Kaksi asiaa, jotka haluan opettaa..

..tyttärelleni.

On olemassa kaksi asiaa, jotka haluan opettaa Emmalle.

Itseluottamus

Haluan tukea ja edesauttaa mahdollisimman paljon siinä, että Emmalle syntyy terve itseluottamus. Siihen toki vaikuttaa moni muukin seikka, kuin äidin ja isän käytös ja opit. Mutta aion kuitenkin omalla käytökselläni näyttää sen, että itsestä pitää tykätä, se on avain moneen. Haluan oman käytökseni avulla opettaa sen, että omiin kykyihin pitää luottaa, omaan osaamiseen ja omaan persoonaan. Eikä peilin edessä kannata soimata itseään, vaan omaa peilikuvaa kannattaa arvostaa. Haluan opettaa hänelle, että hän on ainutlaatuinen.

Toisten kunnioittaminen ja erilaisuuden hyväksyminen

Haluan kertoa Emmalle jo pienestä pitäen, että kaikki eivät ole samasta puusta veistettyjä. Jokainen on yhtä ainutlaatuinen, kuin hän itse. Haluan opettaa, että maailmaan mahtuu monenlaista kulkijaa ja kaikkien valintoja ja arvoja pitää kunniottaa, kunhan ne eivät ole ketään toista satuttavia. Haluan myös kertoa Emmalle sen, että on ok olla erilainen kuin muut.

Ja näiden lisäksi toki hyvät käytöstavat ja monia muita juttuja. 😉 Mutta nämä kaksi asiaa on sellaisia, millä pääsee kuitenkin jo pitkälle. <3

***

Onko teillä jotain asioita, joita aiotte / haluatte opettaa lapse(i)llenne?