Miten sinä rentoudut?

Olin ystäväni kanssa viettämässä laatuaikaa keskiviikkona. Olemme molemmat yksityisyrittäjiä ja kohta myös molemmat äitejä. (ystävälläni laskettu aika kesäkuussa)
Meillä on ollut nyt kolmena vuotena peräkkäin perinteenä järjestää aina toukokuussa Prinsessapäivä.

Prinsessapäivänä tehdään kaikkea mukavaa, prinsessojen hommia. 😉 Yrittäjinä on oikeasti vaikea viettää vapaapäivää, koska aina joku työjuttu pyörii mielessä ja/tai sitä ”vain nopeasti” katsoo onko meilissä mitään. Prinsessapäivänä laitetaan sähköpostit kiinni ja unohdetaan kaikki työhön liittyvä. Olemme käyneet näinä vuosina mm. erilaisissa hoidoissa, syömässä vähän spessuimissa ravintoloissa, shoppailemassa jne..

Nyt tänä vuonna päivää viettäessämme pohdimme, että miten me rentoudutaan arjessa. Ja kysymys olikin aika vaikea.

Jotkut meditoi rentoutuakseen, vaikkapa 10min joka päivä. Jotkut lähtee metsään kävelylle ja kuuntelee metsän ääniä, ilman sosiaalista mediaa ja musiikkia korvilla. Jollekin rentoutumisen voi tarjota hetki vaahtokylvyssä. Monilla on joku tapa rentoutua. mutta meidän molempien oli jotenkin todella vaikea miettiä, että mikä se rentoutumistapa on meidän arjessamme.

Minä tykkään saunasta ja tykkään vaahtokylvystä. Meillä ei kuitenkaan ole saunaa, eikä kylpyammetta. Metsään olisi ihana lähteä talsimaan ja vain kuunnella ja katsella, aistia ympärillä tapahtuvia ja olevia asioita. Mutta mukana on aina joko koirat tai Emma tai koirat, Emma ja Tuukka. 😀 Vaikka ihania hetkiä nekin on, ne ei ole sellaisia selkeitä rentoutumishetkiä. Sellaisia, jonka aikana ei tarvitsisi olla mitään kenellekään.

Yksi lukijani, pienen lapsen äiti kommentoi hyvin, viesteihin vastaamiseen; Ei vaan jaksa olla jatkuvasti olemassa jotakuta muuta varten ja lyhyet omat hetket käyttää mieluummin omassa rauhassa olemiseen kuin ”asioiden” hoitamiseen. Tämä pätee oikeastaan siihen rentoutumiseen itselläni. Mutta miten sitä onkin vaikea toteuttaa? Kun Emma nukkuu päikkäreitä, en oikeastaan ikinä enää itse nuku, vaan teen jotain muuta. Tiskaan, siivoan, vastailen blogikommentteihin tms.

Tai sitten kun sanon Tuukalle, että minä otan nyt tässä hetken omaa aikaa, on minulla se hiton kännykkä kädessä ja selailen instagramia, facebookkia ja muita todella tärkeitä juttuja.. Lukeminen rentouttaa ja sitä olenkin nyt taas alkanut ottamaan takaisin. Joko jotain naistenlehteä, kirjaa tai BookBeat:n appin kautta kirjaa. Meri on toinen mikä rentouttaa, mutta harvemmin sitä löytää itsensä seisoskelemasta merenrannalla katsomassa aaltoja.

Toisaalta, tämäkin on varmasti isosti ajatuksen voimasta kiinni. Jos ajattelisikin, että ne yhteiset päiväretket Emman, koirien ja Tuukan kanssa olisikin nimenomaan tapa rentoutua. Koskaan niinhän ne on. Ei me silloin puhuta töistä (ainakaan yleensä). Sitä vaan helposti on koko ajan kiire johonkin ja missä ikinä onkaan, koko ajan miettii mitä muuta kaikkea tänään pitääkään vielä muistaa tehdä. Olen huomannut, että läsnäoleminen tilainteissa ja kaiken muun ulkopuolella olevan unohtaminen hetkeksi on paljon vaikeampaa nykyään.

Olen nyt lukenut BookBeat:n kautta Jutan kirjaa Mielen päällä ja olen taas jotenkin herännyt siihen, että mitä kaikkea mielen hyvinvointi ja henkinen hyvinvointi pitääkään sisällään. Aionkin nyt ihan todella panostaa siihen, että keskityn asioihin joita teen. Olen läsnä ja etsin niitä rentoutumiskeinoja. Vaikka ei olisikaan sitä vaahtokylpyä.. 😉

***
Mitkä on sinun tapasi rentoutua? Kerro vinkkejä! 🙂

Lue myös: Kesän lukulista!

(Kesän lukulista-postaus sisältää ilmaiskoodin BookBeat:iin 😉 )

Taideterapiaa, Booty-treeniä ja Gina Tricot:a

Kaksi päivää on mennyt kuin siivillä. Toinen niistä oli täysin vapaapäivä; prinsessapäivä mun rakkaan ystävän kanssa ja toinen niistä on ollut täynnä kuvauksia ja töitä. Mä oon ihan puhki, mutta silti ihan uutta energiaa täynnä.

***

IMG_20150520_090910Eilen aamulla pistin hameen päälle ja lähdin viettämään ystäväni kanssa prinsessapäivää. Me oltiin varattu kalentereistamme koko päivä meille kahdelle. Ollaan molemmat yksityisyrittäjiä ja välillä vapaa-aika on tosi kortilla. Nyt päätettiin hemmotella itseämme ja viettää ihana kiireetön päivä yhdessä.

Päivä starttasi hoitola Mommy&Me:ssä ihanan tunne- ja kehoterapeutti Caritan taideterapiatuokiolla. Me ei ystäväni kanssa kumpikaan oikein edes tiedetty mitä tuleman pitää. Paikka oli tuttu sitä kautta, että ystäväni tekee siellä osteopatiaa. Menimme siis avoimin mielin paikan päälle.

IMG_20150520_112528Istuimme ihanassa huoneessa ja edessämme oli tyhjiä papereita, sekä väriliituja. Kerron tästä vaikka viikonloppuna vielä lisää, mutta tämä tuokio avasi taas silmiäni ihan uudella tavalla itseäni kohtaan.
Loppujen lopuksi lähdimme sieltä mukanamme kartat, joihin keräsimme elämänohjeita itsellemme. Mutta kirjoitan tätä auki lisää vaikka sunnuntaina. <3

IMG_20150520_121938(1)Taideterpiasta suuntasimme Kallioon, syömään. Kiertelimme pikkuputiikeissa ja kävimme kahvilla ja raakakakulla Ruplassa. Sen jälkeen menimme tekemään treenin yhdessä ja ilta jatkui vielä luennon parissa ja ihanan leppoisasti. 🙂

IMG_20150520_145255***

Tänään aamusta suuntasin jo klo 8.00 kampaukseen ja meikkiin luottokampaajani Lauran luokse Kurvi Hair Premiereen. Meillä oli nimittäin ystäväni Anun kanssa sovittuna treenikuvaukset Töölön Kisahallille.

IMG_20150521_090749Ihanalla kampauksella ja kauniilla meikillä sitten kohti Kisistä, jossa huippukuvaaja Anssi Lauri jo odottelikin. Saimme ihan älyttömän hienoja kuvia, joista sitten laittelen valmiita versioita tänne blogiinkin muutamia. 🙂 Kiitos siis Anssi sulle isosti!!
Tässä pari ”tiiseriä”.

IMG_20150521_102843 IMG_20150521_115748Kisikseltä mä suuntasin tieni Märskyyn, jossa mulla oli seuraavat kuvaukset. Nimittäin TIkiksen Booty-haasteen Premium-version treenikuvaukset.

Tikiksen Booty-haastessa on siis myös premium-versio, jossa näette kymmenen naisen kokonaisen pepputreenin. Nämä treenit on kuulemma todella erilaisia ja erittäin hyvää settiä. 😉 Siinä normiversiossa ei siis tule näitä koko videoita näkyviin. Vain yksi/kaksi liikettä per hlö. Joten kandee osallistua premium-versioon. Mun lukijat saa siitä nyt myös alea, joten tosta ylempää klikkaamaan linkkiä ja osallistumaan.

Voin kertoa, että kun treeniä kuvattiin tein n.15,5-2h pelkkää bootyä ja nyt TUNTUU!! 😉 😀

IMG_20150521_185136 11271934_1-001Märskystä suuntasin nokkani kohti keskustaa ja Sokos Hotel Tornin sisäpihaa, jossa oli tänään Gina Tricot:n Garden Partyt.

IMG_20150521_161431 IMG_20150521_161919(1) IMG_20150521_163815Siellä käytiin Anun kanssa ihastelemassa ensi syksyn tulevaa mallistoa, syömässä ja puhaltelemassa saippuakuplia. 😉

Ihanat kaksi päivää. <3 Nyt on samaan aikaan takki tyhjä ja täysi! 😀
***

Kiitos kaikille osallistujille Familon-tyynykilpailuun!
Kaksi onnellista voittajaa on arpakone valinnut nimimerkut:
Annastiina
sekä
Veera Pikkarainen
Otan voittajiin yhteyttä meilitse! 🙂 ONNEA!!

***

Superia viikon jatkoa! <3 Kirjoittelen taas pian!
xoxoxo
Monna
IMG_20150521_173924