Ällöttävät miehet, koirat ja kaikkitietävät.

Mulla on kuulkaa oikein sellanen paasausfiilis nyt! Ihan niinku syyhyttää päästä paasaamaan!! 😀 Mä päätin tehdä vanhan kunnon paasauspostauksen pitkästä aikaa ja kerätä siihen muutamat asiat, joista haluan paasata. Haha! Mulla on erinäisiä aiheita, mistä oon kiehunut täällä taustalla ja nyt niistä sitten muutama tähän. Ei missään tärkeysjärjestyksessä, silllä nää on kaikki tärkeitä. Erittäin. 😉

***

Te ällöttävät miehet, jotka lähettelette viestejä meille bloggaajille tyylillä ”voisitko myydä sun alushousut”, ”lähetä mulle joku kiva kuva susta” TAI jopa pistätte viestiin mukaan kuvan rumasta vehkeestänne; LOPETTAKAA!! Kukaan itseään kunniottava bloggaaja (tai yhtään kukaan muukaan nainen) ei halua katsella kuvia tuntemattomien miesten kaluista, ei halua lähettää itsestään alastonkuvaa likaiselle ällöttävälle miehelle, eikä aio myydä alusvaatteitaan yhtään mistään hinnasta. Siis lopettakaa typerät viestinne!

***

Te ihmiset, jotka pidätte koirianne vapaana taajama-alueella; lopettakaa se. Se on kiellettyä ja se on typerää. Vaikka kuinka tunnette oman koiranne ja se on maailman kiltein ja tottelevaisin koira, voi se reagoida yllättävälläkin tavalla kun vastaan tuleekin ennalta-arvaamaton hyvin leikkisä ja sosiaalinen koira. Tai jos teidän koiranne on kiltti ja söpö ja ihana ja maailman parhain, se vapaana juostessaan saattaa juosta erittäin agressiivisen, ison ja vaarallisen koiran luokse ja olla sitä myöten selvä tapaus. Poliisi voi sakottaa koirien vapaanapitämisestä taajama-alueella sen nähdessään.

***

Te kaikkitietävät päällepäsmärit; lopettakaa. Olkaa välillä hiljaa ja kuunnelkaa mitä muillakin on sanottavaa. Te ette ole ainoita, jotka asiasta kuin asiasta tietää kaiken – vaikka usein niin luulette. Avatkaa korvanne ja kuunnelkaa. Ei se teidän asemaanne heikennä. Ootteko te joskus kuulleet sanonnan ”viisas vaikenee”? Niinpä. Miettikääpä sitä sitten kun seuraavan kerran kerrotte faktaa asiasta kuin asiasta kovaan ääneen, miettikääpä kunnioitaako jokainen läsnäolija maata jalkojenne alla ja pitää teitä maan viisaampina tietäjinä? Vai huokaileeko ehkä jokainen syvällä sisimmässään, että olispa tuo jo hiljaa.

***

Huh! Sainpahan sanottua.
Kiitos ja anteeksi. Hah! Tai ei oikeastaan ees anteeksi.
Puspus ja kivaa päivänjatkoa! <3

-Monna

 

Kehitys loppuu tyytyväisyyteen!

Miksi niin moni ajattelee, että kun on tyytyväinen itseensä se on huono juttu?
Että ”kehitys loppuu tyytyväisyyteen”.
Mun mielestä se on tyhmä väite.

Tyytyväinen voi olla, mutta haluta silti jotain kehitystä itselleen.
Eihän ne kaksi asiaa voi (tai ainakaan pitäisi) sulkea toisiaan pois.

Kuinka moni teistä voi sanoa, että ”mä olen tyytyväinen itseeni”?
Toivottavasti moni!!
Ei se ole huono asia. Ei sitä pidä hävetä tai kainostella.
Itseään pitää rakastaa ja juuri sen vuoksi voi tyytyväisenä kehittää itseään. Niin fyysisesti kuin henkisesti.
20141121_101338
Kirjoitin jokunen aika sitten jutun Olet kauniimpi kuin uskot!.
Juttu keräsi todella paljon kommentteja ja se oli ihana huomata. Ihmiset halusivat kertoa itsestään muutaman hyvän asian, jonka kuulivat joltain läheiseltään.
Haluttiin jakaa hyvääoloa ja positiivisuutta itseään kohden.
Ilman, että juttuun liittyi mitään palkintoa. 😉 Palkinto oli se, että jokainen lukija sai itselleen hyvänmielen. Ja ehkä se tyytyväisyys itseään kohtaan taas pikkaisen enemmän kasvoi.

Olen muutenkin paasannut siitä monesti, että itseään olisi hyvä oppia rakastamaan.
Juuri sellaisena kuin on.
Jokaista meitä on vain yksi, se olisi hyvä muistaa. Jos et itse ajattele olevasti tärkeä, miten luulet muiden ajattelevan sinusta?
Itseinhon kautta on vaikea hakea tuloksia. Joillekin toki toimii negatiivisuus, mutta väitän ettei positiivisuudesta olisi haittaa kellekään.
Kun itseään peilistä katsoen tokaisee, että hyi hitto – tuoko se positiivisuutta? Tuoko se tyytyväisyyttä itseensä? Alkaako kehitys siitä?

Eikö itseään olisi mahtava lähteä kehittämään rakastamalla?
Kun seuraavan kerran katsoo peiliin, sanoisikin: ”Okei, tossa mä oon. Se oon juuri minä, minä joita ei oo toista tässä maailmassa. Olen ainutlaatuinen. Mä haluan tehdä hyvää tälle kropalle, tälle pääkopalle. Itselleni. Oon tyytyävinen itseeni, rakastan itseäni. Mutta haluan kehittää vartaloani vielä hiukan.”
Miltä se tuntuisi?

Joka kerta kun sanot ääneen, hyi saakeli kun mä oon läski. Ja laitat instagramiin kuvia itsestäsi hashtagilla fat to fit jnejne. Mietitkö koskaan, mitä joku sinua isompi siitä ajattelee? Jos olet oikeasti normaalipainoinen ihminen, tai vaikkapa vähän pyöreäkin, mieti sanomiasi. Mieti miten se itseinho ja sen ääneen sanominen tai someen laittaminen vaikuttaa muihin? Oletko muka oikeasti FAT? Vai oletko kenties aivan huikeassa kunnossa ja vatsan ympäriltä löytyy vähän pehmeää – luokittelet itsesi läskiksi? Mietipä miten joku oikeasti ylipainoinen, heikolla itsetunnolla varustettu ihminen tuntee tällöin? Ajatteleekohan hän, että voi vitsit joo onpa toi Pirkko muuten oikeasti tosi lihava, hyi hitto sentään. Vai luuletko, että hänestä tuntuu ehkä vähän pahalta? Luuletko, että joku anoreksiaa sairastava nuori tyttö katsoo kuvaasi, jossa vatsapalasi jo selkeästi erottuu, mutta hashtagissa lukee lihavat on leppoisia, että hän ajattelee joo kyllä on muuten on tuo Sirpa lihava. Vai meneeköhän hän peilin eteen ja katsoo omaa vartaloaan vääristynein silmin ja menee oksentamaan?

En väitä etteikö jokaisella saisi olla omia tavoitteita ja omia haaveita ja vaatimuksia kehoaan kohtaan.
Mutta olisi hyvä muistaa, että omilla sanoilla ja teoillaan on usein heijastumia muita kohtaan. Varsinkin tässä nykymaailmassa kun internet ja some-maailma on niin jumalattoman isossa roolissa nuorten silmissä ja kaikkien muidenkin, olisi hyvä ehkä miettiä pari kertaa tekojensa seurauksia.

Itse käynnistin kuukaudekiristely-kampanjan pari viikkoa sitten.
Sanoin silloin, että oma syöminen oli heittänyt häränpyllyä ja treenaaminen vähentynyt. Olo omassa kropassa oli tukala ja turvonneempi kuin yleensä. Sanoin silti, että olen tyytyväinen itseeni, mutta haluan vähän haastaa itseäni ja kehittyä.
Mulla ei tulisi mieleenkään mennä jollekin mun ystävälle, jolla on hiukan ylipainoa marisemaan, että voi hemmetti ku mä oon läskissä kunnossa! Ei ikinä!!
Tai kirjoittaa facebookiin statuspäivitys, että voi itku kun oon läski ja hyi hitto! Ei ikinä!!

Mua suututtaa katsoa instagramista kuvia ihmisistä, jotka on oikeasti aivan huikeassa kunnossa ja kutsuvat itseään lihavaksi!! Se ihan tosissaan saa mun sapen kiehumaan.

 

Olkaa tyytyväisiä itseenne.
Rakastakaa itseänne.
Aloittakaa kehitys oppimalla rakastamaan itseänne.

♥: Monna

20141121_101455