Lomaherkuttelu..

..on kivaa. 😀 Mä oon sellanen, että mä en osaa ottaa kovin tiukasti ruokavalion suhteen lomalla. Toki syön päivittäin terveellisen aamupalan ja lounaan jne.. Mutta lomalla on niin paljon helpompi iltaisin vähän napostella herkkuja. Loman jälkeen ehtii sitten taas skarpata ja palata ruotuun. 😉

Päätin, että tällä kertaa mä en ota huonoa omatuntoa siitä jos söisin vaikka joka päivä karkkia lomalla. Päivittäinen aktiivisuustaso on kuitenkin korkea, kävelyä ympäri uusia paikkoja, koirien kanssa lenkkeilyä, Emman perässä juoksemista jne.. 🙂 Ja niitä ihan kunnon treenejäkin. Joten jos loman aikana iltaisin tekee mieli vähän herkutella, sallin sen itselleni.

Mutta samalla myös odotan jo sitä, että syksyn tullen arki palaa ja rutiinit jatkuu. Karkit ja muut herkut pysyy pois arkipäivisin ja lauantaisin herkutellaan jos mieli tekee. Mä oon sopinut mun ystävän kanssa, että meillä alkaa elokuun alusta myös jokaviikoiset yhteistreenit salilla. Sen lisäksi mulla on tulossa pari muutakin kivaa treenijuttua elokuun alusta alkaen, joten treenimotivaatio on jo nyt iso.

Monesti terveellinen ruokavalio ja treeni kulkee käsikädessä. Jos treenaa säännöllisesti, herkuttelu pysyy myös ruodussa. Ainakin mulla se menee just näin. On helpompi ajatella jotenkin kokonaisuutta.

Onko teillä alkamassa syksyllä jokin uusi harrastus tai palaako normitreenit takaisin arkeen kesäloman jälkeen? Vai onko ees mitään lomataukoa ollut? Mulla ei tänä kesänä tullut niin selkeää treenitaukoa lomalla. Kerroinkin siitä, että jos ennen teki työkseen päivittäin treeniä ja urheilua asiakkaiden kanssa, oli lomalla sellanen fiilis, että halus taukoa liikunnasta kaiken kaikkiaan. 😀

Mutta herkuttelusta en oo pitänyt taukoa. 😀 Haha! Nyt on kyllä jo sellainen olo, että herkut saa jäädä pian kaupan hyllylle. Se on mun mielestä tavallaan aika hyvä, on tullut mitta täyteen herkkuja. Ja siis en oo mättänyt mitenkään kaksin käsin joka päivä aamusta iltaan, mutta melkein päivittäin on tullut jotain herkkua syötyä.

Miten teillä? Onko herkut maistunut enemmän lomalla?

 

 

 

Kaikki postauksen kuvat: Petri Mast

MUAH: Satu Arvo

Vaatteet: Yvette

Ps. Muistakaahan, että koodilla MONNA20 saatte alennusta kaikista Yveten normihintaisista tuotteista! 😉

Matka jatkuu!

Reilu viikko ollaan paineltu nyt BestCaravanin asuntoautolla pitkin poikin Ruotsia ja vähän Suomeakin jo. Mitkä on fiilikset tällä hetkellä karavaanarireissusta?

Uppsalassa yövyttiin ensimmäiset kolme yötä. Siellä alunperin oli tarkoitus olla vaan yksi yö ja jatkaa eteenpäin. Tuumattiin sitten kuitenkin, että ollaan kaks yötä, jotta saadaan yks lepopäivä siihen heti kärkeen. Leirintäalue oli niin mukava ja Uppsala kaunis kaupunki, että päätettiin jäädä vielä kolmanneksi yöksi.

Siitä matka jatkui kohti Sundsvallia. Leirintäalue oli vielä huikeampi kuin Uppsalan ja ihan meren rannalla. Aivan ihana paikka. Oltiin sieltäkin varattu ensin vain yks yö, jota loppujen lopuks korotettiin myös kolmeen yöhön. 😀 Sundsvall oli myös tosi kaunis kaupunki.

Sundsvallissa Emma otti ison askeleen ja uskaltautui mereen meiän kanssa. Ei toki vielä kovin syvälle, eikä tarvinnutkaan. Olin niin ylpeä, kun Emma pienen harkinnan jälkeen uskaltautui lipluttelemaan varpaita rantaveteen ja sitten kahlaamaan jo vähän syvemmällekin.

Meillä on ollut ihan älyttömän hyvä tuuri ilmojen kanssa. Oikeastaan missään ei oo satanut ja Ruotsissa oli ihan tosi lämpimät ilmat. Varsinkin Sundsvallissa oli parina päivänä ihan helle. Ollaan oltu aikalailla aamusta iltaan ulkona, koska ei siellä asuntoautossa sisällä oo niin kamalasti tekemistä. Muutenkin on ihana olla paljon ulkona kun siihen on mahdollisuus.

Mä uskon, että aika harva istua tököttää asuntoauton – tai vaunun sisällä leirintäalueilla. Kyllä sitä kaikki puuhaa jotain joko siinä oman auton/vaunun pihalla tai muualla leirintäalueen tai lähimaaston maisemissa. Se on ainakin meille ollut tärkeää. Rehellisesti sanottuna, pinnahan siinä varmaan menis jokaisella jos oltais koko ajan koko perhe koirineen päivineen vaan sisällä ”pienessä” kopissa. 

Sundsvallista meiän oli tarkoitus ajaa Uumajaan ja sieltä Haaparannan lähelle, sitten Suomen puolelle jne.. Mutta me päätettiinkin tehdä suunnitelmiin muutos. Varattiin meille lauttamatka Uumajasta Vaasaan ja oltiin Vaasassa torstaina klo 23.30. Yövyttiin Vaasassa leirintäalue TopCampingissä, joka oli tosi hieno leirintäalue. Vaasasta jatketiin matkaa kohti Viitasaarta, jossa yövyttiin pienen lammen äärellä yksi yö. Sieltä ajeltiin Nurmekseen. Nyt ollaan täällä Nurmeksessa mökillä ainakin ens viikon puoliväliin asti.  🙂

Muutettiin suunnitelmia ihan sen vuoksi, että huomattiin ettei Emma jaksanut istua paikallaan ajomatkoja kovin mielellään. Vaikka pidettiin maksimimatkana 300km / ajopäivä ja pidettiin näitä parin päivän välistoppeja ajamisesta, oli ne muutaman tunnin istumiset autossa Emmalle turhauttavia. Ja sitä kautta meille.. 😉

Päätettiin siis yleisen viihtyvyyden ja lomatunnelman ylläpitämisen vuoksi jättää n.700km lenkki tekemättä ja oikaistiin laivalla yli. Toki se oli pieni ”extrameno” lomabudjettiin, mutta toisaalta bensat ja ainakin viiden yön yöpymiset leirintäalueilla olis loppujen lopuks tehnyt melkein saman summan, kuin lauttamatka.

Nyt meiän ”leirintäalueena” toimii Tuukan vanhempien mökkipiha ja äärimmäisen hyvä niin! 🙂 Emma pääsee touhuamaan mummin ja vaarin kanssa, koirat saa juosta vapaana ja meiän ei tarvi ajaa yhtään kilometria muutamaan päivään. Kotimatkalla yövytään vielä ainakin yhdellä leirintäalueella, sillä täältä Nurmeksesta Espooseen on yli 500km ja sitä matkaa ei yhdessä erässä tehdä. 😉

***

Lue myös meidän reissusta toinen postaus: Karavaanarit!