Miksi on niin OUT olla samaa mieltä?

Tiedättekö, olen sitä mieltä ettei yksimielisyys ole trendikästä tällä hetkellä. On paljon trendikkäämpää keksiä toinen toistaan nasevampia ja napakampia vasta-argumentteja. Päteä ja päsmäröidä, varsinkin jos ympärillä on muitakin kuulijoita.

Miksi ajatellaan, että henkilö, joka on samaa mieltä toisten kanssa, on jollain tapaa yksinkertainen? Onko sitä tullut koskaan ajatelluksi, että entä jos joku ei pidä väittelystä? Tai miten se vanha sanonta ”viisas vaikenee”?

Ihan pikkutytöstä asti minulla on noussut karvat pystyyn pätemisestä. Minua on aina hieman ärsyttänyt sellaiset ihmiset, jotka kovaan ääneen huutelevat (usein vielä sellaiseen ylimieliseen ja kettuilevaan sävyyn) omia totuuksiaan. Toki on olemassa faktoja, että Tukholma on Ruotsin pääkaupunki ja Suomi on itsenäistynyt vuonna 1917. Mutta sitten on paljon asioita, joista ei ole yhtä ainoaa oikeaa. Tapoja elää, tapoja treenata, tapoja syödä, olla isä tai äiti, mielipide-eroja ja sen sellaisia.

Asiavirheistä voi toki huomauttaa, mutta eikö senkin voi tehdä hyvillä käytöstavoilla? On aivan eri asia sanoa, että ”voivoi tyttönen, ei se noin mene – se menee näin”, kuin ”aa, sinä olet tuota mieltä, mutta oletko ajatellut asian ehkä sittenkin olevan näin?” Ymmärrättekö mitä tarkoitan?

On hassua ja ihan älyvapaata ajatella, että itse olisi se ainoa, joka tietää faktat ja toinen ei. Toisten neuvominen ilman, että neuvoa on pyydetty on mielestäni toisen älykkyyden aliarvioimista. Eikä edes tarvitse olla älykkyyden, vaan ihan maalaisjärjen aliarvioimista. Tiedättekö niitä sellaisia tilanteita, joissa olet juuri tekemässä (tai jo tehnyt) jotain ja joku tulee sanomaan, että tiesithän sinä, että sinun pitäisi tehdä näin ja noin?

Minkä vuoksi sen ajatellaan olevan jotenkin heikkoa, jos on yksimielinen muiden kanssa usein? Että kyllä vahvat ja viisaat ihmiset uskaltavat sanoa eriävän mielipiteen ihan kaikkeen. Minkä vuoksi toisten mielipiteet otetaan loukkauksena omia valintoja kohtaan? Eikö vain sillä ole merkitystä mitä mieltä itse on omista valinnoistaan?

Jos minä teen asiavirheitä, otan palautteen vastaan. Ainakin heiltä, jotka sanovat sen asiallisesti. Jos joku bloggaaja kirjoittaa postauksen jostain herkästä aiheesta (tai ihan mistä vain mielipideasiasta) täyttyy kommenttikenttä useimmiten niistä juuri toista mieltä olevista kommenteista. Miksi samaa mieltä olevat pysyvät hiljaa? Koetaanko se vain myötäileväksi lässytykseksi ja miksi niin? Onko se vähän sama asia, kuin negatiivinen palaute asiakaspalvelutöissä. Aina enemmän annetaan sitä negatiivista palautetta kuin positiivista. Vai kuinka usein tulee kaupassa sanottua, että kiitos erittäin ystävällisestä palvelusta? Tuleeko herkemmin sanottua, jos on tyytymätön palveluun?

***

Lue myös: Miniloma Sappeella.

Epäsuositut mielipiteeni!

Hei! Tällaista postausta on nähty pitkin kevättä ja kesää monissa blogeissa! Nyt minäkin kannan korteni  kekoon ja kerron omia epäsuosittuja (tai jotenkin ihmeellisiä) mielipiteitäni. 😉

sis.mainoslinkkejä

En usko sääennusteisiin. En enää oikeastaan jaksa katsoa säätiedotuksia tai ennusteita, en usko niiden paikkansapitävyyteen. Mielummin katson ikkunasta ulos ja sen perusteella mietin mitä laitan päälleni tai mitä teen.

En tykkää sushista. Olen kyllä yrittänyt, mutta ei vaan jotenkin nappaa. Ainoa mistä tykkään on se, jossa on riisiä pohjalla ja kypsä lohenpalanen päällä. Eikä senttiäkään sitä merileväjuttua.

Mikä ihmeen SKAM? Tätä on hehkutettu paikassa jos toisessa, myös ystäväni  ja tätini on hehkuttanut. En ole katsonut jaksoakaan, enkä ainakaan tällä hetkellä löydä aikaa sen katselemiseen.

More is more! Siis runsaus, värikkyys, iloisuus, räiskyvyys!! Ai että! Ihanaa ja kaunista!


Housut – TÄÄLTÄ

Paita – TÄÄLTÄ

Rakastan vispipuuroa. Lisätyllä sokerilla. Olen syönyt kesän ajan iltapalaksi melkein joka ilta kaupasta ostettua valmista vispipuuroa ja jopa lisään sinne teelusikallisen sokeria. 😀 Oi nam!

Raejuuston lisääminen erinäisiin asioihin. En ymmärrä! En puuroon, en hedelmäsalaattiin. Raejuusto sellaisenaan tai korkeintaan johonkin suolaiseen ruokaan!

En jaksa snapchattia SEKÄ ig-storya. En vain kertakaikkiaan löydä aikaa molempiin. Ja toisaalta tuntuu tyhmältä jakaa molemmissa niitä samoja, koska kuitenkin myös samoja seuraajia molemmissa kanavissa. Siksi snapchat on kuopattu osaltani.

Oikeinkirjoitus! Siis yksi kirjoitusvirhe ärsyttää ehkä eniten: murunKAA , äitinKAA, koiranKAA… Sitä EI KIRJOITETA YHTEEN!! Kaa = kanssa ja se pitää kirjoitaa erikseen! -> Murun kaa, äitin kaa, koiran kaa… !!!

En ymmärrä kaverien keräämistä fb:ssä. Koska blogini ja ig:ni on suosittuja kanavia, haluan pitää fb:n sellaisena, jossa on ihmisiä kenet oikeasti tunnen. Tai olen edes kerran nähnyt. 😀

Viisivuotis-suunnitelmat on tylsiä. Elämää pitää elää, eikä mennä jonkun excel-tiedoston perusteella eteenpäin.

En pidä näistä sanoista / sanonnoista: masuasukki, CHECK, vaimoke, isäntä / emäntä, homma pelittää, jätän tämän vain tähän, kotiuttaa, pidä ittes miehenä / naisena, omnomnomonom…, menikö tunteisiin?

Tykkään Freddyistä! Haha! 😀 Ehdottomasti yhdet mun lempihousumalleista!

***
Oletteko samaa mieltä vai onko mielipiteeni epäsuosittuja? 😀