Positiivisuus = epäaitous

Miks positiivisuuden ajatellaan olevan epäaitoa tai teeskentelyä? Miks valittamista pidetään uskottavampana kuin hehkuttamista?

Mä oon aina ollut iloinen ihminen, ihan lapsesta asti. 🙂 Mun elämänvire on vaan sellainen, että suhtaudun asioihin ensimmäiseksi hyvällä ja avoimesti. Toki siitä on joutunut ottamaan takkiinsa välillä (aika useastikin), mutta silti oon edelleen sellainen. Mun positiivisuus on kuitenkin kasvanut iän ja elämän koulun mukana.

Mä oon ajatellut aina niin, että mulle maailma lataa aika paljon kaikenlaista koettelemusta. Mun kaikki isovanhemmat on kuolleet jo yli kymmenen vuotta sitten, mun isä kuoli ennen kun ehdin täyttämään 25. Mua on kohdeltu kaltoin parisuhteissa, ystävyyssuhteissa ja työpaikoilla esimiesten toimesta, toki kohdeltu myös hyvin ja ihanasti. Mun isä oli alkoholisti, meiän vanhemmat erosi kun oltiin veljen kanssa nuoruuden kynnyksellä. Oon ollut työtön ja oon joutunut laskemaan pennejä ja pyytämään rahaa lainaksi. Ennen kuin tapasin Tuukan, olin varma etten ikinä löydä miestä joka rakastaisi mua eikä vaan mun ulkokuorta. No, näitä juttuja voisin luetella tässä aika paljon, mutta en jaksa.

Joku voi ehkä ajatella, että no joo puolet avioliitoista päätyy eroon ja moni on kokenut vanhempansa kuoleman. Mutta en tässä nyt kilpailekaan sillä kuka on kokenut pahimman ja mikä sen määrittää. Kerron vaan siitä, että koettelemukset mun elämän varrella on kasvattaneet musta vaan positiivisemman. Mä oon oppinut sen, että koska kaikki voi päättyä ihan yhtäkkiä – on elämästä nautittava. Se mun positiivinen elämänvire on tehnyt sen, että en oo katkeroitunut näistä asioista, vaan oon oppinut ja jatkanut eteenpäin.

Se, että suhtaudun elämään ja asioihin positiivisuudella, ei tarkoita sitä etteikö mulla olis ihan susip**koja päiviä tai jopa viikkoja. Tai etteikö mua joku asia ottais päähän tai harmittais tosi paljon. Kyllä mulla niitä on ja niistä vaikeista ja inhottavistakin asioista täällä blogissakin aina aika ajoin kirjoitan. Mutta positiivisuus on mun voimavara ja sitä haluan puskea ulospäin ja jakaa niin paljon muillekin kuin mahdollista.

Kyllä tähän maailmaan mahtuu niin paljon pahaa, että se jos meitä ”positiivisuuden lähettiläitä” on edes muutama, ei se oo pois keltään. 🙂 En myöskään ymmärrä sitä, miks monien mielestä positiiviset ihmiset on jotenkin hölmömpiä tai hömppiä kuin ne, jotka negistelee? Eihän ilo ja positiivisuus oo mikään tyhmyyden mittari. Vai onko jonkun mielestä?

***

 

Asiat, jotka ovat hyvin. ❤️

Kaksi tällaista positiivisuus-juttua osui silmiini parin päivän sisällä. Toinen oli blogipostaus, jossa kerrottiin asiat joista pitää itsessään. Toinen oli fb-päivitys asioista, jotka sillä hetkellä tuottivat hymyä elämässä.

Minä sain tässä lähiaikoina johonkin postaukseen kommentin tyyliin, että ”syntyisipä se vauva jo pian, niin saisit myös oman positiivisen itsesi takaisin”. 😀 Ja tiedättekö, tuo kommentti oli niin osuva, että naurahdin ihan ääneen. Niin se oikeasti on. Olen kadottanut positiivisen puoleni johonkin tuonne valittamisen ja väsymyksen alle. 🙁 Se ei ole kiva juttu yhtään. Koska positiivisuus on minun juttuni, se on voimavarani ja vahvuuteni.

Siksipä perjantain kunniaksi ajattelin kerätä kymmenen + 1 asiaa jotka ovat nyt juuri hyvin ja tuottavat hymyä.

  1. Varasimme pari päivää sitten Tuukan kanssa meille ensi keväälle viikon lomamatkan Kreetalle. Ensimmäinen lomamme perheenä, pikkuisen Vauva Pursiaisen kanssa. Myöskin ensimmäinen kertamme Kreetalle.
  2. Kohta on joulu. Joulu on ihanin juhla vuodessa. Se vain huokuu rakkautta, lämpöä, toisista välittämistä, rauhaa ja kaikkea ihanaa. ❤️
  3. Kaksi koiraamme, Gere & Pimu tuo päivittäin iloa elämäämme. Eilen oli tasan vuosi siitä, kun Gere lähti tullikoiratesteihin Ouluun. Kuukausi siitä eteenpäin saimme parhaan uutisen; Gerestä ei tule tullikoiraa eikä opaskoiraa, vaan saamme lunastaa hänet omaksemme. Sitä ihmettä monesti lämmöllä ajattelemme edelleen. ❤️gp
  4. Vaikka vauva pysytteleekin vielä masun suojissa, on ihana tuntea hänen liikkeitään ja hikotteluaan. Tietäen, että siellä on kaikki kunnossa. ❤️
  5. Meillä on ihana koti. Joka ilta ja joka aamu istuessani sohvalla, mietin kuinka mukava tässä on olla. Turvallista, lämmintä ja kotoisaa.
  6. Keskiviikkona satoi ihana lumikerros pääkaupunkiin. Tuon pienoisenkin lumikerroksen tuoma valo tuo hymyn huulilleni joka kerta, kun katson ikkunasta ulos.img_2623
  7. Eilen ostamamme, paperinen 14,95€ maksanut kuusivalo Ikeasta tuottaa hirveästi hymyä ja ihanan valon olohuoneeseemme. Pienet asiat tuo iloa.
  8. Minulla on maailman parhain mies. Iltaisiin kun menemme nukkumaan ja kipuilevien pakaroiden vuoksi joudun nyt nukkumaan sohvalla, mietin aina että vitsit kuinka paljon tuota miestä rakastan. ❤️
  9. Tänään pääsen vyöhyketerapiahoitoon. Odotan sitä ihan innolla.
  10. Parin viikon sisällä meistä tulee vanhempia. Vietämme ensimmäisen joulumme viisihenkisenä perheenä.

40338_459440440350_1234867_n

+ 1. Minulla on ihania ystäviä ja ihana perhe, johon kuuluu äitini, veljeni, mieheni, koiramme, appivanhempani, tätini ja serkkuni, sekä tuleva vauva pienoinen. Rakastan perhettäni ja ystäviäni kaikkia todella paljon ja olen super onnellinen, että minulla on heidät. ❤️

***

Tehkää oma lista, vaikka mielessänne tai kommenttiboksiin. Eikä tarvitse miettiä kymmentä asiaa, voi miettiä vaikka kaksi asiaa, jotka on juuri nyt todella hyvin. Takaan, että tulee hyvä mieli ja hymy huulille. ❤️

Ihanaa viikonloppua!

fullsizerender