Suosikkitreenejä!

Tänään ajattelin jakaa teille mun luetuimpia treenipostauksia! 🙂 Mulle ainakin itselle tuli näistä ihan sellainen kunnon treenifiilis! Että kunhan vain tästä joskus taas salille pääsen takaisin, niin näistä saan hyvää pontta ja kivoja liikkeitä treeneihin!

1. Tabata-treeni

tabata

 

Keväällä tein postauksen Koko kropan Tabata-treeni. Itse tykkään monesti tehdä tabatoja, ne on tosi hyviä hiit-treenejä. Niissä saa nopeasti käytyä koko kropan läpi, jos on joskus päiviä ettei ehdi tekemään pitkää treeniä.

2. Erilainen salitreeni

lantion nosto

Tähän postaukseen keräsin 7 vähän erilaista liikettä salille. Koko kroppa käydään tässäkin läpi, mutta liikkeet on vähän sellaisia ”hifistely-liikkeitä”, eli ei ihan normaalimmasta päästä.
Klikkaa tästä 7 liikkeen erilainen salitreeni.

3. Selkätreeni

Ylätalja

Tässä aika uusi selkätreenipostaus. Selkätreeni 4+1 ja siihen voi lisätä vielä yhden liikkeen alla olevalta videolta. Sen jälkimmäisen tuosta. 🙂

 

4. Päälläseisonta

Päälläseisonta

Tämä Päälläseisonnan ABC oli toivepostaus, jossa kerroin askeleet päälläseisonnan opetteluun. 🙂

5. Kehonpainotreeni

Tämä treeni sopii myös raskaana oleville. Sen minäkin tein kesällä maha jo mukavasti pyöristyneenä. 😉

6. Käsitreeni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun ja Tuukan yhdessä kehittelemä käsivarsitreeni, jossa on yhteensä kuusi liikettä. Käsille treeniä siis tästä: Kuuden liikkeen käsivarsitreeni!

7. Jalkatreeni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja tähän loppuun vielä tällainen jalkatreeni, johon olin koonnut lukijoiden ja mun suosikkiliikkeet. Klikkaapa tuosta Jalkatreeni – lukijoiden & mun suosikkiliikket!

***

Sitten vielä pari venyttelypostausta. Koska myös kehonhuollot pitää muistaa!

Five tips to split – oli myös toivepostaus. Liikkeitä, joilla saat joskus ”sivuspagaatin” onnistumaan.
DCIM102GOPRO

Kehonhuolto – tee nämä liikkeet! Tämä oli myös suosittu koko kropan venyttelypostaus. 🙂

IMG_3367-001

***

Toivottavasti näissä oli jotain uusia liikkeitä teillekin! 🙂 Kivoja treenihetkiä!

Monna

Kuuden liikkeen käsivarsitreeni!

Aika monesti treeniblogeista löytyy pepputreeni- ja jalkatreenivinkkejä! Minun blogini mukaan lukien. 😉 Nyt kuitenkin päätettiin Tuukan kanssa käydä tekemässä Motivus Centerissä käsivarsitreeni. Molemmat sai päättää kolme suosikkiliikettään ja tässä teille siitä kooste. 🙂

Liike nro 1 – Ojentajasuper

ojentajasuperPidä kyynerpäät niin kiinni kyljissä kuin mahdollista, tuo tanko napaan (1-vaihe). Pidä n.90-asteen kulma käsissä. Työnnä kädet suoraksi ylös. (2-vaihe) Palauta takaisin napaan. Toista liikettä 10-15 toistoa.
Tuo tanko suorille käsille (2-vaihe) ja lähde siitä tuomaan tankoa kohti otsaa (3-vaihe). Pidä kyynerpäät tiukasti paketissa, älä anna niiden aueta sivulle. Tee tätä liikettä 10-15 toistoa.
Tee nämä kaksi liikettä putkeen, ilman taukoa.

***

Liike nro 2 – Vipunosto sivulle, suorin käsin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Istu penkille ja ota suht pienet käsipainot käsiisi (1-vaihe). Nosta kädet mahdollisimman suoraan ylös ja pysäytä hartian korkeudelle (2-vaihe). Tuo sitten kädet taas alas ja toista.
Katso ettei kädet jää etuviistoon tai mene takaviistoon, vaan jäisivät selkeästi sivulle.
Tee liikettä 10-15 toistoa.

***

Liike nro 3 – Arnold press

arnoldit-001

Istu penkillä. Tuo käsipainot lähellä hartioita, käännä rystyset kohti peiliä (1-vaihe). Lähde työntämään painoja kohti kattoa, samalla kääntäen matkan varrella rystyset kohti takaseinää (2-vaihe). Työnnä kädet suoraksi ylös, mutta älä nosta hartioita korviin (3-vaihe). Palauta samaa reittiä hallitusti alas.
Toista 10 toistoa.

***

Liike nro 4 – Hauiskääntö & pystypunnerrus, supersarja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ota käsipainot käsiin. Liike lähtee reisien vierestä alhaalta (1-vaihe). Tee hauiskääntö (2-vaihe). Jatka hauiskäännöstä suoraan pystypunnerukseen ja työnnä painot kohti kattoa (3-vaihe). Tuo samaa reittiä alas ja tee uudelleen.
Toista 10 toistoa.

***

Liike nro 5 – Hauis, pito &  kääntö

hauis_pitokääntöOta n.20% pienemmät käsipainot, joilla normaalisti teet hauiskääntöä. Aloita liike niin, että käsipainot ovat sivulla ja rystyset osoittavat sivuille (1-vaihe). Käännä sitten rystyset kohti peiliä ja tuo painot ylös (2-vaihe). Toista 10 toistoa, jonka jälkeen jätä kädet staattiseen pitoon 10 sekunniksi (3-vaihe). Tämän jälkeen aloita sama toistoilla 9, sekä pidoilla 9 sek. Tämän jälkeen jatka samaa toistoilla 8 ja pidoilla 8 sek. Pyri pääsemään ykköstoistoihin ja pitoihin asti ilman taukoa.

***

Liike nro 6 – Ojentaja taljassa, yhdellä kädellä

ojentajatalja

Laita taljaan kapea kahva. Asetu lähellä taljaa ja ota kahvasta kiinni yhdellä kädellä. Pidä hallitusti tekevän käden kyynerpää kiinni kyljessä. Jos se ei onnistu ilman apua, auta toisella kädellä kyynerpäätä pysymään paikallaan.
Työnnä ojentajaa käyttäen kahva alas reiden viereen, jarruta ylös rauhallisesti.
Toista 10 toistoa per käsi.

***

Siinä kuuden liikkeen treeni! Tee kaikkia liikkeitä kolme sarjaa. Voit tehdä joko kiertoharjoitteluna tai paikkaharjoitteluna!

MT Personal Training kiittää ja toivottaa hyviä treeniä! 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA