Se on aina väärin.

Kiusaaminen. Se on aina väärin. AINA.

Sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa pyörii paljon trolleja. Siellä pyörii ihmisiä, jotka tahallaan haluavat satuttaa toisia. Nettikiusaaminen on nykypäivän kiusaamista. Sen tekee liian helpoksi kasvottomuus. Sen tekee helpoksi se, että kuka tahansa voi kasvottomana, nimettömänä, anonyyminä käydä laukomassa mitä sylki suuhun tuo.

Äitiyden myötä minut on pistetty koville näiden kasvottomien tyhjäpäiden suunnalta. Monta kertaa. Olen joutunut trollaajien uhriksi. Olen joutunut nettikiusaamisen uhriksi. Ja se ei ole mukavaa, ei todella. Voin kertoa, että pahimmat näistä kiusaajista ovat saaneet kyyneleet vierimään poskillani.

Mikään muu ei satuta niin paljon, kuin äitiyden arvostelu. Minulle on mm. kerrottu kuinka huono äiti olen. Kuinka itsekäs olen, enkä osaa asettaa lastani etusijalle. Minulle tuntemattomat ihmiset ovat kertoneet kommenttiboksissa monta muutakin ”faktaa” elämästäni ja äitiydestäni.

Näiden ala-arvoisten ja asiattomien kommenttien vuoksi olen joutunut miettimään koko blogin tulevaisuutta. Olen vakavasti harkinnut lopettavani, koska en halua ottaa enää yhtään paskaa niskaani. Koska haluan suojella perhettäni mielipahalta ja ihan kaikelta. En halua enää lukea yhtään kommenttia, jossa arvostellaan minua äitinä ja jopa sitä kun lapsen isä haluaa puuhata asioita lapsensa kanssa kahdestaan, käydä vaunulenkeillä ja syöttää omaa lastaan.

Mutta ei, minä en halua lopettaa! Rakastan kirjoittamista! Minulla on aivan ihania lukijoita! Lukijoista 99% on normaaleja, viisaita ihmisiä. Prosentti on niitä tyhjäpäitä, kiusaajia. En todellakaan halua antaa tälle yhdelle prosentille sitä iloa, että he saisivat minut poljettua maanrakoon. Haluan jatkaa kirjoittamista ja nauttia bloggaamisen parhaista puolista; vertaistuesta, kokemusten jakamisesta ja kommunikoinnista ihanien lukijoitteni kanssa.

Olen paras äiti Emmalle. Teen KAIKKENI hänen vuokseen ja niin tekee myös mieheni, Emman isä Tuukka.

monna_pursiainen4

Koska rakastan tytärtämme enemmän kuin mitään tässä maailmassa, enkä todella aio sitä joutua todistelemaan tai rautalangasta vääntämään ihmisille, jotka eivät minua tai elämäämme tunne – aion tehdä tälle minuun kohdistuneelle nettikiusaamiselle stopin.

Blogin kommentointia valvoo tästä lähtien ulkopuolinen moderaattori, joka poistaa suoraan kaiken asiattoman ja vain ilkeilyn vuoksi kirjoitetun kommentoinnin. Minä luen vain seulan läpäisseet kommentit.

logo

Tuliko luvattua?

unnamed-2Niin se vaihtui vuosi uudeksi. Taas on monia ihania ja myös ennalta arvaamattomia asioita koettavana. Minä odotan innolla mitä kaikkea tämä vuosi tuo tullessaan! Teittekö te lupauksia vuodelle 2017? Itse en tehnyt tällä kertaa lupauksia, mutta kerron mitä odotan vuodelta. 🙂

Emman kehitys – Viikko viikkolta ja kuukausi kuukaudelta odotan todella isosti mitä kaikkea ne tuo tullessaan. Koska Emma oppii kääntymään vatsalleen? (nyt jo kova yritys!) Koska hän lähtee liikkeelle? Entä tuleeko jo tämän vuoden puolella ensimmäisiä sanoja? Odotan kovasti myös sitä, kun hän alkaa päivä päivältä ottamaan enemmän ja enemmän kontaktia. Ne tämän hetken hymyt silmiin katsoen ja nauravat jokellukset ovat jotain aivan ihanaa. Siitä kun se vielä kehittyy koko ajan lisää, on niin paljon ihania hetkiä tulossa. ❤

Oma palautuminen – Odotan todella kovasti sitä, että pääsen taas akrobatiatreenien pariin. Myös kunnon hikitreenit houkuttelee jo takaraivossa. On hirveän mielenkiintoista nähdä miten oma kroppa muokkaantuu tämän vuoden aikana. Tuleeko se samanlaiseksi kuin ennen raskautta? Minkälaisia pysyviä muutoksia siihen on tullut raskauden aikana? Miten on käynyt lihasmassan ja rasvamassan suhteen? jne.. Nyt tulevana sunnuntaina 8.pvä pidän kehonkoostumusmittauksia taas asiakkaille ja aion ottaa mittauksen myös itseltäni. Tämä jännittää! Mutta vain hyvällä ja innostavalla tavalla! 🙂

Uusi koti – Meillä on parin viikon päästä muutto isompaan asuntoon. Aluksi ajateltiin, että kaksio riittäisi meille kyllä pikkuisen kanssa. Mutta kun Tuukka (ja toki minäkin sitten kun on sen aika) tekee myös töitä kotona, on yksi ylimääräinen huone tarpeen. 🙂 Odotan innolla muuttoa, vaikka itse muuttopäivä ei välttämättä mitään herkkua ole pienen vauvan kanssa. Onneksi meillä on kuitenkin muuttoapuna pari hyvää ystävää ja veljeni ja äitini. On jotenkin ihan super kiva muuttaa, vaikka tämä nykyinen asunto ja sijainti onkin olleet aivan upeita.

Ensimmäinen lomamatka perheenä – Huhtikuun lopussa suuntaamme nokkamme kohti Kreetaa. Viime vuonna emme käyneet ulkomailla kertaakaan ja nyt onkin ihana lähteä lomailemaan yhdessä ensimmäistä kertaa Emman kanssa. Odotan lomalta aurinkoa ja ihanaa yhdessäoloa. Kiireetöntä meininkiä ilman aikatauluja.

CitySurvivors – Meidän mahtava tapahtumamme huhtikuussa. Tapahtuma, joka lähti Tuukan ajatuksesta eräällä juoksulenkillä – on nyt totta ja pian joudutaan laittamaan ”sold out” -kyltti tapahtuman sivuille. Se on suurin koskaan järjestämämme juttu ja olemme siitä molemmat ihan super innoissamme, mutta toki sen monien satojen osallistujamäärien vuoksi myös erittäin jännittävä juttu! Tämän tapahtuman jälkeen me lähdemmekin rentoutumaan sinne Kreetalle. ❤

15698311_1598118440204644_746485484145510150_n

Sunnuntain InBody-mittauksiin on muuten vielä muutama paikka vapaana. Jos kiinnostaa, niin katso tapahtumakutsu TÄÄLTÄ. 🙂

***

Tässä varmasti niitä isompia juttuja mitä odotan. Toki sitten vuoden varrella tulee uusia mahtavia juttuja mitä odottaa ja myös niitä ennalta arvaamattomia juttuja!

Kivaa vuoden ensimmäistä viikkoa! 🙂

logo