Lämmin sydän SEKÄ nätti takapuoli.

Voi kuulkaa. On taas lempikirjoitukseni paikka: paasaus!

Paljon on ollut nyt juttua blogeissa ja mediassa somen paineista. Se on äärimmäisen hieno asia, että asiaa on alettu tuomaan esille niin paljon. Toivon, että se esilletuonti saavuttaa myös niitä nuoria somen käyttäjiä. MUTTA haluan kuitenkin sanoa taas sanasen. Nimittäin siitä, että eihän ne asiat taaskaan ole niin mustavalkoisia tai joko-tai-juttuja.

Olen itsekin kirjoittanut jo vuosia siitä, että ulkonäkö ei saisi olla prioriteetti nro 1. Siitä, että sixpack ja pyöreä peppu ei tuo yksinään onnea. Moni teistä varmasti muistaa kirjoituksiani aiheesta jo parin vuoden takaa. Se on huolestuttavaa kuinka kauniiksi some tekee ihmisten elämät, on tosiaan se valkoinen koti ja virheetön iho. Päivät on pelkkää linnunlaulua, skumppaa ja kauniita ystäviä. Niin ja tietysti niitä nättejä takapuolia. 😉 Kaikilla ei riitä valitettavasti harkintakykyä siihen, mikä on totta ja mikä on kaunisteltua totuutta. Tai pahimmillaan valheellista totuutta.

Ystäväni Emmi kerran sanoi hyvin somesta. Ihmisten pitäisi nähdä kuvien taakse. Siihen mitä kuvassa ei näy. Eikä hän kirjaimellisesti tarkoittanut pelkästään sitä, että kuvan ulkopuolelle on rajattu sotkuinen koti. Vaan ihan kaikkea. Ymmärrätte varmasti mitä tarkoitan.

Mutta se mikä minua vähän häiritsee tässä somen paineiden puimisessa mediassa on se, että ei pohdita ollenkaan toista puolta. Harvoin ihmiset kuitenkaan ovat ihan niin yksipuoleisia ja yksivärisiä. Monelta ihmiseltä löytyy monta erilaista puolta ja kiinnostuksen kohdetta. Minä olen itse loistava esimerkki siitä! Rakastan kauniita asioita! Rakastan kauniita vaatteita, pitkiä hiuksia, lyhyitä hiuksia. Rakastan treenaamisen tuomaa hyvää oloa, endorfiinien täyttämää kehoa. Mutta tykkään myös siitä, että peilikuvani miellyttää minua. Olen äärimmäisen lämmin sydämeltäni, haluaisin kaikille hyvää. En halua ajatella kenestäkään lähtökohtaisesti pahaa. Rakastan ystäviäni. Perhe on minulle kaikki kaikessa ja tekisin mitä vain tyttäreni vuoksi. Mutta olen silti välillä hyvin turhamainen, tykkään tyttömäisistä jutuista: meikkaamisesta, hiusten kihartamisesta ja korkokengistä.

Ihan vähän meinaa pää hajota siihen, että nykyään täytyisi olla koko ajan todistelemassa jotakin. Jos laittaa kuvan instagramiin ripsipidennyksistä, pitää samalla muistaa kertoa, että toivoo maailman rauhaa. Jos ostaa vaatteen H&M:stä, ei voi samalla sanoa ostavansa mielellään kotimaista laatua. Jos kertoo treenitavoitteekseen pyöreän pepun ja kauniit hartiat, pitää heti seuraavana kertoa, kuinka juuri lahjoitti Pelastakaa Lapset Ry:lle viisituhattamiljoonaa. Jos syö jauhelihaa, ei voi tykätä oikeasti eläimistä. Jos käy maanantaina treenaamassa vaikka on pienen lapsen äiti, pitää todistella koko maailmalle sunnuntaihin asti kuinka rakastaa omaa lastaan. Jos laittaa selfien someen, on turhamainen eikä sydämeltään lämmin.

***

You got the point! Eikö vaan?

Ällöttävät miehet, koirat ja kaikkitietävät.

Mulla on kuulkaa oikein sellanen paasausfiilis nyt! Ihan niinku syyhyttää päästä paasaamaan!! 😀 Mä päätin tehdä vanhan kunnon paasauspostauksen pitkästä aikaa ja kerätä siihen muutamat asiat, joista haluan paasata. Haha! Mulla on erinäisiä aiheita, mistä oon kiehunut täällä taustalla ja nyt niistä sitten muutama tähän. Ei missään tärkeysjärjestyksessä, silllä nää on kaikki tärkeitä. Erittäin. 😉

***

Te ällöttävät miehet, jotka lähettelette viestejä meille bloggaajille tyylillä ”voisitko myydä sun alushousut”, ”lähetä mulle joku kiva kuva susta” TAI jopa pistätte viestiin mukaan kuvan rumasta vehkeestänne; LOPETTAKAA!! Kukaan itseään kunniottava bloggaaja (tai yhtään kukaan muukaan nainen) ei halua katsella kuvia tuntemattomien miesten kaluista, ei halua lähettää itsestään alastonkuvaa likaiselle ällöttävälle miehelle, eikä aio myydä alusvaatteitaan yhtään mistään hinnasta. Siis lopettakaa typerät viestinne!

***

Te ihmiset, jotka pidätte koirianne vapaana taajama-alueella; lopettakaa se. Se on kiellettyä ja se on typerää. Vaikka kuinka tunnette oman koiranne ja se on maailman kiltein ja tottelevaisin koira, voi se reagoida yllättävälläkin tavalla kun vastaan tuleekin ennalta-arvaamaton hyvin leikkisä ja sosiaalinen koira. Tai jos teidän koiranne on kiltti ja söpö ja ihana ja maailman parhain, se vapaana juostessaan saattaa juosta erittäin agressiivisen, ison ja vaarallisen koiran luokse ja olla sitä myöten selvä tapaus. Poliisi voi sakottaa koirien vapaanapitämisestä taajama-alueella sen nähdessään.

***

Te kaikkitietävät päällepäsmärit; lopettakaa. Olkaa välillä hiljaa ja kuunnelkaa mitä muillakin on sanottavaa. Te ette ole ainoita, jotka asiasta kuin asiasta tietää kaiken – vaikka usein niin luulette. Avatkaa korvanne ja kuunnelkaa. Ei se teidän asemaanne heikennä. Ootteko te joskus kuulleet sanonnan ”viisas vaikenee”? Niinpä. Miettikääpä sitä sitten kun seuraavan kerran kerrotte faktaa asiasta kuin asiasta kovaan ääneen, miettikääpä kunnioitaako jokainen läsnäolija maata jalkojenne alla ja pitää teitä maan viisaampina tietäjinä? Vai huokaileeko ehkä jokainen syvällä sisimmässään, että olispa tuo jo hiljaa.

***

Huh! Sainpahan sanottua.
Kiitos ja anteeksi. Hah! Tai ei oikeastaan ees anteeksi.
Puspus ja kivaa päivänjatkoa! <3

-Monna