Ei mopolla moottoritielle.. vai ehkä sittenkin?

Mä oon paljon puhunut siitä, että itseensä pitää luottaa ja omaan tekemiseen. Se on kaiken a ja o. Se pätee myös työasioissa. Jos ei luota omaan osaamiseen ja tekemiseen, ei voi menestyä. Kukaan ei ”osta” juttuja ihmiseltä, joka kaivaa kengän kärjellä maata ja leuka rinnassa sopertaa hiljaisella äänellä tarinoitaan.

Jos kuitenkin uskoo omaan tekemiseen ja osaamiseen, on tavallaan vaan ”taivas rajana”. 😀 Mä oon tajunnut, että mä oon  tähän asti uskonut itseeni vaan tiettyyn pisteeseen asti. Oon painanut jarrua aina siinä kohtaa, kun näyttää alkavan tapahtua liikaa. Eikä se ”liika” oo koskaan ollut negatiivista, vaan pelottavan hyvää. En oo vaan uskaltanut lähteä siihen kelkkaan. En tiedä osaanko selittää, mutta oon tavallaan pelännyt menestymistä.

Oon ehkä ajatellut, että ”ei mopolla moottoritielle”. Uskonut, että mä osaan ja onnistun tiettyyn pisteeseen asti, mutta sen jälkeen mennään liian isoille vesille ja mun osaaminen loppuu. Mutta tiedättekö, ei se mee niin! Nyt mä aion uskaltaa sinne moottoritielle! Ens kevääksi on suunnitteilla aivan super makeita juttuja ja yks mun monivuotinen haave on toteutumassa!! En kestä! Pelottaa, mutta nyt aion uskaltaa ja uskoa!

Mä pääsen kertomaan teille tästä mun toteutuvasta haaveesta varmasti jo muutaman viikon päästä, mutta muutama etappi pitää vielä sinetöidä ennen kuin saan julkisesti asiasta kertoa. Toinen isompi juttu ens keväälle tulee myös tietoon varmasti joulukuun aikana viimeistään.

Mä vaan haluan kannustaa kaikkia uskomaan itseensä ja pistämään niitä haaveita paperille ylös, koska sitten niitä asioita alkaa tapahtumaan! Tottakai askeleita kohti toteutumista pitää osata itse ottaa, ei ne asiat vain toivomalla tapahdu. Mutta kannattaa uskaltaa haaveilla ja lähteä tekemään asioita niitä kohti! Se on pelottavaa – MÄ TIEDÄN! Mutta voi jumankekka mikä fiilis, sitten kun onnistuu!! OMG!

***

Kaksi asiaa, jotka haluan opettaa..

..tyttärelleni.

On olemassa kaksi asiaa, jotka haluan opettaa Emmalle.

Itseluottamus

Haluan tukea ja edesauttaa mahdollisimman paljon siinä, että Emmalle syntyy terve itseluottamus. Siihen toki vaikuttaa moni muukin seikka, kuin äidin ja isän käytös ja opit. Mutta aion kuitenkin omalla käytökselläni näyttää sen, että itsestä pitää tykätä, se on avain moneen. Haluan oman käytökseni avulla opettaa sen, että omiin kykyihin pitää luottaa, omaan osaamiseen ja omaan persoonaan. Eikä peilin edessä kannata soimata itseään, vaan omaa peilikuvaa kannattaa arvostaa. Haluan opettaa hänelle, että hän on ainutlaatuinen.

Toisten kunnioittaminen ja erilaisuuden hyväksyminen

Haluan kertoa Emmalle jo pienestä pitäen, että kaikki eivät ole samasta puusta veistettyjä. Jokainen on yhtä ainutlaatuinen, kuin hän itse. Haluan opettaa, että maailmaan mahtuu monenlaista kulkijaa ja kaikkien valintoja ja arvoja pitää kunniottaa, kunhan ne eivät ole ketään toista satuttavia. Haluan myös kertoa Emmalle sen, että on ok olla erilainen kuin muut.

Ja näiden lisäksi toki hyvät käytöstavat ja monia muita juttuja. 😉 Mutta nämä kaksi asiaa on sellaisia, millä pääsee kuitenkin jo pitkälle. <3

***

Onko teillä jotain asioita, joita aiotte / haluatte opettaa lapse(i)llenne?