Ex tempore Tallinnaan!

Samat aiheet ne pyörii aina tietyn aikaa ilmoilla, ainakin omissa kirjoituksissani. Ne on ne aiheet, jotka sillä hetkellä polttelee mieltä. Tai muuten vain mietityttää tai kiinnostaa. Tällä hetkellä se on aikatauluton elämä. Ainakin edes kesäloman ajan.

Laitoin maanantaina illalla viestiä äidilleni ja veljelleni, että lähdetäänkö keskiviikkona käymään päiväretkellä Tallinnassa. Heillä ei ollut mitään sovittuna, joten varasin meille liput. Lähdimme nelistään, Emma, minä ja äitini ja veljeni. Tuukka jäi kotiin koirien kanssa, viettämään omaa aikaa.

Keskiviikkona aamusta asti oli sininen taivas. Oli tosi kiva lähteä käymään Tallinnassa. Yksi kivoimmista asioista siinä oli se, että sitä ei ollut pitkin kevättä suunniteltu ja lyöty kalenteriin, vaan se tapahtui ex tempore. Tietysti kivaa oli myös seura ja myös Tallinnassa paistanut aurinko siniseltä taivaalta.

Päätimme vanhaan kaupunkiin kävelemisen sijaan suunnata suoraan satamasta Telliskiven alueelle. Oletteko käyneet? Jos ette, käykää siellä seuraavalla Tallinnan reissulla. Sieltä löytyy ihania kahviloita ja ravintoloita, myös ihana tori/kauppahalli. Ja yksi ihana lastenvaateliike, nimeltä Nona. 🙂

Kävimme syömässä ravintolassa nimeltä F Hoone ja pyörimme Telliskiven alueella hetken aikaa. Sitten olikin jo paluumatkan aika.

***

Olen pitänyt juhannuksen jälkeen ja aion pitää heinäkuun ajan kalenteria hyvin tyhjänä. En halua sopia mitään. Koska en halua ottaa nyt stressiä aikatauluista. Jos mieleni tekee lähteä vaikka uimaan Kumpulan maauimalaan Emman kanssa, haluan voida tehdä sen ilman, että pitää miettiä oliko jotain sovittua tälle päivälle. Tai toisaalta, jos haluan vain olla kotona tekemättä mitään, niin sekin on ok.

Miten sinä rentoudut?

Olin ystäväni kanssa viettämässä laatuaikaa keskiviikkona. Olemme molemmat yksityisyrittäjiä ja kohta myös molemmat äitejä. (ystävälläni laskettu aika kesäkuussa)
Meillä on ollut nyt kolmena vuotena peräkkäin perinteenä järjestää aina toukokuussa Prinsessapäivä.

Prinsessapäivänä tehdään kaikkea mukavaa, prinsessojen hommia. 😉 Yrittäjinä on oikeasti vaikea viettää vapaapäivää, koska aina joku työjuttu pyörii mielessä ja/tai sitä ”vain nopeasti” katsoo onko meilissä mitään. Prinsessapäivänä laitetaan sähköpostit kiinni ja unohdetaan kaikki työhön liittyvä. Olemme käyneet näinä vuosina mm. erilaisissa hoidoissa, syömässä vähän spessuimissa ravintoloissa, shoppailemassa jne..

Nyt tänä vuonna päivää viettäessämme pohdimme, että miten me rentoudutaan arjessa. Ja kysymys olikin aika vaikea.

Jotkut meditoi rentoutuakseen, vaikkapa 10min joka päivä. Jotkut lähtee metsään kävelylle ja kuuntelee metsän ääniä, ilman sosiaalista mediaa ja musiikkia korvilla. Jollekin rentoutumisen voi tarjota hetki vaahtokylvyssä. Monilla on joku tapa rentoutua. mutta meidän molempien oli jotenkin todella vaikea miettiä, että mikä se rentoutumistapa on meidän arjessamme.

Minä tykkään saunasta ja tykkään vaahtokylvystä. Meillä ei kuitenkaan ole saunaa, eikä kylpyammetta. Metsään olisi ihana lähteä talsimaan ja vain kuunnella ja katsella, aistia ympärillä tapahtuvia ja olevia asioita. Mutta mukana on aina joko koirat tai Emma tai koirat, Emma ja Tuukka. 😀 Vaikka ihania hetkiä nekin on, ne ei ole sellaisia selkeitä rentoutumishetkiä. Sellaisia, jonka aikana ei tarvitsisi olla mitään kenellekään.

Yksi lukijani, pienen lapsen äiti kommentoi hyvin, viesteihin vastaamiseen; Ei vaan jaksa olla jatkuvasti olemassa jotakuta muuta varten ja lyhyet omat hetket käyttää mieluummin omassa rauhassa olemiseen kuin ”asioiden” hoitamiseen. Tämä pätee oikeastaan siihen rentoutumiseen itselläni. Mutta miten sitä onkin vaikea toteuttaa? Kun Emma nukkuu päikkäreitä, en oikeastaan ikinä enää itse nuku, vaan teen jotain muuta. Tiskaan, siivoan, vastailen blogikommentteihin tms.

Tai sitten kun sanon Tuukalle, että minä otan nyt tässä hetken omaa aikaa, on minulla se hiton kännykkä kädessä ja selailen instagramia, facebookkia ja muita todella tärkeitä juttuja.. Lukeminen rentouttaa ja sitä olenkin nyt taas alkanut ottamaan takaisin. Joko jotain naistenlehteä, kirjaa tai BookBeat:n appin kautta kirjaa. Meri on toinen mikä rentouttaa, mutta harvemmin sitä löytää itsensä seisoskelemasta merenrannalla katsomassa aaltoja.

Toisaalta, tämäkin on varmasti isosti ajatuksen voimasta kiinni. Jos ajattelisikin, että ne yhteiset päiväretket Emman, koirien ja Tuukan kanssa olisikin nimenomaan tapa rentoutua. Koskaan niinhän ne on. Ei me silloin puhuta töistä (ainakaan yleensä). Sitä vaan helposti on koko ajan kiire johonkin ja missä ikinä onkaan, koko ajan miettii mitä muuta kaikkea tänään pitääkään vielä muistaa tehdä. Olen huomannut, että läsnäoleminen tilainteissa ja kaiken muun ulkopuolella olevan unohtaminen hetkeksi on paljon vaikeampaa nykyään.

Olen nyt lukenut BookBeat:n kautta Jutan kirjaa Mielen päällä ja olen taas jotenkin herännyt siihen, että mitä kaikkea mielen hyvinvointi ja henkinen hyvinvointi pitääkään sisällään. Aionkin nyt ihan todella panostaa siihen, että keskityn asioihin joita teen. Olen läsnä ja etsin niitä rentoutumiskeinoja. Vaikka ei olisikaan sitä vaahtokylpyä.. 😉

***
Mitkä on sinun tapasi rentoutua? Kerro vinkkejä! 🙂

Lue myös: Kesän lukulista!

(Kesän lukulista-postaus sisältää ilmaiskoodin BookBeat:iin 😉 )