H**vetillinen helmikuu

Nyt just tuntuu lähinnä tältä.

Tää kuukausi on ollut tosi raskas. Tammikuun lopussa oli muuttoviikonloppu, mutta siitä lähtien ollaan tehty sitä muuttoa. Tai ainakin tuntuu siltä. Nyt menneenä viikonloppuna oli vasta lopputarkastus ja se tarkoitti sitä, että pe, la ja su roudattiin vikoja tavaroita sorttiasemalle ja kotiin ja siivottiin kun kaistapäät vanhaa asuntoa.

Emman yöt on olleet ensimmäisen uudessa kodissa vietetyn viikon jälkeen levottomia ja melkein joka yö hän on herännyt ihan kunnolla aamuyöstä. Se taas tarkoittaa sitä, että omat unet on jääneet katkonaisiksi ja liian lyhyiksi. Tälläkin hetkellä silmäluomet painaa niin paljon, että tekis mieli vaan painua päikkäreille.

Tuntuu, että muuton ja rikkonaisten unien vuoks on ollut pinna vähän lyhyellä Pursiaisten pariskunnalla.. 😀 Mutta onneks me molemmat tajutaan mistä se johtuu, eikä olla tässä mitään eropapereita allekirjoittamassa. 😉

Päätettiin, että nyt ei oteta mitään stressiä siitä koska saadaan taulut seinille ja vikat laatikot purettua. Nyt kun lopputarkastus on vanhassa kodissa tehty, voidaan vaan keskittyä nauttimaan uudesta kodista. Kyllä ne taulut ehtii porata myöhemminkin. Ei täällä oo kukaan mitään kodin sisustuskilpailua järjestämässä lähiaikoina. 😀

***

Tänään alkoi Emman päiväkotiin tutustumisviikko. Eka aamupäivä meni ihanasti! Emma touhotti menemään siellä muden lasten kanssa ja tuntui ainakin äidin silmään ihan reippaalta. 🙂 Toki eri juttu on sitten, kun ei oo äiti tai iskä mukana. Mutta uskon kuitenkin, että Emma pärjää siellä hyvin.

Tää viikko on vielä vähän säheltämistä ja höseltämistä arjen aikataulujen kanssa, mutta ens viikolla sitten kun Emman päiväkoti alkaa ”virallisesti” , on mullakin ihan kunnollisia kokonaisia työpäiviä kolme viikossa. Se tuntuu helpottavalta ajatukselta!!

Vähän näyttäis väsymys painavan silmiä. 😉

Mua naurattaa, kun mulla on postaus-luonnokissa yksi otsikko tammikuun alusta. Se kuuluu näin: VOI TÄTÄ ENERGIAN MÄÄRÄÄ! 😀 😀 Hahahaha… Mä muistan ton fiiliksen!  Mulla oli just alkanut uudet työkuviot Lupauksella ja oltiin saatu muuttopäivä kalenteriin ja jotenkin oli ihan sellaisessa huippuenergiassa koko meininki!

Nyt en ihan viitsi julkaista tolla otsikolla, mutta mä uskon voivani vielä näiden aurinkoisten kevätpäivien lisääntyessä ja yöunien tasaantumisen myötä taas energiankin palaavan! 🙂

***

Aurinkoista ja toivottavasti energistä viikon starttia kaikille!

Emman yöt uudessa kodissa!

Meillä on ollut noin vuoden ikäisestä asti ihana tilanne öisin; Emma nukkuu n.12h yössä putkeen. Toki on öitä silloin tällöin, kun pieni herää keskellä yötä (ehkä painajaiseen?) ja ei sitten nukahdakaan itsekseen, vaan haluaa äitin tai isän viereen hetkeksi. (joskus puoleksitoista tunniksi tai lattialle pinnasängyn viereen nukkumaan..en myönnä 😉 )

 Matto TÄÄLTÄ.

Ennen muuttoa olin kuullut ”huhuja”, että lapsen unirytmi tai unenlaatu saattaa heiketä muuton jälkeen hetkeksi. Ensimmäinen viikko meni kuin unelma! 🙂 Emma nukahti n.klo 19-19.30 ja heräsi n.klo 07. Mutta nyt viime viikolla alkoikin uni mennä vähän sekavaksi.

Emma on nukahtanut viimeisen viikon ajan illasta riippuen klo 19-22 välillä. Muutamana yönä uni on maistunut putkeen sen 12h. Mutta myös useana yönä on Emma herännyt n.klo 02-03 välillä, eikä uni oo tullut takaisin ellei äiti tai iskä istu vieressä. Yhtenä yönä siinä vieressä istuttuani 1,5h otin Emman jopa meiän väliin nukkumaan. Noh, se ei ollut ehkä mikään paras ratkaisu! 😀 Sehän oli Emman mielestä vaan hauskaa, onneksi nukahdettiin koko perhe vielä aamuyön tunteina hetkeksi.

Nyt alkaa taas silmänaluset tummumaan ja väsymys painamaan. Juuri kun oltiin totuttu jo siihen, että öisin saa nukkua koko perhe. En tiedä mistä tää johtuu. Onko se oikeasti uuden kodin tuoma jonkinlainen pelko öisin kun herää? Vai onko se flunssa, joka pienellä on ollut nyt vajaan viikon? Hampaita ei (luojan kiitos) juuri tällä hetkellä oo tulossa ja kävely kuin juoksukin sujuu jo kuin vanhalta tekijältä. 😉

Emmalla alkaa päiväkoti (3 päivää viikossa) tosiaan parin viikon päästä ja mua jo nyt vähän jännittää, että muuttuuko yöt vielä tästä levottomammiksi uuden tilanteen edessä..?!

Tosin viime yönä Emma nukkuu taas kuin enkeli klo 19.30-06.30. ❤

Miten teillä taaperot nukkuu? Vinkkejä, kokemuksia, anything?! 😉 😀

Ainiin; Ihanaa ystävänpäivää kaikille!! ❤❤❤

***