Pitäiskö näyttää tissivakoa?

Siis voi apua! 😀 Mä en kestä! Tällaisia mietteitä meillä bloggaajilla pyörii päässä. Juteltiin tossa pari päivää sitten Umpun kanssa, että mitenköhän sitä saisi instagramin puolella seuraajien määrää kasvatettua. Se on osa meidän työtä ja mitä suurempi seuraajamäärä – sen paremmat yhteistyömahdollisuudet ja sitä paremmin mahdollisuus ansaita tuloja.

Viimeisen 3kk:n aikana katsotuimmat kuvat TOP3 sisältää tissivaon. 😉

Mulla on tosi ristiriitainen fiilis tän asian suhteen. Toisaalta mä haluaisin kasvattaa mun seuraajamääriä vielä entisestään. Mutta jos tapa saada seuraajia lisää on paljastavat kuvat tai joku muu tapa, mikä ei oo mua itseäni, en halua sitä tehdä. On hullua miettiä, että mulla on kuitenkin yli 17 300 seuraajaa ja silti oon alkanut miettimään ettei se riitä. Mun parhaimpia kuvia kuukaudessa katsotaan n.35 – 40 000 kertaa! Se on aika iso määrä se! Mutta monilla suomalaisilla somevaikuttajilla seuraajamäärä instagramissa on kuitenkin lähemmäs 100 000 tai yli ja siitä voi sitten miettiä kuinka monta kertaa heidän parhaita kuvia katsellaan kuussa!

Mä tiedän, että tissivakoa ja peppukuvia lisäämällä tulis lisää seuraajia. Mutta haluanko mä sellaisia seuraajia, jotka kirjoittelee mun kuviin ”suutelisin” tai ”kauniit rinnat sulla”.. No siis EN!!! 😀 Me ollaan just tästä puhuttu Umpun kanssa. Me ollaan kummatkin kuitenkin äitejä ja omataan aika samanlaiset arvot sen suhteen, että mitä halutaan someen laittaa. Sellaiset tissien tyrkyttämiskuvat ja/tai ”jooga-asennoissa” poseeraamiset stringit jalassa me jätetään mielellään muille.

Jos mä mietin ihan vaan Monnana (en bloggaajana tai somevaikuttajana) jotain ig-seuraajien määrää, sillä ei oo mitään merkitystä! Mä oon super tyytyväinen siihen mitä mulla on ja kiitollinen siitä kuinka moni mua seuraa. Ja varsinkin siihen minkälaiset ihmiset mua seuraa; samanlaiset kuin minä. On sitten lapsia tai ei. Iloiset, elämänmyönteiset ihmiset, jotka seisoo jalat maanpinnalla ja kulkee keskitietä maalaisjärjellä. 😉 😀 Eikö vaan?

Mutta jos mä mietin ig-seuraajien määrää työminän kautta mä mietin, että mun seuraajamäärää pitäis saada kasvatettua. Jotta mä pysyisin siellä vaikuttajien piirissä ja jotta mä saisin edelleenkin mielenkiintoisia ja mun seuraajia kiinnostavia yhteistöitä, joista saan voita leivän päälle.

Liian pelkistetyt ja epäaidot jutut alkaa instagramissa olla vähän nähty juttu. Paljon korostetaan aitoutta ja ei niin suunniteltuja kuvia. No, sitähän mun ig on aina ollut. 😀 Joten ei tarvi lähteä muuttamaan sitä puolta. Vaikka mä kyllä yhdessä vaiheessa mietin kovasti, että haluaisin sellaisen kauniin, rauhallisen, vaalean, hyvin harkitun ja ammattisisustajan + valokuvaajan taidoilla tehdyn feedin. No sellaista en koskaan kehittänyt ja hyvä niin. Mun kuvissa näkyy niitä Emman sukkia ja koirien leluja ja likaisia astioita.

Näitä lisää? 😉 Haha!

***

Kertokaahan te rakkaat seuraajani, minkälaiset kuvat mun ig:ssä kiinnostaa tai mitä vois olla enemmän?

Niin ja jos et vielä mua seuraa, niin TÄSTÄ pääset mun profiiliin seuraamaan! 😉

Entä jos Facebookkia ei olisi?

Ajatelkaa kun on ollut niitä hetkiä, parituntisia jolloin Facebook on romahtanut maailmanlaajuisesti. Nettilehdet reagoivat samantien, uutinen on valmis.
Muistan kerran myös kuulleeni asiasta tv:n uutislähetyksessä.

Profiilikuvani parin vuoden takaa.
Profiilikuvani parin vuoden takaa.

Ajatelkaa oikeasti! Facebook kaatuu ja se ylittää uutiskynnyksen.

Samalla se tuntuu pöyristyttävältä, mutta samalla ymmärrän.
Itselläni Facebookissa tapahtuu moni asia. Siellä pyörii työhöni liittyen monta asiaa. Se on ehdottomasti yksi tärkein markkinointikanava. Siellä pidän myös yhteyttä ystäviini ja tuttuihin, keitä en ole nähnyt hetkeen. Myös äitini ja veljeni kanssa viestitellään pääosin messengerin kautta. Toki myös puhelin pirisee melkein päivittäin.. 😉

Vaikka FB onkin isosti työväline itselleni, olen silti halunnut pitää sen ystävien ja kavereiden kanssa kuulumisenvaihtamis-kanavana. Sen vuoksi kaverilistaltani ei löydy asiakkaitani, enkä hyväksy kaveripyyntöjä ihmisiltä keitä en tunne. Olen halunnut vetää siihen rajan.
Tasaisin väliajoin tulee kaveripyyntöjä ihan täysin tuntemattomilta ihmisiltä, miehiltä ja naisilta. Osa varmasti lukijoitani, mutta silti olen päättänyt etten hyväksy tuntemattomia ihmisiä kavereikseni. Haluan julkaista siellä kuvan perhepäivälliseltä tai kirjoittaa statuspäivitykseen asian, jota en halua muiden kuin tuttujen ihmisten näkevän.

En ilkeyttäni tee näin, vaan haluan pitää jonkinlaisen rajan.

Kuitenkin on poikkeuksia. Kaverilistallani on vaikkapa bloggajakollegoitani, joita en ole koskaan nähnyt livenä – mutta vaihdamme kokemuksia ja vinkkejä inboxin kautta. Kaverilistallani on myös bloggaamisen kautta pr-tilaisuuksissa pyörimisten jälkeen ihmisiä ns. ”samalta alalta” tai muuten vaan mediassa pyöriviä ihmisiä joita en varsinaisesti tunne, mutta jokin connection on.

Yksi ensimmäisistä profiilikuvistani, vuonna 2007.
Yksi ensimmäisistä profiilikuvistani, vuonna 2007.

On hauskaa katsoa näitä ”muistoja” Facebookissa. Muutama vuosi taaksepäin FB oli todella paljon enemmän kavereiden kuulumisten selailua. Nämä muistot myös muistuttavat, että silloin statuspäivityksiä tehtiin helpommin ja monista asioista.
Nyt tuntuu, että FB on täynnä mainoksia (omianikin), mutta myös toinen toistaan nokkelampia tai hauskempia statuspäivityksiä.
Kaikenlaisten ”näitä päivityksiä kaverisi inhoavat”-lehtijuttujen jälkeen moni on tullut aremmaksi päivittää omaa FB:tä fiilispohjalla. Mietitään, että onkohan tämä nyt tarpeeksi hauska juttu tai kannattaako tätä tällaista kuvaa tänne laittaa. Mitä jos se ei kerääkään yhtään tykkäystä…

Toki tässäkin asiassa, poikkeuksia on. Kaikki ei ajattele tai toimi samoin.
Mutta olen ainakin itse huomannut, että sellaisten ihan normipäivitysten määrä on laskenut. Ja sitten jos joku sellaisen laittaa, tulee kuvan tai päivityksen alle heti jotain kuittailuja. Tai vastaväitteitä. Tai pätemistä, ”oletko kenties ottanut asiasta  tämän kannan huomioon”…

PhotoGrid_1450179866779

Jos Facebook lopettaisi olemasta mitä se tarkottaisi käytännössä?
Se tarkottaisi sitä, että myös Whats’App ja Instagram loppuisivat. Faceobook kun ne omistaa.
No tietysti se tarkottaisi sitä, että yhteys ystäviin pitäisi ottaa perinteisin keinoin, puhelimella tai tekstiviestillä. Se tarkottaisi monelle yritykselle uusia markkinointisuunnitelmia, miten saada tulevaisuudessa niin iso yleisö kiinni mainonnalla.

Tarkottaisiko se sitä, että nähtäisiin taas enemmän IRL? Tarkottaisiko se sitä, että vuorokaudessa jäisi enemmän aikaa tehdä muita asioita kuin sormi krampissa selata feediä? 

En tiedä. Mutta itse ainakin ajattelin joululomalla pitää digipaastoa.

1234822_10151854999765351_540621768_n