Päiväkodin vaihto edessä?

Ouh.. 🙁 Rintaa puristaa. Just kun Emma alkoi tottumaan päiväkotiin ja luottamaan henkilökuntaan siellä, meille tuli kirje postilaatikkoon, jossa tarjottiin uutta päiväkotipaikkaa.

Kun muutettiin tammikuussa, oltiin haettu Emmalle päiväkotipaikkaa alkavaksi helmikuun puolivälistä tai viimeistään maaliskuun alusta. Meiän lähin päiväkoti oli täynnä ja vapaa paikka Emmalle löydettiin yksityisestä päiväkodista n.15km päässä meiltä kotoa. Otettiin tuo päiväkotipaikka vastaan, koska Tuukan työpaikka on ihan naapurissa. Ja koska tuo päiväkoti tuntui ihanan pieneltä ja lämpimältä paikalta.

Nyt saatiin päätös, että meiltä n.500m päässä olevasta päiväkodista löytyisi Emmalle paikka. Noh. Tämähän on tavallaan ilouutinen, mutta toisaalta ihan ahdistaa.

On jännä miten nopeasti sitä kiintyy johonkin. Nytkin muutamassa viikossa on tullut kiintymyssuhde päiväkodin henkilökuntaan. Tämän hetkisessä päiväkodissa on oikeasti aivan super ihana henkilökunta ja tuntuu siltä, että jokainen lapsi saa siellä syliä, huomiota ja rakkautta yllin kyllin. Ketään ei jätetä yksin itkemään, eikä kukaan kulje kakat vaipoissa pitkin päivää.

Tietysti jos järjellä ajatellaan, on ehdottomasti tämä meidän kotia lähellä päiväkoti parempi vaihtoehto. Ihan vaan sen vuoksi, että edestakas ajaminen tämänhetkiseen päiväkotiin on vähän hölmöä hommaa. Se aiheuttaa vällillä myös haasteita, jos meillä on toisella Treeniryhmän treenit illalla Helsingissä ja toisella on auto, koska hakee Emman.

Mutta sitten jos sydämellä ajatellaan, niin haluaisin ihan hirmuisesti pitää Emman tämänhetkisessä päiväkodissa jatkossakin. Saadaan sieltä joka päivä videoita ja kuvia, miten meiän pikkuinen rakas voi. Häntä pidetään niin paljon sylissä, kuin on tarvis. Nykyään ei enää syliä niinkään tarvi, vaan tanssii muiden mukana musiikkihetkissä ja ruokakin maistuu.

Äh. 🙁 Ei tällaisia päätöksiä pitäis tällaisen tunteella eläjän hartioille heittää. Helpompi olis kun olis joku sääntö, että lähempää kotia oleva päiväkoti on otettava vastaan. Sitten siinä ei voisi tunteilla, kun fakta olis fakta.

Tälle pienelle tahtoo vaan parasta!! <3

***

Maagiset kaksi viikkoa ja sitten..

Kuten super moni kommentoi ja lähetti viestiä, että ”pari viikkoa ja sitten alkaa helpottaa”. Niin kävi!! Tänään kerron taas päiväkotihommista! 😉

Tällä viikolla oli Emman kolmas päiväkotiviikko. Jo viime perjantaina oli viitteitä parempaan suuntaan. Mutta tällä viikolla selkeä käänne! 🙂 Kuinka ihanalta tuntui saada tiistaina heti viesti päiväkodista: Täällä kaikki hyvin. Ja kuva perään, jossa Emma leikkii jonkun toisen lapsen kanssa. Hän uskaltautui hoitajien sylistä pois ja leikkimään kavereiden kanssa.

Myöhemmin päivällä tuli kuva, että nyt maistuu jo kurkku ja karjalanpiirakka. Mua alkoi melkein itkettää, kun sain sen viestin. Laitoin tuhansia kiitoksia päiväkotiin takaisin ja kerroin miten hyvältä tuntuu, he vastasivat, että heitäkin ihan itkettää. 😀 <3 Siis kuinka ihana päiväkoti!!

Kurkku ja karjalanpiirakka maistuu. 🙂

Tällä viikolla Emma jäi joka päivä päiväkotiin ilman itkua. Ei voi kyllä sanoin kuvailla sitä fiilistä, miten hyvältä se tuntuu! Meiän pikkuisella on kaikki hyvin päivisin. Leikit maistuu, ruoka maistuu ja uni maistuu.

Emma kuulemma oikein mielellään menee aina päikkäri-sänkyyn. Ottaa oman pupun kainaloon ja tutin suuhun ja tyytyväisenä alkaa nukkumaan. (voisko tää tapahtua kotonakin joka ilta? 😉 😀 )

Musta tuntui keskiviikkona iltapäivällä siltä, että yhtäkkiä oma energiataso alkoi nousemaan. Se huoli omasta lapsesta ja päiväkotiin sopeutumisesta oli sitten jopa niin suuri, että se vaikutti muhun ihan väsymyksen voimalla.

Kaikki ketkä laittoi viestiä mulle jotain kautta siitä, että pelottaa oman lapsen päiväkodin alku – niin oikeasti voin kertoa sen maagisen kahden viikon toimivan! Siis ainakin meillä ja tosi monella muulla lapsella. Kaks ekaa viikkoa on raskaimmat ja vaikeimmat, niin äidillä, isällä kuin lapsellakin – sitten helpottaa. Miten ihanaa!!

Se yks isoimmista huolista oli Emman syöminen päiväkodissa. Kuten kerroin, ei Emma syönyt alkuun yhtään mitään päivien aikana. Mutta nyt torstaina, eli kolmannen viikon vikana päivänä oli lusikoinut napaansa jo ihan kunnon ruokaakin!! Ihanan ihana asia!!

Mä kyllä kiitän niin suuresti meiän päiväkodin henkilökuntaa! Ilolla ja luottamuksella viedään Emmaa sinne nyt ja tiedetään kaiken olevan paremmin kuin hyvin! <3

***

HEI!! Tähän loppuun mulla on yksi pyyntö teille. Ja myös samalla KIITOS teille! 
Sain pari päivää sitten tiedon, että oon ehdolla INSPIRATION BLOG AWARDSEISSA Vuoden energisin-kategoriassa!!  KIITOS teidän, sain ääniä niin paljon, että pääsin tähän kategoriaan ehdokkaaksi. Mun kategoriassa on lisäkseni 17 upeaa ja energistä somevaikuttajaa!!  JOS sä oot sitä mieltä, että mä ansaitsisin voiton tässä kategoriassa, niin ÄÄNESTÄ mua!  Oon super super kiitollinen jokaisesta äänestä!!

Tässä suora linkki: 👇🏼
http://www.inspirationblogawards.com/ehdokkaat/

***

Ihanaa sunnuntaita kaikille!!