Oi, ihana toukokuu!

Nyt se on täällä, toukokuu ja kevät! Ehkä enää ei sada lunta? 😉 Muutaman päivän ajan on toukokuu hellinyt meitä siten, miten sen ”kuuluukin”. Lupasin itselleni Ruotsissa ollessamme, katsellessani kuvia Suomen vapusta ja lumisateesta, että minä en tule säätä perklaamaan. Kyllä piti purra hammasta pari kertaa tässä viime viikkoina, mutta en perklannut. 😀

Postaus sisältää mainoslinkin.

Sää on yksi sellainen asia, mihin ei vain voi vaikuttaa. Tämän vuoksi olen joskus aikonaan päättänyt, että en aio sään antaa pilata fiilistäni missään tilanteessa. Hyvä esimerkki on vaikkapa juhannus tai kesäloma. Tai joulu. Juhannus on sellainen, että me suomalaiset jo valmiiksi naureskellaan juhannussäille.. Eikö vaan? Sitten istutaan toppatakit päällä saunan kuistilla ja katsellaan kokkoa. Kesälomia monet ihmiset suunnittelevat sään perusteella. Heinäkuu on hyvä kesälomakuukausi, silloin yleensä on hyvät ilmat. Mutta itse asiassa elokuu taitaa olla nykyään melkein se parempi kuukausi säiden perusteella. Jollei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakaan? 😉 Jouluun kuuluu lumi, se tuo joulutunnelmaa. Mutta entä sitten jos on musta joulu? Onko sitten joulu pilalla?

Olen monet kerrat ollut harmissani siitä, että juhannuksena on satanut vettä ja lämpötila on keikkunut +10c:n alapuolella. Tai siitä, kun kesälomasta kolme viikkoa on satanut vettä ja yhdellä viikolla on paistanut, mutta vaan vähän. Myös lumeton joulu on harmittanut. Sen vuoksi joskus päätin, että en enää aio säätilan antaa vaikuttaa fiilikseen. Joulu on joulu, oli lunta tai ei. Loma on loma, satoi tai paistoi. Ja juhannuskin on ihan kiva juhla, vaikka ei olisikaan hellettä. 😉

Kukkatakki – TÄÄLTÄ

Tottakai se voi vähän harmittaa jos koko loman sataa vettä. En sitä kiellä. Mutta jos sellainen tuuri kävisi, niin toisaalta sillehän voisi vaikka nauraa. Ainakin varmasti sateisella lomalla tulisi levättyä.

Vaikka rakastan aurinkoa, on mielestäni välillä kesällä ihanaa, kun on sateisia päiviä. Silloin saa jollain tapaa luvan kanssa möllöttää kotona sisällä ja ottaa päikkäreitä. En tietenkään sano, että kesä olisi parempi jos sataisi joka päivä.. 😀 Ei, kyllä sitä aurinkoa saisi olla 95% ajasta. Mutta tekeehän sade tietysti hyvää luonnollekin. 😉

Kyllä minä sanon, että tämä sää-asiakin on sellainen asennekysymys. Vai mitä olette mieltä? Asenteista puheenollen, näin ihanan ajatuksen eräässä kirjassa. Liitin sen tähän alle kuvaan. 🙂 Eikö olekin aika hyvä?

***

Ihanaa päivää kaikille! Satoi tai paistoi! <3

Ilo olla minä.

Ajatteletteko koskaan, että onpa ihanaa olla juuri minä? Tai kysynkin niin, että ajattelettehan te edes joskus niin? <3

ilo by dakini

Miksi minä ajattelen, että on ilo olla minä?

Koska saan tehdä asioita, joista oikeasti nautin. Saan viettää aikaa sellaisten ihmisten seurassa, keistä nautin. Olen tehnyt uhrauksia elämäni aikana ja viettänyt paljon aikaa ihmisten kanssa, joiden seura on vain ahdistanut, tai tehnyt töitä, jotka on stressannut ja vienyt romahtamisen partaalle. Pari vuotta sitten päätin, että siitä hetkestä eteenpäin teen kaikkeni, jotta voisin elää joka päivä iloiten.

IMG_20160517_130230
Boho-housut 62€ / Ilo By Dakini

ilo sydän

Toki on päiviä, kun ei aina voi iloita. Tulee hetkiä, kun ahdistaa, kiukuttaa ja ärsyttää. Niinhän meille kaikille. Mutta jäädäkö vellomaan, vai tehdäkö jotain asioille, jotka näitä tunteita herättää? Jos raha-asiat painaa, yöllä herää miettimään, että miten taas selviää kaikista laskuista, kannattaako se miettiminen vai voiko yrittää keksiä ratkaisua asioille? Sopia vaikka maksujärjestelyistä tai vaikka tehdä vähän lisää töitä. Näitä keinoja ainakin itse käytän.

Entä jos jonkin ihmisen seura pistää aina huulipielet alaspäin ja verisuonet pullistumaan ohimoilla, kannattaako siinä seurassa viettää kovin paljon aikaa? Vai voisiko sitä mielummin kuluttaa aikaansa seurassa, josta tulee hyvämieli ja energiaa? Koska aika vuorokaudessa on rajallinen, päätin silloin pari vuotta sitten itse käyttää täst edes aikani ihmisten kanssa keiden seurasta nautin ja keistä oikeasti välitän ihan hirmuisesti. <3

Ibiza-mekko / Ilo By Dakini
Ibiza-mekko 109€ / Ilo By Dakini
woodstock
Woodstock-mekko, 86€ / Ilo By Dakini

woodstock

Päätin myös nauttia siitä minkälainen olen. Rakastaa paljon, olla avoin ja juuri niin positiivinen kuin olen. Vaikka sainkin siitä palautetta, en antanut sen häiritä. Enemmän se häiritsi, että jouduin piilottelemaan omaa luonnettani tai minuuttani. Miettimään, että voinko nyt taas nauraa ja hymyillä tai hehkuttaa jotain asiaa. En halunnut tuhlata aikaa sellaisten asioiden miettimiseen, vaan elää täysin rinnoin juuri sellaisena kuin olen.

***

Hyvä ystäväni Jenni perusti 2013 vaatemerkin Ilo By Dakini.

Ilo by Dakini tekee rakkaudella suunniteltuja ja eettisesti valmistettuja hyvän mielen vaatteita. Vaatteet valmistetaan pienessä kyläyhteisössä Nepalissa käsityönä. Ilon takana ovat Nepalissa pitkään asunut suomalainen vaatesuunnittelija Dayan Cutler ja Suomen myynnistä sekä suunnittelusta yhdessä Dayanin kanssa vastaava Jenni Milonoff.
Olimme talvella 2013 yhdessä Goalla, jonka inspiroiva ilmapiiri ja ihmiset antoivat alkusykäyksen Ilolle. Aloimme luoda mallistoa, jossa yhdistyisivät urbaani elämäntyyli, uuden ajan boheemius ja ripaus romantiikkaa. Me uskomme, että vaate pitää sisällään kaikki valmistusprosessinsa tunnelmat: koska Ilon vaatteet valmistetaan reilun kaupan ja hyvän jakamisen periaatteiden mukaisesti, ne luovat onnea ja iloa kantajalleen.

Kaikki Ilon vaatteet tehdään siis eettisesti.. Kaikki vaatteet ovat käsityötä ja ne ovat uniikkeja. Yhtä vaatekappaletta ei valmisteta kymmeniä, samasta kankaasta samaa mallia tehdään vain pari kokoa ja nämä seikat tekeekin tuotteista mielestäni vielä entistä hienompia.

Ilo olla minä” -kesämalliston ensimyynti on nyt käynnissä. Postauksen kuvista tästä mallistosta ovat kuviolliset housut, sekä molemmat mekot.

Fair & Slow Boutique on Ravintola Silvopleen alakerrassa 28.toukokuuta asti aina ma-pe klo 11.00-18.00 ja lauantaisin klo 11.00-15.00.
Ilo By Dakinin vaatteiden lisäksi siellä on myynnissä myös Bahinin ja St.Malandran tuotteita, jotka myös ovat eettisiä, käsintehtyjä ja kotimaisia.

ibiza ilo

Suosittelen lämpimästi käyntiä Ilon puodissa. <3 

Iloitkaa itsestänne! <3

* Ibiza-mekko saatu yhteistyössä Ilo By Dakinin kanssa.
* Kuvat: Tuukka Pursiainen