Viikonloppu yökkäreissä.

En muista koska oisin viettänyt koko viikonlopun kotona neljän seinän sisällä näin kokonaisvaltaisesti. Sunnuntaina oli pakko lähteä mukaan kauppaan, että sai hetkeks yökkärin pois päältä ja jotain muuta katsottavaa kuin pahvilaatikot, muuttolaatikot ja jätesäkit. 😀

Mutta mikä ihaninta, saatiin viikonlopun aikana pakatuksi lähes kaikki!! Pari kaappia jäi pakattavaksi enää viikolle ja ne menee jonain arki-iltana.

Mun pahin skenario muuttoa kohtaan oli se, että saadaan muuttopäivänä roudattua porukalla sänky, sohva, muut isot kamppeet ja pari laatikkoa vaatteita. Ja sitten tarttis tulla seuraavalla viikolla vielä pakkaamaan tänne vanhaan asuntoon. Sellaisia muuttoja joskus valitettavasti on ollut tässä elämän aikana. 😀 Ne loput tavarat ei kiinnosta enää pätkääkään, tulee ihan sellanen fiilis, että voispa ne vaikka heittää roskiin sieltä.

Me ollaan tehty aika isoa karsintaa taas tässä materian määrässä. Multa lähtee kirpparille iso iso kasa vaatteita. Emman vaatteita vietiin pari viikkoa sitten kirpparille jo etukäteen. Monta jätesäkkiä odottaa reissua sorttiasemalle.

Ollaan asuttu tässä vaan vuosi, eikä tavaraa oo sinä aikana ehtinyt tietysti kertyä ihan hirveästi. Tänne muutettaessa käytiin oikein kunnon KonMaritus läpi. Joten nyt alkaa olemaan se tilanne, että meillä on oikeasti sellaista tavaraa kaapeissa, jota käytetään.

Tää vuos oli siinä mielessä hyvä ”etappi”, koska nyt pakatessa pysty ajattelemaan, että jos tätä tuotetta (vaate, astia ihan mikä vaan) ei oo käytetty vuoteen – on sen aika lähteä kierrätykseen.

Emma on ollu hieno muuttoapu. <3 Se tykkää hirveästi puuhastella ja varsinkin iskää se auttaa mielellään. Mun kanssa se haluaa vaan syliin.. 😀 No ei, mutta siis oikeasti Tuukalla on joku tosi hyvä tatsi Emmaan tossa ”apuri-puuhassa”. Emma ihan aidosti on tohkeissaan, kun saa auttaa iskää. Se tietysti kantoi laatikoihin välillä vähän muutakin mitä pitäis, mutta paljon meni myös Tuukan antamia kevyitä tavaroita.

Tällaista viikonloppua siis tänne! 😀

Energistä viikon starttia kaikille! 🙂

Kuukausi muuttoon!

Ah!! Niin siistiä! Joka päivä odotan (me odotetaan) enemmän ja enemmän tammikuun loppua! Tammikuun vikana viikonloppuna päästään vihdoin muuttamaan meiän uuteen kotiin! Ihan älyttömän ihanaa! On niin kutkuttava olo, että ei meinaa housuissa pysyä. 😀

Keräsin tähän muutamia kuvia meidän kodeista lähivuosina. Toivotaan kyllä molemmat, että tuleva koti olisi pitkäaikaisempi kuin kaksi vuotta. 😉

Etelä-Haagassa asuttiin vuosina 2011-2014.
Etu-Töölössä asuttiin vuosina 2014-2016

Käytiin tapaninpäivänä pyörimässä siellä meiän tulevan kotimme ympäristössä. Tehtiin koirien ja Emman kanssa siellä pieni lenkki ja fiilisteltiin jo tulevia kotikulmia. Samalla käytiin katsomassa Emman mahdollisen päiväkodin huudeja ja tsekkailemassa reittiä sinne.

Ollaan myös aloitettu jo pakkaaminen. Tai no oikeammin purkaminen. 😀 Ollaan käyty keittiön laatikoita ja kaappeja läpi, heitetty pois sellaista mitä ei enää tarvita / käytetä. Ehjät ja hyvät astiat (mutta meillä käyttämättömät) ollaan pakattu kierrätystä varten ja ne, jotka meille jää laitettu vielä takaisin kaappeihin. Tänään tilasin meille muuttolaatikoita, jotka tulee sitten tammikuun puolivälissä.

Meinataan tehdä valmistelua muuttoa varten tällä kertaa. Käydään siis kaikki mahdolliset kaapit ja laatikot (myös kellarikomero) läpi jo ennen varsinaista pakkaamista. Sitten kun on muuttolaatikot perillä, voidaan vaan siirtää tavarat suoraan niihin. Yritetään tällä kertaa myös jaotella muuttoa varten ”tärkeät” tavarat eri laatikoihin. Se auttaa muuttoviikonloppuna huomattavasti, kun löytää ns. päivittäiset tavarat nopeasti ja helposti kaikkien laatikoiden keskeltä.

Emman ensimmäinen joulu vietettiin Etu-Töölön kodissa.
Meilahden kotiin muutettiin tammikuussa 2017.
Meilahden kodista on paljon ihania muistoja, Emman vauvavuodesta. <3
Meilahden kodin olohuone.

Mulla on vahvasti sellainen fiilis, että uusi kotimme tulee olemaan se ”the koti”. <3 Mua ihan kutkuttaa mahan pohjasta nytkin kun kirjoitan tätä. Kun mietin sitä elämää siellä uudessa kodissa, sauna lämpiää ja leikitään Emman huoneessa. Mun mielestä on ihan huippua, että koti on rauhallisemmalla alueella kuin nyt. Että meille ei kuulu runsasliikenteisen Mannerheimintien meteli ja kaupungin häly on kaukana. Vaikka vähän onkin haikea fiilis siitä, että 36 vuotta helsinkiläisenä tulee tiensä päähän, pääsee uudesta kodistamme Helsingin keskustaan junalla alle puolessa tunnissa. <3

Mä en tiedä miks, mutta mulla on vahvasti lämmin olo kun katselen ajatuksissani uutta kotiamme.

Uuden kodin ovella. <3

***