Neuvolakokemuksia

Emmalla oli eilen 1v-neuvola. Se vähän venähti, kun marraskuussa tuli jo täyteen vuosi. Ainoa vapaa aikaa marraskuulle olis ollut meidän matkan kanssa päällekkäin. Seuraava vapaa aika löytyi tammikuun alusta. Eikä sillä niin kiire ollutkaan. 🙂

Mua jännitti tää kyseinen neuvolakäynti tosi paljon. Tiesin, että siellä tulee kolme piikkiä pienelle. Aiemmat rokotukset on saaneet aikaan itkun, aika kovankin sellaisen. Mutta oireilta ollaan vältytty. Muistaakseni jotain ihan pientä lämpöä on noussut samana iltana, mutta ei muuta. Kuitenkin mua jännitti se miten Emma suhtautuu piikkeihin tällä kertaa.

Se tuntuu niin kamalalta, kun ei voi pikkuiselle selittää järjellä vielä tällaisia asioita. Että tämä on vain pieni kipu ja kohta helpottaa. Se tuntuu kamalalta, kun joutuu väkisin pitämään pientä itkevää rakasta paikallaan ja sitten neuvolantäti pistää piikkiä toisen perään. Mutta onneks se kipu hellittää pian.

Meillä on ollut onni matkassa neuvolan kanssa. Me saimme aivan ihanan neuvolantädin, joka jo mun raskausaikana oli todella mukava, eikä mistään asiasta tuomitseva. Olin kuullut silloin jo paljon sellaisia kokemuksia, että äidin painonnousua tai sen nousemattomuutta raskausaikana on neuvolassa päivitelty ihan olan takaa. Osoitettu syylistävällä sormella, jos painoa on kertynyt ja samalla sormella jos sitä ei oo kertynyt. Mutta mä en saanut kertaakaan sanomista mun painosta.

Emma on aina kasvanut käyrien mukana, siellä keskikohdassa. Kuten neuvolantäti on monesti sanonut, on Emma ihan keskiarvojen keskellä kulkeva lapsi. Emma ei oo tainnut vierastaa kertaakaan tätä meiän neuvolantätiä, vaikka on ollut niitä pahempiakin vierastusvaiheita. Eilen kun käytiin 1v-neuvolassa, oli se samalla viimeinen neuvolakäynti Töölön neuvolassa. Seuraavaksi käydään Espoossa.

Ainoa huonompi kokemus neuvolasta oli mun jälkitarkastus. Se tuntu vähän pintapuoliselta ja tosiaan silloin sain luvan lähteä liikkumaan / treenaamaan normaalisti. No, se arvio oli väärä. Siitä toki oon maksanut nyt hintaa vuoden verran. Olis ehkä täytynyt käydä vielä yksityisellä puolella tarkistamassa erkauman tilanne ennen kuin aloitin treenit.

Mutta joka tapauksessa voin antaa kyllä Töölön neuvolalle arvosanan 10+ !! Sinne on aina ollut mukava mennä, vaikka onkin ehkä jokin asia jännittänyt tai mietityttänyt niin Emman vauvavuoden aikana, kuin silloin raskausaikana. Mulla siis neuvolakokemukset on tähän asti positiivisia. 🙂

1v-neuvolakäynti meni mallikkaasti! Emma höpötteli omiaan, naureskeli ja hymyili neuvolantädille. Mun äiti oli mukana ja koko käynnin ajan oli mukava tunnelma. Vaa’alle Emma kapusi itse punnitukseen, mutta pituuden mittaaminen selinmakuulla ei ollut kiva juttu. Siitä nousi metakka. 😀 Kun oli piikkien vuoro ehdotti neuvolantäti meille, että laitetaan rokotukset kahdessa erässä. Näin tehtiin! Eilen saatiin mpr ja kaksi muuta haetaan avoimesta myöhemmin. Rokotus sattui tai ainakin se tilanne pelästytti, itku oli kova. Mutta onneks siitä selvis niin Emma kuin mäkin! 😀

***

Minkälaisia neuvolakokemuksia teillä on?