Juhlameikki, mun vinkit!

Kyselin viime viikolla ig:n storyssä, että kiinnostaisko teitä tietää miten teen oman kuvaus/juhlameikin! 96% vastasi kyllä ja 4% ei. 😀 Että te, ketkä vastasitte ei, niin nyt ei sitten kannata jatkaa tämän postauksen lukemista! 😉 Juhlameikki – miten sen teen?

Mä meikkaan aika harvoin kunnolla. Päivittäin käytän bb-voidetta ja puuteria, aurinkopuuteria ja huulikiiltoa. Nyt kun ei oo enää ripsipidennyksiä, ripsaria lisäilen työpäivinä. Vapaapäivinä en usein jaksa laittaa sitäkään. Mutta sitten kun on vaikka jotkut kuvaukset tai jotkut kekkerit sun muut, niin sipaisen usein vähän muutakin naamaan. Mulla ei kuitenkaan parhaimmassakaan tapauksessa mee meikkaamiseen kuin puoli tuntia. En ehkä osaa meikata sen ”syvemmin” tai en tiedä mistä se johtuu, mutta tuntitolkulla en vessassa jaksa viettää aikaa peilin edessä.

Juhlameikki, miten sen teen?

Ensin varaan rauhallista aikaa sen 30min. 😉 Eli varmistan, että Tuukka on Emman kanssa jottei meikkaaminen keskeydy. Sitten aloitan meikin pohjustuksella.

Primer, meikkivoide + koko pohja

Tällä hetkellä mulla on käytössä Avon Mark -primer ja Essencen instant matt -meikkivoide. Primer on aika uus tuttavuus mulle, mutta sen kun vetäisee ihan ensimmäiseksi iholle levittyy meikkivoide paremmin ja pohjasta tulee tasaisempi. Päälle sutaisen ison sudin kanssa kevyen puuterikerroksen ettei iho ala heti kiiltämään ja se myös pitää meikkipohjan pidempikestoisena.

Kuvaus / juhlameikki kaipaa myös vähän valoa ja varjoja. Päivittäin käytän mun mielestä ihan parasta aurinkopuuteria; Vita Liberatan irtoaurinkopuuteria. Sitä sipaisen myös juhlameikkissä poskipäiden alle, leukapieliin ja hiusrajaan. Monesti näpäytän kerran sutia myös nenän päässä. 😉 Poskipunaa laitan lähes aina, kun meikkaan enemmän. Siitä tulee kiva hehku kasvoille. Tällä hetkellä käytän Essencen poskiväripalettia, josta löytyy monia sävyjä.

Varsinkin kuvausmeikkipohja kaipaa myös valoa, joten korkeimmalle kohdalle poskipäihin laitan sudilla valoa. Hauska highlighteri on Essencen rainbow-paletti.

Niin ja yksi uusi tuttavuus (ja hyvä sellainen) on Vita Liberatan kasvoseerumi! Kun tiedän, että on tulossa jotkut kekkerit tai kuvaukset, käytän seerumia muutamana iltana ennen tilaisuutta. Self tanning anti age serum, se levittyy ihanasti ja kun päälle laittaa vielä yövoiteen tulee kasvoista muutamassa päivässä kauniin ruskettuneet.

juhlameikki

Silmämeikki + huulet

Kun pohja on valmis, on silmien vuoro.
Laitan usein vaaleaa luomiväriä koko liikkuvalle luomelle ja sitten päälle silmäkulmiin vähän jotain tummempaa ja sieltä häivyttäen vähän keskelle myös. Nyt oon käyttänyt pitkään Essencen luomiväripalettia.

Juhlameikki tai kuvausmeikki kaipaa mun mielestä myös eye-lineria ja Avon Mark:lla on mun mielestä tosi nätisti levittyvä tussimainen eye-liner. Sitten vielä ripsiin väriä. Nyt oon käyttänyt Essencen ripsivärejä, paria erilaista. Saatan laittaa päällekkäin kaksi kerrosta, toinen toista ja toinen toista. 🙂

Vaikka mulla onkin microblading kulmat, juhla – ja/tai kuvausmeikkiin vähän vielä vahvistan kulmia. Arkisin en sitä tee, koska microblading riittää. Löysin Meikkipäiden kautta L’orealin uusimman kulmakynän ja se on tosi hyvä! Sillä saa tosi luonnollista jälkeä ja vähän kuin sellaista microbleidaus-jälkeä.

Huuliin laitan vähän juhla-asusta tai kuvaus-asusta riippuen ihan pelkkää kiiltoa tai jonkinlaista punaa. Avon Mark:lla on olemassa tuollainen meikin ”viimeistelijä”. Se on siis suihke, joka suihkastaan koko nassun päälle kun meikki on valmis. Sen pitäisi auttaa siihen, että meikki pysyy paremmin. Oon käyttänyt. 😀

***

Näin ikkäästi! 😀 Toivottavasti näistä vinkeistä oli jollekin hyötyä ja iloa! Kivaa viikonloppua kaikille!