Kotona on ihmisen hyvä olla.

Vai onko? Siis varmasti on ja niin pitääkin! 😀 Mutta mä olen silti sitä mieltä, että matkailu avartaa!

Me ollaan pienestä pitäen matkusteltu. Kun mä ja mun veli oltiin pieniä, me tehtiin ensin reissuja Eurooppaan ja Pohjoismaihin autolla ja yövyttiin hotelleissa. Jossain vaiheessa äiti ja pappa osti meille asuntovaunun ja sitten reissattiin ympäri Eurooppaa sen kanssa.

Tanskaan menevällä lautalla vuonna 1985.

Mä olen käynyt Ruotsissa, Virossa, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Luxemburgissa, Iso-Britanniassa, Kanariansaarilla, Tunisiassa, Maltalla, Kyproksella, Jenkeissä; Miamissa, New Yorkissa, Las Vegasissa ja Phoenixissa.

Oon nähnyt siis aika paljon ja oon tästä tosi kiitollinen. Suurin osa matkoista on tapahtunut lapsuudessa ja nuoruudessa. Muistot niistä on ihan huippuja. Varsinkin leirintäalue-elämä on jäänyt ihanana muistona mieleen. Meillä oli tapana aina tutustua kyliin ja kaupunkeihin. Missään paikassa ei yövytty vain yhtä yötä, vaan aina haluttiin pysähtyä ja tutustua. Niin maan kulttuuriin, nähtävyyksiin kuin ihan vaan olla pötköttää.

Tunisiassa hotellin altaalla.

Tuukan kanssa ollaan matkusteltu joka vuosi. Aina ei oo ollut rahaa mihinkään ulkomaanreissuun, mutta sitten ollaan lähdetty kotimaassa sellaisiin paikkoihin, jossa ei olla käyty ennen. Turun saaristossa ollaan käyty monesti, yövytty B&B:ssä tai leirintäalueella. Siellä myös lapsena käytiin. Niin ja tietysti Tuukan vanhempien mökki Nurmeksessa on paikka, jossa käydään joka vuosi.

Kaikki lomamatkat on olleet mahtavia! On oikeastaan vaan yksi paikka, johon en lähtisi uudestaan: Tunisia! 😀 Siellä ei ollut turvallinen olla. Se ei tuntunut mukavalta, kun hotellista ulos lähtiessä kaduilla pyöri huumeidenmyyjiä ja kaikenlaista sakkia, aseistettuja poliiseja ja vaikka mitä. Onneksi siellä oli hyvä hotelli, jossa vietimmekin sitten oikein treeniloman.

Miami Beachilla <3
New Yorkissa!

Miami on varmasti yks upeimmista paikoista, jossa oon käynyt. Fuerteventuran loma oli ihan huippu kokonaisuutena. Tanska on maana sellainen, joka on jäänyt positiivisena mieleen. Siellä käytiin monta kertaa lapsuudessa ja myös Tuukan kanssa ollaan Kööpenhaminassa käyty. Tanska on jotenkin lämminhenkinen ja ihana maa.

Mä olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, että kun raha ei kasva valitettavasti puissa, niin matkustaessa kannattaa aina valita uusi kohde. Se on siis vain mun mielipide. Monihan tykkää matkustaa monta kertaa samaan paikkaan, johonkin sellaiseen joka on joka kerta ollut nappivalinta. Mun mielestä on kiva käydä jossain ihanassa kohteessa joskus uudestaan, mutta saan ite rahoille vastinetta parhaiten näkemällä uusia maita ja kaupunkeja.

Nyt kun selailin vanhoja matkapostauksia ja mietin kaikkia maita, jossa oon käynyt – tuli heti matkakuume, vaikka ihan muutama viikko sitten tultiin kotiin Fuerteventuran lomalta. 🙂

Muistakaahan muuten hyödyntää 100€:n alennuskoodi Apollomatkoilta!! Tarjous on siis voimassa 31.12.2017 asti ja loman voi ostaa 2018 vuodelle. 🙂 Alekoodi on APOLLOMT ja sillä saa tosiaan 100€ alennusta Sport -lomakohteista, joita on yhdeksässä eri maassa. Mm. juurikin tuo meidän Fuerteventuran kohde, myös Thaimaasta löytyy ja seitsemästä muusta kohteesta. TÄSTÄ pääset katsomaan matkoja! <3

***

Lue matkakertomukset myös näistä:

* New York * Miami * Tunisia * Fuerteventura * Miami vs. New York

 

Matkakuume x 1000!!

IMG_20150614_144705

* Kaupallinen yhteistyö: Helsingin Messukeskus / Matkamessut

Minulla matkakuume nostaa päätään aina alkukeväästä. Vaikka marraskuu on pimeä ja pitkä, mutta en useinkaan silloin kaipaa kaukomaille – sillä joulu on tulossa. <3 Mutta sitten näin vuoden alussa alan kaipailla johonkin lomalle. Useimmiten aurinkoon.

Desktop11 Desktop12

Pari vuotta sitten keväällä oltiin Tunisiassa viikon lomalla. Hotelli oli aivan super ihana ja puitteet siellä oli kyllä melko täydelliset. Maaliskuussa Tunisiassa ei ollut vielä ihan älyttömän lämmin, mutta kuitenkin rantsussa ja altaalla oltiin joka päivä. Eikä tarvinnut hupparia pistää päälle. 😉
Tunisian loma oli meille sellainen aivot narikkaan -matka. Nukuttiin 10h yössä, käytiin salilla kaksi kertaa päivän aikana, otettiin päikkäreitä, syötiin, makoiltiin altaalla ja luettiin ja sitten taas syötiin. <3 Se oli täydellinen loma levon kannalta, mutta Tunisiaan en toistamiseen lähtisi sen turvallisuuden (tai siis sen puuttumisen) vuoksi.

Desktop5

Toissa syksynä oltiin Berliinissä minilomalla meidän ystäväpariskunnan kanssa. Mieheni Tuukka ja hänen ystävänsä Ilkka juoksivat siellä Berliinin maratonin ja me oltiin sitten Jennin kanssa kannustamassa mukana. 🙂 Berliini oli todella ihana kaupunki. Sellainen, missä haluan ehdottomasti joskus käydä uudelleen.

Turvallisuus on ehdottomasti yksi tärkeä seikka itselleni matkustaessa. Berliini oli sellainen, missä tunsi olonsa turvalliseksi. Lukuunottamatta itäisemmän Berliinin yhtä metroasemaa eräänä iltana.. 😉

Desktop13 Desktop14

Miamissa olimme viime kesänä viikon verran. Miami oli kyllä aivan ihana paikka. Se jumalattoman pitkä ranta, lämmin vesi, hyvät ruuat, aurinko..
Miamia me tutkittiin pyörien päältä paljon. Itse asiassa monessakin kaupungissa, jossa olemme lomailleet, olemme vuokranneet pyörät ja lähteneet suhimaan ympäriinsä. Sillä tavoin näkee kyllä ehdottomasti enemmän. Pyörällä pääsee nopeammin paikasta toiseen kuin vaikkapa kävellen ja sitten taas bussissa jos matkustaa, ei näe niin paljoa.

Desktop15

Miamista me jatkettiin vielä viikoksi New Yorkiin. Se oli iso. Miamin erittäin rennon letkeästä meiningistä suoraan New Yorkin älyttömään hulinaan ei ollut ehkä paras valinta. Mutta pari päivää kun NY:ssä oli ehtinyt olla, rupesikin jo tottumaan siihen väenpaljouteen ja meteliin. 😀 New York oli myös ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Vielä jäi muutamia asioita siellä näkemättä, joten ehkä sinnekin vielä suuntaamme joskus uudestaan.

New Yorkissa kannattaa pitää silmät auki ja lompakko visusti piilossa, taskuvarkaita siellä on nimittäin paljon. Myöhään illalla ei suositella metron käyttämistä, sillä myös metroryöstöjä on. Nämä asiat ehkä vähän hidasti mun haluani seikkailla siellä. Miamissa taasen oli oiken turvallista, varsinkin päiväsaikaan. Iltaisin kaduilla sitten pyöri kaikenlaista porukkaa, mutta kunhan ei syrjäkaduille lähtenyt seikkailemaan, niin turvallinen fiilis säilyi. 🙂

***

Tulevana viikonloppuna on Matkamessut. Me mennään Tuukan kanssa sinne vähän fiilistelemään ja katsomaan jos löytyisi joitain hyviä messutarjouksia. Ajattelinkin nyt tähän rustata teille pari vinkkiä, jossa kannattaa messuilla käydä.

1. Finnmatkat – Osasto ”Matkatreffit” -baari

Finnmatkoilla on tänä vuonna tosi hyviä messutarjouksia. Itseäni kiiinostaisi esim. Kanariansaaret, jossa en ole koskaan käynyt. Ja juuri luin jostain lehdestä, että esim. Fuerteventurasta on tullut sellainen ”treenajien lomakohde”.
Finnmatkat järjestää myös messuvalvojaiset pe-su, jolloin siellä julkaistaan jopa -50% tarjouksia.

2. Royal Caribbean Cruises – Osasto 7h14

Muistatteko, kun juuri viikko sitten kerroin, että yksi unelmani on ollut lähteä Karibian risteilylle? No nyt meinaan mennä vähän tutustumaan lisää näihin risteilyihin Royal Caribbean Cruisesin osastolle ja kyselemään vähän hintoja ja muita juttuja. Heillä on myös Dubaista lähtevä risteily, joka kiinnostaa.

3. We Travel – Osasto 6m80

We Travel järjestää matkoja Kroatiaan. Moni ystäväni ja asiakkaani on käynyt nyt viimeisen parin vuoden sisällä Kroatiassa lomamatkalla ja olen kuullut siitä vain hyvää. Sen vuoksi tämä ehkä vähän eksoottisempi matkakohde kiinostaa myös.

4. Levin matkailu – Osasto 7p51

Levillä olen ollut nyt parin kuukauden sisään pari kertaa, mutta voisin vaikka heti lähteä uudestaan. Siellä on ihan mielettömän leppoisa tunnelma ja niin hurjan kaunista. Levillä tuntuu ihan oikeasti siltä, että rytmi elää on hitaampi. Vähän niin kuin Miamissa. 😉 EasyGoing..

Siellä on myös ihanat Laura ja Emmi kertomassa Levi Wellness-matkailusta.

Desktop16

Matkamessuihin liittyy tänä vuonna Tempaudu -kisa. Kerron siitä hieman lisää.

TEMPAUDU -kisa on ehdottomasti sellainen, mihin kannattaa osallistua! Siinä on nimittäin aika ihan huikeat palkinnot! Kisaan pääset klikkaamalla tuota tempaudu-sanaa. 🙂 Sieltä löytyy säännöt.

#Tempaudu-kisaan on tullut nyt myös huikea lisäpalkinto: Neljä kolmen päivän lippua Ruisrockiin ja asuntoauto, jolla sinne matkataan!

Koska palkinto on niin rock, niin tätä settiä ei vain arvota – vaan voittaja päätetään Instagramissa! Tee näin:
* Ota kuva itsestäsi tempautumassa
* Merkkaa kuva hashtageilla #tempaudu ja #matkamessut ja olet mukana kisassa.
* Pyydä kavereita tykkäämään, sillä eniten tykkäyksiä kerännyt voittaa!
* Katso vielä passista tai ajokortista, että olet yli 18-vuotias, sillä tämä kisa on tarkoitettu täysi-ikäisille.

Voittaja julkistetaan sunnuntaina Matkamessuilla!
Kilpailuaika: 10.1.-23.1.2015

***

Messuilla on myös paljon kaikkea hauskaa ohjelmaa. Mm. näitä kannattaa mennä katsomaan:

– Mondo-lava : 
Perjantaina klo 16:00 Matkatreffit sokkona – Parit kohtaavat ensimmäistä kertaa.
Koe parien jännitys ennen yhteistä lomaa. Suomi24 Treffit ja Finnmatkat
(myös lauantaina klo 15:30)

– Rantapallo Meeting Point : 
Lauantaina klo 16:30 Kasvava trendi, Wellness-matkailu
PT Laura Peippo, Levi Wellness Club

– Sonera Inspiration Stage :
Lauantaina klo 13:00 Risteillen Karibian kahdeksalla saarella
Adalmina’s Secret -bloggaaja Anna-Katri.
Puheenvuoron tarjoaa Royal Caribbean

Näiden lisäksi hulluna eri tapahtumia ja puheita ja esityksiä ja sitten vielä osastoilla on kaikenlaista palmuun kiipeämisestä sewaylla ajamiseen ja allasbaareihin. 🙂

***

Ja sitten viimeisenä, muttei vähäisempänä:

ARVON VIISI KAHDEN LIPUN SETTIÄ (yht. 10 lippua) MATKAMESSUILLE!
Osallistumalla kilpailuun voit siis voittaa itsellesi ja kaverillesi liput.
Kilpailu alkaa nyt ja on voimassa torstaihin 21.tammikuuta klo 10 asti.
Voittajat ilmoitan blogini Facebook-sivuilla klo 12.

Kerro mihin sinä haluaisit matkustaa seuraavaksi?