Pyhäpäivän rentoa menoa ja grillikauden avajaiset! ;)

Me vietettiin Helatorstaina oikein tosi rento päivä perheen kesken. Tehtiin aamusta molemmat Tuukan kanssa vähän vuorotellen muutamat työjutut, mutta kun Emma meni päikkäreille, mekin mentiin. Torkuttiin koko perhe melkein kaks tuntia ja sen jälkeen lähdettiin retkelle Helsinkiin.

Tää viikko on hellinyt ainakin eteläisessä Suomessa sään puolesta! Aurinko on paistanu joka päivä ja lämpötila on kohonnut auringossa yli +20c:n! Niin ihanaa!!

Me päästiin torstaina myös korkkaamaan meiän uusi grilli, josta kerroin pari viikkoa sitten! Appiukko kävi aiemmin viikolla pistämässä kaasupullon kiinni ja päästiin testaamaan, miten upea grillimme toimii ihan käytännössä! Ja sehän toimi! 😀

Antaa kuvien puhua puolestaan!

Ihanaa aurinkoista perjantaita! 🙂

***

Sometauko ja rauhoittuminen saaristossa.

Keskiviikkona aamusta pakkasimme auton täyteen. Noin kymmenen maissa lähdimme ajelemaan rauhakseltaan kohti Turun saaristoa. Kun saavuimme perille Kustaviin pistimme somekanavat kiinni ja aloitimme kauan kaipaamamme sometauon. Kiinni meillä menivät facebook, instagram ja snapchat. Sen lisäksi laitoimme kännykät äänettömälle ja ilmoitimme kotiväelle, että nyt ei kannata ihan joka hetki yrittää tavoittaa – haluamme olla tavoittamattomista  edes vuorokauden.

Koska työhömme liittyy vahvasti somen käyttö, sen kautta markkinointi ja näkyvyys – on ihanaa ettei mikään ilmoitus ponnahda ja pingahtele kännykän ruudulle loman aikana. Onneksi ilmoitukset voi laittaa kännykästä pois päältä, esimerkiksi juuri sähköpostin, instagramin ja facebookin osalta. Meillä myös moniin valmennuksiin kuuluu fb-ryhmät, johon valmennettavat saavat kirjoitella fiiliksiään. Sen vuoksi myös fb:n käyttö lomalla yhdistää aina hetkellisesti työhön.

Teemme töitä kotoa käsin, meillä on siis office ihan siinä meidän olohuoneessa. On ihana ja melkeinpä välttämätöntä lähteä loman alkaessa heti kotoa pois. Lomafiilis ja rauhoittuminen starttaa välittömästi, kun saavumme perille lomasijaintiimme. Ja vielä sometauko siihen päälle, niin tunnelma on taattu. Näin kävi tälläkin kertaa.

dav dav dav kustavi

Heti ensimmäisestä lomapäivästä meitä suosi sää. Ollan käyty täällä Kustavissa nyt neljänä kesänä ja sen lisäksi kierrelty Turun saaristoa muutenkin. Tämä saaristo on sellainen paikka, joka rauhoittaa meidän molempien mielen. Meri ja jonkinlainen rauha täällä vaan pistää heti hymyilemään ja elämäntahdin rauhalliseksi ja seesteiseksi.

bty OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leirintäaluemajoitus on myös erittäin hyvä tapa päästä arjesta ja kiireestä pois. Meillä on täällä Kustavissa, kuin myös muissa lomamme tulevissa paikoissa leirintäaluemökki vuokrattuna. Mökeissä ei ole omaa wc:tä, eikä suihkua. Ei edes vesipistettä. Leirintäalueilla on yleiset minikeittiöt, joissa voi käydä sitten tiskaamassa ja hakemassa vettä. Niiden läheisyydessä löytyy myös suihku ja wc:t. Se, että kaikki ei tapahdu hetkessä ja kaikki on jotenkin hyvin minimaalista hidastaa automaattisesti tahtia ja rauhoittaa mieltä. Ihan parasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täytyy myöntää, että sometauko ja tämä rauha täällä on kyllä saanut kaikenlaisen työmoodin pois päältä jo parissa päivässä. Yksi parhaita juttuja on ollut suunnitelmattomuus. Ei olla sovittu mitään aikatauluja tai ns.velvotteita lomalle ollenkaan. Tehdään sitä mitä mieli juuri sillä hetkellä kaipaa tai haluaa.

Sometaukoa päätettiin pitää puolitoista päivää. Se on meille jo paljon. 🙂 Keskiviikkona iltapäivästä pistettiin tosiaan kaikki kanavat kiinni ja nyt perjantaina aamusta oli lupa avata. Silti vieläkään meistä ei kumpikaan ole kanavia avannut. Nyt tiedän tämän postauksen myötä avaavani facebookin ja instagramin, koska jaan postauksen. Mutta luultavasti sen jälkeen ne ei taas hetkeen aukea.

Kun pitää tällaisen pidemmän hetken kokonaan pois somesta, tulee helposti sellainen olo ettei tee mieli oikein niitä kanavia avatakaan. Ei näe sitä tarpeelliseksi. Tai kiinnostavaksi. Nyt kiinnostaa tämä letkottelu ja ihan vain pelkkä oleminen Tuukan ja koirien kanssa. <3 Me lueskellaan, pelataan korttia ja ihan vaan istuskellaan mökin terassilla ja jutellaan. Ihan parasta. <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA