It’s London baby!

Lontoo on mulle jollain tapaa tuttu kaupunki. Oon käynyt elämäni aikana siellä useita kertoja. Lapsena perheen kanssa, nuorena ystävien kanssa ja nyt ihan aikuisiällä Tuukan kanssa. Nyt pääsin käymään Lontoossa ihan yksin, se oli jännää se! 😀

Mä en oo koskaan matkustanut yksin Långvikia pidemmälle! Mä oon sellanen ihminen, joka kaipaa ihmisiä ympärilleen. Vaikka toisaalta välillä kaipaan nimenomaan sitä omaa aikaa, ihan vaan yksikseni. Mutta jotenkin oon aina halunnut matkustaa yhdessä, kokea yhdessä nähtävyyksiä, uusia juttuja, makuja ja vaikka mitä.

Kun torstaina aamupäivällä lähdin hotellilta kävelemään kohti keskustan katuja, meinas pieni paniikki iskeä. 😀 Ei siis oikeasti, mutta se ihmispaljous taas yllätti! Porukkaa ku sieniä sateella! 😉 Muistan pari vuotta sitten New Yorkin matkalla miettineeni, että apua tätä väenpaljoutta. Nyt se sama fiilis tuli ensimmäisenä.

Mutta itse asiassa tällä kertaa se meni nopeasti pois. Siihen ihmismäärään tottui nopeasti ja oli ihan hauska tallata menemään siellä muiden seassa. Yksin matkustamisen ensimmäinen hyvä puoli tuli esiin oikeastaan shoppailussa! Kun mukana ei ollut miestä eikä lasta, sain mennä just oman mieleni mukaan niihin kauppoihin mitkä kiinnosti ja olla niissä niin kauan kun halusin. 😉

Torstaina ehdin kierrellä Oxford Streetillä parisen tuntia ja sitten lähdin takas hotellille. Valmistautumaan itse tilaisuuteen, jota varten tänne matkustin. 🙂 Siitä tilaisuudesta voit lukea TÄSTÄ jos et vielä lukenut.

Perjantaina heräsin aamulla kuuden aikoihin paikallista aikaa, eli Suomen aikaa kasilta. Kävin aamupalalla hotellin ravintolassa, jossa olinkin ensimmäinen ja ainoa pitkän tovin. 🙂 Istuin siellä tunnin verran, join kolme kuppia kahvia ja söin rauhassa. Se oli oikeastaan toinen hyvä puoli yksin matkustamisessa. Sai syödä just niin kauan kun itsestä hyvältä tuntui.

Aamupalan jälkeen tulin hotellihuoneeseen tekemään töitä muutamaksi tunniksi ja sitten mä lähdin taas keskustaan päin.

Tiedättekö mitä? Mä ihan sekosin tuolla kaupoilla! 😀 Mä ostan aika vähän nykyään itelleni mitään vaatteita, mutta nyt tuli kyllä ostettua itelle, Emmalle ja tuliaisiakin sen verran, että piti ostaa matkalaukku!! En kestä! 😉 Näissä kuvissa tässä yllä vain osa ostoksista. Hahaha.. apua.

Täytyy kyllä sanoa, että Lontoossa on tosi paljon kivoja vaatekauppoja, joissa on suhteellisen edulliset hinnat. Sellaista ”H&M”-tasoista hintaluokkaa. Ihania kauppoja, joita ei Suomessa oo. JA ihania kenkiä!!! Siis niin aikuisille kuin lapsille! Lontoossa on ehdottomasti paras valikoima kengissä ja vaatteissa verrattuna esim. NewYorkiin tai Berliiniin, joissa oon ite käynyt. Lasten / taaperoiden kenkävalikoima urheiluliikkeissä meinas lähteä ihan käsistä! Kaiken kukkuraks, kun ne maksoi vaan 25-30 puntaa per pari, niin voi luoja!

En ostanut Emmalle kuitenkaan loppujen lopuks ”kuin” kolmet kengät, kahdet lenkkarit ja yhdet sandaalit kesää varten.

***

Reissusta jäi kaiken kaikkiaan tosi kiva fiilis ja vaikka (varsinkin) iltaisin vaivasi kova ikävä Emmaa, teki tällainen pieni miniloma älyttömän hyvää! 🙂 Nyt odotan vaan sitä, että lento laskeutuu Helsinki-Vantaalle ja saan kaapata Emman syliin!!

Miniloma Sappeella.

*Sisältää mainoslinkkejä

Tämä loma tuli niin tarpeeseen! Saavuimme Sappeelle synttäripäivänäni, perjantaina 6.lokakuuta. Kaunis monivärinen luonto otti meidät vastaan ja siisti sekä viihtyisä loma-asunto toivotti tervetulleeksi. 🙂

Oltiin mietitty jotain pientä irtiottoa arjesta CitySurvivorsien jälkeen. Tämä Sappeen loma on osoittautunut täysin oikeaksi valinnaksi. Luonnon rauhaa, hiljaisuutta, kauniita maisemia, oma sauna jne.. Koirat nauttii, me nautimme ja Emma nauttii. 🙂

Löysin kesällä tarjouksen Sappee Chalets -kaksiosta Offerilan sivuilta. Siellä on edelleen tämä sama tarjous voimassa, eli Chalet-huoneisto 2 yöksi Sappeen Matkailukeskuksessa 2-4:lle alk. 99€TÄSTÄ pääset katsomaan lisää! 🙂 Tuo tarjous on voimassa on joulukuun 22.pvään asti! Eli hyvin pääsee myös nauttimaan laskettelurinteiden annista, jos lähtee vaikkapa joulukuussa pienelle minilomalle. 😉

Päätimme jo Helsingistä lähtiessä, että otamme nyt ihan täysin lomailun kannalta perjantain ja lauantain. Tietokoneet pysyi kiinni, luimme kirjoja, kävelimme vaellusreittejä ja nautimme vain koko perheen seurasta.

Täällä on ollut ihanan rauhallista, vaikka kuitenkin muitakin lomailijoita on näkynyt. Jotenkin vain tämä luonnon läheisyys ja kaupungin hälinän puuttuminen tekee niin älyttömän rauhallisen fiiliksen. En muista koska olisin Emman päikkärien aikana vain istunut sohvalla ja lukenut kirjaa. Se on tehnyt ihan uskomattoman hyvää.

Me olemme täällä vielä pari yötä ja tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen suljen taas koneen ja nautin hiljaisuudesta. Leikin Emman kanssa, lähdemme retkelle läheiseen pikkukylään, menemme koirien kanssa metsäkävelylle, lämmitämme ehkä tänäänkin saunan ja vain olemme. Niin ihanaa.

Kännykkä pysyy äänettömällä ja pyrin pitämään kaikki työajatukset ja ”se pitää muistaa tehdä”-ajatukset syrjässä.

Meistä kumpikaan ei ole aiemmin käynyt Sappeella, mutta tämän reissun jälkeen tulemme varmasti tänne toistekin! Suosittelen ihan suurella sydämellä tätä paikkaa. Laskettelurinteitäkin löytyy monia ja muutenkin ihana pieni laskettelukeskus ja mökkikylä.

***

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!