Päiväkoti alkaa!!

OMG! Käytiin maanantaina tutustumassa Emman päiväkotiin. Ihana, pieni, yksityinen musiikkipäiväkoti. Ihana tunnelma, alle 40 lasta koko päiväkodissa. Emma sai heti kavereita ja hetken sylissä istuskelun jälkeen lähti tallaamaan pitkin leikkihuonetta. 🙂

Emma aloittaa päiväkodin helmikuun lopussa ja on ainakin tän kevään ja alkukesän kolme päivää viikossa siellä. Mä haluan olla vielä pari päivää viikossa kotona Emman kanssa ja myös Emman isovanhemmat haluaa viettää edelleen aikaa Emman kanssa. Eli pehmeä lasku päiväkotimaailmaan.

Mutta voi kauhistus, kun mua alkoi jännittämään!! Merkkasin kalenteriin ylös ensin viikon, jolloin ollaan Tuukan kanssa vuorotellen Emman kanssa tutustumassa joka päivä muutama tunti päiväkotiin, ja sitten päivän jolloin Emma aloittaa siellä ihan itsekseen. Tämän ensimmäisen ”varsinaisen” päiväkotipäivän merkkaaminen kalenteriin tuntui ihan hurjalta!! 😀

Samaan aikaan tuntuu helpottavalta, että päiväkoti alkaa. Tulee säännöllinen rytmi omiin työjuttuihin ja arkeenkin. Mutta samaan aikaan se tuntuu tosi pelottavalta ja isolta askeleelta. Miten mun rakas pieni kullannuppu pärjää siellä päiväkodissa ihan yksin??

Kun kirjoitin tuon viimeisen lauseen, ymmärsin samalla itsekin miten hölmöltä se kuulostaa. Tottakai hän pärjää. Mutta se fiilis siitä, jos tulee pelottava tilanne ja äiti (tai isä) ei ookkaan siinä vieressä, vaan joku vieras ihminen. Tottakai niistä tarhantädeistä tulee tuttuja ajan kanssa, mutta varsinkin ne ekat päivät hurjistuttaa. 🙁 On varmaan tosi vaikea lähteä sieltä pois. Mua alkaa jo nyt itkettää. 😀

Voi pieni rakas! Ihan just vastahan Emma syntyi, nyt yhtäkkiä tyttö on menossa päiväkotiin! Voi luoja.. 😀

Minkälaisia kokemuksia ja tunnelmia teillä on ollut päiväkodin aloituksesta tai alettua? 

Tarhavaatteita?

*Sisältää mainoslinkkejä

Meiän pikku tyttömme olisi tarkoitus aloittaa päiväkoti alkukeväästä. Nyt näyttää vaan siltä, että tarhapaikkaa ei tunnu löytyvän. Kaikki päiväkodit alueellamme on täynnä ja perhepäivähoitajat myös kädet täynnä töitä. 🙁 No, vielä etsitään.

Joka tapauksessa oon alkanut jo vähän miettimään tarhavaatteita. Joululahjaksi toivottiin isovanhemmilta kurapukua ja uusista vaatteista ei enää leikatakaan nimilappuja pois.

Koiraleggarit

Nallepaita

Veluurihousut

Kolmen bodyn pakkaus

Mustat collegehousut

Pupuleggarit

Kun vielä saan päättää mitä Emma pukee päälleen, nautin siitä täysin vartaloin! 😀 Tiedän, että tarhaan olis varmasti kannattavaa ostaa ”kestäviä värejä”. Mutta mun mielestä vaaleanpunainen, valkoinen ja kaikki hempeät sävyt on ihania. On toki myös räväkät värit.

Mutta katsotaan nyt, että onko näille vaatteille ”tarhatarvetta” vielä koko keväänä! Huhtikuun alusta pitäisi sitten viimeistään löytyä joku paikka. Tai silloin on mennyt 4kk hakemisesta, eli kaupungin pitää joku paikka antaa. On vaan tosi tylsää, jos se ei ole meidän lähellä oleva päiväkoti. 🙁

Mä olin jotenkin naivisti ajatellut, että kyllä meille löytyy paikka sieltä mistä halutaan. Vaikka oonkin kuullut paljon (varsinkin Helsingissä) sitä, että tarhapaikka ei tosiaankaan löydy läheltä. Kaikki päiväkodit on täynnä ja lapsia sijoitetaan mihin sattuu. Onpa tylsää.

Mutta uskotaan kuitenkin, että joku paikka meiän pikku Emmallekin löytyy! <3

***