Äidin ja tyttären suosikit!

Me ollaan äitini kanssa aika samanlaisia ihonhoitajia: yhtä laiskoja. 😉 Tai no sanotaan nätimmin niin, että ajatellaan molemmat ettei tarvita mitään tuhansia purkkeja sitä ja tätä tuotetta pitämään kasvot hyvinä. No tietysti ikä tekee tekojaan kaikille kasvoille, vaikka kuinka olisikin suhteellisen hyvä iho.

Meillä on molemmilla samankaltaiset ihot; kuivat ja kimmoisat. Joten se ettei meidän kasvomme ole huonommassa kunnossa, on ihan geenien ansiota! 😉 Sillä me molemmat olemme pesseet kasvojamme silloin tällöin käsisaippualla ihan tässä vielä pari viikkoa sitten. Minä pesin n.25-vuotiaaksi asti käsisaippualla aina kasvoni. Sen jälkeen aloin vähän miettimään, josko silloin tällöin tekisi terää ihan sellaiset kasvojen puhdistusaineet. 😀 Mutta en niitä kuitenkaan käyttänyt säännöllisesti.

Vasta parisen vuotta olen oikeastaan 95% ajasta käyttänyt ihan oikeita tuotteita kasvoilleni, mutta silti on ollut kertoja käsisaippualla ja (hävettää myöntää) kertoja, jolloin olen väsymyksestä uupuneena kaatunut sänkyyn pesemättä meikkejä. (tähän tekisi mieli laittaa sellainen apinanaamahymiö, jolla on kädet silmillä)

Meillä on yhteinen suosikkibrändi ihonhoidossa, se on Biotherm. Päätin tehdä äidilleni mukavan yllätyksen äitienpäivää edeltävällä viikolla. Lähdimme viettämään tyttöjen päivää kaupungille: minä, Emma ja äitini. Ensimmäiseksi kävimme syömässä hyvän lounaan ja sen jälkeen menimme Stockmannin kosmetiikkaosastolla Biothermin pisteelle. Siellä meille tehtiin molemmille ihoanalyysit.

Minun ihoni oli erittäin kuiva ja äidin kuiva. Saimme suosituksia meille sopivista tuotteista ja muutenkin vähän opastusta kasvojen ihonhoitoon.

Jokaisella naisella tulisi olla nämä tuotteet:

 • kasvojen puhdistusaine (esim. jonkinalinen puhdistusmaito)
 • kasvovesi
 • seerumi
 • yövoide
 • päivävoide
 • silmänympärysvoide
 • kuorinta

Kasvojen ihoa olisi hyvä kuoria kerran viikossa. Joidenkin mielestä jopa kaksi kertaa viikossa. Mutta kuitenkin useammin, kuin kerran kahdessa kuukaudessa.. kröhöm.. 😀 Illalla tulisi aina puhdistaa kasvot, vaikka ei olisi ollut meikkiä. Ihan vaan kaikista ilmansaasteista, hiestä jne.. Sen jälkeen kasvoille tulisi levittää omalle iholle sopiva seerumi, jonka päälle yövoide. Niin ja silmäkulmiin ja silmien alle silmänympärysvoidetta.

Aamulla kasvot voi huuhtaista ihan vaikka vedellä, mutta tietysti yön jäljiltä olisi ihan hyvä pyyhkäistä iho edes sillä kasvovedellä. Ja sitten voiteet nassuun. 🙂

***

Ja kuulkaahan! Biotherm halusi lahjoittaa äitini ja minun TOP3-tuotteet yhdelle teistä lukijoistani. Yksi siis voittaa tämän paketin itselleen ja äidilleen! 🙂

Minun kolme suosikkituotettani (kuvan ylärivissä) Biothermilta on:

 • Blue Therapy Multi-Defender Cream PS SPF 20 -hoitovoide (50 ml)
 • Skin Best Eye -silmänympärysvoide (15 ml)
 • Skin Best Serum-in-Cream -tiiviste (30 ml)

Ja äitini suosikkituotteet (kuvan alarivissä) nämä:

 • Blue Therapy Accelerated Serum -seerumi (30 ml)
 • Biosource Total Renew Oil -puhdistusöljy
 • Blue Therapy Eye -silmänympärysvoide (15 ml)

***
Osallistu kilpailuun kommentoimalla tähän postaukseen omista ihonhoitorutiineistasi! 🙂 Kilpailu päättyy lauantaina 27.5 klo 18!
(paketin arvo n.350€)

Onnea kilpailuun!!

ps. Helsingin Stockmannilla Biothermin osastolla voi käydä ilmaisessa ihoanalyysissa ma-la! Suosittelen! Mielenkiintoista puuhaa.. 😉

Like mother like daughter

Sellainen äiti kuin tytär. Tai ehkä paremmin voisi kääntää, että sellainen tytär kuin äiti. Tämä ei varmasti kaikilla päde, mutta olen huomannut iän myötä, että meillä se pätee.

14517512_10154391743405351_6195458250490440594_n

Huomaan usein, että tämä ja tuo asia on sellaisia mitä teen ihan samalla tavalla kuin äitini. Me molemmat myös luullaan olevamme paljon lempeämpiä ja kiltimpiä, mitä me sitten todellisuudessa ollaan. 😀 Me molemmat otetaan itseemme herkästi muiden sanomiset, varsinkin jos kyseessä on joku läheinen ihminen.

Me molemmat autamme mielellämme. Ja taas varsinkin, jos kyseessä on joku läheinen/perheenjäsen. Myös toki ystäviämme. Me tykkäämme auttaa jos voimme. Joskus meidän on myös vaikea sanoa ei avunpyynnöille. Ja sitten koemme huonoa omatuntoa jos emme pystyneetkään sillä kertaa auttamaan. 🙂

Äiti toimii myös vapaaehtoisena auttajana HelsinkiMissiossa, vanhusten parissa.

Olen oppinut äidiltäni myös ulkonäköön, siisteyteen, kauneuteen ja sen hoitoon liittyviä asioita jo pikkutytöstä asti. Olemme mm. lähes aina käyneet samalla kampaajalla, kuten nytkin.
Suosittelemme toisillemme monesti myös tuotteita kauneudenhoitoon liittyen.

biotherm biotherm

Nuorena lainasin äidin vaatteita kouluun. Muistan, että otin vaan olkatoppaukset bleisereistä pois ja sitten tyytyväisenä tallasin kouluun äidin kalliissa merkkivaatteissa. 😀

Ihonhoito on ollut itselleni aina vähän haasteellinen homma. Tai siis, että se ei ole vain jostain syystä kiinnostanut. Pesin naamani ihan käsisaippualla vielä päälle kaksikymppiseksi. Mutta silloin tällöin kuitenkin sain sellaisia ihonhoitopuuskia. Muistan, että äitini on käyttänyt Biothermin tuotteita jo vuosia.

Biotherm_3 Biotherm_4

Nyt olen päässyt itse myös tutustumaan niihin ja täytyy sanoa kyllä, että olen tykännyt todella paljon. Olen myös miettinyt, että se kun äitini käyttää tätä tuotemerkkiä, on varmasti myös vaikuttanut omaan mielipiteeseeni siitä. Että se on jotenkin luotettava ja ”arvokas” brändi.

Pidettiin viime viikolla äidin kanssa kauneudenhoitoaamu yhdessä. <3 Menin äitin luokse ja äiti oli tehnyt smoothiet aamupalaksi ja keittänyt kahvit. Minä toin mukanani mm. Wonder mud -kasvonaamiota ja sitten läträttiin kaikilla mahdollisilla rasvoilla ja tuotteilla nassujamme.

äiti minä

Äiti on minulle tosi tärkeä ja rakas ihminen. Kuuntelen äitiä ja hänen mielipiteitään todella paljon. Olen tavallaan sellainen kuuliainen tytär vieläkin. Toki minulla on oma tahto ja oma elämä, mutta silti kunnioitan äitini sanomisia ja mielipiteitä edelleen todella paljon.

Onko teillä oman äidin kanssa yhtäläisyyksiä? Vai oletteko eri puusta veistetyt? 

Monna

 

 

* Tuotteet saatu: Biotherm

ylioppilas