Kommentit!

Eräs lukijani kysyi viime viikolla multa mielipidettä kommentteihin vastaamisesta. Kysymys oli tosi aiheellinen! Monessa blogissa (varsinkin suosituimissa), jossa kommentteja tulee monta yhteen postaukseen, ei bloggaaja ehdi aina vastata kaikkiin. Ainakaan heti.

Mä koen huonoa omatuntoa tästä!! Mua oikeesti harmittaa, että en aina ehdi vastaamaan kommentteihin! Yritän aina tehdä parannusta tässä asiassa, koska mun mielestä vuorovaikutus lukijoiden kanssa on kivaa ja ehdottoman tärkeää! Välillä ehdin vastata heti postauksen kommentteihin, välillä vastaan perästä vanhoihinkin kommentteihin.

Umppu oli kirjoittanut justiinsa tosi hyvän postauksen kommenteista: Ärsyttävimmät kommentit. Juteltiinkin Umpun kanssa tästä, että kommentit on tosi kaksipiippuinen juttu. On ihana saada kommentteja, joskus on postauksia joihin ei tuu yhtään kommenttia ja se tuntuu siltä, että postaus ois jotenkin ollut huono. Sitten joihinkin postauksiin tulee ihan tajuton määrä kommentteja, omia kokemuksia tai mielipiteitä. On tosi kiva lukea ihmisten omia kokemuksia tai hyviä neuvoja, joita sain esim. päiväkodin aloittamis-postaukseen.

Sitten on ne kommentit, joita ei edes julkaista ja sitten ne joihin on suoraan sanottuna ärsyttävä vastata. 😀 Ne on sellaisia, jossa kerrotaan bloggaajan tekemistä virheistä ja korjataan, kuinka tämän ja tuonkin asian voisi tehdä paremmin. Niihin vastaamiseen joutuu käyttämään paljon enemmän energiaa, koska ei voi vastata mitä vain mieleen tulee. Sillä siitä tulee sanomista.

Mun mielestä kommentit on parhaimmillaan blogien suola ja sokeri. Sen vuoksi mä yritän taas tehdä parannuksen ja vastata AINA kommentteihin! <3 Voi olla, että en ehdi samana päivänä, mutta vastaan kyllä!

Se on aina väärin.

Kiusaaminen. Se on aina väärin. AINA.

Sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa pyörii paljon trolleja. Siellä pyörii ihmisiä, jotka tahallaan haluavat satuttaa toisia. Nettikiusaaminen on nykypäivän kiusaamista. Sen tekee liian helpoksi kasvottomuus. Sen tekee helpoksi se, että kuka tahansa voi kasvottomana, nimettömänä, anonyyminä käydä laukomassa mitä sylki suuhun tuo.

Äitiyden myötä minut on pistetty koville näiden kasvottomien tyhjäpäiden suunnalta. Monta kertaa. Olen joutunut trollaajien uhriksi. Olen joutunut nettikiusaamisen uhriksi. Ja se ei ole mukavaa, ei todella. Voin kertoa, että pahimmat näistä kiusaajista ovat saaneet kyyneleet vierimään poskillani.

Mikään muu ei satuta niin paljon, kuin äitiyden arvostelu. Minulle on mm. kerrottu kuinka huono äiti olen. Kuinka itsekäs olen, enkä osaa asettaa lastani etusijalle. Minulle tuntemattomat ihmiset ovat kertoneet kommenttiboksissa monta muutakin ”faktaa” elämästäni ja äitiydestäni.

Näiden ala-arvoisten ja asiattomien kommenttien vuoksi olen joutunut miettimään koko blogin tulevaisuutta. Olen vakavasti harkinnut lopettavani, koska en halua ottaa enää yhtään paskaa niskaani. Koska haluan suojella perhettäni mielipahalta ja ihan kaikelta. En halua enää lukea yhtään kommenttia, jossa arvostellaan minua äitinä ja jopa sitä kun lapsen isä haluaa puuhata asioita lapsensa kanssa kahdestaan, käydä vaunulenkeillä ja syöttää omaa lastaan.

Mutta ei, minä en halua lopettaa! Rakastan kirjoittamista! Minulla on aivan ihania lukijoita! Lukijoista 99% on normaaleja, viisaita ihmisiä. Prosentti on niitä tyhjäpäitä, kiusaajia. En todellakaan halua antaa tälle yhdelle prosentille sitä iloa, että he saisivat minut poljettua maanrakoon. Haluan jatkaa kirjoittamista ja nauttia bloggaamisen parhaista puolista; vertaistuesta, kokemusten jakamisesta ja kommunikoinnista ihanien lukijoitteni kanssa.

Olen paras äiti Emmalle. Teen KAIKKENI hänen vuokseen ja niin tekee myös mieheni, Emman isä Tuukka.

monna_pursiainen4

Koska rakastan tytärtämme enemmän kuin mitään tässä maailmassa, enkä todella aio sitä joutua todistelemaan tai rautalangasta vääntämään ihmisille, jotka eivät minua tai elämäämme tunne – aion tehdä tälle minuun kohdistuneelle nettikiusaamiselle stopin.

Blogin kommentointia valvoo tästä lähtien ulkopuolinen moderaattori, joka poistaa suoraan kaiken asiattoman ja vain ilkeilyn vuoksi kirjoitetun kommentoinnin. Minä luen vain seulan läpäisseet kommentit.

logo