Taas mennään rahan takii..

..ei rakkaudest lajii, vaan rahan takii.

Raha. Se on sellainen asia, josta en hirveästi täällä blogissani puhu. Nyt haluun kuitenkin puhua sellaisesta asiasta, kuin ”tuoko raha onnea”. Miten on? Tuoko raha sulle onnea? Entä mulle? 😀

Toimeentulo on tietysti tärkeetä. Se, että on rahaa maksaa asunto ja laskut ja joka päivä saa ruokaa. Se, että joka päivä ja viikko ei tarvi repiä hiuksia päästä riittääkö rahat – se tuo onnea. MUTTA raha yksinään ei tee onnelliseks. Mua ainakaan. Mulle onnen tuo perhe, ystävät, hyvinvointi ja terveys.

Mä en oo oikein ikinä ymmärtänyt sitä, että joku kallis tietyn merkkinen laukku tai lamppu olis upea omistaa. Jos aina saa kaiken mahdollisen ja mahdottomankin ilman sen kummempia vääntöjä tai säästämisiä – tekeekö se onnelliseks? Jos rahaa on niin, että ei ”paskalle taivu” ja voi tuhlata kalliisiin laukkuihin, kenkiin, matkoihin, sisustustavaroihin jne. joita voi sitten esitellä somessa – tekeekö se onnelliseks?

Mä en usko. Oikeasti. En usko. Se on vaan kulissia ja pelkkää pintaa. Niiden kaikkien luxus-matkojen ja tavarapaljouden alla voi olla tosi yksinäisiä ihmisiä. Korvaako tavaramäärä oikeaa rakkautta tai ystävyyttä? Tuoko se tarpeeksi sisältöä ja onnea elämään, että on rahaa tehdä mitä haluaa? Voihan se olla, että jonkun se tekee onnelliseks. Mua ei yksinään mitkät tavarat tai matkat sun muut tekisi onnelliseks.

Mun mielestä oli kauhea kuulla (SuomiPopin aamussa), että jonkun tutkimuksen mukaan jopa puolet olis valmiita jättämään puolisonsa, jos saisivat siitä hyvästä 20 000€/kk palkkaa. Ihan oikeesti! Miettikää nyt! Olisitko sä valmis jättämään sun elämän kumppanis ja saamaan ”tilalle” enemmän rahaa?

Mä en tiedä onko se somen tuomat illuusiot vai mikä, mutta nykyään kuitenkin sillä on enemmän merkitystä mitä sulla on varaa ostaa tai mihin matkustaa. Surullista on myös se, että jotkut suomalaisetkin tienaa rahansa näihin luxus-juttuihin vähän eri keinoilla, kun Alepan kassalla kesätöitä tekemällä. Jos tiedätte mitä tarkoitan.

Että sillä on niin suuri merkitys miltä se oma imago näyttää instagramin feedissä muiden silmiin, että ihmiset on valmiita myymään jotain muutakin kun porkkanoita vihannestiskillä. Noh, en tiedä. Nää on taas näitä, että olis varmaan parempi olla hiljaa-juttuja. 😀 Kannattaa muuten lukea myös vähän aiheeseen liittyvä juttu Umpun blogista: Luksuselämän pakkomielle on uusi sairaus.

***