1vee-synttärit!

*Sisältää mainoslinkkejä

Lauantaina juhlittiin Emman yksivuotis-syntymäpäivää. Se tuntuu ihan käsittämättömältä!! Maanantaina 6.pvä tulee virallisesti vuosi mittariin. Miten tämä vuosi onkaan voinut mennä näin vauhdilla.

Juhlat pidettiin Kalliossa, kahvila Rootsin alakerrassa. Ihan mahtava tila! Suosittelen tilaa, jos on järkkäämässä yksityistilaisuutta! Henkilökunta oli avuliasta ja joustavaa. Talon puolesta oli tilattu kahvit ja teet ja saimme sieltä puuttuvat tarjoiluvadit ja kakkulapiotkin, vaikkei niitä sopimuksessa mainittukaan.

Menin lauantaina klo 11 jälkeen Rootsiin järkkäilemään tilaa juhlakuntoon, veljeni tuli avukseni ja jo valmiiksi viihtyisästä tilasta muodostui lasten synttärikemupaikka tuossa tuokiossa! 🙂

Sovittiin Tuukan kanssa, että hän tulee Emman kanssa perästä. Näin saatiin meille veljeni kanssa vähän aikaa rauhassa järjestellä tila valmiiksi. 😉 Synttärisankari saapuikin iskän kanssa sitten jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista ja pääsi tutustumaan omien synttäriensä juhlatilaan rauhassa.

Ilmapallot oli kova juttu! Kaikkien lasten mielestä. Oli kivaa, kun juhlissa oli niin paljon Emman vauva- ja taaperokavereita aikuisten lisäksi. On ihana seurata vierestä, kun Emma oikein silmin nähden nauttii muiden lasten seurasta. Esimerkiksi ystäväni Saran tyttö Lily sai Emman ihastuksen puolellensa samantien. Sitten jaettiinkin jo pusuja ja naurunremahduksia.

Juhlat oli kyllä ihan menestys. Tunnelma oli jotenkin todella iloinen ja mukava koko ajan. Lastenlaulut soi taustalla ja pikkuisten iloiset kiljahdukset ja välillä pienet itkut värittivät tunnelmaa. Vaikka juhlien järjestäminen onkin oma juttunsa, ei minua nämä juhlat stressanneet ollenkaan. Tiesin, että nämä juhlat onnistuu. Veljeni teki juhliin fetapinattipiirasta ja toi mansikkajuustokakkua. Ystäväni Sara teki upean synttärikakun. Ilmapallot, lautaset, kupit, kipot ja koristeet haettiin aivan ihanasta kemukaupasta Pop Up Kemuista! Kannattaa tutustua tuon kaupan tarjontaan! 😉

Oikeastaan tiesin jo etukäteen, että ns. puitteet on kyllä kunnossa. Tiesin myös sen, että Emma viihtyy kun on paljon ihmisiä ja lapsia ympärillä. Äidin syliin tultiin vähän väliä varmistamaan, että äiti on paikalla. Mutta vierastamista ei pienellä sankarilla näkynyt lainkaan. Myös mummun ja iskän syliin kivuttiin välissä. <3

Juhlien jälkeen oli tosi mukava mieli. Olen niin iloinen, että Emmalla on näin ihania ihmisiä ympärillään. Ensimmäiset synttärijuhlat on aina ensimmäiset, niissä on jotain taikaa ja paljon merkitystä. Hengessä mukana oli myös mm. mummi ja vaari ja muutama muu tärkeä, jotka ei juhliin tällä kertaa päässyt.

Synttärisankari oli aika poikki juhlinnasta ja ilta menikin vähän yliväsymyksen piikkiin, mutta se oli sallittavaa ja ymmärrettävää. <3 Ihana, pieni sankarimme!

Synttärisankari, äiti ja iskä & kaikki kummit!

Kiitos teille kaikille ystäville, perheelle ja kummeille!! Kiitos Roots tästä mahtavasta tilasta ja kiitos Pop Up Kemut kaikista ihanista härpäkkeistä!

Tuo minun mekkoni on Bubbleroomista, siitä moni kyselikin jo IG:ssä. TÄSTÄ pääset kurkkaamaan mekkoa.

***

Iloista sunnuntaita kaikille!

Mamma lähti juhlimaan… osa 2

Helmikuun 25.pvä oli rakkaan veljeni syntymäpäivät. Olin ajatellut, että silloin jaksan lähteä ensimmäisen kerran pienokaisemme syntymän jälkeen vähän kohottamaan maljaa. Olin innoissani, mutta klo 21.30 tuli väsymys ja kotiinlähdön aika. Olinhan jopa nauttinut yhden kuoharilasillisen ja kaksi siideriä. 😀

Eilen vietettiin ystäväpariskunnan häitä. Ajattelin, että no nyt kyllä lähden sitten ekaa kertaan melkein kahteen vuoteen ihan baariinkin asti. Klo 22.00 kotimatka koitti. 😀

Mietin illalla kotimatkalla, että onko minusta nyt tullut niin vanha ja väsynyt, ettei minusta ole enää juhlimaan. Toisaalta mietin, että oli kuitenkin aivan upea päivä. Oli kunnia olla mukana ystävien häissä ja nähdä sitä ilon, onnen ja rakkauden määrää. Oli ihana nauraa ja höpötellä hyvässä seurassa ja nauttia sen pari lasia kuohuvaa. Ja sitten kun väsymys yllätti klo 21 ja vaakakupissa oli vähän pidemmät yöunet vs. lyhyet yöunet ja ehkä koittava krapula, valitsin unet.

Vihkiminen oli kauniissa Tuomiokirkossa ja hääjuhla Suomenlinnassa, upeassa paikassa ja juhlatilassa. Häissä oli ihan mahtava tunnelma ja turhaa pönötystä ei ollut. Oli kaikenkaikkiaan ihan älyttömän kiva päivä.

Eilinen sai minut taas kerran miettimään omaa suhtautumistani alkoholiin. Juhlimiseen ja alkoholinkäyttöön liittyy niin vahvasti uskomuksia ja ne vahvimmat on siellä omassa päässä. Olen ollut ns. ”hyvä juhlija”. Hauskaa seuraa etkoilta jatkoille ja välissä shotteja naamaan, tanssia ja laulua. Jo ennen Emman syntymistä ja raskautta kuitenkin vähensin juomista radikaalisti. Se tapahtui vähän kuin vahingossa. Kun aloin miettimään enemmän terveellisiä ruokailujuttuja, aloin taas treenaamaan säännöllisesti jne. – samalla jäi juhliminen.

Muistan, kun vuonna 2014 kävin baarissa yhteensä ehkä viisi kertaa. Se oli minulle todella vähän. Olinhan pyörinyt yökerhoissa bileprinsessana melkein joka viikonloppu jossain vaiheessa elämääni. Se, että olen ”osannut juhlia” on ollut iso osa omaa identiteettiäni. Se on ollut minusta hauskaa, että ystävät ja kaverit ovat pitäneet minua huippuna bileseurana. Ja onhan minullakin ollut hauskaa! En sitä kiellä.
Alkoholia en ole koskaan nauttinut yksin. Se on aina ollut vain seurajuomaa.

Nyt kuitenkin ymmärrän, että ei minun tarvitse enää olla samanlainen bileprinsessa kuin 25-vuotiaana. Juhlissa voi olla hauskaa, vaikka ei ottaisikaan valkovenäläisiä ja mummontossuja vuoronperään. Se oma uskomus siitä, että ”Monna on hyvä bilettäjä” on kovin vankkana omassa pääkopassa. Mutta hiljalleen, niitä omia uskomuksiaankin pystyy muokkaamaan. Sitähän elämä on.

Oma ego ja uskomukset ohjaa ihan älyttömän vahvasti meidän tekemisiä ja mieltä. Oletteko huomanneet?

Aurinkoista sunnuntaita kaikille! <3
Ja kiitos Meri & Joni, kun sain olla mukana teidän ihanassa päivässä!