 saatte alennusta kaikista Yveten normihintaisista tuotteista! 😉

Tunnesyöppö!

Minä olen. Tai ainakin tunnistan itseni sellaiseksi.

Heti kun on kiireisempi aikakausi tai viikko, syön huonommin. Heti jos jokin asia stressaa tai vaivaa, syön huonommin. Myös se vaikuttaa syömisiini miten pääsen treenaamaan. Tunnistatteko te näistä itsenne?

CitySurvivors -viikonloppu painettiin niska limassa melkein 20h päivässä hommia. Ei todella ollut mielessä terveelliset ja ravitsevat ruoka-annokset, vaikka ne juuri olisi auttanut jaksamaan paremmin. Kisapäivä meni juostessa eestaas Hietsun rantaa ja infopistettä, söin päivän aikana kolme banaania aamusmoothien lisäksi. Kun illalla klo 22 tulimme kotiin, en tehnyt ravitsevaa ja terveellistä ruokaa – hain roskaruokaa.

Ihmisen mieli on siitä ”fiksu”, että silloin kun on kuormaa liikaa, se yrittää helpottaa sitä jollain kivalla asialla. Monelle herkut tai jokin muu syömiseen liittyvä asia on vähän kuin palkinto. Että nyt kun on pitkä työviikko takana, on viinilasillinen (pullollinen) ansaittu. Tai väsyneenä ajattelee, että nyt kyllä olen niin poikki ettei mikään muu piristä mieltä kuin suklaapala (levy).

Joudun tekemään kaksi kertaa enemmän töitä syömisten kanssa siis silloin, kun olen väsynyt / streessaantunut tai muuten vain ylikuormitettu. Näinä hetkinä ei ole sitä super energiaa ja fiilistä, että ei edes tee mieli herkkuja. Tai sitä oloa, kun oikein pursuaa jaksamista ja tekee mieli ihan pomppia ja syödä salaattia. 😉

Nyt minulla on tällainen ajanjakso menossa. Joka ilta olen aivan puhki, siis oikeasti on sellainen olo ettei ole senttiäkään enempää annettavaa. Päivät on niin täynnä töitä, Emman touhuja ja kaikkea, että mieli vaeltelee koko ajan herkkujen parissa. En ehdi liikkumaan, mikä tekisi samantien stopin ajatuksilleni. Jotta pystyn edes jollain tapaa hillitsemään jokapäiväistä herkuttelua, on minun kiristettävä itsekurin nyörejä. Ei sillä, että se olisi ihan kamalaa jos söisin nyt joka päivä karkkia hetken aikaa. Vaan sillä, että kun se huonosti syöminen ja ne karkit ei tuo tippaakaan lisää energiaa ja jaksamista tähän hektiseen vaiheeseen.

***

Onko siellä tunnesyöppöjä ruudun takana? Miten te kiristätte itsekurin nyörejä silloin kun surettaa, stressaa tai väsyttää? Tai toisaalta, voihan sitä myös syödä iloon! Kertokaa omia kokemuksia ja fiiliksiä asiasta! 

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!