Nimi kertoo kantajastaan!

Vai kertooko? Eihän etunimeä saa itse päättää, sen päättää vanhemmat. Tai sitten jos hakee joskus nimenvaihtoa, niin sitten tietysti voi päättää itse.

Useinhan vanhemmat katselee pientä vastasyntynyttä ja miettii, että onko tämä nyt Inkan vai Emman näköinen? Vai ehkäpä Hertan tai Martan? Kun lapsi kasvaa nimen kanssa, on hän nimensä näköinen. Tiedättekö mitä tarkoitan? Toki myös monilla vanhemmilla on mielessä joku nimi jo ennen kuin vauva edes syntyy. Se voi olla myös suvun ”perintöä”.

Entäs koiran ja kissan nimet? Mielestäni on hauskaa, kun jonkun koiran nimi on Timo tai Anneli. Sellainen oikein ihmisen nimi. Me saimme päättää Pimun nimen, mutta Gere oli Gere – koska opaskoirakoululta se annettiin. Gere syntyi G-pentueeseen ja hänestä tuli Gere, niin kuin Richard. 😉

Minä halusin pienenä, että nimeni olisi ollut Tiina. Monna oli jotenkin liian erilainen silloin ala-asteella. Silloin ei ollut vielä niin paljon erilaisia nimiä. Oli Lauraa, Tiinaa, Maijaa ja sen sellaisia. Nykyään taas nimi voi olla Brooke, Ridge, Sahara tai vaikkapa Kumina. Se on aika hauskaa! Nimien kirjo kasvaa koko ajan, mutta perinteiset nimet nostaa myös päätään. On pikkuisia tyyppejä, joilla on ihania vanhoja suomalaisia nimiä: Hertta, Martta, Olavi, Iivari jne.

Luin jostain, että Emma-nimi on ollut viiden suosituimman tytön nimen joukossa jo vuosia. Se oli hämmästyttävä tieto, koska silloin kun mietimme nimeä Emma, emme oikeastaan kumpikaan tunteneet tai tienneet kuin yhden tai kaksi Emmaa. Mielestäni Emma on ihana nimi. <3 Kaunis, perinteinenkin, mutta ei kuitenkaan ihan kaikesta yleisin.

Yläasteella aloin jo pitämään kovasti nimestäni. Oli kivaa, kun luokalla tai edes koko koulussa ei ollut muita Monna-nimisiä. En elämäni aikana ole tavannut ketään Monnaa. Tiedän muutaman tutuntutun, jonka nimi on Monna. Väestörekisterikeskuksen mukaan Monna on annettu etunimeksi 137:lle ihmiselle vuodesta 1899 lähtien. Kymmenelle miehelle ja 127:lle naiselle. 2010-2017 välisenä aikana Monnaksi on kastettu 9 tyttölasta.

Koska nimi kertoo kuitenkin jotain, olen miettinyt pitäisikö blogini nimeksi vaihtaa pelkkä MONNA? Koska blogi ei ole enää vain treeniblogi, vaan hyvinvointiblogi, jossa kerrotaan paljon myös perhejutuista – ei Monna treenaa ole enää kovin kuvaava nimi. Mutta kuitenkin blogini on aina ollut sen niminen.. Hmmm.

Mitä mieltä te olette? Kertooko nimi kantajastaan? Mikä on teidän nimenne? Tykkäättekö siitä? Entä lapsenne tai koiranne nimi? 🙂 Olisiko blogin nimenvaihto hyvä idea?

***