Kotona on ihmisen hyvä olla.

Vai onko? Siis varmasti on ja niin pitääkin! 😀 Mutta mä olen silti sitä mieltä, että matkailu avartaa!

Me ollaan pienestä pitäen matkusteltu. Kun mä ja mun veli oltiin pieniä, me tehtiin ensin reissuja Eurooppaan ja Pohjoismaihin autolla ja yövyttiin hotelleissa. Jossain vaiheessa äiti ja pappa osti meille asuntovaunun ja sitten reissattiin ympäri Eurooppaa sen kanssa.

Tanskaan menevällä lautalla vuonna 1985.

Mä olen käynyt Ruotsissa, Virossa, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Luxemburgissa, Iso-Britanniassa, Kanariansaarilla, Tunisiassa, Maltalla, Kyproksella, Jenkeissä; Miamissa, New Yorkissa, Las Vegasissa ja Phoenixissa.

Oon nähnyt siis aika paljon ja oon tästä tosi kiitollinen. Suurin osa matkoista on tapahtunut lapsuudessa ja nuoruudessa. Muistot niistä on ihan huippuja. Varsinkin leirintäalue-elämä on jäänyt ihanana muistona mieleen. Meillä oli tapana aina tutustua kyliin ja kaupunkeihin. Missään paikassa ei yövytty vain yhtä yötä, vaan aina haluttiin pysähtyä ja tutustua. Niin maan kulttuuriin, nähtävyyksiin kuin ihan vaan olla pötköttää.

Tunisiassa hotellin altaalla.

Tuukan kanssa ollaan matkusteltu joka vuosi. Aina ei oo ollut rahaa mihinkään ulkomaanreissuun, mutta sitten ollaan lähdetty kotimaassa sellaisiin paikkoihin, jossa ei olla käyty ennen. Turun saaristossa ollaan käyty monesti, yövytty B&B:ssä tai leirintäalueella. Siellä myös lapsena käytiin. Niin ja tietysti Tuukan vanhempien mökki Nurmeksessa on paikka, jossa käydään joka vuosi.

Kaikki lomamatkat on olleet mahtavia! On oikeastaan vaan yksi paikka, johon en lähtisi uudestaan: Tunisia! 😀 Siellä ei ollut turvallinen olla. Se ei tuntunut mukavalta, kun hotellista ulos lähtiessä kaduilla pyöri huumeidenmyyjiä ja kaikenlaista sakkia, aseistettuja poliiseja ja vaikka mitä. Onneksi siellä oli hyvä hotelli, jossa vietimmekin sitten oikein treeniloman.

Miami Beachilla <3
New Yorkissa!

Miami on varmasti yks upeimmista paikoista, jossa oon käynyt. Fuerteventuran loma oli ihan huippu kokonaisuutena. Tanska on maana sellainen, joka on jäänyt positiivisena mieleen. Siellä käytiin monta kertaa lapsuudessa ja myös Tuukan kanssa ollaan Kööpenhaminassa käyty. Tanska on jotenkin lämminhenkinen ja ihana maa.

Mä olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, että kun raha ei kasva valitettavasti puissa, niin matkustaessa kannattaa aina valita uusi kohde. Se on siis vain mun mielipide. Monihan tykkää matkustaa monta kertaa samaan paikkaan, johonkin sellaiseen joka on joka kerta ollut nappivalinta. Mun mielestä on kiva käydä jossain ihanassa kohteessa joskus uudestaan, mutta saan ite rahoille vastinetta parhaiten näkemällä uusia maita ja kaupunkeja.

Nyt kun selailin vanhoja matkapostauksia ja mietin kaikkia maita, jossa oon käynyt – tuli heti matkakuume, vaikka ihan muutama viikko sitten tultiin kotiin Fuerteventuran lomalta. 🙂

Muistakaahan muuten hyödyntää 100€:n alennuskoodi Apollomatkoilta!! Tarjous on siis voimassa 31.12.2017 asti ja loman voi ostaa 2018 vuodelle. 🙂 Alekoodi on APOLLOMT ja sillä saa tosiaan 100€ alennusta Sport -lomakohteista, joita on yhdeksässä eri maassa. Mm. juurikin tuo meidän Fuerteventuran kohde, myös Thaimaasta löytyy ja seitsemästä muusta kohteesta. TÄSTÄ pääset katsomaan matkoja! <3

***

Lue matkakertomukset myös näistä:

* New York * Miami * Tunisia * Fuerteventura * Miami vs. New York

 

Miami – In my mind

TOIVEPOSTAUS

IMG_20150614_144705

Viime vuonna, tasan vuosi sitten olimme Miamissa. Olimme miettineet pitkään, että haluamme käydä New Yorkissa ja Miamissa ja löysimmekin netistä halvat lennot molempiin. Matkasimme ensin Miamiin viikoksi.

Hotellimme oli ihan super hyvä, jossa oli erinomainen asiakaspalvelu. Hotelli Ocean Five sijaitsi Miami Beachilla, kuuluisalla Ocean Drive -kadulla.
IMG_8675 IMG_8614 IMG_8627 IMG_8629 IMG_8633 IMG_20150611_162620Lentomme saapui Miamiin keskiyöllä. Silloin oli myös kova ukonilma. Olimme päästä pyörällämme lentokentällä ja ainoa mitä mietimme oli, että nyt täytyy löytää jostain taksi.
Löysimmekin pian taksijonon, jossa lentokentän työntekijät ohjasivat turisteja takseihin. Jonossa seistessämme ainakin pari ”muutakin” kuskia tuli tarjoamaan kyytiä. Luotimme kuitenkin vain keltaisiin takseihin.

Huoneeseen päästyämme uni tuli heti. Pääsimme siis samantien oikeaan rytmiin, eikä jetlag vaivannut meitä tuohon suuntaan mennessä.
Hotellihuoneen hintaan kuului meillä aamiainen. Kaikissa hotelleissa Jenkeissä ei aamiainen kuulu huonehintaan, mihin me suomalaiset ei oikein olla totuttu – täällä kun aamiainen kuuluu aina huonehintaan. Tämä siis kannattaa tarkistaa kun matkustaa Yhdysvaltoihin.
20150611_221522 20150612_111821 IMG_8640 IMG_20150611_093541 IMG_20150611_150822Heti ensimmäisenä päivänä me vuokrasimme pyörät pienestä pyörävuokraamosta Miami Beachilta. Pyöriä Miamissa saa vuokrattua myös mm. rannalla olevista CityBike-telineistä. Halusimme kuitenkin pyörät koko päiväksi ja vuokraus suoraan pyörävuokraamosta tuli halvemmaksi.

Pyöräiltiin Miami Beachin puolelta Miami Cityn puolelle ja siellä seikkailimme koko päivän. Pyörät on ihan loistava tapa nähdä kaupunkia. Saa olla ulkona, ei tarvitse ehtiä joihinkin tiettyihin bussiaikatauluihin tai maksaa kalliita taksimatkoja. Pyörän selässä näkee koko ajan ja samalla saa myös hyötyliikuntaa. 😉
20150612_075710 IMG_20150611_105652 IMG_20150612_124242-001 IMG_20150612_124452 MonnaMiamiSanotaan, että kesäkuu on Miamissa keskiarvoltaan sateisin. Mutta meillä kävi kyllä erittäin hyvä tuuri ilmojen kanssa. Ainoastaan tuloyön ukkonen satoi viikon aikana, muuten paistoi täydeltä taivaalta. Ja kuumasti paistoikin.
Oli ihana, että hotellimme oli nimenomaan Miami Beachin puolella, eikä Cityn puolella. Kävelimme hotelliltamme rantaan n.5min ja rannassa vietimmekin joka päivä monta tuntia.

Miami on tunnettu siitä, että hait liikkuvat siellä lähellä rantaa. Monena päivänä rannassa olikin hai-varoitus päällä, eikä veteen saanut mennä. Onneksi rannassa oli suihkuja, joissa sai käydä vilvoittelemassa. 🙂 Emmekä nähneet yhtään haita tai hain evää, vaikka vähän kyllä toivottiinkin.. 😉

IMG_20150612_154621 IMG_20150614_101423 IMG_20150615_075804

Ruoka Miamissa oli hyvin samanlaista ja samanhintaista kuin Suomessa. Ainoa iso ero oli annoskoko. Ravintoloissa annokset olivat selkeästi isompia kuin Suomessa. Ja toki siitä johtuen hinta tavallaan halvempi, kun samalla rahalla sai isompia annoksia.
Kävimme myös päivittäin WholeFoods Marketissa. Aivan super kauppa! Suosittelen ehdottomasti käymään tuossa kauppaketjussa, kun Jenkeissä vierailee. Sieltä löytyy niin laidasta laitaan kaikkea, että kukaan ei jää nälkäiseksi tuossa kaupassa.
Yksi hyvä juttu siellä oli myös erittäin runsaat ja kattavat lounaslaarit, josta sai koota itselleen lounaat mukaan.

Yhden päivän käytimme shoppailuun. Miami Beachilla ei varsinaisesti ole mitään shoppailuparatiisia, löytyy kyllä Zaraa ja Vicotria’s Secretiä ja mun suosikkia American Apparellia, mutta sitä isompaa shoppailukokemusta varten varattiin paikat shoppailubussista, joka tuli hakemaan hotellin edestä ja vei meidät Dolphin Mall:lle. Näitä isoja ostareita Miamin kupeessa on monia, mutta kaikkiin pitää mennä bussilla tai autolla. Ne ovat moottoriteiden varrella aina.
IMG_20150613_074850-001 IMG_20150616_135929Miamissa oli hyvä treenata loman ohessa. Ulkokuntosaleja löytyi Beachilta ja aamulla rannalla oli paljon lenkkeilijöitä. Mekin kävimme muutamana päivänä aamusta vähän treenailemassa ja saatiin hyvä startti päivään.

Ainoa asia mikä itseäni ”häiritsi” Miamissa oli se ns. huumemyönteisyys. Varsinkin Beachin puoli on tunnettu siitä, että sieltä saa katukaupasta ostettua ainetta jos toista. Ja me näimme sitä ostotapahtumaa jonkin verran. Meille myös yritettiin myydä pariin otteseen. Itselle tämä toi vähän sellaista turvattomuuden tunnetta, mutta toisaalta kun sitä tapahtui vain ilta-aikaan, se ei vaikuttanut loman yleisfiilikseen. Myös ekojen päivien jälkeen osasi välttää tietyn näköisiä porukoita ja vaihtaa kadun puolta.

Miami

Kaiken kaikkiaan Miami on ollut yksi parhaista lomakohteista ja paikoista, jossa olemme käyneet. Näitä kuvia selatessa ja postausta tehdessä tulikin vähän ikävä tuonne. <3
Uskon, että lähdemme vielä uudestaan Miamiin joku kerta!

***