Onko normaali vartalo nykyään jo ”se isompikokoinen”?

Mä sain yhdeltä instagram-seuraajaltani ihanan viestin. Se kuului näin: ”Oot minun mielestä ihan mahtava roolimalli terveelliseen ja onnelliseen elämään. Seuraan sua koska sää kerrot ettet ole täydellinen ja, että on ok olla vähän isomman kokoinen ja elää terveellisesti.”

Mä tiedän, että tällä viestillä oli puhtaasti hyvä tarkoitus ja sitä se olikin. Mulle tuli hyvä mieli ja kiitin lähettäjää. Kysyin häneltä saanko käyttää tätä pätkää hänen viestistään blogissa. Sain myöntävän vastauksen. 🙂

Mua vähän kuitenkin vähän hymyilytti tämä. ”On ok olla vähän isomman kokoinen..” Ja se pisti miettimään. Koska siis joo, en todella oo mikään mallivartaloinen xxs-typy, mutta oon kuitenkin normaalipainoinen. Käytän koon M tai 38 vaatteita. Mun mielestä tää itse asiassa kertoo tosi hyvin siitä, miten vääristynyt nykyään on kehonkuva. Enkä nyt missään tapauksessa tarkoita tätä ihanaa seuraajaani osoittaa sormella. Tämä on vain yleinen fakta. Koska some on täynnä superkapeavyötäröisiä naisia, joilla on peppu treenattu niin isoks, että hyvä jos housuja löytyy. 😀 Myös silikonit on ihan normijuttu nykyään. Plus tietysti nämä kaikenlaiset ”brasilian butt liftit”. 😉

Sitten on meitä normaalivartaloisia naikkosia, jotka ollaankin yhtäkkiä niitä isomman kokoisia naisia.

Mut pyydettiin Yveten kevään uutuusmalliston kuvauksiin malliksi. Kuvat tulee mm. Kauneus & Terveys -lehteen ja Me Naiset -lehteen. Sen lisäksi Yvette käyttää niitä omissa kanavissaan markkinoinnissa. Mä mietin kuvauksia ennen, että pitäiskö tässä tehdä äkkiä joku tiukkaakin tiukempi pikadieetti, mutta sitten mä ymmärsin, että hei mut on pyydetty näihin kuviin just tällaisena kun oon.

Kyllä mä toki katoin kriittisellä silmällä joitain kuvia, että voi perkule mitkä kylkimakkarat ja näkyykö jotain raskausarpia tms.. Ja pisti hymyilyttämään, kun kuvauspaikan omistaja kysyi multa ja maskeeraajalta, että ”teille tulee siis sitten joku malli”, vaikka olin jo kertonut se olevani. Mutta ihanien vaatteiden, taitavan kuvaajan ja taitavan meikkaajan avulla kuvista tuli tosi ihania!

Mitä te ootte mieltä tästä asiasta? Ei siis mun kropasta vaan siitä, että normaalikokoinen mielletään nykyään isompikokoiseksi somen kuvanmuokkauksien ja kaikenlaisten kauneusleikkauksien vuoksi?

Kaikki nää postauksen kuvat: Petri Mast
Meikki ja hiukset: Satu Arvo
Vaatteet: Yvette

Pst! 😉 Koodilla MONNA20 saatte Yveteltä -20% alea kaikista vaatteista!!! <3

***

Kuvausmalli

Eilen kun mä seisoin A-lehtien kuvausstudiolla Adidaksen Stella McCartneyn jumppapuku päällä, niin kyllä mä huokasin kerran aika syvään.

IMG_20150529_104559Mä mietin sitä, että miten oon tähän tullut.
Muutama vuosi taaksepäin ihastellen katselin treenilehtien sivuilta kuvausmalleja, kuinka sporttisilta ja hyviltä ne näyttää. Nyt on mennyt jokunen vuosi eteenpäin ja mä olen itse ollut aika monessakin lehdessä kuvausmallina.

En halua missään nimessä tällä kirjoituksellani nyt pröystäillä tai leuhkia.
Teksti tulee ajatuksenvirtana siitä, mitä ajattelin eilen ja mitä ajattelen nyt. Kiitollisuutta ja tosi hyvää mieltä.
En sillä, ettäkö se olisi joku saavutus päästä lehden sivuille malliksi. Vaan sillä, että ylipäätään olen nyt tässä ja tällaisessa tilassa itseni ja kehoni kanssa.

IMG_20150529_105206En ole koskaan ollut mitenkään suuresti ylipainoinen, mutta juurikin tuossa n.kolmisen vuotta sitten vaa’an lukema ei alkanut kutosella ja jääkaapissa oli vichyn sijaan aina Coca-Colaa ja Juissia. Tuoreita hedelmiä ei pöydällä näkynyt ja McDonaldskin oli aika tuttu paikka. Vaatekoko oli nelosella alkava ja voin huonosti niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Sitten tuli jonkinlainen portti vastaan, että nyt loppuu tämä oman kropan saastuttaminen ja kaltoinkohteleminen. Halusin voida paremmin, halusin taas treenata säännöllisesti ja halusin olla pirteämpi ja henkisesti enemmän läsnä ja tyytyväinen.

IMG_20150529_111115 IMG_20150529_111323 IMG_20150529_111621Kun eilen temppuilin erinäisiä treeniliikkeitä n.5 tuntia kameran edessä ja vaatteet vaihtuivat lennosta, eikä murtunut pikkusormikaan haitannut burpeiden tai siltapunnerusten tekoa, mietin että olen onnekas.

Hymyilytti koko ajan ja fiilis oli korkealla.
Pystyin tekemään liikkeen kuin liikkeen, epävarmuus pään sisällä omasta kehosta ei vaivannut. Ei kameran edessä, eikä kuvia ruudulta katsoessa.
Toki sitä aina voi olla vähän itsekriittinen ja jossain kuvassa ilme oli vähän hassu tai vatsanseutu ei muka näyttänyt niin hyvältä. Mutta sitten otettiin pari uutta kuvaa.

IMG_20150529_103123 IMG_20150529_115131Kun julkaisin pari kuvaa illalla somessa, sain pitkästä aikaa kommentin liittyen mun lihaksiin: ”just joo, liikaa lihasta, maskuliiniset lihakset”. Ja tiedättekö mikä oli siisteintä? Se, että tuo tuntui tällä kertaa kehulta. 🙂

Kyllä siihen on mennyt aikaa, monta treeniä ja paljon hikeä. Paljon perklausta ja monta epätoivon hetkeä. Mutta nyt kun itsevarmuus ja itsensä arvostus on kohdillaan niin sisältä kuin ulkoa, mitkään tuollaiset kommentit ei enää satuta. Nyt tulee vain sellainen olo, että kappas – mulla on jonkun mielestä niin paljon lihasta, että siitä pitää ihan kirjoittaa pari sanaista.

IMG_20150529_131057***

Kuvat ja jumpat tulee Kauneus&Terveys-lehden uusituille nettisivuille. 🙂 Laitan sitten aina linkkiä kun uusi jumppa julkaistaan.

Ihanaa valmistujaispäivää! 🙂
Onnea kaikille valmistuneille ja lakkinsa saaville! <3

Mä lähden töihin ja illalla ois itelläkin yhdet kesäkarkelot.. 😉
pus
IMG_20150529_210631