Emman yöt uudessa kodissa!

Meillä on ollut noin vuoden ikäisestä asti ihana tilanne öisin; Emma nukkuu n.12h yössä putkeen. Toki on öitä silloin tällöin, kun pieni herää keskellä yötä (ehkä painajaiseen?) ja ei sitten nukahdakaan itsekseen, vaan haluaa äitin tai isän viereen hetkeksi. (joskus puoleksitoista tunniksi tai lattialle pinnasängyn viereen nukkumaan..en myönnä 😉 )

 Matto TÄÄLTÄ.

Ennen muuttoa olin kuullut ”huhuja”, että lapsen unirytmi tai unenlaatu saattaa heiketä muuton jälkeen hetkeksi. Ensimmäinen viikko meni kuin unelma! 🙂 Emma nukahti n.klo 19-19.30 ja heräsi n.klo 07. Mutta nyt viime viikolla alkoikin uni mennä vähän sekavaksi.

Emma on nukahtanut viimeisen viikon ajan illasta riippuen klo 19-22 välillä. Muutamana yönä uni on maistunut putkeen sen 12h. Mutta myös useana yönä on Emma herännyt n.klo 02-03 välillä, eikä uni oo tullut takaisin ellei äiti tai iskä istu vieressä. Yhtenä yönä siinä vieressä istuttuani 1,5h otin Emman jopa meiän väliin nukkumaan. Noh, se ei ollut ehkä mikään paras ratkaisu! 😀 Sehän oli Emman mielestä vaan hauskaa, onneksi nukahdettiin koko perhe vielä aamuyön tunteina hetkeksi.

Nyt alkaa taas silmänaluset tummumaan ja väsymys painamaan. Juuri kun oltiin totuttu jo siihen, että öisin saa nukkua koko perhe. En tiedä mistä tää johtuu. Onko se oikeasti uuden kodin tuoma jonkinlainen pelko öisin kun herää? Vai onko se flunssa, joka pienellä on ollut nyt vajaan viikon? Hampaita ei (luojan kiitos) juuri tällä hetkellä oo tulossa ja kävely kuin juoksukin sujuu jo kuin vanhalta tekijältä. 😉

Emmalla alkaa päiväkoti (3 päivää viikossa) tosiaan parin viikon päästä ja mua jo nyt vähän jännittää, että muuttuuko yöt vielä tästä levottomammiksi uuden tilanteen edessä..?!

Tosin viime yönä Emma nukkuu taas kuin enkeli klo 19.30-06.30. ❤

Miten teillä taaperot nukkuu? Vinkkejä, kokemuksia, anything?! 😉 😀

Ainiin; Ihanaa ystävänpäivää kaikille!! ❤❤❤

***

 

Nää yöt ei anna armoo..

*Sisältää mainoslinkkejä

Tuukka kysyi minulta yksi päivä, että jos saisit päättää jonkun yhden asian, minkä saisit taikaiskusta takaisin, niin mikä se olisi. Siis jonkun sellaisen asian, joka oli ennen Emmaa.. 😉 Tuukka antoi esimerkiksi mm. treenaamisen, kropan ennen raskautta, katkeamattomat yöunet jne.. Minun ei tarvinnut miettiä kokonaista sekuntiakaan vastausta: Katkeamattomat yöunet!

Uni on ollut minulle aina todella tärkeä asia. Olen aina nukkunut todella hyvin, nukahtanut helposti ja rakastanut pitkiä yöunia. Suurin osa pienten lasten vanhemmista kuitenkin tietää, että pitkät yöunet, katkeamattomat sellaiset, on hetken aikaa vain unelmaa.. 😉 Toki on lapsia, jotka jo ihan pikkuvauvasta lähtien nukkuu kahdeksan tuntia yössä heräämättä. Mutta suurin osa pienistä vauvoista sinne taaperoikään asti nukkuu vähän niin ja näin. 😀

Niin meillä ainakin. Emmalla on yöt olleet vaihtelevia ihan syntymästä lähtien. Alkuun tietysti haettiin kaikenlaista rytmiä ja totuteltiin uuteen elämään. <3 Parin kuukauden iässä Emmalla alkoi selkeästi olla jo yön ja päivän erottaminen jollain tapaa ymmärryksessä.

Noin kuukausi sitten, Emman ollessa vajaa viisikuukautinen, alkoi oikeastaan säännöllinen rytmi löytymään öihin. Hän nukahti aina n.klo 20 aikoihin ja heräsi klo 06-07. Heräsi yön aikana 2 tai kolme kertaa syömään ja sitten takaisin unta palloon. Ihan viimeiset pari viikkoa (ennen puolen vuoden hulinoita ja hälinöitä) hän heräsi enää kaksi kertaa yössä. Ensimmäinen herääminen oli vasta klo 02-03 välillä ja toinen joskus siinä viiden tietämissä.

Nyt kuitenkin puolen vuoden tietämillä hänellä alkoi yöheräilyt lisääntyä ja se nukkumaanmeno vaikeutua, kuten kirjoitin täällä. En tiennyt, että myös puolen vuoden iässä vauvalla tulee tiheän imun kausi, vauva alkaa kokemaan eroahdistusta vanhemmistaan ja sitten vielä se kaiken uuden oppiminen tekee öistä hetkellisesti levottomampia taas hetkeksi. Kuuden kuukauden iässä vauva ymmärtää, että ei ole äidin kanssa sama henkilö ja alkaa kokemaan eroahdistusta varsinkin iltaisin, kun pitäisi yksin nukahtaa omaan sänkyyn.

Olen myös kuullut ystäviltäni, että sitten kun opitaan seisomaan ja kävelemään, yöt saattavat muuttua vieläkin levottomammiksi. 😀 Kun ei pikkutyypit malta nukkua, vaan haluavat päästä toteuttamaan kaiken uuden oppimansa.

Ja sitten kun erehtyy lukemaan, että puolen vuoden iässä olisi hyvä jättää jo yösyötöt kokonaan pois ja vauvan pitäisi opetella nukahtamaan yksinään… Jaa-a!! Ei kyllä minusta vielä ainakaan näihin ratkaisuihin ole. Kyllä meidän pienellä tytöllä on vielä nälkä ainakin sen kerran yössä. En myöskään halua, että hän joutuisi yksinään itkemään eroahdistuksissaan pimeässä makuuhuoneessa ja sitten nukahtamaan itkuunsa. 🙁 Olen sitten nynny äiti tai en, haluan että pienemme tuntee olonsa turvalliseksi ja saa nukahtaa äitin tai isän paijaukseen. Ainakin nyt vielä hetken aikaa.

***

Vila-tyynyliinat (vaalea roosa)

Vila-tyynyliinat (vaaleanvihreä)

Dani-pussilakanasetti (nyt alessa -30%)

Vila-aluslakana (muotoonommeltu)

***

Aurinkoista ja ihanaa lauantaita kaikille sinne! <3 Kertokaa ihmeessä omia yökokemuksia!