Sua vain yli kaiken mä rakastan.

Lauantaina kävi sellainen p**kamyrsky läpi meidän tuulettimien, että päätimme katkaista siivet heti.

unnamed-2

Päätimme katkaista avoimuuden siivet vauva-arkeemme ainakin hetkeksi, koska haluamme suojella perhettämme mielipahalta ja muiden (tuntemattomien ja ulkopuolisten) arvostelulta.

Vauvamme on meille niin rakas, että emme voi sitä sanoin kuvailla. Tämän tunteen tietää varmasti jokainen isä tai äiti. Haluamme vain ja ainoastaan parasta pienelle rakkaalle prinsessallemme. Teemme kaikki, ihan kaikki ratkaisut vauvan tarpeet ensimmäisenä mielessä. Hän on meidän elämämme tärkein ja rakkain.

Vauva tulee näkymään jatkossakin jonkin verran täällä blogissa ja muualla somessa, mutta lauantaisen ”palaute”myrskyn ansiosta jätämme ison osan kertomatta nyt ainakin vähäksi aikaa. Se osa jää vain meille ja meidän ystävillemme, sekä perheelle.

En halua enää kertaakaan itkeä niin paljon ja kokea sitä ahdistusta, jonka koin lauantaina. Kuinka minulle tuntemattomat ihmiset lähettelivät viestejä siitä, kuinka olemme menneet pilaamaan lapsemme aivojen kehityksen, sekä aiheuttaneet hänelle ahdistusta laittamalla hänet äidistä eroon yli tunniksi. En halua lukea yhtään sellaista kommenttia, että johan on kumma kun isä juoksee lenkiltä toiselle vauvan kanssa ja äiti ikävöi kotona. Isä on meidän (kuten tuhansissa muissa) kotona vauvalle yhtä tärkeä vanhempi, kuin äiti. Vaikka äidin syli onkin alussa turvallisin pienelle, on meillä isän syli yhtä rakastava, luotettava ja turvaa antava.

unnamed-3
Sua vain yli kaiken mä rakastan.

Tulemme kertomaan vauvan nimen, kun ristiäiset on pidetty. Tulemme kertomaan mitä meille kuuluu ja miten vauva kehittyy ja kasvaa. Tulemme kertomaan snäpissä ja instagramissa arjen pikkujuttuja. Mutta rajaamme pois asioita tästä lähtien. Sillä haluamme olla onnellinen perhe, emmekä syyllistää itseämme vanhempina, varsinkaan kun emme mitään muuta kuin halua olla maailman parhaimmat vanhemmat lapsellemme. ❤️

Kiitos teille, jotka olette ymmärtäneet, tsempanneet ja kertoneet, että kyllä teilläkin pienet vauvat ovat olleet äidistä erossa yli tunnin ja silti heistä on kasvanut täysipäisiä ja terveitä, rakastettuja ihmisiä. Kiitos teille, jotka olette kertoneet, että on jopa ihan normaalia jos lapsi on alle vuoden ikäisenä jo yökylässäkin. Kiitos teille, jotka olette muistuttaneet siitä, että on olemassa myös järkeviä ja suhteellisuudentajun omaavia ihmisiä. ❤️

collage

Muistutuksena teille linkkien lähettäjille; lähdekritiikki! Netistä löytyy paljon artikkeleita ja postauksia, jonka kirjoittaja on sitten kotiäiti, sairaanhoitaja tai vaikkapa psykologi, mutta tekstistä puuttuu lähdeviittaus. Tällöin kirjoitus on useimmiten vain mielipidekirjoitus. Jos on kyse tieteellisistä tutkimuksista, on aina teksteissä lähdeviittaus. Jos teksti on vain mielipidekirjoitus, ei sen perusteella tule tuomita kenenkään kasvatusmetodeita. Varsinkaan silloin, kun kyseessä on rakastavat vanhemmat ja äärimmäisen rakastettu lapsi. 

***

 

Minä suojelen sinua kaikelta, 
mitä ikinä keksitkin pelätä.
Ei ole sellaista pimeää,
mitä minun hento käteni ei torjuisi.

fullsizerender