Kehonkoostumus raskauden jälkeen?!

Tiesin, että sunnuntaina 8.tammikuuta mittaan kehonkoostumukseni ekan kerran raskauden jälkeen. Mietin, että piru vie, ennen se olin minä kun näytin yhtä hyvältä kuin nyt Ida Jemina tiukoissa trikoissaan. Mietin, että tänään näytän joltain muulta. Ei sillä, en vaihtaisi pois sitä mitä minulla on nyt, jotta saisin runkoni takaisin. En tietenkään!! En mistään hinnasta! Jokainenhan sen tajuaa. Kun ennen katsoin peiliin ja ajattelin, että tsiisus kun näytän hyvältä. Katson nyt peiliin lempeästi hymyillen ja ajattelen, että ok.

Pidän itseäni kauniina edelleen. Jopa hyvännäköisenä. Mutta vaikka niin kovin olin huudellut kylillä, että minähän treenaan ihan viimeiseen asti, niin toisin kävi. Ensimmäiset kolme kuukautta meni raskauspahoinvoinnin vuoksi vähemmillä treeneillä, keskivaiheen treenasin ihan normaalisti, mutta sitten viimeinen kolmannes olikin sellaista mahan kannattelua, ettei enää treeni minun kohdallani ottanut luonnistuakseen. Eikä toisaalta loppuvaiheessa enää edes kiinnostanut. Tämä tietysti vaikutti kehonkoostumukseen.

Tänään sitten kävin ottamassa InBody -kehonkoostumusmittauksen ekan kerran raskauden jälkeen. Se jännitti. Tiesin, että rasvamassaa on tullut lisää, tiesin myös jalkojeni lihasmäärän pienenneen. Jännitti, että kuinka erilaiseksi voi kehonkoostumus vuodessa muuttua. Laitan tähän alle kolmen kuvan koosteen. Ensimmäisessä olen varmaankin parhaassa kunnossa aikuisiällä, toinen on reilu kuukausi ennen raskaaksi tuloani ja kolmas on tältä päivältä. Myös aiemmat tulokset näiltä samoilta ajankohdilta.

kehonkoostumus

Tältä se näyttää kuvissa. Ja miltä se näyttää luvuissa:

Päivämäärä 09 / 2015 01 / 2016 01 / 2017
Paino 68,4kg 70,6kg 75,8kg
Lihasmassa 31,3kg 29,1kg 29,9kg
Rasvamassa 13,3kg 18,5kg 22,7kg
Rasvaprosentti 19,4% 26,2% 29,0%

Täytyy sanoa, että yllätyin todella positiivisesti!! Olin oikeasti erittäin iloinen varsinkin tuosta lihasmassasta! Sitä oli tullut yläkroppaan jopa lisää! Ja sen kyllä olen peilistä huomannutkin. Hauis on kasvanut Emmaa kanniskellessa. 😉 Mutta toki rasvaa oli tullut lisää raskauden aikana ja siitä nyt jäljellä noin neljä. Ja tosiaan alakropasta oli lihasta lähtenyt ja sen olen myös huomannut peilistä. 😀

Nyt kuitenkin olen palaillut treenien pariin into piukassa. On ihana käydä salilla muutama kerta viikossa ja on ihana käydä melkein joka päivä vaunulenkillä. Odotan innolla kun huhtikuussa meinaan ottaa mittauksen uudemman kerran, että mitä tulokset silloin sanovat.

unnamed-10

Olen osallistumassa ystäväni Saran järjestämään synnytyksestä palautumisen kurssille. Kerroin kurssista jo aiemmin ja nyt sen päivämäärät on selvillä. Eli nyt kaikki äidit huomio!

Tässä vähän infoa kurssista, tekstin on kirjoittanut ystäväni ja kurssinvetäjä Sara:

Back on Track – palaudu synnytyksestä

Kurssi on tarkoitettu raskausajasta ja synnytyksestä aiheutuvien kehollisten epätasapainojen palautumiseen. Mikäli olet juuri tai jo vuosia sitten synnyttänyt, olet tervetullut kurssille!
Kurssi sisältää teoriaosion anatomiasta ja fysiologiasta sekä harjoitteita, joilla saamme sekä keskivartalon lihakset että lantionpohjan palautumaan entiselleen.

Kurssin jälkeen ymmärrät, mitkä asiat vaikuttavat sekä lantionpohjaan että keskivartaloon jokapäiväisissä askareissamme. Lisäksi ymmärrät miten treeni vaikuttaa kehoon ja voit turvallisin mielin palata oman lajin pariin, kun keho sen sallii.
Kurssilla:
-Yhteys keskivartaloon palautuu
-Laskeumien syntyä ehkäistään
-Erkauman paraneminen käynnistyy
-Virtsankarkailuoireet helpottavat
-Saat paremman tuntuman omaan kehoon
-Ryhti paranee
-Niskahartiavaivat helpottuvat.

Mikäli keskivartalon lihakset eivät ole kunnossa, vartalon tuki on heikentynyt. Sinulla saattaa esiintyä muun muassa selkäkipuja tai virtsankarkailua, kenties myös tunne, että jokin lantionpohjassasi on valahtanut. Myös pallealla on iso rooli kehon optimaalisessa toiminnassa, tämä ei jää kurssilla huomaamatta!

Kannattaa olla tarkkana aloittaessaan jälleen kuormittavan liikunnan. Kuormittavan liikunnan aloittaminen liian varhain voi johtaa vaivoihin myöhemmin, vaivoja voi syntyä jälkitarkastuksenkin jälkeen.

Kurssi alkaa to 2.2.17 klo 10.30-11.30. Kurssi kestää yhteensä seitsemän kertaa.
Kurssi pidetään Mommy & Me: ssä, Erottajankatu 9 B.
Kurssinhinta on 120€.
Ilmoittautumiset: [email protected]
Vauvat ovat tervetulleita mukaan, vaikka kurssilla keskitytään äitien harjoitteluun!

Back on Track -kurssit ovat saaneet paljon hyvää palautetta pienryhmäharjoittelusta. Haluamme panostaa siihen, että pystymme takaamaan kaikille osallistujille yksilöllistä ohjausta läpi kurssin.

Back on Track -kurssituksesta vastaa osteopaatti Sara Lexmond. Sara on erikoistunut raskausajan, synnyttäneiden naisten sekä lasten osteopatiaan. Hän on kouluttautunut erkaumien hoitoon ja lihasten palautumiseen synnytyksestä Heller konseptin mukaan. Kurssien ohjaajana hänellä on hyvä, varma ja rauhallinen ote. Voit tutustua Saraan tarkemmin osoitteessa: http://www.keholle.fi/

***

Tuolle kurssille ei mahdu kuin kahdeksan osallistujaa, koska se on pienryhmä. Itse olen yksi osallistujista, joten vain seitsemän mahtuu lisäkseni. Nyt kannattaakin olla nopea jos haluaa mukaan!! 🙂 Jos lähdet mukaan tälle kurssille, niin ilmoittautuessa kerro olevasi blogini lukija, niin saat 10% alea!! 🙂

unnamed-1

***

Tällaisilla aatoksilla ja koostumuksilla etiäpäin! 🙂 Ensi viikolla meillä onkin muutto ja vielä ei ole pakattuna tavaraakaan! 😀 Että tsemppiä meille! 😉

logo

Kehonkoostumus

Teen säännöllisesti asiakkailleni ja kaikille kiinnostuneille kehonkoostumusmittauksia. Teen niitä aina n.3kk välein ja vuokraan kyseistä juttua varten aina saman InBody720-laitteen.
On ollut mielenkiintoista miten paljon on oppinut muutaman vuoden aikana kehonkoostumuksista. Ja näistä oppimistani ja havaitsemistani asioista olekin monesti täällä blogissa kirjoittanut.

66kg / 70kg
66kg ja rasvaprosentti n.20% / 70kg ja rasvaprosentti n.24%

Otan aina myös itseltäni kehonkoostumusmittauksen samalla. Eli noin kolmen kuukauden välein. Nyt raskausaikana mittausta ei voi tehdä, koska se ei ole turvallista. Ja toisaalta raskausaikana kaikilla naisilla kertyy rasvamassaa kroppaan lisää. Ainakin hetkellisesti. Näin se luonto on hommansa järjestänyt. 😉

Laitan postaukseen kuvia itsestäni eri mittausten aikoihin. Laitan kuviin myös painot ja sen hetkiset rasvaprosentit. Seuraavan kerran itselleni meinaan tehdä mittauksen joulukuussa. On mielenkiintoista nähdä miten kehonkoostumus on muuttunut raskauden aikana.

68kg ja rasvaprosentti n.22%
68kg ja rasvaprosentti n.22%

Kuvien lisäksi edellisestä mittauksesta haluan nostaa muutaman esimerkin teille. Näillä kuvilla ja esimerkeillä vähän konkretisoin sitä, että se paino ei todella aina kerro kaikkea.

Yksi naisisista painoi n.75kg, hän oli huikeassa fyysisessä kunnossa. Lihasmassaa oli paljon ja hän näytti todella hyvältä. Hänellä oli käynnissä massankasvatuskausi ja hän oli äärimmäisen tyytyväinen tuloksiinsa.

Yksi naisista oli pudottanut kiloja viime syksyn aikana mm. meidän yhdessä valmennuksessa. Hän oli ensimmäistä kertaa mittauksessa ja häntä jännitti kovasti tulos. Myös hänellä oli mielessään jokin tietty kilomäärä tai ainakin se yksi numero millä painon olisi kiva alkaa. Kun tulos sitten tuli koneesta ulos, se pysäytti meidän molemmat. Lihasmassaa oli todella runsaasti naiselle. Hänen kroppansa voi todella hienosti ja mikä parasta, olo oli energisempi kuin koskaan.

Kolmas naisista oli huolestunut, koska hänen painonsa oli laskenut. Hän on entinen asiakkaani ja muistan kuinka hänellä oli alkuun aina tavoite 65kg tai alle. Nyt mittauksessa hän painoi 63kg, mutta enää se ei ollutkaan hänen tavoitteensa. Nyt hän katsoi tuloksesta sitä miten lihasmassan määrä oli kasvanut ja rasvamassan määrä oli pudonnut. Rasvaprosentti oli alhaisin mitä hänellä on ollut. Mutta tällä kertaa hän halusikin painoa lisää, lihasmassaa vielä lisää ja se 65kg ei ollutkaan enää mikään maaginen raja.

70kg ja rasvaprosentti n.24%
70kg ja rasvaprosentti n.24%

Todella usein edelleenkin kuulen kuinka tavoite on alle 65kg tai alle 60kg. En ymmärrä mistä tämä tällainen naisten yleinen ”haluan painaa alle 65kg” on syntynyt. Todella monille se, että painaa yli 70kg on järkytys. Myös itselleni se on ollut aikoinaan sitä.

Mutta ajan myötä ja tämän työn myötä, kun olen oppinut kehonkoostumuksesta lisää, olen tajunnut ettei se paino todellakaan kerro kaikkea. Toki on olemassa runsaasti ylipainoisia ja/tai runsaasti alipainoisia – ne on aina asia erikseen. Mutta jos ihminen treenaa säännöllisesti, on lähes aina parempi katsoa kropan koostumusta kuin tuijottaa vain vaakaa.

69kg ja rasvaprosentti n.23%
69kg ja rasvaprosentti n.23%

Tulevana sunnuntaina 28.elokuuta järjestän taas kehonkoostumusmittaus-tapahtuman. Jos haluat tulla mittaukseen, klikkaa itsesi TAPAHTUMASIVULLE TÄSTÄ. Kerro tapahtuman seinällä heti myös mihin ryhmään haluat osallistua. Ryhmä 1 ja Ryhmä 2 alkaa pikkuhiljaa olemaan täynnä, mutta kahdessa viimeisessä ryhmässä on vielä tilaa.
Mittaus maksaa 25€/hlö ja kaikki tarvittava info löytyy tuolta tapahtumasta. 🙂

<3
<3

PS. Käy lukemassa myös tämä: Oletko laihaläski?