Kiloakaan ei oo tippunut!

Tiedättekö mitä? Reilu pari kuukautta on nyt takana tätä mun projektiani ja YHTÄÄN KILOA EI OO TIPPUNUT!! 😀 Mun mielestä tää on ihan huippu hyvä esimerkki siitä, että aina ei kannata sitä vaakaa tuijottaa! Mun kropassa on tapahtunut muutoksia parin kuukauden aikana, voimatasot on kasvaneet ja kroppa on ”timmiytynyt”. Mä oon tavallaan jo saavuttanut sen, mitä halusinkin tältä projektilta: parempaa oloa, terveempää minää! 🙂

Mä päätin heti alkuun, että en aio tuijottaa vaakaa joka päivä ja viikko, koska tiesin sen ettei kehonkoostumuksen muutos näy vaa’assa. Toki jos lähtöpainoa olis ollut runsaammin, olis varmasti myös kiloja tipahdellut muutamat tässä matkan aikana. Nyt on kuitenkin tapahtunut se mitä toivoinkin; peilistä mua vastaan katselee timmimpi kroppa, hymyilevämpi nainen, turvotus on poissa ja ne ainaiset vatsakivut väärien raaka-aineiden vuoksi!

Tällä viikolla ehdin salille vaan kaksi kertaa ja kerran tein porrastreenin ystävieni kanssa. Mun mielestä on myös tosi hyvä muistaa, että jos jollain viikolla ei ehdi treenata niin montaa kertaa kuin olisi halunnut, ei se oo minkään ”loppu”. Sitten taas seuraavalla viikolla voi yrittää sumplia aikataulujen kanssa paremmin.

Mä päätin nyt myös, että teen paluun valmennushommiin! 😀 Oon ihan fiiliksissä tästä! Yksilövalmennus on tuntunut pitkään siltä, että sitä en halua tehdä. Mutta nyt mulla alkaa 4.joulukuuta pienryhmä!! Sinne on ilmoittautuminen käynnissä ja vaan 6 mahtuu mukaan! Ensimmäiset kolme paikkaa täyttyi heti, joten kandee olla aika nopea jos haluaa mukaan! Treenit pidetään aina tiistaisin klo 16.45 Helsingissä (pääosin Kisahallilla) ja valmennukseen kuuluu siis paljon muutakin kuin vain treenit! Käy lukemassa siitä lisää TÄSTÄ jos kiinnostuit!

Lokakuu on startannu ja mulla on ihana fiilis! Lokakuu on mun yks lempparikuukausista ja hyvä energia on yllä! 🙂 Ajattelin, että voisin tässä vielä ennen lomalle lähtöä kuvata teille taas yhden päivän ruokapäiväkirjan videomuodossa, kun siitä tykättiin viimeksikin niin paljon. Oisko teillä toiveita sen suhteen? Mitä haluaisitte siihen lisää verrattuna edelliseen? Sen voi muuten katsoa TÄSTÄ jos ei oo vielä katsonut. 🙂

Hei muuten! Mä pidän tänään (tiistaina 2.lokakuuta) klo 20.30 LIVEN mun IG:ssä. Aiheena on äitien omat kokemukset äitiyden tuomista haasteista. Käsittelen niitä livessä nimettöminä. Jos haluat, laita tähän postaukseen sun kokemus niin se ehkä vielä ehtii mukaan! On tullut tosi rohkeitakin kokemuksia mm. seksistä ja siitä kun äiti on sairas – miten jaksaa arkea ja mitä jos sitä seksielämää ei ole?

Ei muuta kun hilirimpsis ja hauskaa tiistain jatkoa kaikille! 🙂

 

 

Lue myös: Ekat vertailukuvat! ja Lihaskuntotestien tulokset!

Lihaskuntotestitulokset ja muuta höpötystä!

Se on taas viikko vierähtänyt! 🙂 Päätin, että teen nyt uudestaan ne lihaskuntotestit, kun ne on mun mielessä pyörineet jo pari viikkoa. Nyt on tasan kaks kuukautta takana parempia valintoja ja hyvinvoivempaa arkea. Salilla oon ehtinyt käymään kivasti ja muitakin treenejä tehdä, joten ajattelin lihaskuntotesteissä voivan näkyä jo kehitystä.. Mites siinä sitten todellisuudessa kävi, se selviää tässä postauksessa.

Mä en muista kirjoitinko silloin tän projektin alussa, että vaikka tässä onkin fyysiset hommat tavoitteena niin ulkoisesti kuin sisäisesti, on tavoitteena myös parempi ja stressittömämpi fiilis päässä. Mulla nää kaikki kulkee samaa reittiä.

  • Syön hyvin, en liikaa sokeria – pirteämpi olo ja parempi fiilis kropassa (sisältä ja ulkoa)
  • Treenaan muutaman kerran viikossa – pirteämpi olo ja parempi fiilis kropassa (sisältä ja ulkoa)
  • Hallitsen kalenteria ja pidän huolta vapaapäivistä – pirteämpi olo ja parempi fiilis koko naisessa (sisältä ja ulkoa)

Haha! 🙂 Mutta siis näin se menee, mun kohdalla ainakin! Kun kaikki osa-alueet on ”hoidossa”, koko paketti voi hyvin. Jos yks osa repsahtelee, koko paketti hajoaa. Ja joo, mä oon aina myös puhunut armollisuudesta. Niin puhun nytkin. Mä en tätä hommaa tee panta tiukalla, mutta huomaan jos jokin osa-alue ei oo kunnossa, ei hyvinvointi oo kokonaisvaltaista.

Mä oon tän kevään, kesän ja nyt alkaneen syksyn aikana koko ajan vaan vähentänyt aikatauluja. Mä tykkään ihan hirveästi tehdä töitä kotona, se antaa mulle ihanan fiiliksen, kun tiedän aamulla jo ettei tänään oo mitään sovittua tapaamista / palaveria tms. Tiedän ettei koko päivänä tarvi lähteä mihinkään, teen vaan töitä kotona ja sitten haen Emman päiväkodista ja vietetään vapaailtaa. Niinkin yksinkertaista, mutta toimii ja vähentää stressitasoja!

Mun työ on luovaa, mä tarviin siihen katkeamatonta aikaa. Kun kirjoitan, kirjoitan aina koko jutun kerralla. Mulla tulee se teksti ajatuksen virtana suoraan päästä tähän blogiin. Sen takia on huono jos pitkin päivää tarvii rampata jossain ja kirjoitusaikaa on vain tunti siellä, toinen täällä. Tän takia mä oon ottanut sellaisia keskitettyjä Helsinki-päiviä. 🙂 Esimerkiksi tiistaisin mulla on aina mun Bootcamp-ryhmän treeniveto, yritän sopia tiistain iltapäivään kaikki mahdolliset palaverit. Toki välillä käyn muinakin päivinä Helsingissä, mutta yritän aina sopia samoille päiville mahdollisimman monta juttua samassa paikassa.

Saan päivittäin kutsuja erilaisiin pr-tapahtumiin, aamiaisille, erilaisille treeneille jne.. Saan jonkin verran kutsuja erilaisiin kutsuvieras-näytöksiin, esim. elokuvien ensi-iltoihin tai ennakkonäytöksiin. Juuri ensi viikolle sain yhden mielenkiintoisen, kysyin jo ystävääkin mukaan, kunnes päätettiin molemmat ettei mennä. Tavallaan siis tähän mun terveempi minä -projektiin kuuluu siis myös ei:n sanomisen harjoitteleminen ja kieltäytyminen myös kivoista jutuista välillä. Tiedän itseni; jos on liikaa kaikkea – tulee stressi. On ne sitten kivoja juttuja vapaa-ajalla, kivoja työjuttuja, tapaamisia, palavereita, pr-tilaisuuksia tai jonkinlaisia kinkereitä. 🙂

Treenivaatekuvauksista by Yvette

No, mutta sitten niihin lihaskuntotuloksiin vielä näin lopuksi! 🙂 Tässä tulokset kaikista kolmesta liikkeestä, ensin on vanha tulos ja toisena tämä uusin tulos.

  1. Vatsat 23 / 27
  2. Punnerrukset 25 / 25
  3. Kyykyt 23 / 25

Jos joku haluaa näitä testejä tehdä kotona, tehdään ne näin: Tee aina yhtä liikettä 30 sekuntia ja laske toistot. Kirjaa tulokset ylös ja tee parin-kolmen kuukauden kuluttua uudestaan, tee täysin samat liikkeet joka kerta. Näin voit verrata omia tuloksia keskenään ja nähdä juuri sitä omaa kehitystä. Punnerrukset tässä mulla on polvet maassa -versio ja kyykyt on ihan ns. ”normikyykkyjä”. Vatsat oon tehnyt niin, että selinmakuulta, kädet reisillä, nosto kädet reisiä pitkin ylös siihen asti, että sormet ylittää polvet ja takaisin lattiaan.

Kuten näette, vatsalihakset ja jalkalihakset on vahvistuneet, kun taas rintalihakset ei! 😀 Mä tiedän tasan tarkkaan syyn: mä en oo tehnyt punnerruksia treeneissä, enkä mitään muutakaan rintalihaksia vahvistavaa! 😀 Vatsoja oon taasen tehnyt aika paljonkin (kun nyt niitä taas luvan kanssa saan treenata) ja jalkoja samoten. Tää 30 sekuntia on aika lyhyt aika tehdä ja ehkä vielä paremmin sais vertailukuvaa jos liikkeitä tekis 60 sek. kerrallaan.

***

Tällaisia viikkokuulumisia tänne! Hyvillä fiiliksillä siis! Ja tuota noista lihaskuntohommista… mä meinaan nyt alkaa tekemään jotain rintalihasliikkeitäkin. 😉 😀