Venyttelyn tuloksia ja tankotanssituomarointia.

Reilu puolitoista vuotta sitten kun ensimmäistä kertaa astelin tankotanssitunnilta pois, päätin aloittaa venyttelyn. Ihan tosissaan. Tankotanssi on laji monen muun lajin rinnalla, jossa ei voi pärjätä jos on jäykkä kuin rautakanki.

tankotanssi

Vaikka sittemmin tankotanssi on jäänyt lajeista vähemmälle ajanpuutteen vuoksi, on venyttely jäänyt osaksi mun treenejä.

Muistan kun vielä joskus vuosi sitten yritin tehdä jotain spagaatteja, niin jumankaude ne oli ihan hiton kaukana lattiasta. Haarojen ja lattian väliin jäi reilusti yli 40cm. Varmasti lähemmäs puoli metriä. Päätin, että tämän vielä joku päivä hallitsen.

Samalla mietin, että takareisien jäykkyys vaikuttaa myös jalkatreeniin ja siihen miten voin kehittyä siinä. Aloin venytellä takareisiä, pakaroita ja sisäreisiä. Pääosin niitä ja monella eri tapaa. Venyttelin toki aina myös etureidet, pohkeet ja lonkankoukistajatkin. Pikkuhiljaa aloin huomaamaan, että homma etenee. Jalat menee lähemmäs lattiaa ja haarojen ja lattian väliin ei jää enää ihan puolta metriä.

venyttely

Tämä kuva on eiliseltä. Nyt haarojen ja lattian väliin jää enää n.10cm. Tiedän kyllä, että esim. etujalka kiertää edelleen hieman sisäänpäin ja sen vuoksi lantion asento ei ole täysin oikea vielä, mutta puoli vuotta sitten näkyi ainoastaan jalkapohja etummaisesta jalasta ja lattiaan oli matkaa reilusti yli 20cm. 😀 Sentti sentiltä siis edetään ja venytään.

Venyttely on ollut minulle aina se viimeisin asia minkä jaksan tehdä. Joskus joku lukijani heitti, että pistä siihenkin tavoite samalla tavalla kuin vaikkapa salitreenissä painojen nouseminen. Asetin tavoitteen ja se oli jo silloin spagaatti. Että joku päivä vielä!! Tämän tavoitteen asetettuani alkoi pidempi venyttely pari kertaa viikossa.

Venyttelin pari kertaa viikossa noin tunnin verran. Sen lisäksi aina treenien päätteeksi tein lyhyet venyttelyt. Nykyään venyttelen aina kun on ”tyhjää aikaa”. Esim. Märskyssä odotellessani asiakkaita venyttelen. Käytän hyödyksi ns. turhan ajan ja venyttelen samalla kun mietin vaikkapa seuraavan asiakkaan treenisisältöä. Sen lisäksi teen n.tunnin pituiset pidemmät venyttelyt sen pari kertaa viikossa edelleen.

Venyttely tuottaa tuloksia ja ihan kuten kaikki muutkin saavutetut tavoitteet tai niitä lähemmäs pääseminen motivoi jatkamaan! 🙂

polenight

Noin reilu kuukausi sitten sain yhteydenoton eräältä naiselta, joka yllättti. Minua pyydettiin tuomaroimaan tankotanssikilpailuja syksyllä. Ensimmäinen reaktioni oli, että tulikohan tämä viesti nyt ihan oikealle henkilölle. Miten minä voisin tuomaroida lajissa, jota olen itse harrastanut vain vajaan vuoden.

Pian kuitenkin selvisi, että kutsu todella oli tullut oikealle henkilölle. Minut haluttiin tuomaristoon mukaan mm. pitkän tanssitaustani takia. Tulen siis katsomaan esityksiä vähän eri silmällä kuin toiset tuomarit. (mm. huikeat Oona Kivejä ja Santeri Koivisto)

polenightshowcase

On suuri kunnia olla yksi tuomariston jäsenistä ja siis ensimmäistä kertaa olla tanssituomarina. <3 Tapahtuma on Hämeenlinnassa ensi viikon lauantaina 24.lokakuuta ja sinne saa vielä lippuja jos haluaa tulla katsomaan upeita taidonnäytteitä. Polenight Showcase on nimenomaan show-tapahtuma, siellä saa kilpailla myös harrastelijat. Se on tankotanssitapahtuma, jossa kaikki tankotanssin harrastajat pääsevät esittelemään taitojaan! Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille tankotanssin eri tyylilajien harrastajia sekä rohkaista niin vasta-alkajia, kuin jo konkareitakin ylittämään itsensä lavalla. Tankotanssi ei ole pelkkää urheilua vaan yksi taiteen muoto, jossa jokainen esitys sekä esiintyjä on ainutlaatuinen.

Ihanaa päästä paikalle katsomaan taidetta. <3 Ja ihanaa olla yksi osa upeaa tuomaristoa. Voin kertoa, että kylmät väreet tulee valoittamaan vartaloni luultavasti koko illaksi. 😉

Ehkä tämän tapahtuman myötä oma tankotanssiharrastukseni saisi taas tulta alleen ja saisin raivattua kalenterista tilaa takaisin myös sille.

monnatreenaatanko